Движение:
От вчера се бях намръзнала яко и дори ресторативната йога ми беше пряко сили. Потърклях се около час, докато установих че съм вдигнала температура, имунната ми система е млко аут последно време. Остатъка от деня прекарах в леглото, с малко сън, да си компенсирам това че вчера спах мега зле.
Храна:
- топла вода
- шейк*, като предните дни
- на няколко пъти през деня: джинджифил* с лимон и мед*
- малко над литър вода от зелен кокос*, изпита в течение на час
- лъжичка мед с джинджифил*, с мака*
- кисело мляко* със закваска*, мед*, кейл* на прах, баобаб*
- топла солена вода
- ябълка
- мед с джинджифил* и баобаб*
Добавки:
крилово масло, вигантол, метил Б9, вит. Ц
Мнението беше редактирано от Margi на 26.12.16 19:24.
Движение:
- почти час ресторативна йога
- цяяяял ден разкарване и разправии по полиции, банки и застрахователи, за сметка на това, днес нямам температура и се чувствам ок. Освен спането през деня, вчера си легнах към 21.30 и се събудих в 8. Голямо непробудно спане.
Храна:
- шейк от какао*, шатавари*, рейши*, астрагал*, мед*, кокосово масло*
- кисело мляко* със закваска*, чиа*, мед*, баобаб*, кейл* на прах
- кисело мляко* със закваска*, чиа*, мед*, мака*
- моркови и цвекло на пара, маслинова паста, малко туршия*, домашна баница*; дом.сладък салам, два шок.бонбона
- закваска* с мака*
Добавки:
крилово масло, метил Б9, вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 27.12.16 21:25.
Движение:
рест.йога, 75 минути
Храна:
- шейк от какао*, рейши*, шатавари*, астрагал*, мед*, гхи*, шилажит*
- кисело мляко* със закваска*, чиа*, мака*, кейл* на прах, мед*
- домашен шоколад*
- кокосова вода*
- моркови, цвекло и карфиол на пара, маслинова паста, авокадо, 3 парчета домашна баклава*
- кисело зеле*, домашна баница*
- лимон с мед* и джинджифил*
Добавки:
Мнението беше редактирано от Margi на 28.12.16 21:36.
Движение:
рест.йога, 75 минути
още половин ден загубен в разправии по заатрахователи
Храна:
- шейк, като вчерашния*
- през деня - три чаши кокосова вода*
- малко райска ябълка
- топло кокосово мляко* с мака* и мед*
- броколи на пара, авокадо, маслинова паста, 2 и 1/2 парчета дом.баклава, 1 шок.бонбон
- малко кисело мляко* със закваска*, чиа*, кейл*, мед*
Добавки:
ПП: Следобед синузита направо ми сцепи главата. Сякаш десетки пирони са забити в дяснта половина на главата ми. :(
Мнението беше редактирано от Margi на 29.12.16 19:17.
Движение:
рест.йога, 70 мин
Храна:
- шейк от кокосово мляко*, какао*, шатавари*, астрагал*, рейши*, мед*, шилажит*
- кисело мляко* със закваска*, чиа*, мед*, кейл*, мака*
- кисело мляко* с елби вит*
- кисело зеле*, крем супа* от карфиол и цвекло, пълнозърнести крекери с гхи* и маслинова паста, дом.баклава, шок.бонбони
- по-късно - кисело мляко*
Добавки:
Снощи пак температура, днес по-добре, цял ден от кълка на кълка и книжки, времето навън е ужасващо.
Мнението беше редактирано от Margi на 30.12.16 18:28.
Движение:
ресторативна йога, 75 минути
Храна:
- шейк от кокосово мляко*, какао*, шатавари*,астрагал*, рейши*, мед*
- кисело мляко* с чиа*, елби вит*, мака* (ще ме извиняват хармониките, но млякото им не струва)
- 2 редчета домашен шоколад*
за по-късно
- райска ябълка
- броколи на пара; каперси, авокадо, черен хляб; дом.сладък салам, ладу*
- кисело мляко
Добавки:
В тона на сълзливо-мотивационните ретроспекции и пожелания, и аз да дам моите 5 ст.
