Бих събрал дарения за единия билет под надслов “Да се отървем най-после от Славко” :D
Ша умрете от тъпня.
А Блажето може да праща бе, нищо не връщаме:)))))
Да пращат, ама виж че не щат. Хем искат да се отърват от нас, хем не правят нищо по въпроса. Никой не ми е поискал банковата сметка до сега.
28.07.14
18:01
Тука ще стоите.
Тази палатка била доста красива и голяма! Приятно съм изненадана и много се кефя, че я спечелихте :)
И ние доста се изненадахме от размерите. :) Можем гости да си каним.,..само гадните дъждове да спрат някога...
хем не правят нищо по въпроса. Никой не ми е поискал банковата сметка до сега.
Ами аз разбрах, че Славко е интересно, “феноменално”, настроен към дарителите, така, че...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.07.14 19:42.
хем не правят нищо по въпроса. Никой не ми е поискал банковата сметка до сега.
Ами аз разбрах, че Славко е интересно, “феноменално”, настроен към дарителите, така, че...
Усещам някаква непотърсена неприязън в думите ти...
О, аз просто цитирам :) Но за мое съжаление, и аз така напоследък получавам не само непотърсени, но и неочаквани, и незаслужени отношения ;) А иначе - грешно усещаш, аз неприязън не изпитвам и не проявявам :)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.07.14 20:03.
Прецених, че в Бали също има интернет и даренията ми ще бъдат напразни.. :D
Понеделник, 28.07
Движение:
Ащанга 1 - без обърнатите, заради МЦ
Добавки:
метил Б9
МСМ
Храна:
12.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
17.00 - около 200 гр къпини поръсени с кокосова захар*, защото бяха много кисели
18.30 - половин домат, половин чушка, 20-тина гр сирене; 3 с.л. козе кисело мляко* с домашно сладко от вишни*, 2 бисквитки с крем
22.00 - сок* от ябълки и малини
ПП: Успяхме да си набавим 8 буркана мед от най-чистия, който може да се намери изобщо (само липа, акация и билки, без зеледелски площи в радиус от 5-6 км, без ГМО рапица и слънчоглед ;) ) (party)
Титибасана А и Б от миналата седмица и стойка на ръце от събота: (нищо особено, но ми се ще да прекъсна по някакъв начин разговора, който се завърза по незнайни за мен причини горе)
Мнението беше редактирано от Margi на 29.07.14 08:54.
Вторник, 29.07
Движение:
степ ъп с пудовката пред гърди
спускане (и изправяне) от колянна опора със зеления ластик
колелце за корем
Виняса - час и половина, клас
Добавки:
ориндж тирад; магнезий
вит. А
МСМ
5ХТП
Храна:
08.30 - таханово бъркало* с много лимонов сок и пчелен прашец*
13.00 - крем от къпини, мед* и чиа*
18.00 - домат, пиперка, 100-тина гр сирене, 30-тина гр кашкавал, маслинова паста; малко сладолед; 2 с.л. козе кисело мляко* с крем от къпини, мед* и чиа*; 2 бисквитки; половин чаша домашно бяло вино*
Сряда, 30.07
Движение:
Ащанга 2 - до Гомукасана, без обърнати (само Карнадавасана) + финални пози
после - разходка из северозападна България ;) и басейн
Добавки:
МСМ - 1 с.л.
ориндж триад
рибено масло
5ХТП, магнезий
Храна:
09.00 - таханово бъркало* с двойна доза лимонов сок и пчелен прашец*
през деня:
мента със спрайт
кафе с 10-тина какаови зърна*
18.00 - вино*; домати, корнишони, пиперка със 100-тина гр сирене*, маслинова паста; сладолед с мус* от къпини, мед* и чиа*; 2 бисквитки с крем
Колко само е удобна комуникацията в днешно време - решаваш че повече не харесваш даден човек...и го блокираш в социалните мрежи, и той вече....не съществува...?! Не е необходимо нито да си достоен, нито да осъществяваш личен контакт...колко практично!
Благодаря на всички, които решиха да ме блокират във ФБ. Не мога да си обясня причините поради които хора, с които сме имали много хубави моменти дори не считат за необходимо да ти звъннат по телефона, за да изяснят евентуални недоразумения, но предполагам че са основателни и няма да отшумят заедно с бушуващите в телата им хормонални бури.
