Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

04.04.14
11:57

Не, съвсем за кратко ще сме там, но ще се видим на Великден. :)
...ако има тренировка тогава, де.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.04.14 11:57.

04.04.14
21:13

Храна:
08.30 - фъстъчено масло с мед*, какаови зърна*
12.00 - фреш от киви, лимон и мед*
16.00 - 1 варено яйце*
19.00 - чери домати, малко краставици, ориз със зеленчуци; маслини; около половин шоколад; 2 бисквитки със сладко; чаша до. вино*

05.04.14
16:51

Събота, 05.04
Движение:
Ащанга 1 - не знам колко време, май доста бързо я приключих. В една фитнес зала йогствах (докато Слави, Мишо и Яница си тренираха) и бях доста разсеяна. После малко стойки на ръце...по-скоро опити, защото шестия ден ми идва тегав за неща извън програмата. Направих и 3 серии х 8 (на крак) напади с лоста. След това шпагати малко и 10-тина падания и изправяния от мост...днес се получаваха учудващо леко - все още не с достатъчно коректна техника, но поне без риск от контузии. ;)

Добавки:
серапептаза
крилово масло
метил Б9

Храна:
08.00 - фъстъчено масло с мед* и какаови зърна*
13.00 - домашен сникърс*
16.00 - краставица, шарен боб със зелен лук; 1 и 1/2 парче домашен козунак* с мед*; 2-3 парченца шоколад
Предполагам че ще има похапване в късните часове, тъй като ще пътуваме през нощта, и ако не успея да спя, ще огладнея. Засега имам заредени варени яйца* и домашни кифлички* със сирене.
Следващия отчет - след 10-тина дни. (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 05.04.14 16:53.

13.04.14
14:08

Честит имен ден :) (F)

13.04.14
15:54

Честит имен ден! Всичко най, много успех и щастие, както в личен, така и в професионален план :)

14.04.14
08:18

Честит имен ден, Марги (nlove4). Много любов, щастие и надскачане :) .

18.04.14
17:36

Ето ме пак с отчетите.
Петък, 18.04
Движение:
Ащанга 1 - около час - след повече от 30 часа път, мускулите ми са учудващо свежи и меки.
после във фитнеса:
общо 10-12 силови изправяния на ръце, пак свежи, в почивките - по няколко серии бедрено разгъване; прасец; ХСПУ-та

Добавки:
метил Б9, витамини
серапептаза х 2
вит Ц - 1 грам
рибено масло (свърши криловото, а не искам да прекъсвам приема)
аспирин

Храна:
05.00 - не бях яла от предния следобед, а със смяната на часовете съвсем се разбърка всичко, и се нахвърлих на домашната баница с някакво сладко и 1 парче дом. кекс
17.00 - салата от тученица със зехтин, балсамов оцет; броколи на пара с маслинова паста; шарен боб* със зелен лук и оцет*; половин шоколад; половин поарче дом. козунак

Понеже бях така старателна да си поддържам дневника на хартиен носител по врме на цялото пътуване, в следващите няколко дни ще го преместя тук. :)

Една от сериите ХСПУ днес, само че докато я правих, не обърнах внимание, че ръцете ми са много напред и кръста ми се попречупва малко.

18.04.14
17:54

Та така:
S&G Flashback
Неделя, 06.04
Движение:
Нощно пътуване от Варна към Истанбул.
през деня - мотане из Истанбул, кафета, разтяжки на всяко удобно (и не чак толкова) място
на летището:
5 поздрава А
3 поздрава Б
шпагати, Титибасана, Падангущасана

Добавки:
метил Б9, витамини
аспирин с вит. Ц с цинк
диаспорал

Храна:
06.00 - 2 варени яйца
07.00 - черен чай
по-късно - кафе
11.30 - 2 парчета дом. баничка*
15.00 - 1/2 Старбъкс брауни
в самолета - плодове

Мнението беше редактирано от Margi на 18.04.14 17:55.

18.04.14
18:06

S&G Flashback
Понеделник, 07.04

Движение:
Пак по летищата:
5 поздрава А
3 поздрава Б
шпагати
доста безразборни разтяжки
...оказа се че с йога при всяка възможност, полетите минаха учудващо леко и без никакви болезнени и неприятни усещания след това
след 2 спирки, пристигнахме някъде вечерта до крайната дестинация: Санур, Бали - похапнахме, пийнахме...и, разбира се тествахме плажа...въпреки че слънцето беше отдавна залязло. ;)

Добавки:
метил Б9, ензими

Храна:
по самолетите имах поръчано плодово меню, така че това беше основното, с прихапване на малко шоколад тук-там
вечерта - любимото Гадо гадо (тофу, темпе с фъстъчен сос, оризови гризки, зеленчуци, варено яйце), бяло вино

18.04.14
18:26

S&G Flashback
Вторник, 08.04

Движение:
Ащанга 1 - около 70 минути
доста ходене
вечерта - 10 силови изправшния + 1 мин стойка на ръце към стена

Добавки:
метил Б9, витамини
диаспорал

Храна:
закуска* - папая, малко кафе
през деня - зелен кокос, изотонична напитка, snakeskin fruit, рамбутан, сок от алое
веяерта - коктейл (арак, зелен кокос, сок от алое); доматена супа, гадо гадо, щоколад, оризово вино

19.04.14
10:06

S&G Flashback
Сряда, 09.04
Движение:
Ащанга 2 - до Пинча Маюрасана
следобед - аква стречинг (в океана и в басейна после)
много ходене цял ден

Добавки:
метил Б9, витамини
крилово масло, ензими
аспирин

Храна:
зелен чай
диня, папая, драконов плод
зелен кокос
много папая
мангостан
2-3 candlenuts
вечеря: wheatgrass shot; nasi campur vegetarian (пак беше темпе със зеленчуци); 2-3 хапки дадар бали (палачинки с кокос и палмова захар + сладолед)

Мнението беше редактирано от Margi на 19.04.14 13:07.

Много готина екскурзия, Марги! Страхотни снимки!
Всичката храна звучи много готино, без “гадо-гадо”-то ? Но бъркам, сигурно, какво е то? :)

19.04.14
12:22

По-горе вече обясних за гадо гадото.
Храната не отбелязвам със звездички, защото се оказа, че абсолютно всичко е био произведено. Хората, които ни разясняваха за земеделието на Бали споменаха, че са чували че в някои страни използват пестициди, изкуствени торове и ГМО, но те самите торят единствено с естествена тор, плевят на ръка и така е от столетия насам. Като им загледа човек стопанствата, става ясно, че там земеделска техника няма как да влезе.
За внос трудно може да става дума, защото района изобилства от всичко.
Единствения им проблем е замърсяването на въздуха в районите с по-гъсто население...но на фона на всичко, което имаме тук, това е бял кахър.

19.04.14
13:04

S&G Flashback
Четвъртък, 10.04
Движение:
Ащанга 1 - 70 мин
10 силови изправяния, аква стречинг
разходка до Убуд, пак цял ден ходене

Добавки:
метил Б9, витамини
крилово масло

Храна:
закуска - каша от черен ориз в кокосово мляко с палмва захар
през деня - сок от тамаринд, зелен кокос, яму (кокосова вода с прясна куркума); половин сладкишче от какао, сшпирулина и мента
вечеря - масло от кашу с мед; 3 candlenuts
после - фреш от папая с лимон; арак

Мнението беше редактирано от Margi на 19.04.14 13:06.

19.04.14
13:32

Много яко, като по филмите :D

19.04.14
13:41

Маймунката е изключителна! Изглежда много щастлива, но кой не би бил на такова място. (sun)

19.04.14
13:44

Страхотно! :) И на мен ми се ходи на такова местенце, ама все не намирам я пари, я време, а в крайна сметка май е повече въпрос на желание - ставаш и тръгваш. :)

19.04.14
14:01

казано от Boby_ на 19.04.14, 13:44:

Страхотно! :) И на мен ми се ходи на такова местенце, ама все не намирам я пари, я време, а в крайна сметка май е повече въпрос на желание - ставаш и тръгваш. :)

Всъщност, Боби, парите съвсем не са повече отколкото за почивка по родното Черноморие. Само трябва да знаеш как и къде да гледаш и следиш за добри цени на билетите, които струват не повече от един айфон на човек. Всичко е въпрос на приоритети и малко организация.

19.04.14
14:13

казано от Маргарита Манева на 19.04.14, 14:01:

казано от Boby_ на 19.04.14, 13:44:

Всъщност, Боби, парите съвсем не са повече отколкото за почивка по родното Черноморие. Само трябва да знаеш как и къде да гледаш и следиш за добри цени на билетите, които струват не повече от един айфон на човек. Всичко е въпрос на приоритети и малко организация.

Мдам, затова и казвам, че в крайна сметка всичко е въпрос на преодоляване на инерцията (вътрешната). :) Ставаш и тръгваш. Замислихте ме за нещо интересно в близко бъдеще. :)

19.04.14
14:26

Аз от седмица и нещо пък обмислям Испанското Средиземноморие. По груби сметки излиза колкото нашето. 120-130 евро двупосочен билет и още горе-долу толкова за непретенциозен хотел за 6-7 дни. Въпросът наистина е да се преодолее тая вътрешна инерция, за която говори Боби, и която ми казва: “Остави го за догодина, нека тая е на пак на нашето”...:D.

19.04.14
14:34

Честно казано, никога не съм почивала по нашето Черноморие, веднъж защото съм от Варна, втори път защото не предлагаме услуги, които съответтват на цената.
Не съм и лчбител на Средиземноморието, защото го свързвам с работата си по корабите. Обичам далечните пътувания на места, които ми действат наистина зареждащо. :)

19.04.14
14:36

казано от Маргарита Манева на 19.04.14, 14:34:

Обичам далечните пътувания на места, които ми действат наистина зареждащо. :)

Когато отида, съм сигурен че и аз само тях ще заобичам :D

19.04.14
14:40

казано от Маргарита Манева на 19.04.14, 14:34:

Обичам далечните пътувания на места, които ми действат наистина зареждащо. :)

Точно за това говоря и аз. Европа съм я обикил по работа и вече разликите между Барселона и Амстердам да речем ми се струват само козметични... Ще ми се нещо далеч по-екзотично - източна Африка, централна Америка или югоизточна Азия примерно и то не популярните туристичекси дестинации. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.04.14 14:40.

19.04.14
17:37

Продължавам с отчетите:
S&G Flashback
Петък, 11.04

Движение:
Ащанга 1 - 70 мин
разходки и плаж с колелета - цял ден

Добави:
метил Б9, витамини
крилово масло
аспирин

Храна:
закуска - голямо парче папая, драконов плод
през деня - зелен кокос; snakeskin fruit; coconut kefir; дуриан...винаги ми е било лчбопитно да разбера защо е тази печална слава на дуриана в западния свят...еми...разбрах...остави ме с доста смесени чувства - на вкус е приятен, но така и не успяхме да превъзмогнем миризмата на мърша и вкиснато и консистенцията на развалено месо. Изключително хранителен плод, но след като се наложи спешно прочистване на въздуха в колибката ни, решихме че като за първи опит 5-6 хапки са напълно достатъчни.
вечеря - доматена супа; ориз; тофу със зеленчуци; малко количество шоколад (интересно, че съвсем нямах обичайното настървение за сладко)

19.04.14
17:53

S&G Flashback
Събота, 12.04

Движение:
Ащанга 1 + първите три наклона назад от Втора серия
5 серии Л-сит (10-тина сек) + по едно силово изправяне на ръце
вечерта - Бали йога, клас - 90 мин...нищо особено, но самото изживяване да практикуваш на място като това от първата снимка беше невероятно.

Добавки:
метил Б9, витамини, вит. Ц + цинк
крилово масло, ензими
аспирин

Храна:
закуска - каша от черен ориз с кокосово мляко и палмова захар
през деня - джинджифилов чай; кокосов кефир; драконов плод; 3 candlenuts
вечеря - ориз на пара със сладък соев сос; 3 вегетариански спринг ролчета; салата; половин пържен банан

Изобретихме си тренировки с кокоси, тренировки без оборудване, както и си закачихме бамбуков лост...изобщо ползотворен ден...клипове по-нататък. ;) Освен това едно коте ни осинови още първите дни на престоя ни и всеки ден ни чакаше да се приберем, за да ни прави компания до сутринта. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 19.04.14 17:58.

20.04.14
09:38

Събота, 19.04
Движение:
Ащанга 1 - 70 мин, много сполучлива Супта Курмасана :)

Добавки:
метил Б9, витамини
рибено масло, ензими
аспирин

Храна:
сутринта - кокосово кафе* с кокосова захар*
през деня - 1 спирулинов суров крекер* + половин кутийка вода от зелен кокос*
вечерта - 2 чаши вино, салатка, омлет със зеленчуци и шоколадов крем на гости у Мишо и Яни в приятната компания на Вик, Лимка, Ивето и Мия :)

20.04.14
12:33

S&G Flashback
Неделя, 13.04

Движение:
5 поздрава А
3 поздрава Б
3 поздрава фристайл
пози от стоеж
Ащанга 1 - до Джану Ширшасана А (вкл.)
тазоотварящи и баланси на ръце
завършващи пози

доста разтяжки за рамене, прасци и ахилеси докао чакахме транспорта си

през деня - 42 км спускане с колелета през села, джунгли и оризови полета
вечерта - поздрави А х 3, обърнати пози

Добавки:
метил Б9, витамини, аспирин

Храна:
сутринта - 100-тина мл енергийна напитка
по-късно - дегустация на различни видове кафета, какао и чайове
15.00 - темпе, ориз със зеленчуци; оризови нудълси
после - сок от soursop (sirsak/graviola)
зелен кокос; малко ориз
редче шоколад с кашу

20.04.14
12:42

S&G Flashback
Понеделник, 14.04

Движение:
Ащанга 1 - 70 мин
5 серии - Л сит (10-тина сек) + 1 силово изправшне на ръце
вечерта - 3 поздрава А + обърнати

Добавки:
метил Б9, витамини, вит. Ц + цинк
аспирин
крилово масло

Храна:
закуска - каша от черен ориз в кокосово мляко с палмова захар
през деня - драконов плод, папая, ананас, 2 банана (от мини-бананите); пресни какаови зърна (от какаото, което си откъснахме от едно дърво ;) ); кокосов кефир
вечерта - гадо-гадо; салата, арак с мед; малко портокалов шоколад

20.04.14
12:52

S&G Flashback
Вторник, 15.04

Движение:
Ащанга 1 - 70 мин
традиционен масаж
вечерна разходка по кораловия риф, който отлива беше открил почти изцяло...оказа се голямо изпитание за ходилата, но си струваше болките

Добавки:
метил Б9, витамини, рибено масло, ензими, аспирин

Храна:
закуска - кокосов кефир; пресни какаови зърна; парче папая
през деня - зелен кокос с балийско кафе (излято вътре)
после - soursop (пресен); мандарина; редче шоколад
вечеря - салата 1000 острова; гадо гадо

20.04.14
13:24

S&G Flashback
Сряда, 16.04

Движение:
Ащанга 1 - 70 минути
няколко силови изправяния на ръце
посрещане на най-красивия изгрев, който съм виждала и - за огромно съжаление - последна разходка из острова и обратно на самолета ;(

Добавки:
метил Б9, витамини

Храна:
каша от черен ориз в кокосово мляко и палмова захар
зелен кокос
soursop
1 мини кроасан, портокалов шоколад
вечерта в самолета - плодове, по половин филийка безглутенов и бабанов хляб

20.04.14
13:29

S&G Flashback
четвъртък, 17.04

Движение:
по летищата
5 поздрава А
3 поздрава Б
пози от стоеж
тазоотварящи

Добавки:
витамини, метил Б9

Храна:
в самолетите - плодово меню, към което имаше и малко хумус, и 2 мини кроасана
след това - варен ориз с чили и малко портокалов шоколад

20.04.14
19:12

Неделя, 20.04
Движение:
Ащанга 1 - 70 мин
кибик на тренировката в Богоров :P , 2-3 изправяния на ръце, 1-2 Л сита и малко планкове накрая с групата ;)

Добавки:
метил Б9, витамини
серапептаза
рибено масло, ензими
аспирин

Храна:
09.30 - балийско кафе* с кокосова захар*
12.00 - сок от ябълка с прясна куркума*; 1 варено яйце; 2 квадратчета черен шоколад*
15.00 - 2 сурови спирулинови крекера*
17.30 - краставица; 2-3 листа салата; задушен ориз със сос терияки и галангал; 2 хапки дом. козунак*; 2 - 3 хапки домашни локумки*; 2 редчета шоколад

21.04.14
17:45

Понеделник, 21.04
Движение:
Ащанга 1 + първите ти наклона назад от Втора серия - 70-75 мин
по-късно, на стадиона - 10-15 изправяния на ръце, престраших се пак без стена, стана ок

Добавки:
метил Б9, витамини
рибено масло, ензими
аспирин

Храна:
07.30 - половин салак*
09.00 - кокосово кафе* с кокосова захар*
10.00 - 4 оризовки с масло и тирияки сос + още 2 с конфитюр
17.00 - цвекло на пара с чесън и зехтин; 3 варени яйца* с тирияки сос; 2 оризовки с бял кокосов течен шоколад
19.30 - още 2 варени яйца с терияки...голям глад днес...

Мнението беше редактирано от Margi на 21.04.14 20:17.

22.04.14
18:14

Вторник, 22.04
Движение:
Ащанга фристайл
5 поздрава А
3 поздрава Б
пози от стоеж + 1-2 добавени
някои от балансите на ръце от Трета серия
малко от Първа и от Втора серия
завършващи пози
около час
пътуване Варна - Плевен

Добавки:
метил Б9, витамини
серапептаза
рибено масло, ензими
аспирин, магнезий

Храна:
09.30 - кокосово кафе* с кафява захар*
12.00 - 2 варени яйца* – половин малко коренче куркума*
18.00 - чаша домашно вино*; зелана и червена салата с репички, лук и краставица, зехтин*, оцет; задушен ориз с терияки сос; 3 оризовки с бял течен шоколад с кокос

23.04.14
19:46

Сряда, 23.04
Движение:
Ащанга 1 + първите три наклона назад от Ащанга 2 - около 60-70 мин; гърбът ми отново е придобил гъвкавостта на дъска за гладене и всеки наклон назад ми причинява ако не болки, то поне дискомфорт.
вечерта - изводих си целият клас Виняса, така че го броя за активност

Добавки:
метил Б9, витамини
рибено масло
аспирин
магнезий

Храна:
08.30 - кафе* с кокосово масло*, кокосово мляко и кокосова захар*
11.00 - половин доза таханово бъркало*
14.00 - сок от ябълка с прясна куркума* и сок от бъз*
18.00 - краставица; кафяв ориз*, задушен в кокосово масло* с малко сос терияки; 3-4 хапки кокосово-шоколадов бонбон*

24.04.14
19:42

Четвъртък, 24.04
Движение:
Ащанга 1 - 60 мин
тренировка в залата по акробатика - обичайното

Добавки:
метил Б9, витамини
рибено масло
магнезий, ГАБА
аспирин

Храна:
08.00 - копи луак* с кокосова захар* и кооксово масло* (от лакомия си изгорих езика, а освен това ми дойде ужасно силно и цял ден треперех :D )
08.30 - непълна доза таханово бъркало* с годжи бери*
11.30 - сок* от ябълка с прясна куркума* и бъз*
14.00 - сок* от ябълка с хлорела*
16.30 - няколко листа салата, половин краставица; купичка жасминов ориз* в кокосово масло*; 60-70 гр от кокосово-шоколадовите бонбони*
19.30 - доматена крем супа*; 1 варено яйце; 1 оризовка тънко намазана с бял течен шоколад

25.04.14
12:03

“На к’фо си бе”
“На копи лоак съм”...:))))

25.04.14
12:12

Дайте малко насам, че не се издържа вече!

25.04.14
12:31

казано от karfi4ka на 25.04.14, 12:12:

E точно в сегашното ти положение искаш да пиеш а̀ко ли ? :D

Мнението беше редактирано от Петър на 25.04.14 12:31.

25.04.14
13:00

казано от Петър на 25.04.14, 12:31:

казано от karfi4ka на 25.04.14, 12:12:

E точно в сегашното ти положение искаш да пиеш а̀ко ли ? :D

ахахаххаха, акО ще помогне на така нужната концентрация, не Ако, амииии не знам какво ще пия, бебето да влезе в положение на майка си! :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.04.14 13:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1