Каква точно е техниката за правене на “млечен” шоколад с растително мляко? Как и кога се добавя “млякото” в сместа?
19.07.17
18:15
Оооо, шоколада изглежда доста добре 👍 Ще може ли рецептата или р има някъде в сайта ?
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 19.07.17 18:18.
казано от CottageCheese на 19.07.17, 18:15:
Оооо, шоколада изглежда доста добре Ще може ли рецептата или р има някъде в сайта ?
Горе долу това е рецептата, но в този на снимката съм смесила всичко в едно, и съотношението какаова паста - кокосов крем е 40 гр: 30 гр, получиха се две блокчета шоколад. Меда е на вкус, почти никога няма точно количество.
Ял съм нещо по подобна рецепта, приготвено от една колежка-веганка. Мога да кажа, че с нищо не отстъпва на най-добрите швейцарски млечни шоколади, а дори ги превъзхожда.
П. П. Знам, че доколко медът е веган продукт, е спорна територия, но тя го яде.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.07.17 19:00.
казано от Boby_ на 19.07.17, 18:58:
Ял съм нещо по подобна рецепта, приготвено от една колежка-веганка. Мога да кажа, че с нищо не отстъпва на най-добрите швейцарски млечни шоколади, а дори ги превъзхожда.
П. П. Знам, че доколко медът е веган продукт, е спорна територия, но тя го яде.
Да, след 2-3 такива шоколада, ако си купиш от магазина, вече нямат никакъв вкус.
Ако трябва да съм откровена, варианта без кокосовия крем ми е по-вкусен. Просто имах някакво малко останало количество какаова паста и малко от т.нар. “кокосов тахан” (който по мое мнение не е никак вкусен), и реших да ги употребя. С кокоса става доста тежък за моя вкус.
Доколко медът е веган не знам, но в днешния свят дори пластмасата не е веган продукт. Ако човек е решил да е веган за да използва 0% животински продукти, е добре да е готов да живее като амишите. 😉 (не че са вегани, просто са ми критерий за анти-цивилизация и изолирано общество). Това е една друга тема - кой и защо е веган и покрива ли техния начин на живот идеалите им. Аз лично познавам доста хора, които се хранят с месо и риба и причиняват много по-малко щети на природата от повечето вегани.
Мнението беше редактирано от Margi на 19.07.17 21:15.
Марги, да те питам също: Запозната ли си с българските производители на етерични масла? Кои от тях са наистина 100% натурални, а не разредени, които се водят като чисти?
казано от TheVikk на 20.07.17, 16:09:
Марги, да те питам също: Запозната ли си с българските производители на етерични масла? Кои от тях са наистина 100% натурални, а не разредени, които се водят като чисти?
Кои от производителите те интересуват? Доста време съм работила в СПА центрове и доста мостри са ми давали, с много хора, които се занимават с това съм говорила. Като цяло, качествените масла са много малко.
Ако кажеш какви масла те интересуват, мога да се опитам да те насоча. Скоро се интересувах и от розовите и шипковите ни масла, покрай една позната от Швеция, която направи собствена марка за масла за тяло с прозрачен производствен процес, и искаше да обогати асортимента си и ме помоли за връзки и съдействие. Оказа се, че при все че сме страна, известна с розовото си масло, не разполагаме с качествено такова. Най-големите производители на висок клас козметика не купуват розовото си масло от нас, тъй като по комунистическо време целите розови масиви са заливани безобразно с пестициди, които все още са в почвата. Производството на маслото е толкова фин процес, че тези неща все още могат да имат остатъци в крайния продукт.
Интересуват ме производители като Eterika, Rivana, Bioherba и Areon? Виждала съм и много други, но тези са по-широко достъпни, затова питам за тях.
Ривана - категорично не, Ареон - при все че имах близки контакти със собствениците навремето и са много готини хора, и много от другите направления на компанията им са чудесни, все пак са производители за аеоматизатори за коли. Етерика едно време бяха ок, когато нямаше никакви другии база за сравнение, другите не съм ги чувала.
Качествени масла, които стават за външна и вътрешна употреба са Примавера и Пранаром. Има и още една две фирми от сходен ценови клас, но не ги помня. Всичко друго е хомеопатия.
