Хрната днес:
11.30 - таханово бъркало*
18.15 - салата от тиквичка, краставица, ч.цвекло, магданоз, лук, шарлан*; ядков пастет* с коприва*; домашен сладолед*; сусамка; 1/2 шепа стафиди
Кой казва, че силните жени не били женствени? ;) (bow)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.05.13 10:09.
Вторник, 28.05
Движение:
загрявка на китки
Ащанга 1 + 2 - около 75 мин
след това във фитнеса:
малко негативни драгон флагове
стойки на ръце
повдигане на таза от успоредка
обърнато повдигане на краката на шведска стена
изправяне на ръце с претъркулване назад (прогресии)
Добавки:
след ставане - Б9, Б6 , DHEA
преди йогата - чай от йохимбе с мед* и зелено кафе с родиола (тинктура)
след/с храна - хром, ензими
после - магнезий, йод
преди лягане - цинк, Б3, МСМ + силиций + вит. Ц
28.05.13
16:46
казано от Маргарита Манева на 28.05.13, 10:08:
Кой казва, че силните жени не били женствени? ;) (bow)
Тия,дето нямат воля и амбиция да станат силни и женствени :) Както знаем,друго си е да гледаш ТВ със снакс в ръка и да намираш кусури ;)
28.05.13
17:00
Марги изгледах последните ти качени клипчета...просто нямам думи, уникална си (bow) (bow) Не мога и едно движение да направя от това, което ти правиш (nlove5)
28.05.13
17:05
Повдигането на таз от успоредка това ли представлява?
Нещо такова, но без тежест и с леко свити колене, адаптирано към основното ми занимание.
Храна:
08.00 - таханово бъркало*
13.00 - овесени ядки* с тиквено и маково семе*, чиа*, подправки, стевия*
15.30 - 2 ябълки
18.30 - салата от тиквичка, краставица, ч.цвекло, чеснов сос*; фъстъчен крем*; лимоново желе* със стафиди, което беше предвидено за вчера, но чак днес беше готово, при това беше останало малко на бучки, явно е трявало повече да бъркам агара :) ; 3 парчета сладък салам*
19.30 - шепа бразилски орехи, 1/2 лъжичка мед*
Мнението беше редактирано от Margi на 28.05.13 20:15.
Сряда, 29.05
Движение:
сутринта вкъщи: Ащанга 1 + малко изправяне от граван в стойка на ръце (асистирано) ; 1 пълно набиране на хлаки (party) - общо около 70 мин
12.00 - Бейсик Виняса - 60 мин
13.00 - Йога, по-лека - 60 мин
Добавки:
след ставане - Б9, Б6
малко по-късно - 1 с.л. родиола - тинктура, разредена
през деня - 2 х вит. Е, 2 х вит. Д, родиола (тинктура) разредена в лимонов сок
после - магнезий, йод
Мнението беше редактирано от Margi на 29.05.13 18:15.
Храната:
14.15 - овесени ядки* с тиквено и маково семе*, чиа*, подправки, мед*
18.00 - салата от цвекло, тиквчки, магданозен сос*; фъстъчен крем*; лимоново желе*; домашен сладолед*
ПП: След дълго четене (whew), намерих компромисен вариант за омегите - крилово масло...оказва се че по качества превъзхожда значително рибеното (...а и по цена ;) ), прецених че е нещо полу-вписващо се в идеите ми за хранене, или по-скоро е на границата на това, което съм склонна да сложа в устата си. Както и да е, до момента си мислех, че спирулината и хлорелата са най-неприятните субстанции, които бих могла да погълна, но след отварянето на опаковката, водораслите вече ухаят на виолетки... :D (puke)
Да, криловото и аз го пробвах, след като прочетох за съдържанието му. Само че не съм убеден, че крилът поема по-малко замърсявания от сьомгата да речем. Даже напротив - логиката подсказва, че понеже се намира по-назад в хранителната верига, би трябвало да е дори по-замърсен. Единственото успокоение е, че се лови в полярните зони, но замърсяването вече достига и там.
Аз от други съображения избрах криловото масло. :)
А относно замърсяването с тежки метали на морските обитатели, чела съм доста материали по темата, където тенденцията е обратната - колкото по-високо в хранителната верига, толкова по-обременени с тежки метали. Не съм готова да споря обаче, споделям прочетено, което ми се вижда логично.
Забележка: като за първи прием на подобен продукт, корема ми не е във възторг от него. (dull) За сега май ще го пия през ден, ако пак не се разберем, половинката ще се уреди с крилово масло. :P
Мнението беше редактирано от Margi на 29.05.13 22:12.
казано от Маргарита Манева на 29.05.13, 22:10:
ако пак не се разберем, половинката ще се уреди с крилово масло. :P
За което, според мен, подобаващата отплата в натура е..магнезий :D
казано от Маргарита Манева на 29.05.13, 21:39:
Аз от други съображения избрах криловото масло. :)
А относно замърсяването с тежки метали на морските обитатели, чела съм доста материали по темата, където тенденцията е обратната - колкото по-високо в хранителната верига, толкова по-обременени с тежки метали. Не съм готова да споря обаче, споделям прочетено, което ми се вижда логично.
