Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

22.01.17
19:12

Движение:
- ресторативна йога...да кажем като за МЦ, ама малко по-лека - час
*пози Супта: Вирасана, Бадхаконасана, Ардха Матсиендрсасна, Матсясана, Падангущхасана 2, с ходило на стената
*пози с болстер: Джану Ширшасана, ТМП, Ардха Бадха Падма Пасчимоттанасана, Свастикасана
*Сету Бадха Сарвангасана, на болстер
*Шавасана/Уджай1 и 2, Брамари

Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, чага чай*, какао*, лукума*, ашваганда*, шилажит*, мед*
- шейк от закваска*, хлорела*, мед*, алое*
- киви
- шейк от закваска*, конопен протеин*, хлорела*, мед*
- крем супа от цвекло, червен лук, чесън* и др.; пастет от черен боб* с ръжени сухари; домашно квасена сметана* с кокосова захар*, бисквити РК; шоколадов крем
- парче домашна пица* с бри...малко в повече ми дойде мазното (envy)
- лимонов сок с мед* и кардамон

Добавки:
витамин Ц, крилово масло, антибиотик (последен, 3ти ден)

Мнението беше редактирано от Margi на 23.01.17 10:36.

23.01.17
18:19

Движение:
- ресторативна йога, 75 минути
*пози Супта: Вирасана, Бадхаконасана, Ардха Матсиендрсасна, Матсясана, Падангущхасана 2, с ходило на стената
*Упавища Конасана, с колани
*Бадхаконасана, вертикално, с колан
*Парватасана в Падмасана
*пози с болстер: Пасчимоттанасана, Джану Ширшасана, ТМП, Ардха Бадха Падма Пасчимоттанасана, Свастикасана
*Дви Пада Випарита Дандасана
*Шавасана/Уджай1 и 2, Брамари

Храна:
- солена вода*
- шейк от чага чай*, кокосово мляко*, ашваганда*, шилажит*,шатавари*, мед*...доста ме вдигна тази комбинация,ако не беше пихтията в коремната област, се чувствам като нова ;)
- домашен шоколад*, 70-80 гр
- шейк от закваска*, хлорела*, алое*,мед*
- 2 мини ябълки*
- крем супа* от цвекло с добавка кейл на прах*; домашна пица* с бри със сос* от домашно квасена сметана*, чесън*, прясна куркума*; домашно квасена сметана* с пробиотик*, закваска* и дом.сладко от вишни*; 3 бисквити РК, фурми и сушени сливи
- 2 ръжени сухара с малко от сметаната*; почти цял линдт

Добавки:
МСМ, вит. Ц, крилово масло, чай витекс и кантарион преди лягане...ако не забравя

24.01.17
09:31

Малко практични съвети за йога, споделени от моята учителка. :)

https://hannahlovegrove.com/2012/09/01/the-10-donts-of-yoga/

24.01.17
10:07

Много полезна статия, Марги! Открих си няколко грешки или поне обмисляни такива в бъдеще. :D Само се надявам, че асаните, които правя не са съвсем произволни и все пак имат ефект, макар и не като пълната практика (визирам точка 8). Поздрави! :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 24.01.17 10:13.

24.01.17
10:22

казано от Диляна на 24.01.17, 10:07:

Много полезна статия, Марги! Открих си няколко грешки или поне обмисляни такива в бъдеще. :D Само се надявам, че асаните, които правя не са съвсем произволни и все пак имат ефект, макар и не като пълната практика (визирам точка 8). Поздрави! :)

Това, че я споделям не означава, че в миналото не съм направила всяка една от грешките. ;) Но ако човек има информацията да си спести бъдещи грешки, и произлизащите от тях болежки, мисля че е добре да го направи. :)

24.01.17
21:55

Движение:
- ресторативна йога, като вчера, 70 минути

Храна:
- солена вода*
- шейк от чага чай*, кокосово мляко*, какао*,шатавари*, ашваганда*, шилажит*, мед*, канела*
- шейк от боровинки*, закваска*, мед*, алое*
- 2 мини ябълки*
- шейк от закваска*, хлорела*, алое*, мед*
- салата от цвекло, ряпа, зехтин*, дом.оцет*; половин сладък картоф на пара, със зехтин* и пресен джинджифил*; вафли ная, квадратче линдт
- голяма шепа печени бадеми, 5-6 фурми

Добавки:
вит. Ц, МСМ, чай от кантарион* и витекс

25.01.17
18:07

Движение:
- йога, 70 минути
*Тадасана, варианти с ръцете
*Уттанасана, варианти
*АМШ/Чатурранга х 6
*Уттанасана
*Уттхита Триконсана, варианти
*Ардха Чандрасана, с ходило на стената
*Вирабхадрасана 2, варианти
*паршвоттанасана, варианти
*Прасарита Падоттанасана
*Вирасана (с Парватасана)
*Гомукхасана
*Падмасана (с Парватасана)
*пози с болстер: Пасчимоттанасана, Джану Ширшасана, ТМП, Ардха Бадха Падма Пасчимоттанасана, Свастикасана
*Шавасана/Уджай1, 2

Храна:
- солена вода*
- шейк от чага чай*,кокосово мляко* + съставките* от снимката и мед*
- шейк от закваска*, замразени боровинки*, алое*, мед*
- 10-тина какаови зърна*
- 1 ч.л. мед*
- салата от спанак,рукола, манголд, балсамов оцет,зехтин*; гуакамоле* с хлорела* и моринга*, домашен лимецов хляб* (става все по-добър), парче шоколадов кекс*, маслена бисквита*, и 3 домашни топчета* (не знам с какво, черпиха ме, но бяха много вкусни)

Добавки:
вит.Ц, МСМ, крилово масло, чай кантарион* + витекс

Мнението беше редактирано от Margi на 25.01.17 18:08.