Движение:
- йога - стоящи, извивки назад, без обърнати - час
Храна и добавки:
- въглен - обикновен и в зехтин*
- МСМ + вит. Ц
- шейк от какао*,ашваганда*, шилажит*, шизандра*, мед*, кокосово масло*
- козе кисело мляко* с чиа*, келп* и мед*
- пробиотичен (студен) чай от шизандра* с малко концентрат от роза*
- спирулина 6 х 334
- домашен “млечен” шоколад*
- салата от краставица*, цвекло*, доста конопено семе*, зехтин*, дом.оцет*; малко басмати* с бахар* и 1 авокадо; дом.баница* и мед*; квадратче от домашния шоколад*
- тънка филийка ръжен хляб* (защото исках да го опитам, не защото бях гладна)
Вода:
- над 2 литра
Мнението беше редактирано от Margi на 20.07.17 20:57.
Движение:
- йога, час. Понеже трябваше да изляза от вкъщи в 8, се наложи йогата да започне в 6.30, което предполага ставане в 6, а в края на седмицата това винаги е много трудно, съответно, практиката беше тегава. За късмет, Топлофикация ми бяха влезли в положението и ме ободриха с леден душ. 🙂
- разходка над х. Бъндерица, около час
Храна и добавки:
- въглен в зехтин*
- МСМ и вит. Ц
- шейк, същия като вчера*
- спирулина 6х334
- пробиотичен студен чай от шизандра*
- 2-3 ч.л. конопено семе*
- мохито* с кокосова захар*
- салата ДК, козе сирене*, зехтин*; ръжен хляб* с овче масло*, малко горчица*, зелен лук*, люта чушка; шоколад, домашно сладко от малини*; 2 бисквитки с крем
Вода:
- около и малко над 2 л
Еми, не се качват снимките и това е.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.07.17 21:08.
Марги, мога ли да влагам тинктура в домашен шоколад и, ако да, има ли конкретен начин, по който се прави или просто се добавя на вкус? Ти пробвала ли си някаква комбинация?
А ако сложа чия, тя как ще промени консистенцията?
Мнението беше редактирано от TheVikk на 22.07.17 16:16.
Не знам как да сложиш тинктура на вкус, след като тя има вкус на спирт. Не съм пробвала, защото мисля че ше разводни цялата смес, а и не мисля че ще допринесе положително към вкуса и. Слагам храни на прах или по-едри, които няма да променят консистенцията към лепкава каша. Ако пробваш, пиши да кажеш как е станало.
Почти два дни без обхват на телефона. Страшен кеф. 🙂
За събота отчета:
Движение:
- йога, само 29-тина минути да се събудя, че трябваше да се излиза рано
- ходене - 3 часа и 20 минути от х. Безбог до Тевно езеро, без да бързаме, че много жега беше
- плаж на Тевно езеро
- разходка до Валявишки чукар (2664м.н.в.) и обратно + плаж там, понеже на Тевното стана страшен калабалък и решихме да избягаме. Първоначалния план беше за качване на Дженгал, обаче много слънце ни напече, а аз в края ма седмицата нямам много въздух и сила за геройства, така че решихме по-лежерно, а и така или иначе изначалния план включваше повече хора, а така нямаше кой да ни даде малко зор, така че решихме да почиваме. 🙂
Храна и добавки:
- въглен
- вит. Ц - 2 гр. - нещо се усещах като пред припадане или повръщане, реших да взема мерки
- кафе* с готу кола*, мед*, кокосово масло*, джимджифил*
- Слави извади някаква родиола с левзея, взех и нея, реших - колкото повече - толкова повече, и след всичките неща и планинския въздух, взе че малко ми просветна 🙂
- на два пъти през деня по половин доза - таханово бъркало*
- салата ДК, съвсем неовкусена; омлет (с олио приготвен, на заслона); овче кисело мляко* с домашно сладко от малини* (от моето домашно, т.е. с кафява захар)
- няколко солети, две хапки вафла
Вода:
- трудно е да се каже колко, но със сигурност над 2 л
ПП: Никакви снимки не мога да кача от телефона, ще добавя когато се приберем и имам лаптоп.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.07.17 17:31.
