Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЗдравей!
Искам да те попитам какво мислиш за Bryan Kest - Power Yoga 1, 2, 3. Практикувам от 5 месеца, не бързам, дори не съм си поставила цели. Започнах в труден момент и неусетно йога стана нещото, от което не искам да лишавам ежедневието си. Чета дневика ти от много време, а в момента ми е изключително полезен, радвам се, че продължаваш да споделяш. Благодаря! 🙂
казано от Bathory на 26.08.17, 18:01:
Здравей!
Искам да те попитам какво мислиш за Bryan Kest - Power Yoga 1, 2, 3. Практикувам от 5 месеца, не бързам, дори не съм си поставила цели. Започнах в труден момент и неусетно йога стана нещото, от което не искам да лишавам ежедневието си. Чета дневика ти от много време, а в момента ми е изключително полезен, радвам се, че продължаваш да споделяш. Благодаря!
Радвам се че ти е полезен дневника ми, но не знам кой е Браян Кест, нито имам идея какво прави. 🙂
Много глупав въпрос от моя страна в такъв случай, извинявай. Потърсих и ги открих в utube, ако имаш желание може да ги прегледаш. Усмихнат ден!
П.П.: Не е нужно да отговаряш на въпроса ми, просто ги споделям. 🙂
[youtube]https://youtu.be/JncqOulwC-Y
[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/o2qLtNoHWwI
[/youtube]
Мнението беше редактирано от Bathory на 27.08.17 14:32.
Движение:
- малко суингове с 24-ката
- малко бягане на стадиона - 3х 400, най-добро време 1.35 😆
- йога, 40-тина мин
- вчера и днес - цял ден на слънце
Храна и добавки:
- шейк от кокосово - конопено мляко*, червена мака*, какао*, мед*, кайен*
- шепа млади лешници*
- спирулина 6 х 334
- ябълка
- шейк от какао*, червена мака*, кокосово масло*, мед*, кайен*
- коктейл от лимонов сок, кафява захар*, водка х 2 (най - обичам когато ми се обадят по работа в неделя следобед, след втория коктейл - изключително точна информация съм склонна да давам)
- домат* със зехтин*; боб адзуки* с подправки* и зехтин*; домашна баница* с дом.сладко от къпини*; шоколад
- още малко млади лешници*, докато чупех последните
Вода:
- към 2.5
- 2 с.л. зехтин* с въглен*
Катеричката Катя, хваната с един от нашите лешници в устата. 😄
Мнението беше редактирано от Margi на 27.08.17 18:20.
казано от Bathory на 27.08.17, 14:31:
Много глупав въпрос от моя страна в такъв случай, извинявай. Потърсих и ги открих в utube, ако имаш желание може да ги прегледаш. Усмихнат ден!
П.П.: Не е нужно да отговаряш на въпроса ми, просто ги споделям.
Погледнах видеотата. Веднага в главата ми изникна мисълта на Айенгар “all games are meaningless if you don’t know the rules”. Видях подредени много пози една след друга, но нито една от тях изпълнена правилно, нито има инструкции за правилна техника (както в 90% от ютюб видеата). Много колеги се мръщят когато стане въпрос за техника, и твърдят, че йога трябвало да се прави по усет....ами, какъв е смисъла тогава да го правим, ако не се спазват точни правила - асаните стават само някакви странни позиции на тялото,без особен смисъл, без полза, а някои дори с риск за травма. Ако човек иска физическата му практика да води до определени позитиви, трябва да съблюдава определени правила, иначе е енергия на вятъра.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.08.17 16:43.
Движение:
- йога, 40 минути - стоящи и обърнати
- фермерска разходка с две 10-литрови бутилки изворна вода, около 250-300м
- още 30 минути ресторативни
Храна и добавки:
- шейк от какао*, червена мака*, кайен*, тинктура чага*, мед*, кокосово масло*
- млади лешници*
- домашен суров шоколад*
- шейк от какао*,гуарана*, мед*, кайен*, кокосово масло*, шилажит*
- крилово масло
- домат* с босилек* и зехтин*; няколко филийки (общо към 200 гр) ръжен хляб с овче масло* и една с домашно кайсиево сладко*; 2-3 лъжици млечно кисел десерт
- 2-3 с.л. кисело мляко*, малко домашна баница
Вода:
- 2 л.
