Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

25.04.14
14:54

На мен кафето никога не ми е помагало за концентрация...пия го защото ми е вкусно, не защото разчитам на конкретен ефект, ако има такъв, той ми е “бонус”. ;)
...но все пак е добре да се има предвид, че не всички кафета са равни по своя ефект... ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 25.04.14 14:59.

25.04.14
15:45

Петък, 25.04
Движение:
Ащанга 1 + първите 3 наклона назад от Ащанга 2 + Маюрасана - 70 мин

Добавки:
метил Б9, витамини
серапептаза
рибено масло
магнезий

Храна:
08.30 - кокосово кафе* с малко копи луак*, кокосова захар*, кокосово масло*, мака*
09.30 - таханово бъркало*
13.30 - половин ябълка
14.30 - чери домати, 2 варени яйца*, 3 оризовки със сладко от къпини

Мнението беше редактирано от Margi на 27.04.14 19:01.

27.04.14
19:10

Събота, 26.04
Движение:
Ащанга 1 с доста екстри към нея - 80 мин
на стадиона в Трявна - 6-7 изправяния на ръце, шпагати и др. лиготии

Добавки:
мкетил Б9, витамини
серапептаза
рибено масло
ензими
аспирин, магнезий, витамин Ц

Храна:
09.00 – овесени ядки с мед
11.00 – задушени зеленчуци с панирано тофу*; 2 оризовки със сладко от къпини*; хапка халва
18.00 – 2-3 листа салата; ориз*; супа; печено тофу*; хлава; шоколад
19.00 – 2 резена печено тофу*, домашно сладко от къпини*

След йогата ме обхвана ужасна летаргия, всяко движение ми костваше адски усилия. ПМС с пълна сила.

Мнението беше редактирано от Margi на 27.04.14 19:23.

27.04.14
19:15

Неделя, 27.04
Движение:
Ащанга 1 - до Джану Ширшасана А (вкл.), след това - тазоотварящи и леки наклони назад, финални пози - около 50 минути
...и обратно в Плевен

Добавки:
метил Б9, витамини
серапептаза
рибено масло
магнезий, аспирин

Храна:
13.30 - жасминов ориз* с прясна коприва*, домат; 3 оризовки с дом. сладко от къпини*
18.00 - чери домати; жасминов ориз*, задушен в Том Юм сос и кокосово мляко със зеленчуци; домашен кокосово-шоколадов сладкиш*; чаша домашно вино*

28.04.14
15:55

Понеделник, 28.04
Движение:
Ащанга 2 - каквото мога, 65 минути
Изпитвам сериозни затруднения с Лагу Ваджрасана и Капотасана, от там нататък всичко става малко по-поносимо. Карна Давасана все още не ми се отдава изобщо, дълбоките наклони назад съвсем не са дълбоки след почти месец без практика на Втора серия, но не е болка за умиране. По-кратки задържания в обърнатите пози, заради МЦ.

Добавки:
метил Б9 и Б12
витамини
серапептаза
рибено масло
аспирин
магнезий, МСМ

Храната после.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.04.14 16:19.

28.04.14
19:39

Храна:
08.30 - кафе* с кокосово масло*, кокосово мляко, мака*, кокосова захар*
09.30 - таханово бъркало* с годжи бери*
13.00 - росела чай* с мед*
14.00 - 10-тина какаови зърна* 1 суров спирулинов крекер*
19.15 - салата; 3-4 хапки от вчерашния ориз*; 2 и половина варени яйца с подправки; непълна купичка копривена супа*; половин бял шоколад; 2 хапки от кокосово-шоколадовия ми сладкиш*

29.04.14
14:33

За вчера добавям още час Виняса.

Вторник, 29.04
Движение:
почти почивка
5 поздрава А
3 поздрава Б
пози от стоеж
2 мин стойка на глава, лотоси
тренировка в залата по акробатика
имам доста неприятна мускулна треска от вчерашната Втора серия, особено по задните части на тялото

Добавки:
метил Б9, витамини, серапептаза
аминокиселини
рибено масло
аспирин
магнезий, МСМ, ГАБА

Храна:
08.00 - таханово бъркало*
12.00 - кокосово кафе* с кокосова захар* и жен шен*
14.30 - малък домат, 1/2 краставица; жасминов ориз* сготвен с малко кокосово мляко (inlove) и тай сос; 1/2 бял шоколад с кокос
вечерята после ще добавя

Мнението беше редактирано от Margi на 29.04.14 20:20.

29.04.14
14:36

казано от Маргарита Манева на 29.04.14, 14:33:

Вторник, 29.04
Движение:
почти почивка
...

И много правилно! Новолуние е ;)

29.04.14
14:38

казано от Sunny S. на 29.04.14, 14:36:

Вторник, 29.04
Движение:
почти почивка
...

Да, и аз с това се оправдах пред себе си. ;) ...както и мускулната треска, де. :)

29.04.14
14:53

Вторник, 29.04
Движение:
почти почивка
...

И кво от това ? :)

29.04.14
15:04

казано от Петър на 29.04.14, 14:53:

Вторник, 29.04
Движение:
почти почивка
...

И кво от това ? :)

Мисля, че ТУК е описано добре :)

29.04.14
19:16

вечеря 19.00 - 1/2 чаша домашно вино*; копривена супичка*; омлет “калцоне” в масло* от 3 яйца* с кълнове от броколи с тай соте сос; 2 и половина кубчета кокосово-шоколадов сладкиш*

Мисля това да е за днес. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 29.04.14 20:19.

30.04.14
15:54

Сряда, 30.04
Движение:
Ащанга 2 - час...на този етап не мога явно да задържам достатъчно дълго в позите, за да ми се получи по-дълга практика, или просто все още дишам по-учестено на позите, които са ми по-трудни
вечерта - час Виняса

Добавки:
рибено масло
аспирин
магнезий, МСМ, ГАБА

Храна:
08.30 - копи луак* с кокосово мляко и кокосова захар*
11.30 - масала чай* с мед*
13.30 - сок* от ябълка с хлорела*
15.30 - 50-тина грама от кокосово-шоколадовото десертче*
19.00 - предвидена е тематична вечеря с оризови нудълси в уок сос; тофу* в сос*, салатки, домашно вино*; кокосово-шоколадов сладкиш*

Мнението беше редактирано от Margi на 30.04.14 20:19.

01.05.14
16:35

Четвъртък, 01.05
Движение:
Ащанга 2, до Паригасана (вкл.) - 65 минути; успях да заключа лотос в скорпион, което за мен е доста голямо постижение, но на практика е само първия етап от Карнадавасана ;) Освен това за лотоса тръгнах с левия крак (което е обратното на това, което трябва да стане), но същото се получи и когато се научих да правя лотос в стойка на глава, така че предполагам че с практиката ще се получи и на другата страна.
Лагу Ваджрасана и Капотасана са все още болезнени, и не ги натискам до края.
тренировка в залата по акробатика - 30-тина обръщания на раменете, много шпагати, силови изправяния на ръце

Добавки:
рибено масло
магнезий, МСМ, ГАБА

Мнението беше редактирано от Margi на 01.05.14 21:33.

01.05.14
19:09

ГАБА

Имам няколко питанки:
Под каква форма пиеш ГАМК?
По каква схема дозировка/дневен прием?
От колко време я пиеш?
Усещаш ли нещо/ има ли някакъв ефект?

Благодаря за отговорите.

01.05.14
19:13

Пия я на капсули, вечер - преди лягане.
Дозата е 500 мг (една капсула).
Пия я грубо от около месец и половина, но докато бяхме извън Плевен (около 3 седмици), не я вземах.
Не знам дали точно на ГАБА-та да го припиша, но спя доста добре. Принципно вечер пия и магнезий, не знам дали комбинацията на двете допринася по някакъв начин за действието.
:)

01.05.14
19:13

Храна:
06.30 - кокосово кафе* с кокосова захар* и мака*
14.00 - масала чай* с мед*
15.30 - розела чай* с мед*
17.00 - копривена супичка*; остатъците от вчерашната салата, вчерашните оризови нудълси и 2 резена тофу*; половинките от две бисквитки* от Хумус Хаус; 60-70 гр от кокосово-шоколадовия сладкиш*
19.00 - шепа кокосов “чипс”* с тънък резен кокосова захар* (от твърдата, с меласата), шепа лешници и още 2 хапки от кокосово-шоколадовия сладкиш*

След вчерашните големи колиества вечеря, днес цял ден не бях гладна, но лакомията пак се завърна в късния следобед. ;)

01.05.14
19:27

Не съм 100% сигурен в това, което ще напиша, защото не съм проверил цялата информация все още, тоест може и да лъжа :D

Силно ме съмнява ГАМК на таблетна форма, под каквато и да е дозировка да има какъвто и да било ефект, защото в крайна сметка се метаболизира като най-обикновена храна и има first pass ефект и едва ли нещо стига до КМБ, камо ли да премине. По съм склонен да повярвам, че 10-15гр глутамин ще имат някакъв ефект (ако евентуално премине КМБ може и да стане на глутамат и оттам на ГАМК), но пак перорално си се метаболизира като обикновена АК (ако се вкара венозно може и да се озове в мозъка евентуално). Нещо по съществено: гледам 100 хапа по 500мг на NOW са 32лв, пирацетам 60х 1200мг са 11лв.
Същото важи и за аргинин, креатин и останалите АК.