Наздраве. :)
Още една причина и до ден днешен да продължавам да не ползвам лицевата книга и подобните й медии - загуба на време и създаване на повече негативни, отколкото положителни емоции. :)
Да - колкото повече комуникационни средства имаме, толкова по-неефективно общуваме...the smatrer the phone, the dummer the people…
Масово харата, дори и в живото общуване изобщо не те слушат какво им говориш… Застават срещу теб, вече имайки в главата си сценарий… А в он-лайн общуването забелязвам още по-засилена такава тенденция… Пишеш нещо и отсрещния си го интерпретира, както се е настроил и както е решил... И няма никакво намерение да те чуе... Има го и момента с “Гузен негонен бяга”! Пишеш нещо и в следващия момент някой решава, че него го нападаш... Обижда се, игнорира те, блокира те... Странни хора! (dull) Абе с две думи съвсем сме забравили да общуваме!
Един цитат, който много харесвам по темата за общуването. Той е за отношенията мъж-жена, но се отнася за всякакъв вид общуване... Все се правим на психоанализатори и търсим “под вола теле” в общуването си с другите... А нещата може са толкова прости, открити и приятни...
‘’ Когато мъж и жена се срещнат и харесат, трябва да бъдат заедно. Не да се анализират все едно са експонати в епруветки. Нищо не е причинило повече проблеми на хората от разума. Навремето срещаш някого, влюбваш се и се жениш. Сега четете книги, ставате професори и започвате да се анализирате. Вече няма разлика между първа среща и интервю за работа. ‘’
„Задният прозорец“, Алфред Хичкок
Понеже в последно време доста зачитам Мулдашев (колкото и да е за “лаици”, както някой беше намекнал...), та според него именно това е регресивната част на еволюцията - неспособността да комуникираме, нежеланието ни да се развиваме духовно и физически, липсата на интереси. Той го нарича подивяване. В крайна сметка се оказва че някои видове маймуни са произлезли от човека, вместо обратното...поне повече доказателства привежда той в полза на това твърдение.
...темата е дълга и тежка...
Четвъртък, 31.07
Движение:
загрявка
колелце за корем
спускане и изправяне от колянна опора със зеления ластик
бг клекове
Ащанга 2 - 75 минути
после - час и половина Виняса, клас
Добавки:
МСМ
ориндж триад
Храна:
08.30 - сок* от ябълки с хлорела*
11.30 - овесени ядки с годжи бери*, чиа*, кокосово масло*, пчелен прашец*, мед*
13.00 - праскова
15.00 - шепа домашно печено кашу*
18.30 - 2 пиперки, сирене, корнишони, шоколад
Пак отпътувам...без компютър. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 31.07.14 15:04.
31.07.14
14:29
Остава само да застанем пред огледалото и да се запитаме дали в действителност правим това, което проповядваме.
Всяка действие си има противодействие, а в някои случаи има цели причинно-следствени процеси. Затова си спомняме за близкото минало, анализираме, самооценяваме се и правим изводите.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 31.07.14 14:36.
Остава само да застанем пред огледалото и да се запитаме дали в действителност правим това, което проповядваме.
Всяка действие си има противодействие, а в някой случаи има цели причинно-следствени процеси. Затова си спомняме за близкото минало, анализираме, самооценяваме се и правим изводите.
Десо, винаги гледам в огледалото. Аз не проповядвам нищо, освен евентуално това:
“Живей така, че никога да не те е срам, в случай че онова, което правиш или говориш, бъде огласено някъде по света, дори огласеното да не отговаря на истината.” Р. Бах
...и понеже не желая да се заформя дискусия, която после да се налага да трия, нека кажа, че за мен всичко приключва, когато хората не могат да комуникират помежду си и да ми кажат в лицето какви са им проблемите, а вместо това - блокират, подкрепят мнения или използват подобни антикомуникационни методи.
Мнението беше редактирано от Margi на 31.07.14 14:44.
31.07.14
14:55
Може би е така, може би не е. Може би и други четящи са така, може би не са. Може и аз да съм така, а може и да не съм. Проблемът идва ако ние самостоятелно решим, че дадено нещо е факт. Това изключва критичната самооценка. Звучи досущ като “аз съм открил смирението” или “аз съм добър с другите хора”. Това не става с решавам го и готово, или твърдя го и вече е факт.
Та, както споменах има цели процеси от причини и следствия. Не може с проста ръка да обвиниш нечии хормони, социалните мрежи или липсата на комуникативни способности в друг човек. Това са най-лесните и опростени обяснения на даден проблем, които обаче не дават отговори.
Вече има жокери де, въпросът е да се използват по предназначение, но “четящите” и спасените от “блокиране” си го знаят ;)
ПП: Ще уважа решението ти и ще прекратя дискусията. Сега видях, че си допълнила коментара си. Но се надявам да не приемаш нещата за толкова прости, колкото изглеждат, или пък обратното, толкова драматични.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 31.07.14 14:58.
ПП: Ще уважа решението ти и ще прекратя дискусията. Сега видях, че си допълнила коментара си. Но се надявам да не приемаш нещата за толкова прости, колкото изглеждат.
Благодаря.
Нещата се опростяват в момента, в който някой решава че от лична комуникация няма нужда и задочно блокира някой, а се усложняват когато този някой се окаже все още реална личност въпреки виртуалното му елиминиране.
Не ми го побира ума КАК изобщо хората решават личните си отношения в интернет?!?!? Накъде отива този свят...
31.07.14
15:12
Не ми го побира ума КАК изобщо хората решават личните си отношения в интернет?!?!? Накъде отива този свят...
Тогава ще съгласиш, че коментар 4296 и цялата дискусия след това трябва да отиде в миналото?
Той е отражение и следствие на други коментари и действия...както ти сам спомена по-рано.
Не виждам защо ти трябва да играеш посредник и адвокат в случая. Който се чувства засегнат в коментарите ми, може спокойно да ми пише, звънне и т.н. Само че не в дневника.
31.07.14
15:46
Той е отражение и следствие на други коментари и действия...както ти сам спомена по-рано.
Както и отражение на това, което заклейми.
Познаваш ме, аз не адвокатствам, а изказвам само МОЕТО мнение. Включих се в дискусията, само защото бях попитан лично :)
Петък, 01.08
Движение:
Ащанга 2, до Карнадавасана
вечерта - силови стойки на ръце
Добавки:
МСМ, ориндж триад, вит. Ц, АК
Храна:
сутринта - овесени ядки* с маково семе*, мед*...
на обед - праскова
вечерта - чаша вино и 2 мини вафлички чудо
Събота, 02.08
Движение:
Ащанга 2 - не знам колко време, но толкова добре не ми се беше получавала скоро
Добавки:
както в петък
Храна:
праскова
кафе
80 гр печено кашу, 1 шоколад
Неделя, 03.08
Движение:
Ащанга 2 - до Карнадавасана...тегаво след 4 часа сън :(
Въздушна йога - не мога да кажа че е йога, обаче със сигурност е мега-якото забавление...(inlove) ...само да нямах адаската мускулна треска след това... :)
доста стойки на ръце и обикаляне с колелото
Добавки:
същите
Храна:
кафе
към 16.30 - домат, сирене, маслинова паста, сушени домати в зехтин, козе кисело мляко* с желе от дюли*, 2 вафли ная
вечерта - около 700 мл домашна лимонада*
Мнението беше редактирано от Margi на 04.08.14 18:32.
Понеделник, 04.08
Беше ден за Първа серия, обаче се чувствах изцедена и направих само поздрави, пози от стоеж, първите 2-3 пози от серията + обърнати и финални пози
малко бг клекове и много обикаляне с колелото
Добавки:
МСМ, АК, вит. Ц, ориндж триад
Храна:
шейк* от мака*, какаови зърна*, мед*, гуарана*
сок* от лимон, мед* и тинктура от мента, глог валериан
сушен домат в зехтин, маслинова паста, половин домат, 30-тина гр сирене, босилек; козе кисело мляко* с желе от дюли*, 2 обикн. бисквити
по-късно - домашна лимонада* с куркума и джинджифил
ПП: Уикенда ходих до с. Баня, до Иракли...доста смесени чувства остави у мен мястото...плажа изобщо не беше това, което си представях (после се оказа, че са ни завели в най-голямата смрад), самото планирано мероприятие съвсем не беше това, което трябваше да се получи, но поне срещнах хубави хора, които не бях виждала отдавна и някои нови интересни хора (и животни ;) ).
Мнението беше редактирано от Margi на 04.08.14 18:54.
Вторник, 05.08
Движение:
почивен от Ащанга ден, но реших да отида с колелото до Галата (около 3 почивки се наложиха и не повече от 20-30 метра бутане), после слизане до плажа + йога на пясъка, качване обратно по 498 стъпъла, и с колелото - обратно до Левски...абе, не беше като да си починах... (sweat)
Добавки:
МСМ, АК, вит. Ц, магнезий, ориндж триад
Храна:
кафе* с мака*, кокосова захар*
шейк* от мака*, мед*, куркума*, какаови зърна*
много пъпеш
праскова
домат, 30-тина гр сирене*, босилек*; козе кисело мляко* с 1 вафла Ная, редче шоколад
Сряда, 06.08
Движение:
Ащанга 2 - до Карнадавасана
колело - до плажа и обратно само
Добавки:
същите като във вторник
Храна:
2 праскови
вода от зелен кокос* (с парченцата)
домат, 60-70 гр сирене*, босилек*, малко маслинова паста; 2 лъжици козе кисело мляко* 2 парчета домашен сиропиран кекс*
10-тина грама печено кашу
По време на пътуването Варна-Плевен имах усещането че смених няколко климатични пояса, и в крайна сметка се озовах в Сибир... (dull) ...искам лято!
...и малко картинки от изминалите дни. Специални благодарности на July Moon за гардероба, който съсипахме на плажа. :)
Залеза е от с. Баня (Обзор).
А, да...бях си взела маска и плавници на Галата, обаче се оказа че на повече от 3 метра не мога да се гмуркам...баира ми извади всичкия въздух... ;( ...а водата беше толкова бистра. (inlove)
Четвъртък, 07.08
Движение:
Ащанга 2 - до Карнадавасана, около час. Въпреки радостта ми от новата постелка, не успях да преодолея умората и да си направя пълната серия
привечер - малко скорпиони и стойки на ръце
Добавки:
без
Храна:
07.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец* (много ми се ядеше, обаче в топлото явно тахана не ми понася)
12.30 - 30-40 гр кашкавал* с малко масло* и куркума, 2 пиперки; 3-4 с.л. козе кисело мляко* със сироп от рози*; 1 с.л. сладолед
16.30 - домашна лимонада* (с тинктура от мента-глог-валериан)
17.30 - 2 праскови
18.30 - няколко корнишона, половин розов домат, 2 резена (не повече от 40-50 гр) сирене*; 60-70 гр сладолед с дом. сладко от вишни*; 2 бисквитки с крем
Постелката, на която станах горд собственик благодарение на Съни и Слави. (inlove) + други картинки :)
Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.14 19:31.
Кученцето отдолу явно ти има доверие. :D
Да, с наместването на “кученцето” под хамака, забавлението с главата надолу приключи. :) Въпреки че беше толкова спокойно животинче, че дори и да се бях изтърсила отгоре му, нямаше да реагира. :)
Петък, 08.08
Движение:
след ставане - колелце за корем
90 мин Виняса сутринта в Кайлъка - клас. До там и обратно - с колелото.
вкъщи - Ащанга 2 - цялата. На новата постелка не само се практикува добре, но и се ралаксира прекрасно. След практиката си пуснах Йога Нидра, но не ми се получи добре - заспах и когато се събудих гласът говореше за планински върхове и изгреви, а аз отдавна бях на морето... :D
Добавки:
серапептаза
метил Б9, АК
МСМ
аспирин
магнезий
Храна:
07.00 - шейк* от какаови зърна*, мака*, астрагал*, чага*, мед*, кокосово масло*
10.30 - ужасно силно кафе (заради него прибягнах към Йога Нидра, нервната ми система просто откачи)
13.30 - 2 праскови
по някое време - лимонада* с тинктура от мента, глог, валериана (предполагам че заради нейната консумация имах такава реакция към кафето?!)
вечртра - корнишони, домати, сирене, маслини; нещо сладко