- 3 с.л. въглен* в зехтин*
- 2 таблетки активен въглен
Въпреки че доста спах през уикенда, днес станах трудно и почти веднага с качването в колата очите ми започнаха да се затварят. Поспах последните 40 минути до София, но това влоши положението, като се прибрахме, силите съвсем ме напуснаха. Не става само с наспиване през уикендите - отпуска трябва; още повече, че всеки уикенд е свързан с поне 350 км пътуване. Имам нужда поне 10 дни да не мисля за нищо сериозно...ама като гледам програмата и проектите, не се очертава скоро. 😶
Мнението беше редактирано от Margi на 28.08.17 21:09.
Движение:
- йога, час
- няколко ресторативни пози - 15-тина минути
Храна и добавки:
- шейк от cold brew кафе* с рейши*, лешниково мляко*, мед*
- домашен суров шоколад* с шизандра*
- шейк от какао*, шилажит*, шизандра*, мед*,кокосово масло*
- домати* с конопено семе* и зехтин*; ръжен хляб* (ок. 200 гр) с овче масло*; 2 парчета домашна баница с домашно сладко от кайсии
- малко сурови спирулинови крекери*, домашни, за проба
- повече сурови спирулинови крекери*, за повторна проба 🙂 ; 2 с.л. кисело мляко*
- крилово масло
Вода:
- 2 л, 2 чаши от която с морска сол*
- 1 чаша с акт. въглен
Движение:
- трябваше да е ресторативна йога, но телефона звъня през цялото време и прекарах доста време висейки с главата надолу и слушалки в ушите...около 70 минути така
- колело - 10+км
Храна и добавки:
- cold brew кафе* с конопено мляко*, рейши*, мед*
- домашен суров шоколад* с шизандра*
- матча*
- домашни спирулинови крекери* с гуакамоле с келп* и хлорела*; остатъка от ръжения хляб* онзи ден; половин парче домашна баница с домашно сладко от кайсии; шоколад, млечно кисел десерт
- 2 шоколадови бАмбона от Ванилницата
Вода:
- 2 л, 2 чаши от които с морска сол
- 1 чаша с акт. въглен
Движение:
- йога, час
- обикаляне по улици и мол ( не бях влизала от много месеци, очевидно на хората вече им е трудно дори да ходят по наклонена надолу плоскост...само се возят 🤔)
Храна и добавки:
- шейк от какао*, ашваганда*, шилжит*, кокосово масло*, мед*, кайен*; домашен суров шоколад* с мака*
- млади лешници*, към 80 гр
- кокосово мляко със зелено кафе
- облизах част от блендера от шоколадовия десерт*, който бърках
- още един шейк* като сутринта
- доматена сурова крем супа* с босилек*; 1 яйце на око* 🙂; басмати* с подправки*; шоколад с макадамия
- домашен суров шоколадов фъч*
- ако не забравя довечера - крилово масло
Вода:
- около и над 2 л, 2 чаши с морска сол*
- 1 чаша с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 31.08.17 21:02.
Марги, яла ли си от този шоколад? https://christov.bio/
Ако си яла, как би го оценила?
Мнението беше редактирано от TheVikk на 31.08.17 19:11.
казано от TheVikk на 31.08.17, 19:10:
Не съм го виждала, но гледам че имат магазини, където го продават. Ако го срещна, ще пробвам.
Мнението беше редактирано от Margi на 31.08.17 21:56.
Движение:
- йога, час, предимно обърнати
Храна и добавки:
- шейк от какао*, рейши*, червена мака*, гуарана*, кокосово масло*, мед*, кайен*; малко домашен шоколад*
- крилово масло
- лъжичка кокосово масло* с кокосов нектар* ❤
- суров шоколадов фъч* с кленов сироп*
- сурови спирулинови крекери*
- спирулина* 6х334 преди полета
- още 1-2 крекера*
- още 1-2 крекера* с маслинива паста*, таратор*; кисело мляко с дом.сладко от кайсии*; един мини шололад от българия еър
- млади лешници*
Вода:
- над 2 л, 2 чаши с морска сол*
- 2 чаши с акт.въглен
Ако броях калории, днес щеше да е деня когато щях да счупя всички скали. 😆
Днес направихме едно от най-лошите кацания, на които съм присъствала - накрая изобщо вече не знаех кое е горе, кое - долу...само раянеър все още държат първото място по свободно падане. 😵
Мнението беше редактирано от Margi на 01.09.17 19:11.