26.01.17
20:24

Движение:
- йога, 70минути
*Тадасана/Урдхва хастасана/Уттанасана х 3
*АМШ/Чатуранга х 6
*Васищхасана х 2
*Уттанасана/Урдхва Прасарита Ека Падасана/Ардха Чандрасана х 2
*Падангущхасана/Пада Хастасана
*Триконасана/Вирабхадрасана 2/Паршваконасана х 2
*Паршваконасана, варианти/разтягане във Вирабхадрасана 1
*Прасарита Падоттанасана
*Вирасана/Гомукхасана/Падмасана - във варианти
*Упавища Конасана
*Париврита Упавища Конасана х 3
*Дандасана/Пасчимоттанасана
*Шавасана/Уджай 1,2
- планкове и лицеви опори

Храна:
- солена вода*
- шейк от коосово мляко*, чага чай*,рейши*, ашваганда*, шатавари*, мед*, канела*
- чай ройбос* с мед*
- шейк от закваска*, хлорела*, алое*, мед*
- 2 мини ябълки*
- салата* като вчерашната; домашен лимецов хляб* с остатъка от вчерашното гуакамоле*; ладу*, малко шоколадов кекс*

Добавки:
вит.Ц, МСМ, крилово масло, чай от кантарион*, хвощ* и витекс

Мнението беше редактирано от Margi на 26.01.17 22:16.

27.01.17
19:00

Движение:
- йога, 60 мин
*Суря намаскар х 12, варианти
*Тадасана, варианти
*Уттанасана
*АМШ/Чтуранга х 6
*Уттанасана/Уткатасана х 3
*Васищхасана х 2
*Врикшасана
*Ардха Бадха Падмотанасана
*Гарудасана
*Урдхва прасарита ека падасана
*Паршвоттнасана, варианти
*Вирабхадрасана 3
*АМШ
*Шалабхасана, Макарасана (стол), УМШ, Дханурасана
*Бхарадваджасана 2, Пашасана
*Сету Бадха Сарвангасана, блокчета
*Шавасана

Храна*
- солена вода*
- шейк от чай кантарион*, какао*, шатавари*, ашваганда*, шилажит*, мед*
- домашен шоколад*
- шейк  от закваска*, хлорела*, алое*, мед*
- шепа какаови зърна*, орехи*, стафиди микс
- коктейл* от лимон, кафява захар*, водка, дисароно
- цвекло в сос* от зехтин*, оцет*, чесън, джинджифил; домашен хляб* с домашно квасена сметана*, крем супа* от саждивки* и майски* гъби; ладу*; дом.квасена сметана* с пробиотик*, дом.сладко от малини*; малко чипи чипс (blush)...единствения без глутамат

Добавки:
вит. Ц, МСМ, крилово масло, чай от кантарион*, витекс

Мнението беше редактирано от Margi на 27.01.17 19:57.

28.01.17
18:38

Движение:
- йога, час
- 10К ходене/бягане - от Мотиката до Бъндеришка поляна и обратно, по ски пътя. Планът беше нагоре повече бягане, надолу - ходене, но стана обратното. Нагоре - 67 мин, 5 км и малко с денивелация над 600 м, надолу - 42 мин. Трагично, разбира се, но предвид факта, чя миналата свдмица по това време не бях в състояние да се вдигна от леглото е супер. С летните планински маратонки, доста добре се държат на сняг -  не се пързалят и се прибрах съвсем суха. :)
Йогата (доста неподредена и хаотична):
*Суря намаскар, варианти х 12
*АМШ/Чатуранга (общо 18)
*Разни комбинации с планкове и Чатуранги
*АМШ/УМШ х 6
*Уттанасана/Урдхва Прасарита Ека Падасана/Ардха Чандрасана
*Урдхва хастасана/Ардха Уттанасана/Уттанасана
*Повдигане на блокчета като за изправяне на ръце, само че само баланс с ходилата до предмишниците
*Врикшасана/Ардха Бадха Падмоттанасана/Уттхита Хаста Падангущхасана 1,2/париврита УХП/УХП3 /Вирабхадрасана 3
*Гарудасана
*Париврита Триконасана х 3
*Париврита Паршваконасана
*Пашасана х 3
*Пасчимоттанасана
*Навасана х 3
*Ардха Навасана х 3
*Лоласана х 3
*Ека Пада Бхуджасана
*Бхуджапидасана
*Титибхасана
*Ека Пада Бекасана, на коляно + други разтяжки за илиопсоас
Париврита Упавища конасана
*Бадхаконасана/Адхо мукха вирасана