Движение:
- 3 часа и 30 минути, с много почивки, плаж на Самодивски езера, бране на мащерка и арника, връщане от Тевно езеро до Безбог. По пътя - разтяжки, малко стойка на глава
- поздрави и няколко пози, за да се съживя след прехода. Като цяло, не беше нещо страшно, но Кралевдворската порта още на тръгване ни извади душата
Храна и добавки:
- активен въглен - 1 грам
- шейк (съвсем студен) от какао*, шилажит*, мед*, кокосово масло* + имаше останало по-малко от половин лъжичка от тахановото бъркало*от вчера
- няколко шепи боровинки*
- боровинки* с чиа* и кисело мляко*
- домашно мохито* с коносова захар* и самодовска мащерка*(брана от самодивските езера)
- салата Д*К* със зехтин*, козе сирене*; 2 варени яйца*; червен ориз* с кокосово масло*, джинджифил, ким; кисело мляко* със сладко от шипки*; шоколад, две бисквити с крем; пълн.крекери*
- айрян*
Вода:
- около и над 2 л
Ужасно огладнях накрая на деня. През нощта спах на пресекулки от 23 до 5.30 - планинските спасители на Добринище си бяха направили сбирка на Тевно езеро, ма която счетоха за подходящо да крещят до към 1.30. Станах като по часовник в 5.30, без да го навивам, разбира се, все пак спахме 8 човека в стаята, не всички имаха намерение да посрещат изгрева с мен. Разходих се до едно по-високо място от което да го гледам. Интересно е как sungazing-а успокоява очите и ума. Интересен е и пулсиращия диск на слънцето, сякаш го виждах в пламъци през няколкото минути, в които го наблюдавах. След това се върнах на заслона и понеже в нашата стая спяха основно фотографи, които снимаха звездите до късно предната вечер ( и които не исках да будя) си взех бинокъла и излязох да гледам стадото кози на другия бряг на езерото.
Довечера може да има пренасяне на дърва.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.07.17 21:28.
казано от Margi на 23.07.17, 15:52:
Не знам как да сложиш тинктура на вкус, след като тя има вкус на спирт. Не съм пробвала, защото мисля че ше разводни цялата смес, а и не мисля че ще допринесе положително към вкуса и. Слагам храни на прах или по-едри, които няма да променят консистенцията към лепкава каша. Ако пробваш, пиши да кажеш как е станало.
За тинктурите питам, понеже чета, че си ги слагаш в шейковете. Гадният вкус на тройчатката определено не идва от спирта. 😄
За момента не смея да си играя с чията, без да се консултирам, тъй като не ми е сред любимите храни. 😄
Мислех си да сложа матча на прах, но никога не съм помирисвала чиста матча при все, че разботя с чай, и не знам дали ще ми допадне. Във Варна в магазин Килеръ правят много хубави бонбони от бял шоколад с кашу, лимонена трева и спирулина и бих искала да си направя такива, но и чиста спирулина не съм помирисвала. Келпът що годе ми допада, но не бих казала, че ме привлича толкова, че да присъства постоянно в менюто ми. Затова имам някои опасения за спирулината, въпреки че бонбоните от Килеръ са невероятни.
Като цяло се чудя какви неща да добавя към шоколада, така че да разнообразя и направя интересни вкусове. Отворена съм за идеи. 🙂
Мнението беше редактирано от TheVikk на 23.07.17 19:05.
От скоро правя шоколад по тази рецепта и единствения проблем който имам е как да не изяждам всичко за ден-два 🙂
казано от TheVikk на 23.07.17, 18:58:
За тинктурите питам, понеже чета, че си ги слагаш в шейковете. Гадният вкус на тройчатката определено не идва от спирта.
За момента не смея да си играя с чията, без да се консултирам, тъй като не ми е сред любимите храни.
Мислех си да сложа матча на прах, но никога не съм помирисвала чиста матча при все, че разботя с чай, и не знам дали ще ми допадне. Във Варна в магазин Килеръ правят много хубави бонбони от бял шоколад с кашу, лимонена трева и спирулина и бих искала да си направя такива, но и чиста спирулина не съм помирисвала. Келпът що годе ми допада, но не бих казала, че ме привлича толкова, че да присъства постоянно в менюто ми. Затова имам някои опасения за спирулината, въпреки че бонбоните от Килеръ са невероятни.
Като цяло се чудя какви неща да добавя към шоколада, така че да разнообразя и направя интересни вкусове. Отворена съм за идеи.
Не бях запозната какво е тройчатка, но поразрових и видях. Защо ти е да добавяш детокс субстанция (колко има смисъл да се пие това с тази цел е друг въпрос) в шоколад?
Като се чудиш какво да влагаш в рецепти, погледни какво е действието на отделните съставки. Гледай да има смисъл комбинацията.
Моето лично виждане е следното: какаото е една от най- ценните храни, с които разполагаме, и от която аз лично бих искала да усвоя повече неща. Бих я комбинирала с храни, които да подпомагат това - напр. кокосовото масло, зехтина. Бих проследила и какви са нещата, които от стотици години са смесвани с него (тук изключвам европеизираната употреба на мляко с какао, която се е доказала като неефективна и дори вредна).
казано от Margi на 24.07.17, 15:14:
казано от TheVikk на 23.07.17, 18:58:
За тинктурите питам, понеже чета, че си ги слагаш в шейковете. Гадният вкус на тройчатката определено не идва от спирта.
За момента не смея да си играя с чията, без да се консултирам, тъй като не ми е сред любимите храни.
Като цяло се чудя какви неща да добавя към шоколада, така че да разнообразя и направя интересни вкусове. Отворена съм за идеи.Не бях запозната какво е тройчатка, но поразрових и видях. Защо ти е да добавяш детокс субстанция (колко има смисъл да се пие това с тази цел е друг въпрос) в шоколад?
Като се чудиш какво да влагаш в рецепти, погледни какво е действието на отделните съставки. Гледай да има смисъл комбинацията.
Моето лично виждане е следното: какаото е една от най- ценните храни, с които разполагаме, и от която аз лично бих искала да усвоя повече неща. Бих я комбинирала с храни, които да подпомагат това - напр. кокосовото масло, зехтина. Бих проследила и какви са нещата, които от стотици години са смесвани с него (тук изключвам европеизираната употреба на мляко с какао, която се е доказала като неефективна и дори вредна).
Идеята ми не е да добавям тройчатка към шоколада. Дадох я като пример за тинктура, която има ужасен вкус, дължащ се не толкова на спирта, колкото на билковия състав. Затова попитах дали другите тинктури(шизандра, годжи бери, мурсалски чай и т.н) имат по-ясно изразен вкус на това, от което са извлечени.
казано от TheVikk на 24.07.17, 19:03:
Идеята ми не е да добавям тройчатка към шоколада. Дадох я като пример за тинктура, която има ужасен вкус, дължащ се не толкова на спирта, колкото на билковия състав. Затова попитах дали другите тинктури(шизандра, годжи бери, мурсалски чай и т.н) имат по-ясно изразен вкус на това, от което са извлечени.
Шизандра прибавям на прах, годжи берито - цяло, като стафиди, мурсалски чай не ми е хрумвало дори да добавя в шоколад. Всичко, което съм добавяла досега е базирано на моята си логика и на принципа проба-грешка.
Движение:
- йога - час, стоящи обърнати пози
Храна и добавки:
- активен въглен
- шейк от какао*, шилажит*, тинктура от чага*,мед*, кокосово масло*
- боровинки* с чиа* и зехтин*
- таханово бъркало*
- домашен “млечен” шоколад*(остатъците от миналата седмица)
- спирулина* 6 х 334
- салата Д*К*, със зехтин*, конопено семе*; кваен ръжено-лимецов хляб* с половин голямо авокадо; овче кисело мляко* с моринга*, келп*, чиа* и мед*; вафла хармоника*
- половин чаша айрян* с морска сол*
Вода:
- над 2.5 л
Мнението беше редактирано от Margi на 24.07.17 21:53.
Движение:
- йога, малко над час - стоящи и обърнати
Храна и добавки:
- МСМ + вит. Ц
- шейк от какао*, шилажит*, шизандра*, мед*, кокосово масло*
- конопено семе* с какаови зърна*, мед*
- шейк от коноп*, конопен протеин*, Ормус зелени храни*, мед*
- ръжено-лимецов квасен хляб* с гуакамоле*(с келп* и хлорела*); 2 с.л. кисело мляко* с дом.сладко от боровинки* (леко ферментирало)
- кисело мляко* (цяла кофичка) с доста чиа* и брезов ксилитол*
- ръжено-лимецов квасен хляб* с овче масло* и морска сол
Вода:
- между 2 и 2.5 л
- една чаша с активен въглен
Усмивки от старите ленти - Илабела, 2003…дейба, колко време е минало от тогава, беше много яко. 🙂
И после да не кажете че суперхраните са някаква нова мода - по цял ден пиехме кокоси, гуарана и сладолед от асаи (да - не се произнася “акай”). 🙂 Още помня как в едно кафе до пристанището в Рио ни светнаха на “мега-яката” енерджи напитка: асаи с банан и сок от кокос. На следващия ден отидохме с литрови бутилки да ни ги напълнят догоре. 😄 Водата от кокос беше бутилирана във всякакви размери и беше по-евтина от минералната, и по-лесна за намиране.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.07.17 22:29.
Движение:
- йога - 80 минути, по списъка, който имам да практикувам за изпита; не успях всички пози да направя, щеше да отнеме около 2:30 часа 🤔
Храна и добавки:
- МСМ + вит. Ц
- шейк от какао*, шизандра*, шилажит*, мед*, рейши*, кокосово масло*
- конопено семе* с какаови зърна*, мед*
- чай от шизандра*, не успя да ферментира добре този път...като слушам технолозите, така става 😉
- козе кисело мляко* с чиа* и мед*
- две глътки фрапе*...поръчахме си какао* и фрапе*, но не се и сетих дори че някой може да направи какаото с мляко, та го замених за кафето, после се усетих че вече е 16.30 и ми е малко късно за кафе...та в крайна сметка не пих нищо 🙂
- сурови крекери*, гуакамоле* с келп* и хлорела*; нещо като чипс от нори*; 20-тина гр шоколад*; бисквитка* с лимец и мед
Вода:
- 2 л
- 2 чаши с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 26.07.17 22:21.
Движение:
- йога, 70 минути, основно стойки на ръце.
Храна и добавки:
- шейк от какао*, шизандра*, шилажит*,рейши*, мед*, кайен*, кокосово мляко*
- какаови зърна*
- шейк от конопен протеин*, конопено семе*, конопено мляко*, Ормус зелени храни*, малко мед*
- спирулина 6 х 334
- салата от кейл*, конопено семе*, домашен оцет*, зехтин*; 3 малки яйца* на очи ( в малко овче масло*); фурми, сурови крекери* с чиа; вафла хармоника*, 1-1 и 1/2 с.л. сладолед олд тайм
- кисело мляко*, не пълна кофичка
Вода:
- 2 л, от които ю чаша със сол*
- 2 чаши с въглен (вчера усещането в корема ми следобед и вечерта беше като пред летен грип, затова вчера и днес двойна доза въглен)
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- вит. Ц - общо 5 гр за деня, но не наведнъж
- шейк от какао*, рейши*, шилажит*, кайен*, кокосово масло*, мед*
- домашен суров шоколад* с диви лешници* и рейши*
- шоколадови бонбони (био вариант на maltesers, с черен шоколад и доста по-вкусни) ...за дегустация...около шепа 🙂
- остатъка от вчерашната салата от кейл*; малко басмати* (по-малко от половин купичка) с пидправки*; козе сирене*; кофичка кисело мляко* със сироп от мурсалски чай*
- още редче от домашния шоколад*
- таратор*; сурови крекери* с маслинова паста*; половин шоколад от магазина...съвсем безвкусен след домашния
Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт.въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 28.07.17 22:57.
28.07.17
23:36
казано от Margi на 28.07.17, 22:54:
...шоколадови бонбони (био вариант на maltesers, с черен шоколад и доста по-вкусни) ...за дегустация...около...
...половин шоколад от магазина...съвсем безвкусен след домашния.
Ех... колко изкушаващо звучи!
Само благоприличието ме спира от нахалството да си изпрося!