Не бих си взел този шоколад. Първо цената му е висока за 85гр (в които какаовото съдържание е 60%) и второ “жив шоколад” означава точно толкова, колкото и “жива бира” 🙂
казано от Splash на 01.09.17, 18:30:
Ако си яла, как би го оценила?Не бих си взел този шоколад. Първо цената му е висока за 85гр (в които какаовото съдържание е 60%) и второ “жив шоколад” означава точно толкова, колкото и “жива бира”
Честно казано мен ме учудиха комбинациите на шоколад с коприва и други подобни, но знае ли човек...
Иначе, цената е горе долу нормална за суров шоколад, суровините не са евтини, друг е въпроса дали може да се разчита че са качествени. В моя също съдържанието на какао е някъде 60-70%, но какво означава “жив”, не мога да кажа.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.09.17 18:42.
Равни количества сурово какао на прах, какаово масло и кленов сироп в блендера, после ядки по избор.
100% по-вкусно щеше да е с кокосовия нектар и кокосово масло, но е толкова вкусен, че сърце не ми даде да го смеся с нещо друго. Някой ден, когато имам неограничен достъп до тези субстанции, ще сменя и рецептата.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.09.17 19:46.
Движение:
- предпоследен модул от курса ми, което значи 5+ часа практика, преподаване и пак практика 😥...обаче, Олга ме похвали за преподаването, което е в състояние да заличи 2/3 от умората за деня. 😁
Храна и добавки:
...била е и доста по-добре...
- шейк от бадемово мляко* с какао*, мед*, кайен*
- половин кафе
- втората половина кафе с бял шоколад...цял
- авокадо, 2 редчета черен шоколад*
- шарен гигантски боб* със зехтин; домашна баница (много) с дом.сладко от кайсии
- таратор* (не много)
Вода:
- малко над 2 л
- 2 чаши с акт. въглен
ПП: Когато си практикувам вкъщи сама, до голяма степен гравитирам около зоната си на комфорт, с минимални отклонения. Когато днес ми се наложи да спазвам инструкции, се оказа, че тялото ми е пред физически разпад от изтощение.(Добре че ям толкова много шоколад, иначе нямаше да издържа и половината от натоварването, което отнасям сега 🙂 ) Имаше моменти, в които ромбоидите и дълбоките мускули на лопатките ми пулсираха в болка. След Ширшасана имах усещането че ръцете ми ще се откачат и ще паднат от раменете. Продължавам с моята мантра - трябва ми ваканция...надалеч.
Мнението беше редактирано от Margi на 02.09.17 22:30.
02.09.17
22:52
Марги, това ли представлява кокосовият нектар?
казано от NightCrawler на 02.09.17, 22:52:
Това е, но на друга фирма съм взела.
02.09.17
22:55
казано от Margi на 02.09.17, 22:54:
казано от NightCrawler на 02.09.17, 22:52:
Това е, но на друга фирма съм взела.
В смисъл, от цветове трябва да е, така ли?
казано от NightCrawler на 02.09.17, 22:55:
В смисъл, от цветове трябва да е, така ли?
Да, така се произвежда. Някъде му казват кокосов мед, макар да не се събира от пчели.
Движение:
- 5+ часа йога с Олга, накрая след всяка поза се свличах и се разливах на постелката, чак ме е яд колко са ме напуснали силите последните седмици, изобщо не мога да се събера, а в комбинация с не особено добрата храна, стана още по-зле
Храна и добавки:
- шейк от какао*, мед*, кайен*, бадемово мляко*
- бял шоколад с матча...подмамих се по матчата, но беше смотан, освен това струваше 6.80 за 50 гр, съвсем неоправдано за 6-те% матча в него
- редче черен шоколад
- таратор*; авокадо, маслинова паста; домашна торта за РД; домашна баница
Това идване до Варна беше много лошо откъм организация, и храната лоша, но нямах никакво време за нещо по-добро, по-добре да бях погладувала. След час тръгвам към София и си влизам в нормален ритъм.
