Движение:
- йога, 70 минути, разпиляна и мудна
Храна и добавки:
- МСМ
- шейк от етиопско кафе*, рейши*, мака*, мед*, кокосово масло*
- шейк от какао*, краве масло*, шизандра*, кайен*, мед*, кайен*
- крем от кестени*, краве масло*, кленов сироп*, канела*, кардамон*, куркума*
крекери зидо - от всички хлебни в била, това имаше най-прилични характеристика, обаче са гадни на вкус, добре че имаше авокадо отгоре да сатва за ядене 🙂 ; някакво шоколадче от била
- кестени* с гхи* и мед*, малко шоколад*, малко сирене*...в този порядък 🙂
Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт. въглен
Пак мъки при зъболекарката днес - пълни ми каналите, няколко пъти ми каза че ми е намерила най-безвредния пълнеж, който може да се намери. 🙂 Докато ми промива каналите обаче, щеше да ме усмърти с дезинфектанта, който ползваше - някакъв много силен разтвор с хлор, всеки път когато промиваше, все едно с киселина ми пълнеше устата, имах чувството че ще умра в адски гърчове. 😥 😭 Така започна денят ми; по-натам продължи също толкова калпаво, с тъпи новини.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.10.17 23:32.
Движение:
- йога, като за МЦ, въпреки че не съм, нямах сили за повече
- суингове с 16-ката и хоризонтални набирания на възетата за йога 🙂 , малко висене на въжетата
Храна и добавки:
- шейк от какао*, кокосово-конопено мляко*, мака*, кайен*, мед*
- течен шоколад*
- малко кисело мляко* с кокосов нектар*, чиа*
- филия ръжен хляб (не особено хубав, ама нмаше друг), бри, шоколад*, малко сурови крекери
Вода:
- вероятно около 2 л
- 1 чаша с акт. въглен
Днес по неволя беше последната ми практика в студиото, което си поддържах две години. Много готини хора събираше (не наведнъж, поради капацитета си), надявам се скоро да се събират същите хора на по-хубаво място. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 10.10.17 21:32.
Движение:
- йога, 75 минути - добре се получи, стегната и динамична практика
Храна идобавки:
- МСМ
- шейк от етиоспко кафе*, мака*, рейши*, мед*, кокосово масло*
- шейк от какао*, мака*, рейши*, мед*, кайен*, кокосово масло*
- суров бар* с ананас и баобаб
- сурови домашни бадемови крекери*, 1 мини авокадо; малко черен шоколад; малко сушено кисело мляко* със спирулина*
- 1 мини авокадо, 1 бисвитка с рожков и мед*
- кисело мляко* със сушени малини*; 2 хапки бисквитена торта, малко бри
Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт.въглен
Тази сряда се усеща като петък. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 11.10.17 22:47.
Движение:
- МЦ йога, 70 мин
Храна и добавки:
- МСМ
- спирулина* - 4х334
- пчелен прашец* с мед*, тинктура боров полен*, лимон
- шейк от какао*, мака*, гуарана*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- сурови бадемови крекери* и малко сушено к.мляко* със спирулина*
- по-натам - още спирулина* и каквото дадат катарците
Вода:
- вероятно между 1.5 и 2 л
- 1 чаша с акт.въглен
Днес имаме семеен празник. Малко тъпо тръгна деня с битов инцидент, но ще празнуваме на 10000 м над земята с новата серия на Карибски пирати и каквото още предлага обстановката.
Добавям за вчера.
- още доста спирулина
- сурово вегетарианско меню и плодово меню в следващия полет, поисках си допълнително басмати със зеленчуци; освен това - бяло вино, бейлис, малко шоколад
Водата беше доста, сънят - общо 4-5 часа, разпокъсано - в самолета, после час път и малко в хотела.
Движение:
- поспахме от 5 до 7.30, преди това път и лека дрямка във втория полет. Между двата полета трябваше да се дава газ, защото времето ни между двата полета беше 45 минути
- с 300 зора се поразкърших за 20-30 минути, колкото да съживя мускулите след гърченето в самолетите
- като цяло, айляшки ден, ходихме до плажа, ходихме на гости, после ще ходим до съседния град за малко, за пръв път съм джет-лагната в посока “натам”, и е гадно...или просто по принцип имам нужда да почивам
Храна и добавки:
- спирулина - 4 х 334
- кафе със захар (палмова)
- папая*, ананас*
- малко кокос*, който си събрахме от пред “вкъщи”
- малко бакарди с кокосова вода* и сок от манго
- на гости - зеленчукова супа*, ориз*, къри от червена леща*, бамя*, кашу с грах, малко странна манджа от фъстъци, оризови питки, нудълси и още работи. Бая се припотихме докато изядем всичкото люто 🙂 кърд с палмов “мед”
- по една-две хапки от 3 вида халви 🙂
- биволски кърд*
Вода:
- 1 чаша с въглен
- водата днес е зле, няма и литър, ще наваксам по-късно
Мнението беше редактирано от Margi на 13.10.17 19:42.
Движение:
- йога, час
- малко бягане по плажа, доста разходки
Храна и добавки:
- спирулина 4х334
- папая, 2 вида, едната се оказа някакъв сорт без семки, аз заради семките я купих😆
- кокосов орех*
- ориз и зелен грах, биволски кърд* със сушена горака (гарсиния Камбоджа), шоколад*
- кокосово тофи
- още малко халвички
- бакарди със сок манго...абе цял следобед на шри ланкски джънк 😆
Вода:
- 2 чаши с акт.въглен (който ми служи доста добре срещу комарите, които сега са особено стръвнишки настроени)
- около литър...не ми се пие вода, когато цял ден ме вали дъжда и ходя мокра, предполагам че през кожата съм попила поне още литър и половина 😄
Мнението беше редактирано от Margi на 14.10.17 17:36.
Движение:
- 25 минути йога, основно Суря намаскар, за да се събудя, че беше 5.30. Имах обаче музика на живо - будистки мантри от храма, който е в близост да нас
- много ходене, пътуване с влак по една от най-живописните ж.п.линии в света - Коломбо - Канди. Гарата в Коломбо ми беше трудна за преживяване, въпреки че се имам за устойчива на подобни условия. Като цяло, до Канди си заслужава да се отиде единствено заради самото пътуване с влака, гледките са уникални. Самия град е мръсен, шумен, и освен голям будистки храм, не бих казала че представлява някаква особена забележителност. Ходихме на церемония в храма, нещо като нашето разнасяне на мощите на този и онзи, само че реликвата беше зъб на Буда, който се съхранява в храма.
Храна и добавки:
- спирулина
- 3 мини банана
- половин банан
- сладолед от авокадо 😍
- фреш от маракуя с малко ром
- басмати запържен със зеленчуци, половин шоколадов мус, няколко косови сладки, халви 😍
- арак пунш
Вода:
- 1 чаша с акт.въглен
- около 1.2-1.5 л, гледах да не пия много, че по гарите в Шри Ланка, тоалетна трябва да се ползва само по спешност...във влака пък съвсем 😆
ПП: На втората снимка, в далечината в облаците - Сигирия. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 15.10.17 19:11.
Движение:
- йога, 30 минути, само пози от стоеж, защото си оставих постелката в “базовия лагер” за двудневното приключение
- разходка из фабрика а чай и градина с подправки
- разходка из Канди, обяд на покрива на една от най-високите сгради в града, което беше единственото спасение от мръсотията. Кенди официално е най-мръсния град в който съм била. През почти цялото време бях с покрита уста и нос. След обед хванахме влака за обратно. В първата си част имахме билети за първа класа, с климатик. Преместихме се във втора за да не умрем от студ и да можем да отваряме прозорци. Гледките наистина са уникални! Истинското изпитание обаче беше във втория влак - от Коломбо до Уадуа - мислех че само по снимки и отстрани ще гледам влак с висящи отстрани хора, но се оказахме баш по средата му. 😆 Не стига това, ами закъсняхме с тръгването с 20 минути и щях да се гътна от задух. Хората не само си пътуват спокойно един върху друг, ами и тези, които висят отстрани от време на време се пускат с едната ръка в движение, за да си вдигнат телефона.