01.05.14
19:32

Всъщност, започнах да го пия защото разполагаме с него вкъщи, при това съвсем безплатно... :D
Може и да си прав, не мога да кажа. Не съм се и интересувала особено задълбочено по въпроса. Реших да експериментирам. :)

02.05.14
18:17

Петък, 02.05
Движение:
Ащанга 2 - 70 минути. Днес, естествено, очаквах пак да ми се получи с такава лекота лотоса в скорпион, а той, разбира се, не се получи от първия път...нито пък от втория. В крайна сметка го оставих за след седемте стойки на глава и стана. Пропуснах дълбоките наклони назад, защото в момента са ми абсолютно невъзможни. Отново Лагу Ваджрасана и Капотасана бяха в непълен вариант.

Добавки:
рибено масло
магнезий, ГАБА, МСМ

Храна:
06.30 - кафе* с кокосова захар*, мака*, кокосово мляко
08.00 - таханово бъркало*
11.30 - авокадов мус* с черен пипер, галангал, нигела
14.00 - джинджифилов чай* с мед*
16.00 - розела чай* с мед*
17.30 - домашно вино*; салата домати, краставици, зехтин; жасминов ориз* с нигела и прясна куркума* в кокосово масло*; тофу в кокосово масло* и том юн; половин бял шоколад; последното парченце от кокосово-шоколадовия сладкиш*; 2-3 хапки кокосов “чипс” с карамелизирана кокосова захар* (inlove)
20.30 - шепа кашу и 2-3 непредвидени хапки ладу*, което се разтроши и се наложи да спася ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 02.05.14 21:04.

02.05.14
20:50

Прави ми впечатление, че почти във всяко хранене имаш бързи захари, това поддържа инсулина непрекъснато висок. Това нарочно ли е? Питам, защото аз откакто спрях моно и дизахаридите през деня/единствено хапвам сладко, след като съм се нахранил до насита вечер/, първо апетита ми намаля и не мисля само за храна, второ следобед престана да ми се спи, трето при едни и същи натоварвания в сравнение с преди, не се изморявах. Единствения недостатък е, че мисълта ми не е бърза като преди/бавно загрявам :)/

02.05.14
21:03

Гледам на храната откъм мИкро, а не мАкронутриенти.
Старая се да е вкусна и здравословна и да ми върши работа спрямо целите. Нямам проблеми с кръвната захар, килограмите или сънливостта след хранене. Основното ми хранене е едно - вечер, останалите са в доста малки количества.
Нещата, които работя изискват от мен до края на работния ми ден да съм активна и концентрирана, да съм сита, а корема ми да не е пълен. За моите натоварвания и начин на живот, мисля че ми върши добра работа.

Мнението беше редактирано от Margi на 02.05.14 21:10.

03.05.14
17:32

Събота, 03.05
Движение:
Ащанга 2 - 55-60 минути, до Карнадавасана, повторих я 4-5 пъти + финалните пози
после, на стадиона - още опити за Карнадавасана (само надолу са засега ;) ) + 2 х около 30 секунди стойка на ръце в баланс, което си е ЛР

Добавки:
рибено масло
магнезий, МСМ, ГАБА

Храна:
09.00 - кафе* с кокосово млпко, мака*, кокосова захар*
11.00 - студен розела чай* с мед*
13.00 - 2 сушита* (собственоръчно направени (party) ), с още 2-3 резенчета авокадо и краставица
17.00 - салата домати, краставици, лукови кълнове*; задушен басмати с нигела, фъстъчен сос, кълнове от мунг дал* (inlove) ; половин парче спирулинова торта* (от Хумус Хаус...пак аз я бях правила, де...това на снимката е цялото парче); ладу*
18.45 - по-малко от една доза от опита ми за спирулиново-ментово-шоколадовия ми мус*; 1 щипка кокосов “чипс”*; 10-тина годжи берита*

Мнението беше редактирано от Margi на 03.05.14 18:47.

03.05.14
17:32

Ето нещастните (за сега) опити за Карнадавасана:

03.05.14
17:33

И стойки на ръце:

04.05.14
15:43

Неделя, 04.05
Движение:
Ащанга 2 - 70 минути - без да скатавам пози, от всяка колкото мога; единствено дълбоките наклони назад не направих докрай, защото нямаше смисъл - и без това не бяха дълбоки
след това - малко катерене по въже, колкото да отчета че не съм забравила как става, безцелно разтягане и много стойки на ръце в баланс - отново около 30 секунди бяха най-продължителните задържания. По време на едната дори успявах да говоря без да падна... 8-) Пробвах и няколко падания от стойка на ръце с претъркулване по гръб...не ми е комфортно и това е!

Добавки:
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
09.00 - кокосово кафе* с кокосово масло* и кокосова захар*
13.30 - шоколадово-спирулиново-ментов мус*; 4-5 какаови зърна*
вечерта - бяло вино, салатка, басмати* с подправки; тофу* във фъстъчен сос*; шоко-смокиня*; ладу*

05.05.14
19:36

Вчера - приятна вечер с Мишо, Яница и сем. инж. Маринови на гости. :)
Понеделник, 05.05
Движение:
Ащанга 1 - 65 минути, всичко е лесно, като е ден за Първа серия...няма оплаквания и драми
вечерта - леко лежерна Виняса водих, може би е била лежерна само за мен, защото се наложи да отварям прозорци по някое време, явно е станало горещо ;) - 60 мин

Добавки:
рибено масло
аспирин
магнезий, МСМ, ГАБА

Храна:
08.30 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
11.00 - какаов чай* с подправки с мед*
13.00 - задушен басмати* с фъстъчен сос и кълнове от мунг дал*; шоколадово-ментово-спирулинов крем*
18.30 - бяло вино; доматена супа*; половин краставица; задушен басмати* с кълнове* от мунг дал и лук, чили сос; ладу*, шоколадово-ментово-спирулинов крем*
малко по-късно - 1 шоко смокиня*

Мнението беше редактирано от Margi на 05.05.14 20:28.

05.05.14
22:15

Здравей Маги:) от доста време те чете и съм ти голям фен. От скоро имам желание да практикувам йога ,но нямам физическото време да посещавам курсове затова предпочитам в домашни условия. Ще ти бъда страшно благодарна ако ми препоръчаш от къде да започна,някакъв сайт или каквото и да е.Понеже аз имам чувството ,че някъде много бъркам. :).

06.05.14
00:39

казано от Маргарита Манева на 03.05.14, 17:32:

Ето нещастните (за сега) опити за Карнадавасана:

Това е нещо, което е изключително трудно физически и независимо от пререканията ни относно храните, го подкрепям (muscle)

06.05.14
08:24

Zozo, да - трудничко е, и на всеки опит усещам слабите си места. Надявам се в един момент да се превърне от нещо, в което влагам адски усилия в нещо, което правя в ежедневната си практика, без да го мисля много...за сега този момент е далеч, защтото това на клипа е само първата част на движението - следва връщане по същия път обратно. ;) За щастие едно от тях не ми е храната - това което ядеш до голяма степен определя потенциала на тялото ти, и това важи с особено голяма сила за това, което правя. Много по-просто е да се храниш по начин, по който да караш тялото ти просто да качва или сваля килограми, но храненето за определени постижения е съвсем различно и е един вид висш пилотаж. :)

Никол - надявам се осъзнаваш, че на въпроса ти е много трудно да се отговори. Зависи с какъв вид йога искаш да се занимаваш, зависи какво искаш да постигнеш, колко време и усилия си склонна да отделиш...Все едно е да попиташ: “Искам да се занимавам със спорт - откъде да започна”, и аз да ти препоръчам да започнеш с водна топка...примерно...

Мнението беше редактирано от Margi на 06.05.14 08:29.

06.05.14
14:09

Марги . Поразгледах обяснения към различните видове йога,а също и разни клипчета в мрежата  . Най-много ми допадна Vinyasa flow която от това което видях е малко по интензивна. Склонна съм да отделям повече от 1 час а относно това какво искам да постигна целя да се занимавам с йога активно,целя постигане на баланс и гъвгавост . :)

06.05.14
17:57

Вторник, 06.05
Движение:
почивка от Ащанга, но затова пък имаше малко по-мързелива фристайл виняса, не знам с каква продължителност

Добавки:
рибено масло
аспирин
магнезий, ГАБА

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
12.30 - сок от лимон с ябълка и корен куркума*
15.00 - няколко ягоди; парче спирулинов чийзкейк* (без млечни)
17.30 - бяло вино; салата от пресен кориандър, магданоз, копър, домати, краставици, пресен лук, зехтин; купичка чана дал* със спанак в том юм сос; още парче от чийзкейка* + шоколадово-спирулиново-ментов крем*
малко по-късно - шепа печени фъстъци
19.00 - още две-три лъжици от чана-дала* + 1 шоко смокиня*....голяма лакомия днес

Мнението беше редактирано от Margi на 06.05.14 18:51.

07.05.14
11:32

Марги, какво кафе пиеш? Аз от години не съм пила кафе, но напоследък като мине някой от колегите с чашата покрай мен и от аромата ми потичат лигите (giggle)

07.05.14
16:01

казано от Sunny S. на 07.05.14, 11:32:

Марги, какво кафе пиеш?

От а̀ко :D (не че съм Марги, но беше по-силно от мен :D)

07.05.14
16:12

казано от Петър на 07.05.14, 16:01:

Марги, какво кафе пиеш?

Да, такова, но само понякога, тъй като зареждането му е проблемно, поне засега...надявам се за в бъдеще да го имам на по-близко разстояние. ;)
Иначе пия кафе от около месец. ;) Пия това, което си донесохме от Бали, на джезве + едно кафе арабика със сушен кокос (пак от там), или турско...от Турция... ;) Не съм купувала кафе от тук.

07.05.14
16:13

казано от Петър на 07.05.14, 16:01:

Марги, какво кафе пиеш?

Аааа да! То си пише по-назад в дневника, ама кой ли да чете... (blush) Мерси!

Sorry за спама, Марги :)

07.05.14
19:58

Сряда, 07.05 ...усеща се като Понеделник. ;)
Движение:
Ащанга 2 - колкото мога, 75 минути; при Карнадавасана директно паднах по задник, имах мускулна треска на последния по незнайни причини
вечерта - лежерна Виняса, час

Добавки:
метил Б9, витамини
рибено масло
аспирин
магнезий, МСМ, ГАБА
щях да пия аминокиселини, обаче забравих...както ги забравям и всеки ден всъщност (dull)

Храна:
08.30 - кафе* с кокосово кафе*, кокосова захар*, кокосово масло*
11.00 - кокосов “чипс”* с какаови зърна* и резен кокосова захар*
13.00 - сок от ябълка* с прясна куркума*
16.00 - яму* (вода от зелен кокос* с прясна куркума*)
19.15 - чаша домашно вино*; салата домати, краставици, кориандър, зехтин; тофу* с фъстъчен сос; 4-5 лъжици от вчерашния чана дал* със спанак; 3 ладута*; спирулиново-ментов чийзкейк*
малко по-късно - половин шепа печени фъстъци

Мнението беше редактирано от Margi на 07.05.14 20:59.

08.05.14
15:07

Четвъртък, 08.05
Движение:
Ащанга 2 - до Карнадавасана (вкл.) + финалните пози - около и малко над час се получи
после - тренировка в залата по акробатика; тренерката ми посочи грешките при движението на таза, остава да ги поправя.Иначе, няколко пъти успях да си направя силовата стойка, да я задържа, за спусна краката отново в мъжки шпагат и да ги събера - няколко пъти. Не използвах стената, но бях срещу нея, ако я няма, мисля че няма да ми се получава... (dull)

Добавки:
аминокиселини
рибено масло
аспирин
магнезий, МСМ, ГАБА

Храна:
08.00 - кокосово кафе* с кокосова захар* и мака*
09.00 - фъстъчено масло с мед* и натрошени какаови зърна*
15.00 - крем от едно авокадо с прясна куркума*, черен пипер и морска сол
16.30 - бяло вино; малко от вчерашната салата; жасминов ориз*; 2 хапки задушен спанак с пресен кориандър; ладу*; 3 бели шоко-смокини*; още малко сладки (blush) ...все домашни, де
19.30 - 2-3 лъжици жасминов ориз* с магданоз и соев сос; 1 сушена смокиня

Мнението беше редактирано от Margi на 08.05.14 19:59.

08.05.14
17:03

Марги упражненията на Шива Реа подходящи ли са за начинаещи ? Търсих в ютуб но има много малко неща и то клипчетето с по 3-4 минути .

08.05.14
17:07

Шива Рей има за начинаещи и за напреднали, зависи какво гледаш. Тези в ютюб не са целите, а само рекламни.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1