Вода:
- 2 л
- 2 чаши с въглен
Движение:
- до 10.30 си бях в леглото, поработвах помалко на лаптопа, едва успях да изпълзя от там, около половин час парвиг ресторативни пози и Сарвангасана, толкова ще е от мен за днес
Храна и добавки:
- шейк от какао*, конопено-кокосово мляко*, мака*, мед*,кайен*; малко домашен суров шоколад с мака*
- кисело мляко* с кокосов нектар* и чиа*
- елби спорт с пчелен прашец*
- 2 какаово - овесени топчета* с подправки и фурми за проба
- домати; гуакамоле с хлорела*; овесени крекери* с куркума; още 3 топчета; 3 триъгълничета от голям тоблерон; парче домаша баница
- още няколко бАмбона с какао* и овес; 1 триъгълниче тоблерон
- крилово масло
Вода:
- малко над 2 л вероятно ще се събере до края на деня, от тях 2 чаши с морска сол
- 2 чаши с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 04.09.17 21:32.
Да се знае. Че понякога ми писва като ми кажат че всичко, което правим било йога, нямало нужда да се пънем над една поза като глист на буца, трябвало “както ти идва отвътре” да правиш нещата.
Не съм го казала аз, казва го Манусо Манос, един от двамата живи учители, притежатели на сертификат с ниво Senior Advanced.
“You have to be discriminative. You can pretend everything is yoga, but still no one should trust somebody who doesn’t have discrimination. In other words if I take you out for dinner and we have a fine meal and you say it doesn’t matter what you have in your dish, that everything tastes exactly the same, I can’t trust your opinion on food. When it comes yoga practice or in learning, you say to yourself: I need somebody who can distinguish how much does my leg work, how much I have to push with my abdomen, that’s where the separation comes. Eventually the unity comes because of that learning to discriminate, to make a difference. Then you know how it tastes and how it feels like.”
Мнението беше редактирано от Margi на 05.09.17 13:20.
Движение:
- йога, час и половина
Храна и добавки:
- рейши кафе*
- праскова*
- накиснати овес, мескит*, моринга*, орехи*, чиа*, кокосов нектар*
- шейк от какао*, тинктура от чага*, шилажит*,кокосово масло*, мед*
- млади лешници*, шепа
- сурова доматена крем супа*; няколко филийки типово-ръжен хляб*; домашен сладък салам
Вода:
- до към 2 л вероятно ще стигне, 2 чаши с морска сол*
- 2 чаши с акт.въглен
Нарисуваха ме малко. 🙂
Марги, зачетох се в дневника ти и върнах назад, стана ми интересно защо пиеш вода с активен въглен и вода с морска сол? Това не вреди ли по някакъв начин, не пречи ли на усвояването на хранителни вещества и не изхвърля ли витамини и минерали от организма?
Движение:
- йога, 60-70 минути
Храна и добавки:
- шейк от какаови зърна*, шилажит*, кайен*, мед*, кокосово масло*
- домашни сурови топчета с матча*
- какао ераклеа (без мляко); още 2 топчета с матча*
- брауни с лешников тахан от Ванилницата*
- половин етиопско кафе*, което ме разтърси “to the core of my being” 😄
- домат* със зехтин*; 4 малки филийки типово-ръжен хляб* с някакъв италиански кашкавал; още топчета, с матча* и с какао*; шоколад
- крилово масло
- няколко малди лешника*
Вода:
- вероятно ще станат 2 л до края на деня, една чаша с морска сол*
- 2 чаши с акт.въглен
9:30 сряда сутрин, бул. Черни връх - първата ми мисъл беше: “двама идиота са се блъснали на празен булевард, после стана ясно че просто е затворен и единия “идиот” е полиция. 🙂 Голямо обикаляне обикаляхме днес преди обед - всичко затворено, няма откъде да мине човек.
Мнението беше редактирано от Margi на 06.09.17 20:53.
Тоя тип е уникален. 😭
JP Sears
Мнението беше редактирано от Margi на 06.09.17 22:27.
07.09.17
09:29
Сериозните му клипове също не са лоши. 🙂
Това за веган-кюкюмбър пицата не го бях гледала 😂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.09.17 09:30.