Храна:
- шейк от разтв.кафе*, мака*, жен шен*, мед*, кокосово масло*
- таханово бъркало*
- ментов чай* с мед*
- половин голям портокал
- още чай* с мед*
- коктейл* от лимонов сок (доколкото може да се нарече оранжевата гадост която е в сезон (puke) ), кафява захар*, водка, дисароно...всъщност две дози
- цвекло и моркови в джинджифилов сос*; картофи* и сладък картодф с гхи* и синьо сирене, пресни джинджифил и куркума* на фурна; дом. сметана* с пробиотик* и дом.малиново сладко*; шоколад (ок.60 гр)

Добавки:
МСМ, крилово масло, мазане с магнезий и арника, които вероятно няма да ме спасят от мускулната треска утре ;)

ПП: Още едно нещо, което не понасям на климатиците - много шум издават и където и да отидем през последните две седмици, се събуждам от бучене. :( ...на чужди климатици.

Мнението беше редактирано от Margi на 29.01.17 18:04.

29.01.17
18:04

Движение:
- йога, 45-50 минути
- ходене и сноуборд - няколко часа...много падане, но по-добре от първия път ;) На снимката не съм паднала, поседнала съм, паданията бяха в облак от сняг, някои - по няколко метра с лицето и ръцете напред, както си трябва. ;) А този малък приятел от втората снимка втори ден бяга с нас по пистата. :)
йогата:
*Тадасана, варианти
*АМШ/Чатуранга х 6
*Васищхасана х 2
*Урдхва Хастасана/Уттанасана/Уткатасана/Маласана х 3
*Врикшасана/Ардха Бадха Падмоттанасана/Уттхита ХАста Падангущхасана 1,2,3/Вирабхадрасна 3
*Гарудасана
*Триконасана/Вирабхадрасана2
*Паршвоттанасана/Прасарита Падоттанасана 2
*Ека Пада Бекасана(от коляно)
*Ека пада Бекасана (по корем)
*Бекасана
*УМШ
*Ущрасана х 2
*Бхарадваджасана 2
*Супта Вирасана (на земя)

Храна:
- чай витекс и кантарион*
- шейк от разтв.кафе*, мака*, жен шен*, кокосово масло*, мед*, канела*
- няколко глътки ментов чай* с мед*
- таханово бъркало* с канела* и жен шен*
- шейк* от пробиотик на прах* с мед*, малко домашно кисело мляко*
- салата миск (рукола, манголд, спанак и др.) с каперси*, балсамов оцет, зехтин*; доста бри; пълнозърнести спагети* с доматен сос* с екстри*; доста вафли ная

Добавки:
МСМ, крилово масло

Мнението беше редактирано от Margi на 29.01.17 20:40.

30.01.17
21:26

Движение:
йога - 50минути
- ходене - 4 км
*Урдхва хастасана/Уттанасана
*разтягане от АМШ на стена
*Удхва хастасана/Уткатасана/Маласана/стойка на ръце
*стойка на ръце, варианти
*Дви пада випарита дандасана на стол
*Урдхва дханурасана със стол
*Урдхва дханурасана, с ходила на стол
*Пашасана, на стол и земя
*разтягане на кръста

Храна:
- шейк от кокосово мляко*, какао*, рейши*, гуарана*, мака*, мед*
- домашен шоколад*
- голям портокал
- салата (като вчерашната), бри, домашен пълнозърнест хляб*, гуакамоле*, ладу*, 1 вафла ная
- чай от лавандула, кантарион*, витекс
- сок от лимон с мед

Добавки:
МСМ, вит. Ц, ниацин, крилово масло

31.01.17
22:16

Движение:
- йога 75 минути
*Суря намаскар х 12
*АМШ/Чатуранга
*Васищхасана х 2
*пози от един крак
*стойки на ръце
*подготовки в Падмасана
*Карандавасана
*Адхо Мукха Падмасана
*Дви пада випарита дандасана на стол
*Разтягане на кръста на стол
*Шавасана, Уджай 1, 2

Храна:
- шейк от кокосово мляко*, разтв.кафе*, рейши*, мака*, мед*, карамфил*
- шейк от хлорела*, алое*,мед*, лимон, коноп*
- закваска* с конопено семе*, чиа*, кокосова захар*
- портокал
- домашно квасена сметана* с кисело мляко*, пчелен прашец*; фурми
- 5 шоколадови бАмбона
- домашно опечени орехи* с морска сол
- прясно печена питка от сба, още гореща с кашкавал
- чай лавандула, кантарион*, витекс

Добавки:
МСМ (сутрин и вечер по 1 равна супена лъжица), вит Ц (1000мг), вигантол (10-12 капки), крилово масло (1500мг), ниацин (500мг)

01.02.17
19:49

Движение:
- йога, 75 минути
- коремни преси с пудовката 8кг
Йогата беше пози от стоеж, основно “париврита”, стойки на ръце и пинча маюрасана с вързани ходила, активни наклони назад, усуквания, шавасана

