Неделя, 08.12
Движение:
сутринта - 3 х 30 сек, стойка на ръце, 8 лицеви оппори, 1 мин планк
после - 20 минути лежане на апликатора
след апликатора - Ащанга 1 - малко мускулна треска имам, която допълнително ме затрудняваше, като цяло изобщо не съм концентрирана по време на практиката - остана ли сама със себе си, започвам да мисля за хиляди неща извън това което правя в момента
следобед - разходка, малко ходещи напади
Добавки:
вит. Е, Д3
Б-50
вит. Ц
ензим
крилово масло
още 1/2 ензим
Храна:
09.00 - домашен сникърс крем*
13.30 - райска ябълка
14.00 - шейк* от мака*, какаова паста*, мед*, банан
15.30 - чай* с мед
16.45 - портокал
18.00 - домашно вино*; кисело зеле*; пинджур; салата от боб* с подправки и лук*; 2 малки филийки пълнозърнест хляб с масло*; чийзкейк*; 2-3 шоколадови сладки
19.30 - шепа домашно печени фъстъци с морска сол
22.30 - чай* от джинджифил, черен пипер, лимон и мед*
Мнението беше редактирано от Margi на 09.12.13 08:03.
Понеделник, 09.12
Движение:
Ащанга 1 - 75 мин
Тъй като в последно време страдам от тотална липса на концентрация по време на практика, реших днес да си пусна Първата серия с Кино и да слушам насоките и докто минавам през асаните и винясите. Определено помогна доста. Не се разсейвах, практиката мина стегнато и без много излишни движения, тъй като нейното темпо е относително бързо. Кръста все още ме боли при всеки наклон назад.
Добавки:
вит. Ц
вит. Е, Д3
Б-50
ензим
крилово масло
МСМ (вчера го забравих)
Имам питане:
Обмислям варианта да си взема Витекс Агнус, но не съм убедена че е добра идея, предвид че (вероятно) ми предстоят хормонални изследвания в близките седмици/месец. Някой има ли наблюдения/опит върху въпросната билка и дали дава неточни резултати при изследване?
Мнението беше редактирано от Margi на 09.12.13 14:05.
Имам питане:
Обмислям варианта да си взема Витекс Агнус, но не съм убедена че е добра идея, предвид че (вероятно) ми предстоят хормонални изследвания в близките седмици/месец. Някой има ли наблюдения/опит върху въпросната билка и дали дава неточни резултати при изследване?
Пих го след като спрях противозачатъчните в продължение на 2 месеца. Никакъв резултат нямаше, но както вече съм писала, при мен трябва повече време, а това беше точно непосредствено след като ги спрях...
Сега питах специалиста по тези въпроси в офиса по отношение на изследването, тъй като работим с Агнус Кастус. Каза, че не би трябвало да окаже влияние. Обеща да провери по-обстойно и да ми каже и съответно ще пиша пак :)
Благодаря. :) Ще ми е полезно.
Какъв резултат нямаше при теб? По отношение на нивата на прогестерона ли? Правила ли си изследвания преди и след?
Ако искаш на лично ми отговори, не държа да е тук. :)
Какъв резултат нямаше при теб? По отношение на нивата на прогестерона ли? Правила ли си изследвания преди и след?
Ако искаш на лично ми отговори, не държа да е тук. :)
Няма проблем и тук да отговоря, въпреки че отговорът ми няма да е много полезен (wasntme)
Не ми е пускал изследвания. Предписа ми го, за да предизвика МЦ...
Ако искаш на лично ми отговори, не държа да е тук. :)Няма проблем и тук да отговоря, въпреки че отговорът ми няма да е много полезен (wasntme)
Не ми е пускал изследвания. Предписа ми го, за да предизвика МЦ...
Да, при мен случая дейстително е друг, може би е по-добре да се посъветвам с докторката си преди да реша го взема.
Храната днес:
08.00 - шейк* от мака*, какаови зърна*; меласа*, мед*, фъстъчено масло*
13.00 - шейк* от овесено мляко*, рейши*, малко джинджифил; мед*, какао
15.00 - 2 малки ябълки* с накиснати орехи*
16.00 - чай* от подправки и малко жен шен с мед*
18.30 - чаша домашно вино*; броколи на пара с лимон и зехтин; 1/2 краставица; 3 бъркани яйца* с масло* и праз; чийзкейк*; 2 бисквити РК с крем; 2 шепи домашно печени фъстъци
Мнението беше редактирано от Margi на 09.12.13 19:22.
Вторник, 10.12
Движение:
почти веднага след ставане: 4 пъти: 10 лицеви опори + 30 секунди стойка на ръце
лежане на апликатора - 20 минути
по-късно - Ащанга 1 - пълна + активните наклони назад от Ащанга 2, пак до Лагу Ваджрасана + един скорпион (малко пасивно огъване на гръбнака) - отново под наставленията на Кино, за да ме държи “събрана”.
Добавки:
вит. Д3, Е
вит. Ц
Б-50
ензим
крилово масло
МСМ
Храната до момента:
08.00 - таханово бъркало* с меласа*, маково семе* и чиа*
12.30 - шейк* от овесено мляко*, годжи бери*, мака*, мед*
13.00 - портокал
Останалото:
14.30 - 3 оризовки с масло* и куркума; 2-3 розички броколи от вчера; половин шоколад
18.30 - 1/2 чаша домашно вино*; салата от цвекло, целина, смлени тиквени семки; салата от боб* с лук* и подправки; малко чийзкейк*, 3 овесени крекера*; редче шоколад
19.30 - 2 шепи печени фъстъци
21.30 - чай* от лавандула и др.* с мед*
Мнението беше редактирано от Margi на 11.12.13 08:46.
Имам питане:
Обмислям варианта да си взема Витекс Агнус, но не съм убедена че е добра идея, предвид че (вероятно) ми предстоят хормонални изследвания в близките седмици/месец. Някой има ли наблюдения/опит върху въпросната билка и дали дава неточни резултати при изследване?Пих го след като спрях противозачатъчните в продължение на 2 месеца. Никакъв резултат нямаше, но както вече съм писала, при мен трябва повече време, а това беше точно непосредствено след като ги спрях...
Сега питах специалиста по тези въпроси в офиса по отношение на изследването, тъй като работим с Агнус Кастус. Каза, че не би трябвало да окаже влияние. Обеща да провери по-обстойно и да ми каже и съответно ще пиша пак :)
Колежката ми отговори и пиша пак :)
Каза, че няма да повлияе на изследването.
Но аз мисля, че трябва и с твоя лекар да си говориш, както и ти самата писа по-рано. :)
Сряда, 11.12
Движение:
Ащанга 1 - отново с Кино, без грам енергия...на няколко пъти щях да се откажа, но някак я завърших. Единствените пропуски са на Маричиасана Д (не усуквам докрай) и на Супта Курмасана (не заключвам краката зад врата)...не знам дали мога в момента, но просто не ми се напъва. Колкото мога да постигна без да излизам от комфортната зона. Добавих отново активните наклони назад от Ащанга 2, да заздравява кръста. Лагу Ваджрасана - малко по-лесна, но все още не смея да правя Капотасана.
Добавки:
вит. Ц
вит. Д3, Е
метил Б12; Б-50
крилово масло
ензим
МСМ, магнезиев аспартат
Мнението беше редактирано от Margi на 12.12.13 08:00.
Кино е Кино Макгрегър, така ли?
Същата.
Храна:
08.30 - шейк* от овесено мляко*, рейши*, какао, мед*, кокосово масло*
12.30 - домашен сникърс крем*
14.00 - овесени ядки* с орехи*, годжи бери*, мед*, маково семе*, кокосово масло*, меласа*
18.30 - кисело зеле* с шарлан* и червен пипер; чаша домашно вино*; кус-кус с цвекло, праз и масло*, малко пинджур; конфитюр от дюли* (с кафява захар*); 3 овесени бисквитки*; малко повече от половин шоколад
Сутринта преди йогата лежах 20 минути на апликатора, което всъщност правя всеки ден, понякога забравям да го пиша (както и мазането с магнезий).
следобед - Йога нидра - 20 минути
Мнението беше редактирано от Margi на 11.12.13 19:42.
Четвъртък, 12.12
Движение:
сутринта - 4 пъти: висене на всяка ръка (10-15 сек); стойка на всяка ръка (10-тина секунди); 10 лицеви опори
лежане на апликатора - 20-тина минути
след това - Ащанга 1, пак с Кино, обаче вече и тя не ми помага да се концентрирам - на моменти дори не я чувам. Пак никаква енергия, някак насила стана всичко след позите от стоеж
20-тина минути Йога нидра
Добавки:
чай Витекс
вит. Ц
вит. Е, Д3
Б-50
ензим
крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 12.12.13 21:57.
Храна:
13.00 - овесени ядки* с фъстъчено масло*, мед* и какаови зърна*
18.30 - домашно вино*; зелена салата с репички, кисели краставички, сметана; ементал с масло и куркума, моцарела; марципан; половин шоколад
20.30 - домашно печени фъстъци с морска сол
преди лягане - още една доза Витекс чай
Мнението беше редактирано от Margi на 12.12.13 20:03.
12.12.13
20:48
Марги марципана какъв купен обикновен ? Липсват ми марципаните които съм яла на 7, 8 годинки (inlove) За съжаление този вкус не съм го срещала скоро ...
Не е съвсем същият. Този е с тънка коричка и някакъв бял пълнеж вътре. От Била го взех. :)
Петък, 13.12
Движение:
20 минути на апликатора по гръб
Изключително жалък опит за Ащанга 2 - с някои модификации стигнах до Ватаянасана и се отказах. Направих си обърнатите пози, 3 минути стоях на глава и приключих - стоях на инат, накрая треперех цялата. Не че не очаквах подобен резултат, на този етап мисля че се дължи повече на психологически фактори - знам че го мога, но от раменете нагоре нещо не ми позволява да вложа необходимите усилия.
след това - Йога нидра - 15 минути
Добавки:
чай Витекс след ставане и преди лягане
вит. Ц
вит. Д3, Е
Б-50
крилово масло
ензим
Останалото:
реших на бързо да се раздвижа:
загрявката на Вик @12-ката
РБТ: 10 мин: мен мейкъри с двете 12-ки и повдигане на таза от успоредка (без тежест) - за 10-те минути се получиха 5 пълни кръга с почивките
Храна:
11.30 - овесени ядки* с кокосов крем*, меласа*, какаови зърна*, чиа*, маково семе* и годжи бери*
14.30 - шейк* от овесено мляко*, мака*, какаови зърна*, мед*
19.30 - домашно вино*; зелена салата с репички, кисели краставички*, сметана; 1 и половина варени яйца* с куркума; 3 домашни пълнозърнести мъфина* с пармезан; малко конфитюр от дюли* с кафява захар*; 3-4 редчета шоколад; шепа домашно печени фъстъци с морска сол
Мнението беше редактирано от Margi на 13.12.13 23:17.
Събота, 14.12
Движение:
20 минути на апликатора
Ащанга 1 - с Кино, днес добре се получи - около и над час
разходка до Пнаорамата и язовира и горичката зад нея, с 3 серии по 10 лицеви опори и 100 напада :)
малко печене на слънце и заземяване
Добавки:
след ставане и преди лягане - чай Витекс
вит. Д3, Е
Б6, Б9, метил Б12
вит. Ц
ензим
крилово масло
Храна:
10.00 - таханово бъркало* с меласа* и маково семе*
14.00 - шейк* от овесено мляко* с рейши*, какаови зърна*, мед*
16.00 - портокал
17.45 - чаша-две домашно вино*; зелена салата с репички, кисели краставички*, сметана; пълнозърнести спагети* с пармезан и сметана; 4 редчета бял шоколад; 2 шепи домашно печени фъстъци с морска сол
Неделя, 15.12
Движение:
Ащанга 1 - не засичах време, сигурно около час. Все още ме мъчат мускулни трески почти навсякъде, не непоносими, но достатъчни за да се чувствам неприятно скована. Иначе, практиката е ок - все още на едната страна не завършвам Маричиасана Д, и не заключвам напълно глезените на Супта Курмасана. Винясите: jump back се получава малко по-тегаво, не успявам добре да повдигна таза и краката остават да се влачат. При jump through нещата са по-добре, но се получават с доста променлив успех- веднъж стане супер леко, с таза вертикално нагоре, следващия път тупвам по дупе на пода...
Добавки:
вит. Е, Д3
вит Ц
ензим
крилово масло
Храна:
10.00 - кокосов крем* с банан, какаови зърна* и малко какаова паста*, половин лъжичка мед* и маково семе*
15.00 - 2 мандарини
16-17.00 - следобедно соаре в тесен кръг, с домашна баничка*, 2 шепи домашно печени фъстъци и домашна шоколадова торта*; чаша топло мляко с куркума и мед*
20.30 - портокал
Мнението беше редактирано от Margi на 15.12.13 19:29.
Понеделник, 16.12
Движение:
след ставане: 3 пъти по 40 сек стойка на ръце и 1 мин планк
после - апликатор 20 минути
Ащанга 1 - час...не знам какво се случва с кръста ми, но все още при всеки опит за наклон назад съм в страшни мъки, докато правех Втора серия всичко беше ок, след това малко по малконещата взеха да се влошават... (dull) Единствените наклони назад, които са ми поносими и приятни са Матсясана и Уттана Падасана, но при тях кръста не се огъва чак толкова.
Йога Нидра - 15 мин
Добавки:
антиоксиданти
вит. Д3, А
Б-50
ензим
крилово масло
Храна:
11.30 - овесени ядки* с орехи*, годжи бери*, кокосово масло*, маково семе*, чиа*, меласа*, мед*
15.30 - 2 малки ябълки* с шепа орехи*
18.00 - зелена салата с пиперка, репички, краставица, сметана и горчица; 2 парчета домашна баница (която е преобладаващи яйца и сирене); домашна шоколадова торта* с малко конфитюр от дюли*; 3 редчета бял шоколад
по-късно - шепа две печени фъстъци*
Вторник, 17.12
Движение:
загрявката на Вик @12ката
РБТ: 10 минути от: 8 х crunch-press + 8 х ренегадско гребане + 10 суинга с 12-ката...някъде 6-7 кръга се получиха май
3 серии по 5 пуш-пула с по 20 кг от двете страни
после:
поздрави А + Б
задържане колкото мога в: Чатуранга Дандасана; Бакасана, Ащавакрасана, малко шпагати на всички страни и 2 минути стойка на глава
половин ден бягане между клиники и банки
апликатор - малко по късно следобед
Добавки:
вит. Б6+Б9–метил Б12
вит. А, Д3
ензим
крилово масло
Добре че вече изядох стабилно количество какаови зърна, че пак ми източиха значително количество кръв. :( За има-няма 300 лв ще ти изследват всичко, ще ти отделят ДНК, и нея ще изследват и какво ли още не... (dull)
“Вече техниката ни позволява да изследваме повече фактори...ще ви струва едни допълнителни няколкостотин лева.” (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 17.12.13 16:17.
Вторник, 17.12....
“Вече техниката ни позволява да изследваме повече фактори...ще ви струва едни допълнителни няколкостотин лева.” (dull)
Сетих се за един цитат по този повод:
Технологичният прогрес е като брадва в ръцете на патологичен престъпник
Алберт Айнщайн
Храната:
08.30 - шейк* от овесено мляко*, рейши*, какаови зърна*, мед*
11.30 - таханово бъркало*
18.45 - чаша домашно вино* (последното докато не отидем до Варна :( ), салата от черна ряпа и червено цвекло с шарлан* и меден оцет; пълнозърнести макарони* с пармезан, зелен лук и сметана; доамшна шоколадова торта* с конфитюр от дюли* (пак домашен)
евентуално печени фъстъци, които е време да откажа (makeup)
Сряда, 18.12
Движение:
апликатор - 20 - 25 мин
Ащанга 1 - около и малко над час - горе-долу ок, няма нови усещания, включително и няма отшумяли болежки
Йога нидра - 15 минути
Добавки:
след ставане и преди лягане - чай от Витекс
антиоксиданти
вит. А, Д3
Б-50
ензим
крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 18.12.13 14:03.
Храната:
12.00 - крем от 1 авокадо, какаови зърна*, мед*, меласа*, маково семе*; 1 непълна шепа сурово кашу; 2 редчета бял шоколад
16.00 - 1 мъфин* с пармезан...стават ужасно вкусни, но ми залепват по хартийките...ако някой знае тайната за незалепване, моля да сподели :)
вечеря - не се знае за сега, само виното е сигурно ;)
ПП: останалото не е много за писане, но все пак: към 18.30 - още два мъфина* и парче баница* (и двете домашни) преди да излезем, след това малко на гости: туршия и 3 домашни питки...до вечерята така и не стигнах...много тесто,, много нещо днес. За капак - 3 шоколадови бонбони. (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 18.12.13 21:37.
Четвъртък, 19.12
Движение:
След ставане - 20-тина минути на апликатора
Имах намерение за кратка тренировка, но в момента в който вдигнах пудовката ме преряза кръста и реших да отложа
Беше ми много студено преди йогата, та...започнах с табата бърпита за да се постопля.
Ащанга 1 - час и малко. Все още имам затруднения с Маричиасана Д - таза е ок, обаче имам малко повече обем около корема, който ми пречи да се усуча докрай... (dull) Мъка на наклоните назад. Накрая добавих един скорпион, малко да поочупя скапания кръст.
Добавки:
антиоксиданти
вит. Д3, Е, А
Б-50 (вчера го забравих, вместо него, преди лягане пих една фолиева киселина)
крилово масло
ензим
Чувствам се тажка след вчерашните въглехидрати... (dull)
Благодарности на екипа на bb-team за вниманието, много мило. (sun)
Храна:
10.15 - таханово бъркало*
16.00 - фреш* от портокал и грейпфрут
17.00 - чаша вино*; салата от черна ряпа, червено цвекло, краставица, ябълка*, оцет, шарлан; киноа* с праз и пармезан на фурна; домашна шоколадова торта* с малко конфитюр от дюли*
18.00 - две шепи печени фъстъци и един пълнозърнест мъфин*
Мнението беше редактирано от Margi на 19.12.13 18:47.
Петък, 20.12 (F)(F)
Движение:
загрявката на Вик @12-ката
РБТ: 10 мин от
5 снача с всяка ръка с 12-ката
10 отпада с всеки крак с пудовката пред гърди
10 лицеви опори с обръщане и риткик
малко почивка и 4 серии 10 обратни хиперекстензии с 8-9 кг, 8 хоризонтални набирания
няколко “пасивни скорпиона” от около 45 градуса наклонена лежанка
Ащанга 1 - около час и 15 минути, всичко ок - винясите бавно се подобряват, нищо конкретно за отбелязване
веднага след това - Йога нидра - 15 мин
Добавки:
вит. Д3, Е, А
антиоксиданти
Б6, Б9
крилово масло
ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 20.12.13 14:35.
Храна:
08.00 - овесени ядки* с кокосово масло*, годжи бери*, орехи*, маково семе*, чиа*, меласа*, мед*
15.00 - 2 малки ябълки* с малко орехи*
18.30 - чаша вино*; 2 хапки от вчерашната салата; 1 зелена пиперка; елда* с праз и пармезан; домашна шоколадова торта* (най-после и се вижда края (whew) ); 3 редчета бял шоколад; 2 овесени бисквитки*
мааалко по-късно - 1 пълнозърнест мъфин* и останалите няколко печени фъстъка
Мнението беше редактирано от Margi на 20.12.13 19:36.
Събота, 21.12
Движение:
Ащанга 1 - час, много вяло и разсеяно
Добавки:
стандартните
Храна:
10.00 - домашен сникърс крем*
15.00 - същото*
19.30 - катък с брускети и огретен от тиквички
Неделя, 22.12
Движение:
Ащанга 1 - час и половина, хубава практика - с много приятни корекции и наместване в Супта Курмасана, където с помощ изправих дори във вториш и вариант (в баланс на ръце)...изключително приятно усещане след месеци без предизвикателство и мотивация. :) Дано имам скоро възможност да практикувам със същата любезна дама - по мое мнение изключително ценен учител. :)
Добавки:
стандартните
Храна:
11.30 - домашен сникърс крем* с мака*
13.00 - 2 мандарини
15.30 - котидж сирене с един пълнозърнест мъфин*
19.30 - 3 постни зелеви сърми*, 2-3 резенчета кашкавал; чери домати; репички; половин шоколад; много сок
Понеделник, 23.12
Движеие:
Ащанга 1 - вчера явно съм се раздала подобаващо и наместванията са дали резултат, защото днес се оказа че имам мускулна треска на всички мускули, които ми трябваха за практиката. Около час се мъчих, направих си почти всичко, но съвсем не както ми се искаше. Някои неща модифицирах леко.
Добавки:
вит. Б6, Б9
вит. Д3, А, Е
крилово масло
ензими
Храна:
12.30 - шейк* от овесено мляко*, мака*, чага*, мед*, какови зърна*
15.30 - шоколадов трюфел
17.30 - зелена салата с рукола, магданоз, пармезан, сметана; 3 чапати* с пармезан; 2 мъфина с пармезан*; 3 бисквитки РК с крем, 2 редчета шоколад
след ставане и преди лягане - чай от Витекс
Вторник, 24.12
Движение:
Ащанга 1 - малко по-добре от вчера, но все пак с известни затруднения. Супта Курмасана не ми се получи.
Добавки:
вит. Ц, антиоксиданти
Б-50
вит. А, Е, Д3
ензим
крилово масло
Храна:
11.00 - шейк* от авокадо, мака*, чага*, какаови зърна*, мед*
13.30 - 3 мандарини
15.00 - 3 коледни курабийки
19.00 - домати, салата от шарен боб*, още неща, малко торти* и баклави*
Сряда, 25.12
Движеие:
сутринта:
3 пъти по 1 мин планк + 30 сек стойка на ръце
Ащанга:
поздрави А х 5
поздрави Б х 3
пози от стоеж
малко баланси на ръце, шпагати
по обед: Коледна тренировка на паметника на Почивка
5 кръга от:
подскоци тип кенгуру
качване по няколко стълби
ходещи напади
спринт по стълби (през стъпало, от последната голяма площадка преди паметника до четвъртата малка площадка)
10 лицеви опори
после слизане и качване на всичките стълби за разпускане
обратни хиперекстензии в 4 серии
стречинг
Добавки:
сутринта - чай Витекс (мисля да го спра за известно време, не се чувствам комфортно...не знам дали е от него или от купищата хормони, които пих през последните месеци, но все пак ще го спра)
антиоксиданти
вит. Б6, Б9
вит. Д3, Е
крилово масло
ензим
магнезий (пия го то 4-5 дни, но забравям да го допълня)
Храна:
11.00 - 3-4 коледни курабийки, парче домашна баница
18.00 - 3 резенчета карамбол
18.30 - домашно вино*; зелена салата с репички, лук, спанак, сметана, пармезан, 1 постна зелева сърмичка, 2 малки парчета баклава, 2 коледни курабийки
по-късно 2 квадратчета бял шоколад
Мнението беше редактирано от Margi на 25.12.13 20:41.
ба, на каква пропаднала пияница съм заприличал:)
Славко съм....ай ай ай:)
Мнението беше редактирано от Margi на 25.12.13 16:35.