2016 беше една от най-готините години: два пъти ходихме до Занзибар, където остана сърцето ми, един път до Рим, един път до Букурещ, един път до Валенсия, и безброй походи из Пирин и Стара планина. Дори не съм си и мечтала за толкова пътувания в една година, не мога да се оплача. :) Човекът, когото обичам също ме обича (поне не виждам защо иначе ме търпи), другото няма значение... ;)
Малко тъпо завърши последните два месеца, но сме живи и здрави, така че всичко е ок. Пожелавам си още повече позитивни емоции през следващата година, търпение, смирение (не примирение).
Бъдете здрави и обичайте.
Мнението беше редактирано от Margi на 31.12.16 16:57.
Честита нова година.
Движение:
- ресторативна йога, 75 минути, състои се основно от лежащи пози и висене с главата надолу
- кратка разходка
Храна:
- шейк* като вчерашния
- ябълка, манго с чиа*, мака*, в блендера
- шейк от кокосово мляко*, какаова паста*, мака*, мед*
- броколи на пара; 2 филии черен хляб (от киселия) с гхи*, каперси и кисело зеле*; парче домашна торта, шок.бонбони
- по-късно още нещо ще прихапна
Добавки:
крилово масло, вигантол, метил Б9
Вчера изпих над 2,5 литра вода и днес сутринта корема ми беше все едно съм глътнала диня, чувствах се жадна, но все едно се давя с всяка нова глътка вода. Не е за мен пиенето на сладка вода...
ПП: Добавям зелени салати и 3-4 безрибни сушита + половин парче сметаново-шоколадова торта с Вик и Лимка. Днес изпих не повече от 800мл вода, и общото количество храна не е кой знае колко, а все още се чувствам като плондир...
Мнението беше редактирано от Margi на 01.01.17 23:16.
Движение:
ресторативна йога, 75 мин
Храна:
- шейк*, като вчера и онзи ден
- ябълка, манго, чиа*, кейл*, пробиотик*, мака* в блендера
- ябълка
- каперси, кисело зеле*, авокадо, 3 филии черен хляб, домашна торта, парче домашна баница, няколко шоколадови бонбона
Добавки:
Движение:
- ресторативна йога, 70 минути
- още една панорамна обиколка на северната част на страната, този път в обратна посока
- като се прибрахме - още 10-тина минути висене с главата надолу
Храна:
- шейк от остатъка от сместа от какао*, рейши*, шатавари*, астрагал* + гхи*, мед* и шилажит*
- ябълка
- кисело мляко* с чиа*, манго, мака*, мед*, кейл*
- пробиотичен шейк*; половин баунти
- кисело мляко* с домашна баница*; домашна торта и две хапки арменско жито
- 2 ябълки
- шепа печени бадеми
Храна:
крилово масло, метил Б9
Мнението беше редактирано от Margi на 03.01.17 21:07.
Движение:
ресторативна йога, 70 мин
Храна:
- шейк от чага чай*, какао*, кокосово масло*, рейши*, шатавари*, мед*
- крем от райска ябълка, чиа*, пробиотик*, мака*
- кисело мляко* с чиа*, мед*, хлорела*...неочаквано добра комбинация :)
- грахова крем супа* (доста), няколко ръжени сухара с гхи* и сол; домашна торта; 2 парчета домашна баница
Добавки:
Движение:
ресторативна йога, малко над час
Храна:
- шейк*, като вчерашния
- киви
- кисело мляко* с пчелен прашец*, мед*, мака*
- шейк от чага чай*, кокосово мляко*, какаова паста*, мака*, кокосова захар*
- крем супа* от моркови и джинджифил; ръжени сухари с гхи*; домашна торта; млечно кискел десерт*
- кисело зеле*
Добавки:
метил Б9, крилово масло, вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 05.01.17 18:27.
Движение:
ресторативна йога, малко над час
Храна:
- солена вода*
- шейк*, като вчерашния
- кисело млпко* с чиа*, мед*, хлорела*
- 2 ябълки, билков чай
- кисело зеле*; домашни пълнозърнести питчици* с хумус* от тъмен нахут, 2 хапки дмашна торта; щрудел, шоколадови бонбони...голяма лакомия тази вечер; последно време имам по-малко апетит, заради по-ниската ми активност, днес си компенсирах с количествата. ;)
Добавки:
крилово масло, метил Б9
Заредила съм четива на всякаква тематика за идните студени дни. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 06.01.17 20:46.
Движение:
- ресторативна йога, 75 минути
- половинки стойки на ръце и малко напади из вкъщи
Храна:
- шейк от чага чай*, кокосово мляко*, какао*, рейши*, шатавари*, мед*
- ябълка
- ябълка
- шепа печени орехи* и бадеми* с морска сол
- червена салата с каперси, авокадо*, домашен я.оцет*, зехтин*; басмати* с кисело зеле*; лютеница*; желиран крем* от кисело мляко*, какаова паста*, мака*, кафява захар* и агар агар*; 2 хапки (последните) домашна торта; още шепа орехи* и бадеми*, 3 шоколадови бонбони
Добавки:
крилово масло, мБ9
Мнението беше редактирано от Margi на 08.01.17 12:27.
Движение:
ресторативна йога, 70 минути
Храна:
- шейк*, като вчерашния
- ябълка
- домашни шоколадови бАМбони*
- половин ябълка
- кейл чипс*
- салата* от кейл, авокадо*, домашен я.оцет*, зехтин*, конопено семе*; домашна пълнозърнеста пица* (дори и тестото си приготвих ;) ); 3 кисели краставички; доза от вчерашния йогурт крем*; кафява халва (на чийто етикет пише “лятна” ;) ), два шок.бонбона, обикновени
Добавки:
крилово масло, вигантол, МБ9
Взех си кейл от била, но не беше толкова добър колкото от момичето, което обичайно ме снабдява. Зимата - и това върши работа. ;) Надявам се скоро да измислят цена на кейла на прах, от който ме черпиха мостра. :) Тези в била също имат проблеми с името - савойско зеле го водят, което аъвсем не отговаря на истината. :)
Днес разглеждах профилите в инстаграм на някои от най-известните Ащанга учители, на които навремето се възхищавах. В светлината на наученото през последните години, всичките са криви на снимките... :x
Домашните бАМбони:
Мнението беше редактирано от Margi на 08.01.17 18:15.
Движение:
- малко отпади и лицеви опори
- стойки на ръце, с малко помощ
Храна:
- шейк от чага чай*,кокосово мляко*, какао*„ шатавари*, рейши*, мед*
- домашни шоколадови бонбони* с мака*
- ябълка
- ябълка
- кейл чипс*
- вчерашната салата от кейл*; 2 кисели краставички; домашни пълнозърнести мини-питки* с половин авокадо*, малко лютеница*; брауни* с кокосова захар*, какаова паста*, лиофилизирани капини*, без яйца...всъщност повече като бисквитка стана ;)
- лимон с мед* и вода
- още вода с лимон
Добавки:
крилово масло, Мб9, вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 09.01.17 21:06.
Движение:
- стойки на ръце, като вчера
Храна:
- шейк от чага чай*, кокосово масло*, какао*,рейши*, шатавари*, мед*, малко инд.орехче
- дом. шок. бонбони*
- ябълка
- 3 с.л. кисело мляко* с пробиотик*и чиа*
- ябълка
- салата* от кейл, авоокадо*, конопено семе*, домашен оцет*,зехтин*; 3 и 1/2от вчерашните мини питки*, които пекох, препечени с топено сирене*; безяйчно брауни* с кокосова захар* и малко дом. желиран йогурт-крем*
- шепа печени орехи* и бадеми* с морска сол
- сок от лимон с мед* и вода
Добавки:
крилово масло, МБ9, вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 10.01.17 20:19.
Движение:
- напади и лицеви опори
- ресторативна йога, 75 минути. Мислех да започна да вписвам и позите, които правя, за да повиша полезността (за мен) на дневника, но ми се стори доста с трудоемко, така че няма да започна от днес.
Храна:
- вода от пресен зелен кокос*
- шейк от чага чай*, кокосово мляко*, какао*, рейши*, шатавари*, мед*
- крем от мекото на кокоса* с какао*, мака*, пробиотик*, мед* (inlove)
- ябълка
- 5 фурми
- броколи на пара, кисело зеле* със зехтин*; грах* с лук и сметана; домашни лимвцови хлебчета*(ставам майстор ;) ), с гхи* и дом.сладко от вишни, малко кафява халва, двв шоколадови бисквити
Добавки:
крилово масло, МБ9
Аз затова публикувам клипчетата, по които я правя. Така е много лесно да следя кога какво съм правила. Но при теб наистина ще е доста по-сложно. Пожелавам ти търпение и да ти е полезно това упражнение. :)
П. П. А тези хлебчета изглеждат много апетитно.
Мнението беше редактирано от Диляна на 11.01.17 17:54.
Аз затова публикувам клипчетата, по които я правя. Така в много лесно да следя кога какво съм правила. Но про твб наистина ще е дпста по-сложно. Пожелавам ти търпение и да ти е полезно това упражнение.
Аз не правя с клипчета. В момента съм със съставена за мен програма, която също променям леко от време на време. През останалото време съм или отново на последователности от някой от учителите, при които се уча, или волна програма. Много писане ще падне....не съм убедена че всеки ден ще имам турпението и времето да описвам всичко. Ако измисля по-лесна схема по която да си отбелязвам нещата, ще я приложа, защото така написано не ми говори нищо след месец време... :)
ПП: Хлебчетата са само брашно, вода, морска сол и зехтин. Днес бяха от лимец и добавих малко куркума и кимион в тестото. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 11.01.17 17:57.
11.01.17
20:33
Дневникът ти е полезен не само за теб (inlove)
Дневникът ти е полезен не само за теб (inlove)
Радвам се че и някой друг го намира за полезен. (sun)
...като цяло от доста време насам пиша горе долу едно и също, чак на мен ми доскучава. Трябва да го пораздвижа малко. :)
Но, за сметка на това неведнъж ми се е налагало да търся неща, случули се преди месеци или дори години и да ми е от полза. :)
Движение:
- ресторативна йога, 75 мин
- 10-тина силови стойки на ръце, свежи, без да се напъвам
Ресторативната йога изглеждаше горе долу така:
*пози Супта: (Вирасана, Бадхаконасана, Падмасана, Падангущхасана 2), с помощни материали: болстер и колани
*пози от седеж: Упавища Конасана (с колани), Бадхаконасана, Падмасана, Джану Ширшасана, ТМП (всички с колан и вертикален гръбнак
ц*икъла Вирасана с разл. позиции на ръцете
*Адхо Мукха Шванасана (АМШ), със стол
*пози от стоеж (които принципно не са ми от “разписаните”): (Триконасана, Вирабхадрасана 2, Ардха Чандрасана); Прасарита Падоттанасана, Падангущхасана, АМШ
*обърнати - 1/2 стойка на ръце, Ширшасана (с варианти: Падмасана и Паршва Ш.)
*Сету бадха Сарвангасана на болстер; Випарита Карани (със стол), Сарвангасана със стол, Шавасана
Задържане в позите - между 2 и 5 мимути, с изключение на стойката на ръце, и изправените бяха за около минута само.
Еми, туй то. Горе долу в това се състои това, което отбелязвам като ресторативна йога, днес за последно я правя по този начин, ще се върна към обичайна последователност на позите.
Храна:
- шейк*, като вчерашния
- домашен шоколад*
- ябълка
- малко кисело мляко* с мед*, чиа*, чуфи*, накиснати, мака*
- броколите от вчера; домашни лимецови питки* с авокадо*; кисело мляко* с малко сметана и петмез от рожков; останалите две хапки от безяйчното брауни* от преди няколко дни ;)
Добавки:
Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.17 20:20.
12.01.17
20:11
Любопитно ми стана, този домашен шоколад какъв е? :) Рецепта може ли?
Съдържанието е: сурова какаова паста, кокосово масло, мед, обикновено добавям мака/рейши/шилажит, което имам + домашно печени ядки с морска сол. Разтапям пастата и маслото на водна баня и разбърквам всичко без ядките. Пълната рецепта, с допълнителни съвети и коментари ще излезе в следващия брой на IFS онлайн журнала. :) Освен това съм писала подобни рецепти назад из дневника си.
Движение:
- йога, около час:
*суря намаскар
*чатуранги, няколко
*пози от стоеж, основно на един крак
*изправяния на ръце
*пинча маюрасана
*ширшасана, с варинти
*дви пада випарита дандасана, на стол, 5 мин
*сету бадха сарвангасана, на болстер
*парватасана от падмасана
*гомукхасана
*супта вирасана и падмасана
*випарита карани
Може и да пропускам нещо.
Храна:
- шейк от чага чай*, кокосово мляко*, разтв.кафе*, мака*, рейши*, мед*
- домашен шоколад*
- половин ябълка, 2 глътки кефир*
- ябълка
- коктейл* с лимон, мед*, дисароно
- салата от моркови, чесън*, джинджифил, зехтин*, дом.оцет*; маслини; картофи* на фурна с гхи*, подправки и лук; кисело мляко* с дом.сладко от малини*; вафли РК
Добавки:
крилово масло, МБ9, вигантол, капки за нос Б12**
**подариха ми Б12 капки за нос. Виждат ми се някак странни. В съдържанието им пише “кобаламин” (съвсен неясно какъв), разтворен в сусамово масло. Ако някой ги е срещал или има мнение за подобен разтвор, може да сподели.
Мнението беше редактирано от Margi на 15.01.17 18:31.
Движение:
- йога, час:
*суря намаскар х 12
*тадасана, работа с ръцете
*гарудасана
*врикшасана
*ардха бадха падмотанасана
*уттанасана, варианти
*падангущхасана/пада хастасана
*АМШ/чатуранга дандасана х 6
*васищхасана
*ардха бадха падма пасчимоттанасана
*падмасана с парватасана и др.варианти
*падмасана в ширшасана
*карандавасана
*париврита джану ширшасана
*сету бадха сарвангасана, болстер
*нираламба сарвангасана/випарита карани, болстер
*супта вирасана, бадхаконасана, матсясана, с болстер
*шавасана
- през останалата част от деня се учихме да караме сноуборд...падане, ставане, по детската писта, но се оказа по-успешно, отколкото предполагах първоначално ;)
Храна:
- солена вода*
- крем от зелен кокос* с какао*, пробиотик*, мед*, мака*
- чай от мащерка*, кантарион*, мед*
- половин ябълка
- още от крема* + лъжичка лимон с клеева тинктура, пч.прашец* и мед*
- ябълка
- билков чай* с мед*
- портокалов фреш* с дисароно
- салата от цвекло с джинджифил, чесън*, дом.оцет*, зехтин*; киноа* със спанак и сушени домати; 4 вафли родвн край
- 1 хлебче от домашните*...абе, бях доста изгладняла :)
Добавки:
крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.17 17:59.
Движение:
Днес едва се измъкнах от леглото, бях гипс след вчера. ;)
-йога, час:
*суря намаскар х 12
*уттанасана + варианти
*Триконасана/Вирабхадрасана 2/Паршваконасана х 4 пъти, в различни последователности и време за задържане
*Падангущхасана/Пада Хастасана
*АМШ
*стойки на ръце х 5, с подскок, със завързани едно за друго ходила
*ширшасана, 5 минути, с колан на ходилата (както в стойките) и блик между коленете
*дандасана
*джану ширшасана
*ТМП
*Ардга БАдха Падма Пасчимоттанасана
*сету бадха сарвангасана, с болстер
*супта: вирасана, бадхаконасана, матсясана
- разходка по ски пътя, повече от час
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, какао*,мака*, мед*, кардамон
- ябълка*
- тахан* с мед*, лимонов сок, пчелен прашец*
- портокал
- салата отцвекло, кисело зеле*, каперси, зехтин*, дом.оцет*, чесън*,джинджифил; останалите от петък 2 домашни питки*, разрязани на половина (т.е. 4 се получиха ;) ) с бри, препечени; малко туршия*; кисело мляко* с пробиотик* и домашно сладко от вишни*; 4 вафли ная,няколко печени ореха*
Добавки:
крилово масло, МБ9, Б12
Движение:
- йога, 70 минути:
*вирасана, варианти с ръцете
*АМШ/Чатуранга х 6
*Уттанасана
*Гарудасана
*Врикшасана
*Ардха Бадха Падмотанасана
*Уттанасана/Урдхва прасарита екападасана, няколко пъти
*Паршвоттанасана, в няколко варианта
*Прасарита падоттанасана
*Адхо Мукха Врикшасана, а.к.а. стойка на ръце, както вчера - с вързани ходилаи скок
*Ширшасана, с вързани ходила и блок между коленете
*Дви Пада Випарита Дандасана, на стол
*Сету бадха сарвангасана, на болстер
*Супта: вирасана, бадхаконасана, матсясана
*Сарвангасана на стол/индийски мост на стол, випарита карани/шавасана
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, чага чай*, какао*, рейши*, шатавари*, мед*....бях се замислила докато слагах съставките и си помислих че рейшито е какао, сложих две препълнени лъжици...силничко стана, но се понасяше ;) ето защо винаги течността се слага последна
- домашен шоколад*
- ябълка*
- 4 фурми
- салата от разни зелени неща* - рукола, спанак, манголд и др., зехтин*, домашен оцет*, каперси; домашни лимецови хлебчета* (днешни ;) ) с гхи*, прясна куркума*, бри; шоколадов кекс* с допълнително течен шоколад* (wasntme) (blush)
Добавки:
Малко ме ядосаха днес: първо от банката се оказа че са забравили да ми кажат да попълня важен документ по повод кражбата на кредитната ми карта, като по този начин се удължи срока за решаване на въпроса, а малко следтова открих, че wannabe-графитъри са “нарисували” стената на студиото ми. (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.01.17 18:03.
Движение:
- йога, 70 минути:
*Вирасана, варианти с ръцете
*АМШ/Чатуранга х 6
*Уттанасана/Ардха Чандрасана
*Уттанасана
*Падангущхасана/Падахастасана
*Триконасана/Ардха Чандрасана
*Триконасана/Вирабхадрасана 2/Паршваконасана
*Прасарита Падоттанасана
*Силово изправяне на ръце х 5
*Ширшасана + варианти
*Дви пада Випарита Дандасана на стол
*Сету Бадха Сарвангасана на болстер
*Супта Вирасана/Бадхаконасана/Матсясана
*Сарвангасана на стол/Индийски мост на стол/Шавасана
Телефонът ми звъня няколко пъти и се изнервих по едно време.
- тяга с прави крака с 24-ката от по-висока опора под краката (две блокчета) + повдихане на таза от планк с прави крака
Храна:
- солена вода*
- шейк* от чага чай*, кокосово мляко*, кокосово масло*, какао*, рейши*, шатавари*, мед*
- домашен шоколад* с астрагал*
- кисело мляко* с чиа*, пчелен прашец*, 5 фурми
- шейк от 2 мини ябълки*,акое*, мед*
- шейк от алое*, мед*
- малко туршия* и кисело зеле*; грах* с лук, пресни джинджифил, куркума*; доста бри (към 160 грама, няколко хапки от домашните хлебчета*; шоколадов кекс*, мини меденки, ужасяващо количество бонбони тофифи, 2 лъжички течен шоколад* с лъжичка канела*
- малко печени орехи* с морска сол
Добавки:
крилово масло, МБ9
Все повече се убеждавам в безполезността на медицината в България. Наложи се да отида няколко пъти на доктор, всеки път при различен, всеки беше все по-безсърдечен от предишния. Никой не иска да знае за състоянието и особеностите на конкретния човек - прилагат се заучени схеми без значение дали в настоящия случай са приложими. А някои от доводите им са пълни лъжи за безмозъчни идиоти. Ако човек поддаде, влиза в безкрайната спирала на здравната система....
Мнението беше редактирано от Margi на 17.01.17 20:48.
Движение:
- йога, 70 минути:
*Вирасана, работа с ръцете
*Гомукхасана
*Ардха Матсиендрасана
*АМШ
*Чатуранга/Васищхасана, х 2 на страна
*АМШ/Уттанасана
*Суря намаскар х 4, изправяне на ръце на всяко
*Уттанасана/Урдхва Прасарита Ека Падсана х 3 на страна
*Утхита Хаста Падангущхасана 1,2,3
*Париврита Утхита Хаста Падангущхасана
*Паршвотанасана,в няколко варианта
*Париврита Триконасана/Париврита Ардха Чандрасана х 2
*Прасарита Падоттанасана
*Стойка на ръце, подскок, вързани ходила
*Ширшасана (пак вързани ходила)/Урдхва Дандасана
*Дви Пада Випарита Дандасана в два варианта,на стол
*Урдхва Дханурасана х 3, с опора на лопатките (стол)
*Урдхва Дханурасана х 3, с ходилата на стол
*Пашасана на стол
*Пашасана, на земя (с блок под петите), обаче бях схваната не се получи докрай
*Маричиасана 3, начален етап, не ми се напъваше
*Нираламба Сарвангасана, Карнапидасана, на болстер
*Шавасана
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, разтв.кафе*, рейши*,астрагал*,мед*, канела*,кокосово масло*
- крем* от зелен кокос*, пробиотик*, мака*, какао*, мед*, канелаа*
- 2-3 домашни шоколадови бонбони*
- фреш от алое*, лимон и мед*
- салата* от микс* зелени неща с домашен оцет*, зехтин*, конопено семе*; малко карфиол от туршия*; сладък картоф на пара с гхи*, пресни куркума* и джинджифил и козе сирене*; отново много сладки неща...почти като вчера (мааалко по-добре)
- по-късно, закваска*
Добавки:
крилово масло, 2 гр...взех си от Балев намалено на половина защото скоро му изтича срока и съм се заела да го унищожа дотогава ;) + “добавка” по лекарско предписание (dull)
Движение:
йога, 70 мин:
*Суря намаскар х 12, варианти
*Уттанасана/АМШ
*Чатуранга/Накрасана
*разтягане в АМШ
*Паршвоттанасана
*Вирабхадрасана 1 (подготвителни пози)
*Париврита Паршваконасана
*АМШ
*Стойки на ръце, с вързани ходила
*Ардха Бадха Падна Пасчимоттанасана
*Падмасана, в различни варианти
*Падмасана в стойка на ръце
*Акарна Дханурасана х 3
*Пашасана
*Бадхаконасана
*Супта Вирасана/бадхаконасана
*Шавасана
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, разтв.кафе*,рейши*, канела*, мед*
- ананас
- шейк от алое*, ананас, мед*
- 2 кивита
- крем супа* от сушена коприва*; домашен лимецов хляб* с камембер, домашна квасена сметана*; шоколадов крем; 3 вафли ная
- сок, 2 бонбона и няколко кашута
Добавки:
крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 19.01.17 22:32.
Движение:
- йога, час...нямах време и желание за повече, имах тегав ангажимент след това, който продължи почти цял ден, превърна деня ми в най-физически тежкия и болезнен, който съм преживявала, след днес ще имам нужда от поне седмица възстановяване, но за сметка на това върна надеждата ми за докторите - все още има и такива, които ще изслушат проблемите на пациента и ще се отнесат като с живо същество.
*Тадасана, варианти с ръцете
*Уттанасана, варианти
*Падангущхасана/Пада Хастасана
*АМШ с блокчета под краката, на стена
*Стойка на ръце, 2 със задържане около минута
*Дви Пада Випарита Дандасана на стол, 5-6 минути (всъщност, всички пози днес бяха с повечко задържане)
*Бхарадваджасана на стол
*Упавища Конасана - с колани и пълна поза
*Бадхаконасана
*Париврита Джану Ширшасана
*Супта Вирасана/Бадхаконасана/Матсясана
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, какао*, рейши*, лукума*, мед*
- бъркало от накиснати чуфи*(още има ;) ), чиа*, мед*
- мини ябълка*
- вече привечер - мини ябълка*, меденко* (inlove)
- малко крем супа от сушена коприва*; от вчерашния домашен лимецов хляб* с камембер; почти цял линдт
- по-късно - вероятно закваска*
Добавки:
крилово масло + още няколко принудителни
Чудех се дали изобщо да вписвам днешния ден, тъй като не е от тези, които искам да запомня, но от друга страна, няма да изчезне ако не го документирам. Утре започвам яко с шоколадите, че има бая кръв да възатановявам.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.01.17 20:01.
Бързо възстановяване, Марги! :) Добре е, че си попаднала на истински доктор. За съжаление, това опира повече до късмет, но важното е, че все още има и такива.
Благодаря. :) Всъщност го намерих чрез познати на мои познати, които помогнаха за да може изобщо да ме приеме. Иначе си е чист късмет, да...за съжаление.
Движение:
Като цяло - лежане, при всяко ставане ми се виеше свят. По едно време следобед ми писна да се търкалям по диваните и леглата, така че направих малко “организирано” лежане, около 40 минути:
*Супта Виасана
*Супта Бадхаконасана
*Супта Ардха Матсиендрасана
*Супта Падангущхасана 2, с крак на стената
*Шавасана
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, какао*, лукума*, мака*, мед*, канела*
- домашен шоколад*
- шейк от алое*, лимон, мед*
- закваска* с хлорела*, мед*, чиа*
- киви
- салата от цвекло, конопено семе*, пресни куркума*и джинджифил, дом.оцет*, зехтин*; остатъка от домашния хляб* с пастет от черен боб*, с маслини и др.; малко каперси; домашен “сладолед” от домашна квасена сметана*, боровинки*, мед*; шоколадов крем, два шок.бонбона,две Фафли ная
- малко бри
Добавки:
антибиотик, вит. Ц, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 21.01.17 19:54.
Марги, дълго се колебах дали си струва да попитам, но някак не мога да се въздаржа.
Защо изобщо се допитваш до западната медицина?
Единственото, което искам да разбера, е кое промени мнението ти?
Никога не съм я отричала на 100%, използвам това, което считам за най-приложимо според случая. В настоящия случай прецених, че това е ок. И въпреки че не съм във възторг от това, че се наложи да взема медикамент, 10 минути след който ме втресе и почти загубих съзнание от болка, не съжалявам за избора си в този момент. И понеже случая изискваше до мен да има квалифицирано лице, намерих подходящ доктор. А ако е трудно да намериш свестен лекар в България, пробвай да намериш квалифициран в каквато и да е алтернативна медицина човек. Уважавам древните методи на профилактика и лечение, но когато става дума за по-сериозни процедури, мисля че 95% от практикуващите в България са неквалифицирани, а сама не се наемам.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.01.17 20:37.
...мисля че 95% от практикуващите в България са неквалифицирани, а сама не се наемам.
Нямаш си и най-бегла представа...
Успех с лечението!
...мисля че 95% от практикуващите в България са неквалифицирани, а сама не се наемам.
Нямаш си и най-бегла представа...
Успех с лечението!
Вече приключи, благодаря.
Не си мисли, че след като уважавам тези медицински системи, съм идиот, който не вижда шарлатаните. Но те не са критерий за нищо. Горе долу такъв считам е процента за практикуващите западна медицина шарлатани, писачи на рецепти, затова бях споменала затруднението си в намирането на някой, на когото мога да имам някакво доверие. Просто шарлатаните са завладяли над 90% от всяка област...
ПП: Между другото, това, което ме попита първоначално звучи също като: защо пиеш чай, след като си привърженик на западната медицина? ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.01.17 20:25.