Храна:
- шейк от кокосово мляко*, какао*, рейши*, шатавари*, шилажит*, мед*, канела*
- 15-тина гр домашен шоколад*
- шейк от лимон*, хлорела*, алое*, мед*, коноп*
- домашно квасена сметана* с кисело мляко*, пчелен прашец*, кокосова захар*, баобаб*
- чай ройбос с мед*
- крем супа от грах*, моринга* и др.*; домашен лимецов хляб*, 2 кисели краставички, 2 вафли хармоника* с мака; ладу*, половин меденко*
- сок от лимон с мед*

Добавки:
МСМ, вит Ц, крилово масло, ниацин, аспирин, вигантол

Започва моят месец:

Мнението беше редактирано от Margi на 01.02.17 19:52.

02.02.17
20:51

Движение:
- йога, 75 минути, не ми се пише подробно, но пак основното бяха наклони назад и подготовки за тях

Храна:
- шейк от кокосово мляко*, разтв.кафе*,рейши*, шатавари*,карамфил*,мед*
- шейк от хлорела*, алое*, лимон, мед*
- накиснати овесени ядки, чиа*, годжи бери*, мед*, кейл* на прах, доста кокосово масло*
- салата от зелени неща* с балсамов оцет и зехтин*; домашен лимецов хляб* с бри и куркума; малко от вчерашната супа*; вафла хармоника*, зелен сникърс, 2 шоколадови бонбони
- нещо като капириня*, но само със сока на лайма, без трошен лед ;)
- меденко*

Добавки:
крилово масло, МСМ, вит. Ц, ниацин

Мнението беше редактирано от Margi на 02.02.17 22:41.

03.02.17
19:38

Движение:
- йога, 70 минути
*доста работа от Тадасана
* пози от един крак в стоеж
*базови пози от стоеж
*стойки на ръце, силови изправяния
*базови наклони напред от седеж
*Шавасана

Храна:
- вода с лимон
- шейк от чай (витекс и кантарион*),какао*, рейши*, мед*,кокосово масло*
- накиснати овесени ядки с годжи бери, чиа*, конопено семе*, сушена райска ябълка*, мед*, доста кокосово масло*
- шейк от пробиотик*, мака*, годжи бери*, мед*
- салата микс (с айсберг и зеле (puke) , ама нямаше от моите), балсамов оцет, зехтин*, годжи бери; домашен лимецов хляб* с бри и куркума; вафла хармоника*, 5-6 шоколадови бонбона

Добавки:
МСМ, вит. Ц, крилово масло, ниацин

Денят започна добре, но после се сговниха нещата. Ходих при доктора, каза че нещата изглеждат добре след драмата преди две седмици. Харесвам го, защото изслушва, обяснява, и не дава хапчета на всяко ходене с нужда и без нужда. ;) Следобед получих отговор от банката ( за втори път) че не искат (кой ли би искал, де) да ми възстановят злоупотребата с 2000-те лв от откраднатата ми картата...платих си ги, и започвам да търся адвокат, за да продължи нещата.
Междувременно, водих спорове със симпатягите, които ми подадоха жалбата срещу Раянеър, в следствие на които, си намалиха комисионната на половина, което също им е много, предвид услугите, които получих. Това, което получих е все едно аз да отида да водя час по йога и да пусна видео от ютюб на лаптопа, което хората да повтарят, докато аз пия кафе...примерно...ама кЪто и да е.
За пореден път се убеждавам в това, че нещо се случва в глобален мащаб и хората са смущаващо безочливи, безотговорни и нямат грам съвест...ама, важното е да сме живи и здрави...

Мнението беше редактирано от Margi на 03.02.17 19:54.

04.02.17
22:12

Движение:
- йога, 75 минути, основно работа върху стабилност в раменния пояс

Храна:
- матча лате* (с кокосово мляко*) с мед*
- крем от зелен кокос*, мед*, какао*, пробиотик*, годжи бери*, карамфил*
- 3 филии ръжен хляб с бри, пресни куркума* и джинджифил; 3 вафли ная, меденко*
- 2 чаши ябълков сок*
- половин салата уакаме, 3-4 бр. вегетариански сушита, 2 домашни крекера от семена*; 4 шок. бонбона
- чай от витекс, кантарион*, лавадула*, хвощ*

Добавки:
МСМ, вит. Ц, крилово масло

Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.17 22:23.

05.02.17
22:22

Движение:
- йога, 60минути - пози от стоеж, ресторативни...неделен мързел ;)
- отидохме на Раковски да бягаме, но дъжда от снощи и тази сутрин беше направил локви в снега, така че тоцва отпадна; повисях малко на лоста, направих малко ТТБ и подскоци на малкото пространство над водата

Храна:
- матча лате* с кокосово мляко*, коноп*, мед*
- овесени ядки с чиа* (количеството и беше горе долу колкото ядките ;) ), годжи бери*, мед*, кокосово масло*
- шейк от пробиотик* жен шен*,мед*
- останалата салата уакаме от снощи; зелена салата с каперси, дом.я.оцет*, зехтин*; басмати* със сушени домати; 4 вафли ная; малко сладко от грейпфрут
- комбуча
- малко печени орехи* и сушени бели черници*
- чай от витекс, кантарион*, лавадула*, хвощ*

Добавки:

Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.17 22:33.