(завижд) 🙂)))
казано от NightCrawler на 28.07.17, 23:36:
казано от Margi на 28.07.17, 22:54:
...шоколадови бонбони (био вариант на maltesers, с черен шоколад и доста по-вкусни) ...за дегустация...около...
...половин шоколад от магазина...съвсем безвкусен след домашния.Ех... колко изкушаващо звучи!
Само благоприличието ме спира от нахалството да си изпрося!
(завижд) )))
Тези вече не ги произвеждам аз. 🙂 Прекалено високотехнологични са за домашна кухня. Надявам се скоро да са на пазара.
Движение:
- общо 4 часа и половина йога с Елена Улмасбаева - учителката на всички учители в Русия, и не само. Уникален преподавател от най-голяма величина. Изключително детайлна работа в дълбочина. За всичките часове, нямаше една казана излишно дума и всяка дума и инструкция попадаше абсолютно точно в целта. За първите два часа и половина направихме 7 пози. После работихме със стъпалата.
В почивката - малко плаж. 🙂
Вечеря и разходка с Лимка, Мия и Вик. 🙂
Храна и добавки:
- шейк от бадемово мляко*, какао*, рейши*, кайен*, мед*
- кафе с нищо 🙂
- смути от диня*
- малко черен шоколад*
- гуакамоле*(ама не съвсем) с 2 сурови крекера*; малко домашен сладък салам*
- на Хепи - суши с краставица (100 гр), 1 - 2 тънки пържени картофчета от съседната чинийка, някаква напитка с пъпеш и босилек
- 2 хапки сирене, няма и 10 грама 🙂
Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт.въглен
Пак не се прикачат снимки.
Мнението беше редактирано от Margi на 29.07.17 22:55.
Движение:
- йога с Елена Улмасбаева. Още два часа и половина, няколко пози от стоеж в дълбочина. И още веднъж - удивителен преподавател. Прави ми впечатление как Айенгар йога преподавателите от по-ниско ниво често дават на семинари по-сложни пози. Тези с най-високо ниво дават основно най-елементарните и фундаментални пози и в тях добавят детайли, така че да те накарат да се почувстваш че 10-15-20-те ти години практика не си правил нищо. 🙂
- плаж
Храна и добавки:
- шейк от бадемово мляко*, какао*, рейши*, мед*, кайен*
- ябълка*
- черен шоколад*
- смути от диня*
- малко пъпеш
- малко калуа с шоко бейлис и вода
- домати* със зехтин*; овче сирене*(100-тина гр); половин авокадо; дом.сладък салам* дом.баница
- захаросан тамаринд*
- малко таратор*, крекери
.....страшен апетит този следобед
Вода:
- около и малко над 2 л ще е до края на деня
- 1 чаша с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 30.07.17 18:38.
Движение:
- 15-20 минути йога, колкото да се събудя
- плаж на Галата, ако се смята за раздвижване, 500-те стъпала от плажа до колата, но иначе, пълен айляк.След малко пътуваме за София, както винаги, полета ще закъснее.
Храна и добавки:
- шейк от орехово мляко* с какао*, рейши*, кайен*, мед*
- черен шоколад*
- кайсии*
- диня
- домат* с овче сирене*, маслинова паста; дом.сладък салам*; още малко черен шоколад*; парче домашна баница
- черен шоколад*
Вода:
- към 2 л
- 2 чаши с акт.въглен
Някой може ли да ми обясни на какъв принцип някои снимки се прикачат без проблем, а други - не? От екипа не успях да получа отговор.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.08.17 07:23.
Движение:
- йога, 80 минути, въпреки почивния ден вчера, продължава да ме мързи, но все пак хубава практика се получи - пози от стоеж (тези със странично обтягане), обърнати, 1-2 баланса на ръце+ подготовката,Сарвангасана цикъл
- колело - до работа и обратно - ок. 8 км
Храна и добавки:
- шейк от какао*, шизандра*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- домашен шоколад*
- спирулина 8 х 334
- матча*
- ябълка*
- какаови зърна* със смес от мед*, джинджифил, пчелен прашец*
- 1/2 домат и пиперка със зехтин*; ок. 5 гр овче сирене*; басмати* с подправки*, зехтин*,пукан амарант* и малко коноп*; домашна баница (3 квадратчета) с мед*; черен шоколад
- сайдер и крекери*
Вода:
- до края на деня ще се събере 2л
- 1 чаша с въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 01.08.17 19:49.
Движение:
- йога, час
- бягане - от Мотиката - км и малко нагоре, км и малко надолу, по ски пътя, общо 2.5 км, 14.30 мин. Бяхме по работа в този край, и реших да оползотворя сутринта между 6.00 и 8.00 с дейности. 🙂 ...пък и беше първото ми ходене в гората от две седмици насам.
Храна и добавки:
- вит. Ц
- мед* с клеева тинктура*
- шейк от какао*, мака*, джинджифил*, кайен*, кокосово масло*
- ябълка*
- домашен шоколад*
- салата от кейл* с пукан амарант*, конопено семе*, келп*, зехтин*, дом.оцет*; басмати* с подправки*; кисело мляко* с чиа* и сироп от мурсалски чай*; 2 бонбон линдт; малко крекери*
- мохито*(без мента); кейл чипс*
Вода:
- ок. 2 л
- 1 чаша с въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 02.08.17 22:12.
02.08.17
17:35
Първо, поздравления за страхотната снимка на теб и на нейният автор!
(в момента ти ровя дневника за други подобни 🙂 )
Второ, един съвсем “практичен” въпрос - колко приблизително излизат като стойност на ден храненията ти с всички тези екзотични (за мен поне) продукти?
Повечето дори не съм чувал като име, да не говорим за опита ми с тях.
казано от NightCrawler на 02.08.17, 17:35:
Първо, поздравления за страхотната снимка на теб и на нейният автор!
(в момента ти ровя дневника за други подобни )
Второ, един съвсем “практичен” въпрос - колко приблизително излизат като стойност на ден храненията ти с всички тези екзотични (за мен поне) продукти?
Повечето дори не съм чувал като име, да не говорим за опита ми с тях.
Благодаря.
Не съм смятала на ден, но преди години, след подобно запитване бях смятала месечните суми за хранителни продукти - там влизаха абсолютни всички “екзотики”, био храни и добавки + доставката им (тогава живеех в Банско) + плодове и зеленчуци от местния пазар. Изхранвах се със 100% био храни и не съм икономисвала - оказаха се около 400 лв месечно някъде. Някои месеци минус 100-тина лв, но повече от тази сума не съм харчила. Предполагам че и сега стойността ще е сходна, може и малко по-малко да е дори.
02.08.17
20:01
Следя дневника и понякога ми се струва, че приемаш малко храна, а съм чувал, че с йога се изразходват много калории.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 02.08.17 20:04.
казано от Brown Bomber на 02.08.17, 20:01:
Следя дневника и понякога ми се струва, че приемаш малко храна, а съм чувал, че с йога се изразходват много калории.
Това е една от идеите на суперхраните - много нутриенти в по-малко кочичество.
Старая се да приемам храни, които са наистина богати на хранителни вещества, не само калории...въпреки че съм сигурна че и като калории приема ми не е толкова нисък, просто не ги броя.
Иначе да, през деня изразходвам доста енергия, основно от заниманията, които водя - като времетраене са доста повече от моята лична практика.
🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 02.08.17 22:35.
Движение:
- йога 70 минути
Храна и добавки:
- шейк от какао*, ашваганда*, шизандра*, шилажит*, рейши*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- какаови зърна* с мед* и пчелен прашец*
- шейк от какао*, червена мака*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- кейл чипс*
- спирулина 6 х 334
- мохито (без мента)
- салата от кейл* с конопено семе*, дом.оцет*, зехтин*; 2 яйца* на очи; кисело мляко* с чиа*, кафява захар* и спирулина*; вафла и половина хармоника
- няколко крекера
Вода:
- около и малко над 2 л
- чаша с въглен
ПП: Отдавна искам да спомена, че си изгладих дългогодишните лоши отношения с хлорелата и спирулината, откакто започнах да ги смесвам с кисело мляко. Колкото и зловеща да изглежда комбинацията, вкусово прави водораслите съвсем поносими, дори достатъчно вкусни за десерт. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 03.08.17 20:40.