Храна и добавки:
- черен чай и джагери (твърда палмова захар)
- буквално преядох с подправки - черен пипер, кардамон, канела, джинджифил о куркума току що извадена от земята - остава ти сок в устата докато дъвчеш
- супа от дал, кокос и чесън; салата фатуш (домати, краставоци, маруля, лук, зехтин 😉), арабски питки с масло; шри ланкски крем карамел, кокосов кейк и малко капучино
- малко салата, кокосов кейк, тала топче (още не знам какво значи тала, но от вчера ми е любимо); ром с фреш от папая
Вода:
- може би малко над литър и половина
- вечерта - чаша с акт.въглен
Снимки утре, че вече е късно и нямам батерия.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.10.17 19:31.
Движение:
- йога, час. Много приятна ми се получава тук йогата, във влажния и лепкав въздух тялото слуша по-добре 🙂
- разходка с тук тук до Бентота. Тук тука ни беше чисто нов, лъскав, с големи колони отзад и с 4х4…или 3х3 🙂 Ходихме до голям будистки храм с още една гигантска статуя на Буда...отново гледаща на североизток...слОчаенос? После до център за опазване на морски кустенурки, където изкупуват яйца, от хора, които ги вадят от пясъка, слагат ги в защитена среда (пак пясък) и когато се излюпят, ги местят в аквариум, откъдето след 3-4 дни ги пускат в океана. Така повишават шанса им да живеят от 1% на 10%. :( Тази вечер нинджите, с които си играхме трябва да са поели своят път. Стискаме им палци. ❤
Иначе, въздухът в Шри Ланка съвсем не ми е по вкуса за дишане,освен на самия брягна океана, или в селата над Канди, където вчера обикаляхме. През другото време със със шал през устата и пак имам вкус на сажди и дизел. Ходихме и до една лагуна, отделена от океана с рифче, което е едно от малките места на острова, където може да се плува през този сезон. Времето вчера и днес е прекрасно. Утре май пак ще вали.
Храна и добавки:
- ананас
- кафе
- стърган кокос* с див мед*
- водата на един King coconut
- манго
- папая
- фреш ананас с ром
- зеленчуково rice and curry, оризови гризки ( никога вероятно няма да мога да произнеса имената на местните храни), крем карамел...всичко домашно проготвено, при другите ни стари познайници - домакините от предишното ни идване. После отидохме да видим новия хотел на нашия човек, и се оказахме на гости на чай и майка му и сестра му. Тук просто влизаш в къщата на някой и започват да ти дават чай, кафе и храна. 🙂
- спирулина - общо за деня - 8х334, в първата половина на деня
Вода:
- вероятно към 1.2 + чаша с акт.въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 17.10.17 19:13.
Движение:
- йога, 70 мин, с малко по-дълга Шавасана...потръгна ми 🙂
- разходки, общо за деня - към 7 км, основно по плажа
- останалата част от деня - пълен айляк; времето предразполагаше - слънце и облаци, колкото да не умрем от прегряване
Храна и добавки:
- спирулина 6х334
- ананас
- кафе
- кокос с кърд и див мед
- папая, ананас, стафиди
- спирулина 5х334
- ананас
- пиня колада
- малко моркови, тиквички, ориз, къри от кашу и зеленчуци, оризова гризка, десерти
Вода:
- към 1.5-1.8л вероятно + чаша с акт.въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 18.10.17 18:17.
Движение:
- йога, час
- бягане по плажа, ок.20 мин
- разходка до двореца Ричмънд, който те пренася в приказките от 1001 нощ, и несметните богатства на Индийските махараджи, само че в малко по- ново време. През по-голямата част на деня пак айлячихме на слънце и на сянка, дойдоха хора да си оберат кокосите в градината, помагахме, най-вече с яденето. След вечеря пак си лафихме с домакина ни от 2015 - от това, което ни разказа за работата си в един от най-големите хотели в Коломбо, истинските 5 звездни хотели там си позволяват единствено хора от Шри Ланка, Индия, Китай и Сингапур. На европейците ни идват прекалено скъпи. Не знаят значението на термина “ол инклузив”, говорихме си и за храните, не знаят и какво е ГМО, иначе си иамт същите проблеми с храната като нас - кърда им е в голяма част с добавени немлечни мазнини, сиренето е внос и бъкано с добавки, а част от плодовете им се третират с химикали. Освен това, от другия ни местен приятел ни стана ясно, че и с намирането и обучаването на персонал ситуацията е много сходна.
- преди вечеря - разходка по плажа 3 км, на мястото където ходехме преди две години, но настигна едно куче, разпозна ни от преди и изпадна в неистова радост. Имаме всякакви приятели И на този остров. 🙂
Храна и добавки:
- спирулина 6х334
- папая
- кафе
- кокосова вода
- вътрешното на един кралски кокос
- кърд с див мед
- ананас, вътрешното на още половин кокос
- спирулина 4х334
- коктейл от кокосова вода, див мед и бакарди
- гъбено-кокосва крем супа, джакфрут къри (най-любимото ми шри ланкско ястие евър), малко ориз, една оризова гризка, уатапалан (шри ланкски крем карамел)
Вода:
- ок. 1.2 л + чаша с въглен
Днес поне на кокоси се напих. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 19.10.17 19:33.
19.10.17
20:40
Един от най-умните хора, които познавам е от Шри Ланка. Баща му е професор, майка му също университетски преподавател там, но имат и малък семеен бизнес. Въпросният живееше в Лондон дълги години, инженер и phd в телекомуникациите, но се пенсионира рано на ~45г реши да се върне в Шри Ланка. Това няма връзка с темата, освен че въпросния е страхотен и като човек, и ако отида там със сигурност ще му се обадя. Та реших да потърся тези 5 звездни хотели, но май са те подвели, защото най-скъпия, който намерих е 200Е от днес за утре.
казано от Brown Bomber на 19.10.17, 20:40:
Та реших да потърся тези 5 звездни хотели, но май са те подвели, защото най-скъпия, който намерих е 200Е от днес за утре.
Точно до нашия, можеш да спиш за 1020 лв на вечер. Може и да е евтино това, не знам. 🙂
...и не говорим за Коломбо, а за малко градче.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.17 04:14.
20.10.17
07:34
Искаш да кажеш, че хотела е нещо специално ли? Спал съм за 550$ на нощувка, при това на адски гадно място като Абу Талат, в което не би искала да стъпиш и цената не означава нищо.
Браво на теб. Ние ако спим в гадни хотели, то поне са евтини. 🙂
А досега не сме имали големи разочарования от хотелите, още повече, много малко време прекарваме в тях. Предпочитаме да дадем по-малко за нощувка от месечния си наем в Лозенец. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.17 11:07.
Най-скъпите нощувки които съм виждал бяха в Манхатън, Парк Хаят мисля че се казваше хотела - 1600$ на вечер. Иначе в Джокарта попаднахме на един петзвезден, съвсем в джунглата с изглед към храмовете, там нощувките започваха от около 800$ за стая издялана от камък. До колко си заслужават, ако не ти е стандарт на живот или работата не ти го изисква е друга тема 🙂
Айде, няма нужда. 🙂
Не живея в дворец, и предпочитам да гледам извън хотела. Не сме от тези туристи, които плащат 20+К за седмица и не излизат от хотела си.
ПП: Хаят са си мерна единица за стандарт и висока класа в хотелиерството, цената им е съвсем обяснима. Все пак зависи от локацията. На Бали имаше Хаят, мисля на доста различна цена.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.17 11:31.
казано от Margi на 20.10.17, 11:24:
... Хаят са си мерна единица за стандарт и висока класа в хотелиерството, цената им е съвсем обяснима. Все пак зависи от локацията. На Бали имаше Хаят, мисля на доста различна цена.
Стана ми интересно и проверих цената на този който ние бяхме видели на стая с тераса и изглед към Сентръл Парк. Иначе май са различни спрямо хотела и вида му - Гранд, Парк, Редженси и т.н.т
Спирам със спама 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 20.10.17 11:40.
Повечето от луксозните вериги хотели имат по-евтини техни брандове, за да покрият определени пазари. На Зл.Пясъци например, никога не биха могли да си позволят да поддържат Хилтън, аконе беше Double tree by Hilton. Не съм убедена и тои стандарт колко успяват да поддържат, ни това е друга тема.
Така например, Four seasons никога няма да открият хотел у мас, по думи на управляващия Европейските им проекти.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.17 11:47.
Движение:
- йога, час
- разходихме се до един от 400-те водопада на острова. Понеже цяла нощ валя като из ведро, водата беше много, много силна. Гледахме макаците в гората, как събират материала за палмовото масло от червена палма, и други интересни неща. После пак плажувахме. Върнахме се тъкмо навреме, когато слънцето се показа. В дъждовния сезон, успяхме да поизгорим. 🙂
Храна и добавки:
- спирулина 6х334
- кафе
- вода от кралски кокос
- желето от кралски кокос
- манго
- кокос
- пешън фреш с бакарди
- половин авокадо, кокос
- по-късно имаме папая за доизяждане, обещаха тази да е със семки 🙂
Днес решихме да останем “вкъщи”, да доизядем плодовете и кокосите, които имаме, и без това последните няколко дни попреядохме на вечеря. 🙂
Вода:
- чаша с въглен, 1 литър (кокосовата също беше около 700 гр, така че не го броя за малко количество.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.17 15:33.
Понеже и на мен ми стана интересно, Парк Хаят предлагат нощувка в Стоун Таун за $500-700, а в Санур - Хаят Редженси за $150-200. Тъй като съм ги виждала и двата, в Стоун Таун не бих отседнала - намира се наистина стратегически, и ако изобщо се налага отсядане в града (може да бъде спокойно разгледан в рамките на ден), то е добро място, но в Санур разполагат с приказни градини и си струва да останеш 10-тина дни. 🙂
Говорим за отсядане с цел почивка, не работно.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.17 18:35.
21.10.17
00:14
Причините да не е масово посещавана дестинация от европейци са други, цените съвсем не са пречка за средностатистически гражданин на ЕС.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.10.17 00:21.
казано от James Hinks на 21.10.17, 00:14:
Причините да не е масово посещавана дестинация от европейци са други, цените съвсем не са пречка за средностатистически гражданин на ЕС.
Напротив, дестинацията е силно посещавана от европейци. Не казвам че цените са пречка - за всякакви възможности има по нещо. Не се разбрахме нещо.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.10.17 12:06.
21.10.17
13:01
Да, явно аз реших, че като написа “прекалено скъпи” си имала предвид, че не е посещавана, защото пък съм чувал съвсем други причини да я избягват. Пък цените на хотелите там не са нещо кой знае какво, дори и на скъпите.
Какви други причини да я избягват?
Иначе, както казах - цени има всякакви. От 40 лв/нощувка, до лукс като за арабски шейхове. Зависи човек за какво е отишъл.
21.10.17
16:54
Аз например го сравнявам с Индия и си представям бедност, и мизерия в градовете, но истината може да е друга.
казано от Brown Bomber на 21.10.17, 16:54:
Аз например го сравнявам с Индия и си представям бедност, и мизерия в градовете, но истината може да е друга.
Истината никога не е само една. Има мизерия и бедност, има и ултра лукс. На повечето места, където съм била ги има тези неща, изразени в различна степен.
Не искам да убедя никого в нищо. Просто не знам какво очаквате да видите или да се случи, когато посетите едно място. Отиваш и гледаш, обикаляш, възприемаш, опитваш, говориш с хората...за това пътувам аз лично.
казано от Brown Bomber на 21.10.17, 16:54:
Много е различно, не съм бил в големите градове, но лично на мен много ми хареса там - хората, природата, храната. Индия е толкова огромна, че е трудно да сложиш всичко под общ знаменател. На снимките е индийския океан и плантациите в Мунар. Може би никога няма да отида в Дели, Варанаси etc по ред причини, но в Кашмир например с удоволствие, особено ако може да се комбинира с Непал и Бутан.
казано от Margi на 21.10.17, 18:33:
Отиваш и гледаш, обикаляш, възприемаш, опитваш, говориш с хората...за това пътувам аз лично.
Точно с такава нагласа пътуваме и ние 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 21.10.17 19:15.
Абе и мизерията в индийските градове е малко преувеличена. Имат си хората вече формирана средна класа, квартали, в които тя живее и стандарт, не много по-различен от европейския. Ето пример с няколко снимки от наскоро преминалия празник Diwali от един колега, в чиято фирма аутсорсваме някои технически дейности. Градът е Ню Делхи
Така, днешния ден беше дълъг, започна още вчера 😄 в 23, потеглихме за летището. Направиха ни един бърз тур на нощен Коломбо сити. Полета беше през нощта до към 4.30 - 5 не съм спала. Поспах в единия самолет, поспах и в следващия самолет. Ядох в 4-5 сутринта и към после към 8-9, самолетно меню, т.е. гадно.
Следобед направих малко йога, предимно обърнати и ресоративни, колкото да се освестя след 15-тина часа по пътищата и във въздуха.
Пак следобед, хапнах едно кисело мляко с малко чиа и петмез от китул. Малко сурови пестилчета от червени боровинки, малко сурови крекери, 3 парченца кокосов джънк.
Водата е пак около литър - половината с морска сол. 1 чаша с въглен.
*Прекратявам обозначаването на храната със звездички, защото когато пиша от телефона е страшно досадно. Като цяло - повечето храни, които ям са био, домашни, с доказан произход, които не са - пиша го. 🙂
Като гледам, днес рано ще си легна, да си отспя. През цялото време доакто бяхме в Шри Ланка, всяка нощ спах абсолютно непробудно, събуждах се наспана. Отдавна не ми се беше случвало.
ПП: Не само от телефона не ми се прикачат снимите, а и от го прото.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.10.17 20:15.
По другата тема, в Индия не съм била досега, но Шри Ланка малко или много има общи черти с културата от Южна Индия, въпреки че мисля че заради значимостта си на търговско пристанище, винаги я е превъзхождала. Да, средна класа има, но има и къщи, в които съвсем спокойно виждах от прозореца на движещ се влак, разположени буквално на ж.п.линията...ами, има си мизерия в предградията на Коломбо, в селата...ама и тук е така. Така беше и в Рио, където за пръв път видях какво означава гето наистина, така е и в Барселона. Нищо ново под слънцето.
Тук и в най - бедняшките къщи се виждаше електричество, нещо, което в Занзибар дори и малко по-заможни хора нямаха. Въпрос на навици - там просто електричеството се считаше за лукс, а не за необходимост, точно както тук може да имаш джакузи в двора си, но си живееш прилично дори и да нямаш. Не всичко, което на нас ни изглежда като мизерия е такова. Понякога е въпрос на различия в културата.
22.10.17
13:34
Мой роднина ми разправя история от Индия, но не помня в кой град. Докато се разхождат по улицата, се вдига страшна врява, обръща се и вижда, че дърпат негов колега. Оказва се, че е настъпaл бебе оставено на улицата, завито в парцал...
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 22.10.17 13:45.
казано от Brown Bomber на 22.10.17, 13:34:
Мой роднина ми разправя история от Индия, но не помня в кой град. Докато се разхождат по улицата, се вдига страшна врява, обръща се и вижда, че дърпат негов колега. Оказва се, че е настъпaл бебе оставено на улицата, завито в парцал...
Не виждам как това е по-лошо от това да вземеш детето си и да отидеш на заведение, в което се пуши, или ти да пушиш насреща му. Значи, на местата в Азия които съм била (колкото и малко да са), хората много внимават къде стъпват и дори къде карат превозните си средства. В Шри Ланка много кучета лежаха на платното за движеие на междуградски път, нито едно не беше блъснато. В Бали, всяка сутрин и вечер пред къщи, магазини и пр. се слагаха много внимателно подредени кошнички с религиозни дарове - единствшните смачкани бяха от невнимателни туристи.
По тези места една голяма част от ежедневните дейности се извършва на земята, вместо на стол, така че това не е признак на небрежност или лошо отношение, да оставиш нещо (пък дори идетето си) там. Просто хората не са толкова небрежни като нас.
Движение:
- йога, 75 минути - основно загряващи пози, за аклиматизация (баланси на ръце) и обърнати, за сверяване на биологичния часовник, който все още е напред - снощи още в 20.00 бях нокаут, 20.30 бях дълбоко заспала. Станах в 6.00 - доста си поспах. 🙂
- разходка от Жлезница до база Академика (1847 м) не ме кефи маршрута - дотам само зор нагоре, обратно беше по-лесно да бягаме, отколкото да ходим
От самолета вчера ми се раздразни синузита и днес ме тормози - носът ми е запушен, а главата ме боли.
Храна и добавки:
- трифала
- етиопско кафе с мака, рейши, мед, кокосово масло, алкохолно-воден ванилов извлек
- масло с мед, канела и ванилов екстракт (от същия - естествен не от синтетична ванилия)
- шейк от какао, мака, рейши, чили, рейши, ванилия, кокосово масло
- салата от нори, авокадо, чери домати, кокосов оцет, зехтин; жълт басмати сготвен в кокосово мляко (купих си готварска книжка от Шри Ланка и почвам да пробвам 🙂 ); 2-3 лъжички кисело мляко (бор чвор, не знам как е попаднало в хладилника 🙂 ) с кокосов нектар; шоколад
- преди лягане - пак трифала
Вода:
- може и да докарам до към 2 л,една част - с морска сол
- 1 чаша с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 22.10.17 18:49.
Още един опит да пусна малко снимки:
ПП: Явно трябва на всяка да намалям размера, за да се появи. Поне някакво съобщение можеше да дава сайта какъв е максималния размер.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.10.17 19:59.
Движение:
- йога, почти час и половина
Храна и добавки:
- 2 х трифала
- шейк от какао, мака, кокосово масло, рейши, чили, мед, ванилов екстракт
- сок от лайм с джинджифил, гуарана, мед
- 2 х 1000 вит. Ц
- аюрведично прахче за синузита - още ме тормози
- от вчерашния ориз, малко сирене и масло; кисело мляко с петмез от китул, шоколад, вафла хармоника
- дегустация на сурови крекери 🙂, кокосови крекери с мед и чиа, кисело мляко с чиа
Вода:
- ок. 2 л, една част с морска сол
- 1 чаша с въглен
Движение:
- йога, час и половина
Храна и добавки:
- трифала х 2
- шейк от конопено-кокосово мляко, какао, ашваганда, шилажит, мед
- кокосови крекери с био течен шоколад (мисля че е с гхи, но не съм сигурна)
- пробиотик
- етиопско кафе а канела (1/2 ч.л. 🙂 ), ванилов екстракт, кокосово масло, мед
- сурови лучени крекери
- салата от домат, авокадо, конопено семе; крем супа от кокос, зеленчуци и подправки; сурови крекери; 2 вафли хармоника с течния шоколад от сутринта, една хапка крем с гарсиния камбоджа...странен плод - няма да ми стане любим, дори крема, който направих не знам как ще доям 😄 ...много е кисел...и стипчив
- малко краставица, доста хляб (някакъв от СБА), масло и сирене
Вода:
- над 2 л, ок.300 мл с морска сол
- 1 чаша с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 25.10.17 07:12.
Движение:
- йога, 75 минути, ресторативна практика, основно обърнати и наклони с опора
Храна и добавки:
- трифала х 2
- шейк от етиопско кафе, рейши, мака, ванилов екстракт, канела, кокосово масло, мед
- течен шоколад с гхи и грахов протеин (май, не съм сигурна)
- кисело мляко
- 1 малко авокадо, 50 грамов тоблерон
- сурови крекери за дегустация, още малко от шоколада
Вода:
- общо 2 л, от която 200 мл с акт.въглен, 300 мл с морска сол
Движение:
- йога, 75 минути
Храна и добавки:
- трифала х 2
- шейк от конопено-кокосово мляко, какао, мака, гуарана, кайен, мед
- течен шоколад (от вчерашния - с гхи, грахов протеин)
- козе кисело мляко с мед от шри ланка (обожавам тропическия мед - страшно ароматен е, и в пъти по-сладък от нашия)
- коктейл от сок от лайм, кокосов арак, мед
- салата от кейл, кокосов оцет, коноп, зехтин; “къри” от черна леща и кокос; доста нахутени кекери с мармалад от глог; малко течен шоколад
- сирене с доматено песто
- витамин Д
Вода:
- 2 л, от които 200 мл с акт. въглен, 300 мл с морска сол
Мнението беше редактирано от Margi на 26.10.17 18:51.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече