Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

03.06.13
20:59

Марги, бразилският орех не трябва ли да се консумира в ограничени норми най-много 2-3 на ден, защото има много селен вътре и става нещо като предозиране. Така съм чела

Те  нещо и за жълтъците разправяха...

03.06.13
22:06

Че аз и допълнително селен пия, когато имам. :D
Стига бе, защо не ограничавате месото, защото има много хормони и антибиотици в него, а сте се притеснили за орехите, пълни с антиоксиданти?!

Мнението беше редактирано от Margi на 03.06.13 22:26.

04.06.13
17:37

Вторник, 04.06
Движение:
Ащанга 1 + малко 2 + малко 3 - около час и малко
следобед:
загрявката на Вик @12кг
в по 3 суперсерии:
А1: 8 х гребане на хоризонт. скрипец, широк хват
А2: 6 на страна пуш пул
В1: 8 х придърпване на вертик. скрипец с прави ръце
В2: 8 х повдигане на краката с главата надолу от шведска стена
С1: 3, 5, 7 уиндмил @12-ката
С2: 5 на ръка ренегадско гребане с 2-те пудовки
3 пълни негативни драгон флага, шпагати помежду

Днес едва ходя от болка в солеусите и прасците. Открих причината - задната ми верига се поудължи и ми позволява движения, които досега не съм правила, съответно, ще трябва адаптация. Хип флексорите и аддукторите също го отнасят, но по-леко.

Добавки:
след ставане - Б9, Б6
през деня - 2 х вит. Е, 2 х вит. Д, вит. А
с вечерята - ензими, крилово масло
след вечеря - хром
после - магнезий, йод
преди лягане - МСМ + силиций + вит. Ц

Мнението беше редактирано от Margi на 04.06.13 17:39.

казано от Маргарита Манева на 03.06.13, 22:06:

Че аз и допълнително селен пия, когато имам. :D
Стига бе, защо не ограничавате месото, защото има много хормони и антибиотици в него, а сте се притеснили за орехите, пълни с антиоксиданти?!

Епа зоб без пари... :D

04.06.13
18:00

Храна:
08.00 - таханово бъркало*
13.30 - спирулинов шейк*
16.30 - 1 и 1/2 ябълка
18.30 - салата домати, краставици, лук, шарлан*; пастет* от кашу и подправки; маслини, ментово желе*; 2 парчета сладък салам*; червено вино в терапевтична доза :)

Мнението беше редактирано от Margi на 04.06.13 19:02.

04.06.13
22:26

Повечето неща, които си ги написала горе не ги знам дори как изгледат (giggle) (но би си заслужавало да се образовам по въпроса)

Според мен да преподаваш само йога, е ограничаващо. Трябва да правиш блиц-курсове - докато си в йога позиция на отворен таз да забъркваш някоя екзотична гозба, та да ти се запълни капацитета, няма да бездействаш с ръцете, я ! хи-хи-хи

Извинявам се за закачките, ама това с предозирането със селен от орехи много ми повдигна настроението :D

05.06.13
11:10

казано от Overlord на 04.06.13, 22:26:

Според мен да преподаваш само йога, е ограничаващо. Трябва да правиш блиц-курсове - докато си в йога позиция на отворен таз да забъркваш някоя екзотична гозба, та да ти се запълни капацитета, няма да бездействаш с ръцете, я ! хи-хи-хи

Да, ще балансирам в шпагат между две пудовки и ще бъркам домашен шоколад, докато разяснявам ползите от МСМ-а и силиция в комбинация. ;)
Имам опит с мултитаскинг, така че не вярвам да се окаже проблем. :)

05.06.13
11:17

Сряда, 05.06
Движение:
полу-почивен ден, т.е.
имам да водя две леки занимания на обед и вечерта, почивка от личната практика

Добавки:
след ставане - Б9, Б6
с вечерята - ензими
след вечеря - хром
после - магнезий, йод

05.06.13
11:28

Освен всичките изброени неща, добавям и постоянно стоене нащрек, за това какво правя аз, какво, къде оставям, къде чупя...
Ама аз засега съм стигнал до “Не яж от земята, като си изпускаш храната”...:)

Как бе, то от земята е най-полезно ;)

05.06.13
12:54

До 5 секудни след като е паднала храната може да се яде :D. След тея 5 секунди,микробите се съвересват и газ към нея :P

05.06.13
13:04

казано от инж. Марин Маринов на 05.06.13, 11:45:

Как бе, то от земята е най-полезно ;)

Мдааа...особено когато си сложил препарат за хлебарки. ;)

05.06.13
15:05

Добавям към почивния ден малко раздвижване в залата:
3 суперсерии:
ренегадско гребане с пудовките
повдигане на таза от успоредка с 8.5кг
после 4-5 серии гребане с дъмбел с една ръка, в почивките - стойки на ръце в баланс (задържане до около 10-15 секунди, бележа леко подобрение в стабилността, но все още всяко падане ме изнервя (envy) )

05.06.13
15:17

Аз се мъча от едно известно време по едни напътствия за хендстенд. В момента съм на етапа да стоя на ръце с крака,подпряни в стената :D и постепенно да ги вдигам по-високо докато застана много близко до стената :D ,обаче като усетя как главата ми се пълни с кръв и се отказвам :D ...
Така че твоето ми изглежда на бели кахъри :P и съм сигурна,че скоро ще успееш

05.06.13
16:01

Аз не бих правила стойка на ръце докато:
1. Не съм сигурна, че ръцете са в състояние да понесат тежестта на тялото ми
2. Нямам достатъчно сила в пояса, която да ме повдигне така, че да е необходимо минимално засилване с краката и не се “изсипвам” на стената
3. Не съм се освободила за усещането на прилив на кръв към главата, а това става постепенно - за начало със свещ и други по-леки обърнати пози
:)

05.06.13
16:11

Въпросния tutorial ,който следвам, се състои от всички тези последователни стъпки,които си описала. За мен това е супер сложно нещо,което не бих си позволила да се опитвам да правя просто ей така :). Откакто съм във форума,най-важната ми цел е каквото и да правя-на първо място техника и безопасност :D.

05.06.13
16:26

Марги, а как мога да разбера кога ръцете ми са достатъчно силни за да понесът скромните ми килограми ;), че това е упражнение което много искам да правя, а не смея. За стойка на глава се престраших, и от първия път се получи, но на ръце....не смея ...

Т. Тодорова

05.06.13
16:26

казано от slavko на 05.06.13, 11:28:

Освен всичките изброени неща, добавям и постоянно стоене нащрек, за това какво правя аз, какво, къде оставям, къде чупя...
Ама аз засега съм стигнал до “Не яж от земята, като си изпускаш храната”...:)

Т’ва са семейни стандарти явно :D

05.06.13
16:43

казано от Веселина Иванова на 05.06.13, 16:26:

Марги, а как мога да разбера кога ръцете ми са достатъчно силни за да понесът скромните ми килограми ;), че това е упражнение което много искам да правя, а не смея. За стойка на глава се престраших, и от първия път се получи, но на ръце....не смея ...

Ами, след като спокойно си правиш 10+ хубави лицеви опори, заопчваш прогресията с повдигане на ходилата, така че малко по малко тежестта да се мести върху горната част на тялото ти.

Марги, имам едно питане относно “мачкане” с фоумролер за гърба - целият от горе до долу ли минаваш (и за Славко предполагам имаш наблюдения) до глутеуса?

05.06.13
18:22

Гърба го мачкам на сегменти: трапеца; широките гръбни мускули; пояса - само го оггъвам, без да се търкалям. Задника - отделно. :)

казано от Маргарита Манева на 05.06.13, 18:22:

Гърба го мачкам на сегменти: трапеца; широките гръбни мускули; пояса - само го оггъвам, без да се търкалям. Задника - отделно. :)

Благодаря ти много :)

05.06.13
18:41

Говорейки за мачкане по гърба, това може да помогне заедно със следващите 2-3 клипа :)

05.06.13
19:34

Храна:
10.00 - чай от родиола, какао, джинджифил, мед*
14.30 - шепа бразилски орехи, 4 фурми, 4-5 какаови зърна*
19.00 - салата домати, краставици, зелен сос*, елда* с подправки и конопено масло*, маслини, 2 хапки ментово желе*, 2 хапки сладък салам* и доста повече кафява халва (blush) , 1/2 чаша вино

05.06.13
19:52

Малко от вчерашната йога, нищо ново, малко само по-добро от преди. :)

06.06.13
10:07

Ако трябва да съм откровена, не съм от най-големите почитатели на този тип музика, но съм имала удоволствието да тренирам Деси докато бях във Варна, а момичето от клипа е Жени - бивша колежка, така че няма как да не се изкефя и да не споделя (sun)
http://vbox7.com/play:ddae2180a5

Мнението беше редактирано от Margi на 06.06.13 10:08.

06.06.13
13:24

Четвъртък, 06.06
Движение:
Ащанга - колкото мога от 2-ра серия: поздрави, пози от стоеж, първите 7-8 наклона назад - без проблем; след това Маюрасана, Скорпион, няколко варианта на стойки на глава - във Виняса; и опити за “тик токс”...за съжаление съм още едва на “тик” + шпагати на шведска стена...общо - над час

Добавки:
след ставане - DHEA
с вечерята - ензими , крилово масло
след вечеря - хром
после - магнезий, йод

Храна до момента:
10.00 - чай от родиола, какао, джинджифил, мед*
13.00 - череши

Мнението беше редактирано от Margi на 06.06.13 19:18.

06.06.13
13:34

Деси :) Днес го гледах в сутрешния блок, веднага хваща окото този клип! ;)

06.06.13
18:19

Остстъка от храната:
14.30 - шепа тиквени семки и 4 фурми
18.00 - салата (акто вчерашната); 5-6 маслини; басмати с подправки и пресен лук; 1/2 чаша вино; 4 обикн. бисквити Роден край с мед*; кафява халва

Сутринта намачках доста старателно гърба с ролер и раменете и гръдните мускули с тенис топка.

07.06.13
12:36

Петък, 07.06
Движение:
Ащанга: поздрави, пози от стоеж, баланси, тазоотварящи, изчистване на техника на някои неща: скорпиони, стойки н аръце в баланс - около час се получи

Добавки:
след ставане - Б9, Б6
с вечерята - ензими
след вечеря - хром
после - магнезий, йод

после ще има и още

07.06.13
14:46

Здравей! Забелязах, че си много добра в йогата, поздравления :) ! И аз мислех да добавя няколко упражнения от този тип, но не намирам нищо от google . Напълно начинаеща съм, досега дори не съм пробвала. Целта ми е да стана по еластична и гъвкава, ако ми препоръчаш някои упражнения ще съм ти много благодарна :) !

07.06.13
15:18

Не съм чак толкова добра, но с това си изкарвам хляба...един вид - хората ми плащат по един или друг начин за да им кажа част от това, което знам. ;) Още не съм научила хората от енергото и ВиК обаче да ми издават фактури срещу 5 минутна демонстрация.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.06.13 15:37.

07.06.13
20:21

Още от днес:
в залата
загрявката на Вик @12-ката
в 4 суперсерии:
А1: 6 х гребане с дъмбел с 1 ръка
А2: 6 х на TRX-a - повдигане на таза от планк към баланс на ръце със 10-тина сек задържане (очаквах да го усетя в раменете, защото вече бяха изморени, но всъщност ми разцепи корема (devil) )
В1: 6 х повдигане на таза от успоредка @ 7,5кг
В2: стойка на ръце - баланс - колкото мога да държа
после - малко фейс пулове, хиперекстензия от земя, преобръщане до стойка на ръце

18.00 - Виняса - бейсик...не ми беше останала никаква сила

Храна:
07.30 - таханово бъркало*
12.00 - шепа бадеми и 5 фурми
14.30 - шейк* от банан, какао*, меласа*, овесени трици
19.30 - салата (обичайната); суров хумус*; лимоново-кокосово желе*; кафява халва; 4 бисквити Роден край (пак започнах да злоупотребявам със захарта и веднага се усеща негативния ефект (dull) )

Гладен ден :@

Мнението беше редактирано от Margi на 07.06.13 20:22.

07.06.13
21:00

Малко картинки от днес:

09.06.13
21:57

Събота, Неделя
Кратко пътуване на чист въздух, много спане, много ядене (ама много!)
Почти без добавки, само ензими, крилово масло и магнезий в събота.
Също така в събота имаше леко раздвижване с малко йога. Повече от седмица ме мъчи нещо около дясното коляно, което не само, че не минава, ами вече ме боли докато спя. (dull)

ПП: Понякога не е зле да забелязваме малките неща, които са около нас:

Мнението беше редактирано от Margi на 09.06.13 22:26.

09.06.13
22:11

Ето го мястото, където времето е спряло, и животното, което никога не спира. :D

09.06.13
22:14

Личната охрана:)

10.06.13
12:27

Понеделник, 10.06
Движение:
Ащанга - малко 1, малко 2 - изключих всички пози, при които се налага дори леко усукване в областта на коленете (dull)

Добавки:
след ставане -  Б9, Б6, DHEA
през деня - 200IU вит. Е, 5000IU вит. Д
с вечерята - ензими , крилово масло
след вечеря - хром
после - магнезий, йод

Мнението беше редактирано от Margi на 10.06.13 12:29.

10.06.13
13:24

Освен масовия глад напоследък,сега се наблюдават и масови болежки :D…всъщност не е смеешно изобщо (headbang)..
Apologizin 4 the spam..:*

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1