Да, но аз съм готов да споря... със себе си. След като написах горното, се замислих какво точно съм чел и си спомних, че наистина по-нагоре във веригата концентрацията на устойчивите токсични вещества се увеличава. Причината е в това, че на всяко следващо ниво при храносмилане се губи енергия и съответно екосистемата може да поддържа по-малка обща биомаса индивиди. По този начин ако на първите нива единица токсин е разпределен в тон живо тегло, то на върха на веригата същото количество вече се съдържа в двеста килограма. Статията беше за сухоземни тревопасни и техните хищници, но принципът е същият и в океана.
казано от karfi4ka на 29.05.13, 22:16:
казано от Маргарита Манева на 29.05.13, 22:10:
ако пак не се разберем, половинката ще се уреди с крилово масло. :P
За което, според мен, подобаващата отплата в натура е..магнезий :D
Ама, разбира се. :)
Боби, благодаря за уточнението. Без да мога да го обясня с факти, винаги ми се е струвало логично по-нагоре в хранителната верига да има по-голямо натрупване на отровни вещества. :)
Четвъртък, 30.05
Движение:
Ащанга:
поздрави, пози от стоеж, първите 6-7 наклона назад от 2-ра серия, още наклони назад, 4 от 5-те стойки на глава от 2-ра серия, малко тазоотварящи - общо час
във фитнеса за около 30-тина минути:
загрявката на Вик @12кг
в по 3 суперсерии:
А1: 3 х набиране подхват (само първото стриктно)
А2: 5 х повдигане на таза от успоредка без тежест
В1: 3 х претъркулване назад и изправяне в стойка на ръце
В2: 5 х повдигане на таза от успоредка с 4 кг (по идеята, която Кристиян ми даде с видеото)
С1: 8 х фейс пул
С2: 8 х повдигане на краката от вис с главата надолу на шведска стена
D1: х 10 на крак ходещи напади с някакви леки дъмбели
D2: х 5 подскачащи лицеви опори а.к.а. Накрасана (само остава да събера краката и ръцете)
Е1: х 5 сиси клека без тежест
Е2: х 5 повдигане на таза от успоредка 7,5кг (установих, че независимо дали го правя с или без тежест, таза ми се повдига до едно ниво...засега поне)
Добавки:
след ставане - Б9, Б6
малко по-късно - чай от йохимбе със зелено кафе и мед*
през деня - 2 х вит. Е, 2 х вит. Д, вит. А
после - магнезий, йод
около литър вода с лимон и МСМ
Мнението беше редактирано от Margi на 30.05.13 16:29.
Малко лицеви опори - все още кривички, и ръцете и краката трябва да се приберат (за да се получи Накрасана), но на този етап - толкова.
Храната:
07.00 - таханово бъркало*
13.00 - спирулинов шейк*
18.30 - салата домати, корнишони, лук, зелен сос*; черен ориз* с подправки; лимоново желе*; 3 солидни парчета сладък салам* с подобрена рецепта :)
30.05.13
23:25
.....Няма как да не гласувам!!!...,За лицевите опори!!!
Мнението беше редактирано от Лъчезар Великичов на 30.05.13 23:26.
Защо правиш лицеви с лакти толкова далеч от тялото ? Нали не било правилно така, и като се бутало кола не било така ?
Сашо, въпреки, че принципно игнорирам постовете ти, ще ти отговоря: лактите ми не са в позиция, която да компрометира техниката, т.е. основната форма е запазена. Надявам се съзнаваш, че в този вариант на лицевите опори се изисква значителна експлозивност на движението, което леко може да измени ъглите, в които нормално бих си позиционирала и краката, и ръцете. Това не е движение, което тепърва заучавам като техника, а надграждам. Освен това писах, че подлежи на корекции - това при условие, че ми е прогресия към още по-сложно. Ако исках да правя експлозивни лицеви опори, бих продължила да го изпълнявам по този начин - не виждам нищо неправилно в техниката.
Когато коментираш, придържай се към това, което разбираш.
И още веднъж: СПРИ ДА ПИШЕШ В ДНЕВНИКА МИ!!!
Значи с тази техника си по - експлозивна, респективно по-силна, но всички останали да правят с ръце до тялото, разбрах.
Какво и е на техниката ми?
По нищо не прилича на тези които коментирахме в другите дневници.
Сашо, ти четеш ли, гледаш ли, или само гледаш да наакаш тук и там ей така - по инерция?
Казах ти - коментирай това което ти е ясно!
Техниката ти е ок, просто постоянно съветваш хората, да правят лицевите с лакти до тялото, пък очевидно дори ти не ги правиш така.
31.05.13
14:42
Точно тази техника е идеална за лицеви с отлепяне на длани и крака. Особено пък за накой с физиката на Марги. С прибрани лакти може да го прави някой много, много по-силен.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.05.13 14:43.
казано от Madboy на 31.05.13, 14:42:
Техниката ти е ок, просто постоянно съветваш хората, да правят лицевите с лакти до тялото, пък очевидно дори ти не ги правиш така.
Нещо пак не си разбрал - съветвам ги да НЕ правят лицеви опори в позиция, която би контузила раменните им стави, а именно - раменете и мишниците в една линия, перпендикулярна на тялото. Изтеглянето на лактите към торса е посока на изместване на ъгъла на бутане, НЕ означава обезателно плътно прилепнали лакти до тялото.
Да де бат Сашо, ама първо трябва за загрее лампичката, да светна, да поработи...и тогава да видиш какво е на клипа и каква беше старата дискусия. И че двете неща нямат нищо общо:)
Нищо де...ние сме търпеливи и вярваме в бъдещото осъзнаване на младежите:)
Петък, 31.05
Движение:
до сега - О, предстои Бейсик Виняса 18.00
Добавки:
след ставане - Б9, Б6
с вечерята - ензими, крилово масло
след вечеря - хром
после - магнезий, йод
Храна:
11.30 - половин купичка черен ориз*; корнишон, 1/2 домат; 2 парчета сладък салам*
15.45 - шепа кашу и шепа стафиди
19.00 - същото като в 11.30
Мнението беше редактирано от Margi на 31.05.13 16:28.
Събота, 01.06
Движение:
Ащанга 1 + малко повече от 2 + малко 3…за пръв път от много време всичко се получи леко и приятно, може би защото бях доста добре загряла. :) Използвах случая да натисна малко повече.
Добавки:
след ставане - Б9, Б6 , DHEA
през деня - родиола (тинктура), разредена в лимонов сок; чай от йохимбе със зелено кафе, репей и мед*
с вечерята - ензими
след вечеря - хром
после - магнезий, йод
преди лягане - МСМ + силиций + вит. Ц
Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.13 14:20.
Храна:
13.00 - спирулинов шейк*
15.30 - зеленчуково смути* с конопено масло*
18.00 - 1/2 краставица, 2 домата, маслини; фъстъчен крем*; 2 домашни мини шоколадчета*; шепа и половина стафиди, доволно парче сладък салам*
Мнението беше редактирано от Margi на 01.06.13 18:15.
Неделя, 02.06
Движение:
мачкане на ролера
Ащанга - поздрави А + Б, после фристайл - още поздрави, пози от стоеж + баланси, тазоотварящи, стойки на глава, стойки на ръце - общо към 50 мин
Добавки:
след ставане - Б9, Б6
през деня - родиола (тинктура), разредена в лимонов сок
с вечерята - ензими, крилово масло
след вечеря - хром
после - магнезий, йод
преди лягане - МСМ + силиций + вит. Ц
Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.13 18:39.
...и храната:
08.15 - таханово бъркало*
12.00 - спирулинов шейк*
14.00 - домашен сладолед* + 1 домашно мини шоколадче*; след около половин час - бразилски орехи
18.00 - корнишони; домат; суров хумус*; ментово желе*; 2 парчета сладък салам*
21.00 - едно малко парче сладък салам*
Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.13 20:58.
03.06.13
12:21
казано от Маргарита Манева на 22.05.13, 14:04:
Може би просто рецепторите ти го възприемат по друг начин. На мен си ми мирише на тиня. :)
...което ме присеща, че скоро не съм си пила спирулината... ;)
Ей,един човек де видях нийде по света да каже нещо приятно за горките водорасли :D Нямам доверие на никакви други форуми -чуждоезични или български-за това си позволявам да питам теб-някаква идея за убиване на не особено приятния ммм...аромат? За шейка е ясно-слагам грейпфрут и е бомба...Ама нещо по-различно? Благодаря:)
Аз слагам лимон и ментово брашно и го пия от бутилка, като не усещам миризмата ми е вкусно. :)
Понеделник, 03.06
Движение:
Ащанга 1 - около час, без екстри ;) Сдобила съм се с мускулна треска на хип флексорите, аддукторите, солеусите. Освен това раменете ми се възстановяват бавно тези дни.
17.00 - Бейсик Виняса с повече наклони назад и тазоотварящи
Добавки:
след ставане - Б9, Б6, DHEA
преди йогата - чай от йохимбе, зелено кафе, тинктура - родиола и мед*
след вечеря - хром
после - магнезий, йод
Мнението беше редактирано от Margi на 03.06.13 15:59.
Добавям:
по 3 суперсерии:
А1: 8 х фейс пул
А2: 3 х претъркулване от лег по гръб до стойка на ръце (към шведска стена)
В1: 6 на ръка гребане с дъмбел
В2: 6 х повдигане на таза от успоредка @7,5кг
С1: стойка на ръце, без да засичам време
С2: 6 х повдигане на таза от успоредка @8,5кг
Д1: изометрична хиперекстензия от лег по корем с 4 кг лост зад глава и изпънати ръце
Д2: стойка на ръце в баланс (по няколко секунди)
Е1: 8 х гребане с прави ръце на TRX
Е2: лакетно-раменни ротации
Храна:
13.30 - суров хумус*, 2 корнишона, домат, ментово желе*, 2 мини шоколадчета*
19.00 - 2 корнишона; 80-тина гр бразилски орехи; 2 парчета сладък салам*
по-късно - ядки