06.02.17
18:01

Движение:
- йога, 75 минути, пози от стоеж на един крак, работа върху Вирабхадрасана 1, работа с Падмасана - подготовка и в обърнати пози

Храна:
- шейк от кокосово мляко*, какао*,мака*, рейши*, астрагал*,мед*, карамфил*
- овесени ядки с чиа*, годжи бери*, бели черници*, лукума*, баобаб*, мед*,кокосово масло*
- зелен чай*...доста ме разтрепери
- салата микс (айсберг, спанак, моркови...такова имаше в магазина до нас) с балсамов оцет, зехтин*; от вчерашния басмати* ;вафли хармоника*, кисело мляко* със сладко от грейпфрут
- чай от витекс, кантарион*, хвощ*, лавандула
- съвсем по никое време - меденко*, шепа печени бадеми, 1 шоколадов бонбон

Добавки:

Ходих до помирителната комисия да си внеса там иска към банката...ами, доста нелюбезни бяха, като за комисия, която защитава правата на потребителите. А това, че във всеки кабинет смърди на фасове, изобщо няма да гокоментирам...да му се отще на човек...Единствено човека от охраната беше любезен... :(

Мнението беше редактирано от Margi на 06.02.17 22:36.

07.02.17

Движение:
- йога, 7о минути...пффф...забравих какво правих днес, като записвам позите, губя концентрация, а иначе ги забравям; все още не мога да намеря ефективен начин да си описвам практиките

Храна:
- шейк от кокосово мляко* разтв.кафе* рейши*, мед*,карамфил*
- овесени ядки с бели черници*,чуфи*, годжи бери*, чиа*, лукума*, баобаб*, мед*, кокосово масло*, карамфил*
- няколко парчета зрял кокос - вземам за пръв път от няколко години, защото още от входана магазина ме привлече -изглеждаше пресен и се оказах права :) ; освен това след времето в Занзибар се оказа че съм станаламайстор в отварянето на твърдите зрели кокоси ;) ...а като се сетя едно време как се пънех по 15 минути да ги счупя... :)
- сушени домати; камемнер (125гр); пълнозърнесто-зехтинови гризки; шокладов крем
- сок от лимон с мед*
- чай от кантарион* и витекс

Добавки:

Мнението беше редактирано от Margi на 07.02.17 22:19.

07.02.17
22:28

Маги, защо не пробваш да снимаш видео докато правиш практиката и после от видеото да вадиш позите? Ако имаш такава възможност, мисля че ще е ефективно..

Мнението беше редактирано от Ади на 07.02.17 22:28.

07.02.17
22:38

Ами,практиката ми е над час, което значиче трява да имам поне още толкова свободно време за да я прегледам и опиша. А на мен и така не ми стига времето за работата, която имам на компютъра...това че често не мога да си събера мислите да я свърша и цъкам безцелно из форума е отделен въпрос. ;)

07.02.17
22:53

Когато ги описваш в по-съкратен вариант, както някои дни, върши ли ти работа? Или пък, ако предварително намислиш каква ще е практиката и обърнеш процеса записване-изпълнение? :D Също, имаш ли две еднакви практики или всеки път са абсолютно различни? Надявам се, че ще измислиш ефективен и бърз начин за описване. :)

07.02.17
23:00

казано от Диляна на 07.02.17, 22:53:

Когато ги описваш в по-съкратен вариант, както някои дни, върши ли ти работа? Или пък, ако предварително намислиш каква ще е практиката и обърнеш процеса записване-изпълнение? :D Също, имаш ли две еднакви практики или всеки път са абсолютно различни? Надявам се, че ще измислиш ефективен и бърз начин за описване. :)

Да, звучи по-изпълнимо. :)
Ами, върши някаква работа, за да си следя последователността на заниманията, но определено подробно описаните пози са ми по-прегледни. :)
Рядко мога да възпроизведа две идентични практики.
Благодаря за идеята. :)

08.02.17
17:33

Движение:
- йога, 75 минути
*работа в АМШ и Уттанасана
*Врикшасана
*Триконасана х 2
*Вирабхадрасана х 2
*Паршваконасана х 2
*Паршвоттанасана, варианти
*Падангущхасана/Падахастасана
*Прасарита Падоттанасана
*Ширшасана
*силови изправяния на ръце х 5-6
*Супта Вирасана
*Ека пада спта вирасана
*Супта падангущхасана 1 и 2
*Урдхва прасарита падасана
*Парипурна и Ардха навасана х 3 всяка
*Джатара париватранасана
*Сету бадха сарвангасана на блокчета
*Випарита карани

По време на позите от стоеж, почти след всяка поза започваше да ми се вие свят. товами се случва за трети път през последните 2-3 седмици. (dull) Писах позите докато почивах между тях и чаках да ми просветне. ;) ...мисля че ми се случва около дните в които пия кафе...това ще е нещо ново...

Храна:
- шейк от кокосово мляко*, какао*, шилажит*, астрагал*, мед*
- някакво странно бъркало се получи от стърган кокос, годжи бери*, мед*, лимонов сок, алое*; после допълинтелно кокос
- ябълка*
- салата от зелени и червени листа микс с балсамов оцет, зехтин*; домашен лимецов хляб* с масло* и кашкавал; прясна куркума*; вафли ная

Добавки:
МСМ, вит.Ц, крилово масло

09.02.17
21:35

Движение:
- йога, 70 минути - Чатуранги, Париврити, обърнати, наклони назад; мислех че съм изобретила нов формат на записване на практиките - снимах почти цялото занимание, с идеята от едно дълго видео да направя едно по-кратки на бързи обороти, но се оказа, че го про-то снима около 16 минути,след което отделя следващото в нов файл, и така се получиха 4 файла, с които нямам време да се занимавам :D ...както и да е

Храна:
- шейк от кокосово мляко*, какао*, рейши*,шилажит*, астрагал*,мед*,карамфил*
- овесени ядки с годжи бери*, бели черници*,астрагал*,чиа*, лукума*, мед*, кокосово масло*
- шейк от пробиотик* с жен шен* и малко мед*, една хапка от някакво брауни
- домашен лимецов хляб* с кашкавал *кашкавала беше повече от хляба ;) ), горчица; йогурт с плодове и рожков*; млечен крем*, вафли ная

Добавки:

Мнението беше редактирано от Margi на 09.02.17 23:21.

10.02.17
18:54

Движение:
- йога, 75 минути
*Суря намаскар х 12, варианти + изправяния на ръце
*Уттанасана
*АМШ
*разтягане в АМШ
*Вирабхадрасана 1, варианти и подготовки
*АМШ
*Ширшасана
*Адхо мукха врикшасана
*Пинча маюрасана
*наклони назад с опора
*Сарвангасана цикъл, варианти

Храна:
- шейк от кокосово масло*, пау д’арко чай*, разтв.кафе*, мед*, астрагал*, рейши*
- йо гард*, домашен шоколад*
- киви
- коктейл* с лимонов сок, досароно, кафява захар*, малко водка
- домашно ябълково вино*,салата от листа, домашен винен оцет*, зехтин*; крем супа* от горски гъби*; 3 филийки типов хляб* с кашкавал, препечени; ореховки; бисквити РК с дом. сладко от малини*; шепа фъстъци; солети

Добавки:
МСМ, вит.Ц, крилово масло

Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.17 19:02.

11.02.17
17:50

Движение:
- малко йога, 40-тина минути
- много ходене и сноуборд (sun) ...имам почти километър без падане (party) + две доста болезнени падания - едното по гъз, другото по лице ;)

йогата, по спомени (снимах видео, но съм с мобилен интернет и няма да стигне да кача нищо):
*Уттанасана, Уткатасана, Маласана, няколко пъти
*Врикшасана/Ардха Бадха Падмотанасана
*Гарудасана
*Паршвоттанасана
*Прасарита Падоттанасана 2
*Ширшасана/паршва- и ека пада-Ширшасана
*Супта Вирасана
*Упавища Конасана

Храна:
- матча латте* (с кокосово мляко)
- мурсалски чай* с мед*
- таханово бъркало*
- 2 кивита
- бяло чилийско вино; цвекло с оцет* и зехтин*; пълнозърнести спагети със сос от горски гъби*; козе сирене*; бисквити РК с домашно сладко от малини*; кисело мляко със същото сладко*; редче шоколад
- доста вода с лимонов сок пия тези дни

Добавки:

Мнението беше редактирано от Margi на 11.02.17 19:41.

11.02.17

Едното падане (на първата снимка) си е направо като йога поза, а второто - изглежда много щастливо. ;D Когато ходих на кънки на лед, а то беше само веднъж, беше голям кеф, ама и болезнено и накрая завърши с песента на R.E.M. - Everybody Hurts. Поздрав! :D

Мнението беше редактирано от Диляна на 11.02.17 22:17.

12.02.17
07:53

:D оооо...това на снимките съвсем не са падания, а разтяжки в почивките за чай. Първата снимка е нещо като Пасчимоттанасана, а втората - Урдхва Прасарита Падасана. Паданията ми съвсем не изглеждат така и не съм ги организирала за снимки. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.17 10:06.

12.02.17
10:35

Хехе, мислех, че някой те е издебнал преди да се изправиш, а не че си позирала специално на падането. Но пък все пак си правила пози, йогааа. :)

12.02.17
11:08

Значи, от падането по гъз, имам синина около сакрума, и днес много неразумно реших да включа Навасана в практиката си. ;)
На следващото падане по задник, реших да се предпазя от натъртване и подложих ръка - навремето един небезизвестен във форума рехабилитатор ми беше казал, че стойките на ръце са добър парти трик, но са опасни за ставите...ами...ако не бях правила десетки хиляди парти трикове, днес шях да съм със счупена ръка, след този удар. Всъщност, пострада единствено трапеца (по-скоро като лека мускулна тррска) защото оставих ръката права и удара отиде там. Китката ме боля точно две минути докато отмине шока от удара и успея да я раздвижа, държах я още 5 в снега и днес си стоях пак на ръце. ;)
Падането по лице беше най-интересно...просто продължих надолу по пистата....с главата напред. :)
...това само за да не се бъркат паданията с позите. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.17 11:09.

12.02.17
13:37

казано от Margi на 12.02.17, 11:08:

Значи, от падането по гъз, имам синина около сакрума, и днес много неразумно реших да включа Навасана в практиката си. ;)
На следващото падане по задник, реших да се предпазя от натъртване и подложих ръка - навремето един небезизвестен във форума рехабилитатор ми беше казал, че стойките на ръце са добър парти трик, но са опасни за ставите...ами...ако не бях правила десетки хиляди парти трикове, днес шях да съм със счупена ръка, след този удар. Всъщност, пострада единствено трапеца (по-скоро като лека мускулна тррска) защото оставих ръката права и удара отиде там. Китката ме боля точно две минути докато отмине шока от удара и успея да я раздвижа, държах я още 5 в снега и днес си стоях пак на ръце. ;)
Падането по лице беше най-интересно...просто продължих надолу по пистата....с главата напред. :)
...това само за да не се бъркат паданията с позите. :)

Мдаа, определено след това описание не бих ги сбъркала! ;) Добре, че не си пострадала сериозно, защото това падане на ръката си звучи много сериозно. :/ “Парти триковете” са си свършили работата. ;D

12.02.17
16:23

казано от Диляна на 12.02.17, 13:37:

Мдаа, определено след това описание не бих ги сбъркала! ;) Добре, че не си пострадала сериозно, защото това падане на ръката си звучи много сериозно. :/ “Парти триковете” са си свършили работата. ;D

Не карам нито толкова бързо, нито толкова смело, за да пострадам сериозно (освен ако някой не вртхлети отгоре ми на висока скорост в гръб). Все още се уча и от време на време се увличам по малко по-големите налкончета, докато баланса и контрола ми са все още доста слаби на по-висока скорост.
Но си давам сметка, че ОФПто и общото здраве на мускули, връзки и сухожолия е много важно при инциденти от подобен характер.

12.02.17
18:58

Движение:
- йога, час...каквото можах с мускулните трески и синините от вчера ;)
*АМШ/Чатуранга х много пъти
*Васищхасана х 3
*Триконасана, Вирабхадрасана 2, Паршваконасана, всичите х 2
*Паршвоттанасана
*Прасарита Падоттанасана
*стойки на ръце
*Ширшасана
*наклони напред от седеж
*Урдхва Прасарита падасана
*Навасана/Ардха навасана (лоша идея точно за днес ;) )
*Супта падангущхасана 1 и 2

Храна:
- “капучино”от кокосово мляко*, разтв.кафе*, мед*, канела* и нещо, което подозирам че беше смес от астрагал*, ашваганда* и шатавари*- трябва да започна да надписвам смесите, които си правпя когатппътуваме. След време ги намирам и нямам идея какво е. :)
- 2 малки ябълки*
- половин домашно кисело мляко*
- чилийско бяло вино; цвекло* с дом.оцет* и зехтин*; 2 и 1/2 филии типов хляб с домашен кашкавал*, препечени; остатъка от киселото мляко* с шипков мармалад*; 1 филия с шипков мармалад, ореховки, солети

Добавки:

13.02.17
21:10

Движение:
- йога, 80 минути
*Тадасана, варианти с ръцете и ходилата
*Уттанасана, варианти
*Суря Намаскар х 12, варианти
*Уттанасана, други варианти
*Ардха Чандрасана, варианти
*Триконасана
*АМШ
*Дандасана
*Пасчимоттанасана
*Джану Ширшасана/ТМП/Ардха БАдха ПадмаПасчимоттанасана х 2 (втория път в комбинация с Супта Падангущхасана)
*Маричиасана 2
*Ардха Матсиендрасана 2
*Бхуджапидасана
*Ека Пада Ширшасана (не тази на глава, а другата), подготовка само
*Акарна Дханурасана х 2
*Курмасана
*Супта Курмасана
*Маричиасана 3
*Бхарадваджасана 2
*Гомукхасана
*Сету Бадха Сарвангасана на блокчета
*разтягане за кръста
*Шавасана

Храна:
- МАКАчино от чага чай*, рейши*,разтв. кафе*,мака*,мед* ,кокосово масло* и др.
- овесени ядки с чиа*, годжи бери*, бели черници*, диви лешници*, чуфи*, кокосово масло*, мед*, астрагал*,лукума*
- малка червена ябълка*
- чилийско бяло вино; цвекло* с балсамов оцет, зехтин*; домашен лимецов хляб* с гуакамоле* с моринга* и хлорела*; още малко от хляба* с домашно желе от дюли*, шоколадов крем, половин сникърс
- не цял грейпфрут
- сок от лимон, мед*, вода*

Добавки:

Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.17 21:20.

14.02.17
22:07

Движение:
- йога, малко над час и половина
*Тадасана, варианти (15 минути ми отне само това ;) )
*Уттанасана/Уткатасана х няколко пъти
*Урдхва Прасарита Ека Падасана/Ардха Чандрасана
*Врикшасана/Ардха Бадха Падмоттанасана/Уттхита Хаста Падангущхасана 1,2 и 3/Вирабхадрасана 3/Париврита Уттхита Хаста Падангущхасана...всичко едно селд друго, накрая сводовете ми тотално крампираха от стоене на един крак
*разтягане в АМШ
*разтягане на стена
*АМШ/УМШ с лице към стена
*изпарвяне на ръце със събрани крака (видео) - пробвам го за втори път изобщо, все ме плаши това движение; не мога все още да го правя свободно - подпирам леко глава в стената
*Макарасана, варианти
*Бхуджангасана х 2
*УМШ х 2
*Бекасана/Дханурасана х 2
*Маричиасана 3 х 2
*Бакасана/Паршва Бакасана
*Разтягане на кръста
*Шавасана

Храна:
- МАКАчино*, като вчерашното
- таханово бъркало* с какаови зърна*
- ябълков сок
- мини камбички със сирене и каперси (от буркан); пълнозърнести спагети* с апетитка*; шоколад
- 2 чаши ябълков сок, половин сникърс

Добавки:

15.02.17
17:41

Движение:
- тяга с прави крака с 24-ката от блокчета, скачащи напади, колелце за корем
- йога, час и половина; силата не беше с мен, и се получи нещо като ресторативна практика
*базови пози от стоеж, в много варианти
*базови наклони напред, пак в много варианти, с колани, одеала и др.
*малко наклони назад с опора
- ходене - около и над 4 км

Храна:
- вода с лимон (това важи и за педишните няколко дни, но пропускам дая впиша)
- матча латте* с кокосово мляко*, коноп*, мед*
- домашно мюсли*
- чай хибискус и мента с мед
- салата от зелени и червени листа с балсамов оцет, конопено масло*, конопено семе*; пълнозърнести гризки с “апетитка”*, остатъка от гуакамолето от онзи ден; от вчерашните камбички със сирене; домашно к.мляко* с дом. сладко от смокини*, голям сникърс
- вечерта вероятно - сок от ябълка

Добавки:
МСМ, аспирин, крилово масло (1500, обикновено е 1000)

Мнението беше редактирано от Margi на 15.02.17 20:24.

16.02.17
21:45

Движение:
- йога, 95 минути
*Тадасана, варинати
*Уттанасана/Уткатасана, нпколко пъти, варианти
*Паршвоттанасана
*Париврита Триконасана
*Бекасана от колянна опора/Вирабхадрасана 1
*стойки на ръце, в различни варианти, без задържане
*Супта падангущхасана 1, 2
*Джану Ширшасана, варианти
*Ардха Бадха Падма Пасчимоттанасана
*Падмасана, варианти
*Упавища Конасана
*Париврита Джану Ширшасана
*Урдхва Куккутасана х 2
*Ека Хаста Бхуджасана
*Бхуджапидасана
*Лоласана
*Ащавакрасана
*Дви пада випарите дандасана на стол
*Сету Бадха Сарвангасана
*Шавасана
- ходене - 2-3 км

Храна:
- вода с лимон
- матча латте* с кокосово мляко*, коноп*, конопено масло*, мед*
- шейк от пробиотик*, мед*, мака*,  алое*
- малко червено вино*; салата от червена киноа*, авокадо, магданоз, домат, конпено масло*, дом.я.оцет*; едно мини авокадо и 3-4 от вчерашните гризки; доста фурми, бели черници*, стафиди*
- яълков сок
- шепа диви лешници*

Добавки:
МСМ (последния от пакета (whew) ), аспирин, крилово масло (1500)

Мнението беше редактирано от Margi на 17.02.17 17:15.

17.02.17
17:54

Движение:
- йога, час и половина
*Тадасана, варианти
*Уттанасана, варианти
*Ардха Чандрасана, много варианти
*Паригхасана, х 2
*Триконасана
*Вирабхадрасана 2
*Паршваконасана
*Прасарита Падоттанасана
*Джану Ширшасана, с колан (на сгънатия крак)
*Ардха Бадха Падма Пасчимоттанасана
*Упавища Конасана с подложка под коремаь
*Париврита Упавища Конасана с колан на “далечния” крак
*Л-ситове с блокчета под ръцете
*Лоласана пак с блокчета
*от Лоласана до Л-сит, 3 пъти без да пускам
*Титибасана (учудващо ми беше леко Д-то днес ;) )
*Курмасана
*Шавасана
- ходене - малко

Храна:
- МАКАчино*
- райска ябълка
- 2 ч.л. таханово бъркало*
- не-райска ябълка*
- червено вино*; салата от листа с дом.я.оцет*, онопено масло*, флейкс от киноа*...каквото и да значи това - намерих го в магазина и ми стана интересно; лимецов хляб (от СБА) с домашен кашкавал*, препечени; домашно кисело мляко* с чиа*, пробиотик*, кокосова захар*; кафява халва, ръжени солети*

Добавки:
крилово масло (1000)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1