I really hope this pizza is gluten free, cruelty free, sugar free, hormone free, gender neutral, organic, kosher or I’m not eating it i might die or worse 😄
казано от Splash на 07.09.17, 10:26:
I really hope this pizza is gluten free, cruelty free, sugar free, hormone free, gender neutral, organic, kosher or I’m not eating it i might die or worse
...OR WORSE 😄😄😄
Движение:
- йога, 70 мин
Храна и добавки:
- шейк от конопено-кокосово мляко*, какао*, кайен*, черна мака*, мед*
- сурови матча топчета*
- домашен кокосов сладолед* с какаови зърна*
- по половина парче от две торти на Роули*
- крекери* с маслинова паста; половин овче мляко*
- няколко печени фъстъка и малко бял шпколад
Вода:
- 2 л
- 2 чаши с акт.въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 07.09.17 20:45.
Може ли рецептата за кокосовия сладолед?
Аз досега забърквах сладолед на основата на авокадо, но навсякъде в интернет чета, че кокосовата сметана е най-подходяща.
Кокосовия сладолед не е по рецепта, а по настроение. 🙂 Каквото на момента ми се стори вкусно, без да гледам количества. Затова няма да издам книга с рецепти. 😄 те и без това се харчат повече с друга тематика - как да тъпчеш боклуци и да си слаб...😆
Иначе, в сладоледа сложих “месото” на млад кокос + малко от водата му, лимонов сок и мед. Отгоре поръсих счукани зърна какао. Стана по-вкусен отколкото си го представях. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 08.09.17 16:18.
Движение:
- йога, час
- 3.5 км горско бягане/повече ходене, няма въздух, пулса не се вдига
Храна и добавки:
- шейк с копи луак*, черна мака*, кокосово масло*, мед*
- половин неузряла ябълка*
- сурови спирулинови крекери*
- шейк от какао*, кокосово масло*, мед*, тинктури от пасифлора* и шизандра*
- койтейл от фреш от (неузрели) ябълки*; мед*, водка
- гуакамоле*, типово-ръжен хляб* (вече станал на брускети, за малко да счупя ножа в него); 2 парчета домашна баница*; шоколад
Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт.въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 08.09.17 20:08.
Движение:
- йога, час
- цял ден - мързел, чаках слънцето да пекне, за плаж, хванах 1-2 слънчеви часа (вчера - цял ден). Направихме си уикенда дълъг, за да мога да си поема въздух, че нови задачи има от другата седмица, обаче се чувствам не като да си почивам, а все едно се възстановявам от боледуване. За утре планът е пак мързел. 🙂
Храна и добавки:
- шейк от какао*, черна мака*, кокосово масло*, мед*, кайен*
- млади лешници*, 2-3 спирулинови крекера*
- още 4-5 лешника*
- няколко физлиса*
- 2 коктейла от лимонов сок, мед*, матча*, водка
- домат* с черен пипер и зехтин*; боб адзуки* с подправки*, смачкан на пюре; кисело мляко* с дом.сладко от смокини* (с кафява захар*, канела, карамфил, кардамон); шоколад, малко крекери(от магазина)
- домашна баница* с домашна лютеница*
Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт.въглен
Добавям два часа следобеден сън.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.17 20:15.
Движение:
- суингове с 24-ката, след два пълни дни на мързел, ми е поолекнала
- йога, 70 мин
Храна и добавки:
- вит. Ц
- шейк от кафе*, черна мака*, 5 годишна тинктура родиола*; мед*, кокосово масло*
- шейк от какао*, тинктура чага*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- круша*
- физалис*
- диня
- койтейл*, като вчерашния
- домат* със зехтин*; червена леща* със сирене и зехтин*; люта чушка* 🌶🌶🌶 +; половин млечно кисел десерт; димашна баница* с дом.сладко от кайсии*; 1 вафла
Вода:
- към 2.5 л
- 1 чаша с акт.въглен
Цял ден четене на книжка. Изключително интересна литература за историята и същността на съвременната йога. Който твърди че йога е псевдо-наука, нека почете преди да говори глупости.
ПП: Ужили ме оса, третирах веднага с активен въглен, болката изчезна след 1-2 минути, а подутина няма. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 10.09.17 19:11.
Движение:
- йога - 40 минути, нямаше време за повече
Храна и добавки:
- мАкачино*(с черна мака*)
- остатъците от матча* и какаовите* топчета
- шейк от какао*, шилажит*, гуарана*, шизандра*, мед*, кокосово масло*
- цвеклови крекери*; козе кисело мляко* с кокосов нектар*; 1 триъгълниче от голям тоблерон
- млади лешници*; коктейл* от лимонов сок, мед*, бял ром
- млечно-кисел десерт
- крилово масло
Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.17 21:19.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече