Четвъртък, 10.07
Движение:
Ащанга 2 - около 70 минути, в жегата добре се получава, само дето е прекалено хлъзгаво и се налага да разполагам с 1-2 хавлии наоколо, за да не се пребия
Добавки:
метил Б9
рибено масло
5ХТП, мазане с магнезий
МСМ
Храна:
08.30 - шейк* от студен чай от лавандула* с мед*, мака*, чиа*
през деня - кило-две диня
18.00 - домашен коктейл*, шопска салата*; омлет от 3 яйца*, прясна куркума*, малко ементал; домашни лавандулови бонбони*; малиново-кокосов крем* с чиа*; малко шоколад
19.00 - малко печени бадеми*
Мнението беше редактирано от Margi на 10.07.14 19:00.
Петък, 11.07
Движение:
Йогата днес беше пълен провал - отдавам го на утрешното пълнолуние, или както се казва, “blame it on the moon”;)
направих поздрави А и Б, пози от стоеж, Пашасана, шпагати на всички посоки, и финалните пози
Още със ставането, ми се виеше свят, предположих че с практиката ще ми мине, но на всяко гледащо надолу куче, всичко ми се обръщаше, люлееше и трепереше. |-)
Добавки:
метил Б9
рибено масло
евентуално МСМ, ако не забравя
Храна:
11.00 - таханово бъркало* със сусамов тахан* (бойкотирам лшениковия тахан, защото не съм съгласна с новите им цени (punch) )
15.00 - копи луак* с мака*, кокосова захар*, кокосово мляко и масло*; рейши*
за сега е това, по-късно пътуваме към Пловдив
Мнението беше редактирано от Margi на 11.07.14 15:22.
11.07.14
17:08
Новите цени са, защото новата партида е от по-висококачествени лешници. Информацията е от производителя. На вкус не се различава според мен, пък и е доста редичък. :@
казано от Radost_nezemnA на 11.07.14, 17:08:
Новите цени са, защото новата партида е от по-висококачествени лешници. Информацията е от производителя. На вкус не се различава според мен, пък и е доста редичък. :@
Първият, който си купих, беше доста рядък. След това останалите бяха значително по-гъсти, и наистина първия беше най-вкусен.
Цената мога да си обясня единствено с факта, че през лятото ядките, които остават на пазара са само кашу и бразилски орех, а ако се намерят други, ще са на много високи цени, но това е нещо, което всеки производител би трябвало да предвиди, още повече - работят в този бизнес от доста време. Както и да е, няма да си купя друг, докато цените не станат такива, че да спре да ми присяда тахана им. ;)
Храната до края на петъка се оказа половин био-джънкарска бисквитка, половин баунти, и по-късно - 3-4 хапки домат.
Привечер - още поздрави А и Б.
Събота, 12.07
Движение:
поздрави А, Б
пози от стоеж
първите 4-5 пози от Ащанга 2
обърнати пози
Добавки:
2/3 с.л. МСМ сутринта, и още толкова преди лягане
Храна:
09.30 - кафе с кокосова захар*
10.00 - домашен сусамов тахан* с мед* и какаови зърна*...вкусът, естествено, няма много общо с купения тахан, такъв си купувах от пазара от Бански, докато живеех там, но бях забравила колко вкусен е истинския тахан
14.00 - праскова
18.30 - шопска салата
20.00 - 3 печени пиперки със сирене; половин шоколад
Неделя, 13.07
Движение:
Ащанга 2 - от тройната доза МСМ, днес бях като гумено мече 8-), Ека Пада Ширшасана се получи почти както трябва, след това десетина изправяния на ръце, лотус в стойка на ръце с малко придържане
Добавки:
рибено масло
2/3 с.л. МСМ
Храна:
09.30 - кафе с кокосова захар*
13.00 - праскова
15.30 - сок от боровинки*
19.00 - салата домати, краставици, босилек; жасминов ориз* с прясна куркума* и прясна чубрица, маслинова паста; 100-150 гр домашно овче мляко* с дом. сладко от смокини*; чаша домашно бяло вино*; половин шоколад
По пътя обратно към Плевен, намерихме лавандулово поле, и заредихме и това. :) На Беклемето хапнахме и по няколко горски ягоди.
13.07.14
21:27
казано от Маргарита Манева на 13.07.14, 19:52:
Добавки:
2/3 с.л. МСМ сутринта, и още толкова преди лягане
Това метилсулфонилметан ли е? И ако е, не е ли много?
казано от Тала-съм на 13.07.14, 21:27:
казано от Маргарита Манева на 13.07.14, 19:52:
Добавки:
2/3 с.л. МСМ сутринта, и още толкова преди ляганеТова метилсулфонилметан ли е? И ако е, не е ли много?
Да, това е. И да, това е най-голямата доза, която съм пила досега. Препоръките са за около 3 ч.л. на ден...това е горе-долу еквивалента им.
13.07.14
21:39
На мен ми го изпратиха с една мини лъжичка дето ми е трудно да я държа и като грамаж е много далеч от ч.л. Явно съм потънал някъде в превода или нещо ме мятат по черешата от бълка...
Ще извиняваш за разводняването.
Мнението беше редактирано от Тала-съм на 13.07.14 21:39.
Аз лично следвам препоръките на малко по-алтернативни източници, според чиито изследвания, по-малките дози са си похабени на вятъра добавки. За някои от добавките лично съм се убедила в това.
Понеделник, 14.07
Движение:
Ащанга 1 - 70 минути
Добавки:
серапептаза
метил Б9
1 ч.л. МСМ
рибено масло
аспирин
1 ч.л. МСМ
5ХТП
Храна:
11.00 - таханово бъркало* с домашен сусамов тахан*, дори не се налага да слагам лимон в него, и така тахана е вкусен :)
14.00 - праскова
15.00 - сок* от ябълки с хлорела*
18.30 - дом. бяло вино*; корнишон, домати със зехтин*; тиквички с кооксово масло* с прясна куркума*, джинджифил и чили сос; маслинова паста; жасминов ориз* (от вчерашния); 60-тина гр шоколад, 3 с.л. биволско мляко* с дом. сладко от ягоди*
Мнението беше редактирано от Margi на 14.07.14 19:12.
Вторник, 15.07
Движение:
преди обед, на стадиона: доста дълга загрявка, шпагати, стойки на ръце
3 серии по около 5-6-7 повт. - плъзгане от планк върху длани напред (нещо като колелце за корем наобратно)
след обед: йога (водена)
Добавки:
серапептаза
метил Б9
рибено масло
аспирин
1 с.л. МСМ
5ХТП
Храна:
08.30 - таханово бъркало* с малко чага*
14.00 - пъпеш
18.30 - домашно бяло вино*; домат и краставица със зехтин*; жасминов ориз* с прясна куркума* и маслинова паста; 3 кокосово-лавандулови бонбона*; 4 бисквити РК с дом. сладко от смокини*; редче бял шоколад
Мнението беше редактирано от Margi на 15.07.14 20:31.
Сряда, 16.07
Движение:
Ащанга 2 - 70 минути, събудих се схватата, но противно на очакванията ми, практиката мина доста задоволително. При заключването на лотуса в Карнадавасана ми помогна много факта, че се лееше вода отвсякъде; мостовете бяха с една идея по-безболезнени от миналата седмица, дори направих 2-3 опита за тик-токс с помощта на дивана ;)
после - малко от вчерашните повдигания (на снимката), първата серия беше на лакти, след това повдигнах на длани. Усещам си пояса си слаб, вероятно ще е добра идея отново да включа малко помощни упражнения.
Добавки:
серапептаза
метил Б9
робено масло
аспирин
1 с.л. МСМ
5ХТП
Храна:
08.30 - сок* от ябълка и хлорела*
11.30 - пъпеш
12.00 - таханово бъркало*
15.00 - вода от зелен кокос*
17.00 - домати със зехтин*; жасминов ориз* с кокосово масло* и прясна куркума* (вече цялата къща е безвъзвратно боядисана в оранжево ;) ); 3 кокосово-лавандулови бонбона*; 2 редчета бял шоколад; 1 шоколадова бисквитка; чаша домашно бяло вино*
Мрънкане: Ям прекалено много джънк и съм доста далеч от формата, в която се чувствам добре. (dull) Вероятно се дължи отчасти на леката апатия, която ме е обхванала от месец насам...Трябва да се вземат мерки.
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.14 18:29.
Дееба, що купихме кантар:)
Иначе, това с кърпата е яко...защо не си ми го показвала:)))
казано от slavko на 16.07.14, 21:15:
Дееба, що купихме кантар:)
Иначе, това с кърпата е яко...защо не си ми го показвала:)))
Да, и аз съм недоволна от покупката...не показва това, което ми се искаше. ;)
Ето, показах ти го, по тартана няма да стане обаче. (wait) ...или трябва да си с мега-якия корем.
Четвъртък, 17.07
Движение:
сутринта
загрявка
Ащанга 2 - до Карнадавасана + завършващите пози, около 60-70 минути със загрявката
следобед
Ащанга начално ниво - час и половина, клас
Добавки:
серапептаза
метил Б9
рибено масло
1 с.л. МСМ
5ХТП
мазане с магнезий
Храна:
10.30 - шейк* от вода от зелен кокос*, сок* от ябълка, хлорела*
12.00 - таханово бъркало* с орехов тахан* и пчелен прашец*
15.00 - малини, неизвестно количество
18.30 - домати, краставици със зехтин*; пълнозърнести спагети* със сос от зехтин*, прясна куркума*, пресен джинджифил, галангал и др.; 4-5 кокосово-лавандулови бонбона*; редче! бял шоколад (прогрес, или по-скоро регрес в джънковете (party) )
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.14 20:36.
Петък, 18.07
Движение:
почти почивен ден, нямах никаква енергия за движение
загрявка
поздрави А х 5
поздрави Б х 3
пози от стоеж
китайско столче с 8кг пудовка над глава - 3 пъти по 20-30 секунди, в почивките - разтяжки за бедрата
тазоотварящи пози
обратни хиперекстензии от земя 3 х 10, в почивките windshield wiper х 5 на страна
обърнати пози
общо към 50-60 минути се получи
Добавки:
серапептаза
метил Б9, аминокиселини
вит. А, Д3, Е
аспирин
рибено масло
мазане с магнезий
Храна:
до момента:
11.00 - малиново-кокосов мус* с мноооооого чиа*; малко кокосов чипс* и половин шепа годжи бери*
12.30 - тахан* с мед* и пчелен прашец*, 10-тина какаови зърна*...голям глад още преди обед...
следобед пак ще се пътува
Мнението беше редактирано от Margi на 18.07.14 12:34.
В петък, вечерята мисля че беше салата, ориз, маслинова паста и някакви десерти
Събота, 19.07
Движение:
за целия уикенд, движението беше почти целодневно - “агро-фит”, пуш § пул тренировки, а.к.а. събиране на окосена трева от около 3 дка площ + възстановяване на един извор с разчистване на солидно количество кал и земна маса, естествено тези удоволствия бяха споделени. ;)
само 3-4 поздрава направих
във фотнеса:
бедрено разгъване
изометричен Воин с 10 кг над глава
спускане назад от колянна опора с ластик (и изправяне)
повдигане на изпънати крака от вис
доста шпагати и разтяжки
Добавки:
метил Б9, вит. Ц, аспирин
Храна:
закуска: кафе с кокосово масло*, вода от зелен кокос*, кокосова захар*, отлежала 1 година тинктура от родиола*
обяд: малко таратор, тиквички с извара и яйце на фурна, няколко бисквити РК с течен шоколад, шоколад
вечеря: салата, доста таратор, малко тиквички (като обедните); същия десерт като на обед, дом. вино*
Неделя, 20.07
Движение:
същото като в събота в двора
Ащанга 2 - до Карнадавасана
ходещи напади
кенгуру подскоци
Добавки:
метил Б9, вит. Ц, аспирин
Храна:
закуска: кафе с кокосово масло*, вода от зелен кокос*, кокосова захар*, отлежала 1 година тинктура от родиола*
обяд: тиквички с извара на фурна*; няколко бисквити РК с течен шоколад
вечеря: вино*; салата; таратор; тиквички с извара на фурна; същия десерт като на обед
ПП: Открих мистерията поради която имам ужасно болки в кръста и наклоните назад не вървят, а именно - бедрата (по-точно предната им част) ми са станали безобразно слаби, за сметка на гръб, хип флексори и задни бедра. Това беше нещо, за което ми беше намекнал терапевт, с който съм работила, но не му обърнах особено внимание, и трябваше да достигна до причината за болките си по емпиричен път. Затова и са нападите и разгъванията съответно. ;) Ще гледам да не забравям да ги правя.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.07.14 12:33.
Понеделник, 21.07
Движение:
Ащанга 1 - час, не можах да завърша единствено Маричиасана Д, защото бях прекалено мокра и всичко се пързаляше, затова пък при Гарба Пиндасана ръцете ми се промушиха през лотуса чак до подмишниците... ;) Лека и приятна практика като цяло. :)
Добавки:
метил Б9, вит. Ц
1 с.л. МСМ
аспирин
магнезий
Храна:
2-3 глътки кафе по пътя към Плевен сутринта
12.00 - мус от чиа*, малинов сироп*, кокосово мляко
14.30 - 2 праскови
16.00 - сок* от ябълки и малини
17.30 - малко краставица и домат със зехтин *; тиквички с извара на фурна*; маслинова паста; сметана* с малини и малинов сироп*; 2 бисквити РК с 80-тина грама сладолед
малко по-късно - шепа сурово кашу
Мнението беше редактирано от Margi на 21.07.14 18:00.
Вторник, 22.07
Движение:
тренировка:
загрявка, малко бягане
степ ъп
спускане назад от колянна опора (и изправяне) със зеления ластик, защото черния ми идва малко “слаб”
кенгуру подскоци
силови стойки на ръце + спускане назад върху трупче, изправяне обратно с отскок
разтяжки разни
следобед: час и половина йога, клас
Добавки:
серапептаза, метил Б9
1 с.л. МСМ
магнезий, аминокиселини
рибено масло
магнезий
Храна:
09.00 - крем* от кашу, мед*, мака*, астрагал*, какаови зърна*, годжи бери*, чага*, кокосово масло*
13.30 - сок* от ябълки, малини, прясна куркума*
15.00 - голяма праскова
18.30 - половин чаша дом. бяло вино*; домати, краставици със зехтин*; тиквички с извара на фурна*; маслинова паста; сладолед, 3 с.л. сметана с домашен малинов сироп*; 2 вафли боровец, 2 бисквитки РК
Сряда, 23.07
Движение:
малко колелце за корем и други загрявки
Ащанга 2 - 65 мин, почти се получи Карнадавасана с правилния крак, в последния момент се подхлъзнах, защото всичко пак беше във вода
масаж
Добавки:
серапептаза, метил Б9
1 с.л. МСМ, вит. Ц
АК
вит. А, Д3, Е
аспирин
рибено масло
магнезий
Храна:
08.30 - таханово бъркало*
13.00 - вода от зелен кокос* с домашен малинов сироп* и прясна куркума*
15.30 - 2 праскови
18.00 - корнишони* и розови домати* със зехтин*, 20-тина гр сирене; 50-60 гр кашкавал*; сладолед, шоколад, 2 бисквитки с крем
23.07.14
18:59
Много се радвам, че си открила причината за болежките в кръста. И най-вече - че работиш по отстраняването им.
При мен е точно обратното - доминантни квадрицепси за сметка на задната верига и ето защо тренирам задни бедра в отделен ден и достатъчно възстановяване:) Малко да изравня нещата.
Вода от зелен кокос - имаш предвид от кокосов орех, но неузрял ли? Не съм опитвала такова нещо. Но водата от зрелия ми е изключително вкусна.
Зелен е малко подвеждащо...млад кокосов орех е по-точното му име. А водата е в кутийки...за съжаление в Плевен няма много кокосови палми... :(
“Зрелия” кокос и неговата вода значително отстъпват по качества на младия, но пък са доста по-лесно откриваеми у нас.
На мен предните бедра винаги са ми били слаби, но не предполагах че до такава степен задната верига на тялото ми доминира...ще се разбере скоро дали съм се “диагностицирала” правилно. ;)
23.07.14
19:20
A бе, вие със Славко сте създадени за Бали :)
Ако не стана министър в близките 2-3 години, продавам всичко и се местим там:)
На Марги като ЦЯЛО горната част доминира чувствително. Въпрос на време беше да видим къде ще “удари” дисбаланса. Урокът е научен и действаме.
Не министър - ПРЕДСТАВИТЕЛЕН КОНСУЛ на България в Бали...нали го говорихме вече. Само трябва да разберем кого трябва да уморим, подкупим, изнудим... ;)
Трябваше да снимаме резиденцийката на оня немския айляк - ебаси и мечтаната работа.
Иначе...от външно зависи. Май само там не съм работил:)))
24.07.14
12:50
Бих събрал дарения за единия билет под надслов “Да се отървем най-после от Славко” :D
казано от Десо на 24.07.14, 12:50:
Бих събрал дарения за единия билет под надслов “Да се отървем най-после от Славко” :D
Може ли IBAN!
Да, събираме дарения и спонсорства. :) Който има желание, бих му пратила банкова сметка. ;) Ще пращаме снимки на кокоси когато се преместим там. :)
24.07.14
15:10
А да, ваша сметка... за да ги дадете после за зоб и Славко пак ще остане за нас :D
казано от Десо на 24.07.14, 15:10:
А да, ваша сметка... за да ги дадете после за зоб и Славко пак ще остане за нас :D
E, Славко ще измисли някоя далавера все...за да не иде спонсорството на вятъра. :D
казано от karfi4ka на 24.07.14, 15:20:
казано от Десо на 24.07.14, 15:10:
E, Славко ще измисли някоя далавера все...за да не иде спонсорството на вятъра. :D
Аааа...само спонсорство да се намери - вземам го и не ни търсете повече. ;)
Четвъртък, 24.07
Движение:
трети ден имам мускулна треска на бедрата (dull) ...но все пак се опитах да направя нещо:
спускане (и изправяне) от колянна опора със зеления ластик (не беше толкова ниско, колкото ми се искаше, защото болеше)
30-тина секунди китайско столче с 8кг пудовка над глава
колелце за корем х 6
планк - 1 минута
...това 4 пъти
после - Ащанга 2 - при отскока за Бакасана Б, паднах в мост (giggle) ...получи се чак на 5-6 опит; на Карнадавасана паднах по идентичен на вчерашния начин, но нямах сили да се връщам и да пробвам отново
Добавки:
серапептаза, метил Б9
1 с.л. МСМ; АК, вит. Ц
рибено масло
аспирин
магнезий
Храна:
07.30 - кафе* с кокосово масло*, кокосова захар*, рейши*, мака*
12.00 - 2 с.л. таханово бъркало* с 4-5 допълнителни какаови зърна*
14.00 - вода от зелен кокос*; 10-тина какаови зърна*
18.15 - домашно бяло вино*; корнишони*, розов домат*, маслинова паста; 30-40 гр сирене; 40-50 гр кашкавал*; сладоелд; 4 бисквитки с крем
Мнението беше редактирано от Margi на 24.07.14 18:38.
казано от Маргарита Манева на 24.07.14, 18:14:
само спонсорство да се намери - вземам го и не ни търсете повече. ;)
Спокойно, няма ;)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.07.14 19:46.
Петък, 25.07
Движение:
Ащанга 2 - само до Бакасана + обърнати и финални пози (станах рано, за да хвана влака към Трявна и след това ме примързя. После се оказа че в събота е новолуние и може и за това да е била липсата на желание за движение)
вечерта, докато се разхождах из гората - 100 напада по баира ;)
Добавки:
серапептаза, метил Б9
АК, вит Ц
МСМ
аспирин
Храна:
06.00 - кафе* с мака*, рейши*, кокосова захар*, кокосово масло*
08.00 - ябълка*
10.00 - ментов чай
11.00 - ябълка*
12.30 - тиквички с извара на фурна*; козе мляко* с мед*
18.00 - домат, пиперка, сирене, козе мляко* с мед*, бисквити с крем; домашно вино*
Мнението беше редактирано от Margi на 28.07.14 12:35.
Събота, 26.07
Движение:
Ащанга 2, до Карнадавасана + обърнати и финални пози
следобед, на стадиона в Трявна - силови стойки на ръце
Добавки:
аспирин
Храна:
08.30 - кафе* с кокосово масло*, кафява захар*, тинктура от родиола*
12.00 - козе мляко* с мед*
17.30 - домат, пиперка, сирене, кашкавал*, таратор*, сладолед, бисквити с крем, домашно вино*
Неделя, 27.07
Движение:
разходка по баирите за мащерка
на стадиона в Трявна - с много сила на волята - Ащанга 2 - до Бакасана + обърнати и финални пози. На Супта Ваджрасана имах помощ, и се получи много добре - нищо не тонизира гърба ми толкова добре, колкото асистирана С. Ваджрасана. :)
Добавки:
метил Б9
аспирин
Храна:
09.00 - половин препечена тиопва филийка с кашкавал* + още една с масло* и мед*
12.30 - кафе* с кокосово масло*, тинктура от родиола*, кафява захар
17.30 - домат, пиперка, сирене, сладолед, течен шоколад, бисквитки
От около година не бях яла въглехидрати на закуска: голяма грешка - направо ме размазаха, толкова непродуктивна и отпаднала не съм се чувствала отдавна...
ПП: Успяхме пробно да монтираме палатката (за да не останем навън като решим да ходим на палатка ;) )...получи се доста добре, предвид факта че изобщо не знаехме какво правим, а по-важното е че след това успяхме да я приберем в сака. :D ...не без помощ, естествено. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.07.14 14:21.