Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

19.12.19
22:31

казано от nervak на 19.12.19, 22:06:

Винаги съм казвал ,че си рядко цинична.

Казвам каквото мисля. След като не ти харесва, спокойно може да не ме провокираш да изказвам мнение, особено в моя дневник.

Bart Simpson

19.12.19
23:39

Веднъж за някви мотори говорихме преди година - две и викам, Марги кат имаш деца ш си ги учиш на каквото решиш.
Е ся, Марги, правиш каквото ти е на сърце, да стенживи и здрави.
Примен има фермерско пиле.
Аз само от него давам на дребния(тр му сменя прякора, че вече не е дребен).
Заповядай, ако искаш да го пробваш.
Може да не е стерилно и от космоса или, най-малко от Сатурн, но е готино.

Деян

19.12.19
23:51

А аз кат се сетя, как на моите като по-малки им мажехме маргарин на поразия, заеби. Сега тази мъзга е ерес в домът ми. Майка, тъща, всичко е инструктирано, че последиците само при мисълта да се сложи подобна субстанция, ще са идентични с последиците, все едно някой да иде в Северна Корея и да крещи на главния площад, късайки националният им флаг, че Ким Ир Сен, Ким Чен Ир и Ким Чен Ун са пълни боклуци, отрепки и нещастници.....образно казано 😃

Bart Simpson

19.12.19
23:55

Калиакрофоб.....

Деян

19.12.19
23:59

казано от Bart Simpson на 19.12.19, 23:55:

Калиакрофоб.....

Не знам колко е правдободобно инфото ми, но изначално маргаринът се е правел от нефт....или и от него. Немците през ВСВ са предлагали не знам колко маргарин за масло.
Марго да ме извини, но понеже тръгна някаква пак тема.

20.12.19
00:07

Едно време как ядяхме пушени пилета, висяха на едни метални куки в магазина, а после взеха да разправят, че били вредни. После се продаваха краища, парчета луканкови колбаси, които бяха по-евтини, е и тях набивахме като стой, че гледай. Така съм се увредил, че се чудя дали вече не е твърде късно, тепърва да се храня с био пилета.

Деян

20.12.19
00:14

М/у другото много пъти съм си мислил, че човек е хубаво чат пат, а и дори по-редовно да го атакуват някакви токсини. Организмът има тренинг за реакция и изгражда защита срещу подобни негативи. Но ако години наред живееш супер чисто-храна, въздух и т.н., при една инцидентна атака може да хапнеш сериозно дървото.

20.12.19
00:23

Един приятел ми разправя, как видял манго да рови в кофите за смет, извадил една отворена консерва с риба, надигнал и я доизпил.
Аз съм виждал с очите си как живеят бедните в Африка и не знам как оцеляват.
Ако стане така, че се наложи да излезем от комфорта на домовете си, отопление, осветление, хладилник и чиста вода, ние няма да оцелеем.

Bart Simpson

20.12.19
07:02

Ами пичуе дайте цял живпт да градим домове и да ядем от кофите, щото ако ми изгори къщата  тр да съм свикнал вииш ли.
Нефт се ползва само в един етап от направата на маргарина и после се извлича.

20.12.19
07:31

Тръгнахме от цената на пилешкото и пак стигнахте до условията в Африка...не знам как се получава този феномен.
Значи, това, че някъде някой живее в определени условия, не означава, че трябва да “тренирам” себе си и детето ми за най-лошото. Храня го с чиста храна, за да изгради имунна система, която да му помага в различни условия. Нямам никакво желание да давам на чисто нов организъм храна, третирана с химикали, пестициди, антибиотици и т.н.
Не се и съмнявам, че всеки от вас иска да даде най-доброто за децата си, просто всеки от нас е с рзлични разбирания за това какво е най-доброто. Както вече писахте, дори и нашето лично “най-добро” често търпи промени във времето.
Ако темата не вземе рязък завой, така че да бъде информативна на някого, ще и пусна водата.

20.12.19
08:12

Докато не научите малко елементарна физика и химия,ще купувате кокошки гледани до външния кенеф на някоя баба и ще размахвате телефони колко е сран въздуха.

20.12.19
09:01

След мнението на Нервака, сигурно ще изтриеш всички други, но мисълта ми не беше да тренираме децата си с лоша храна, а просто констатация, колко сме слаби и разглезени.

20.12.19
09:27

Ама как да изтрие човек такава мисъл...? Тя дава смисъл на цялата изписана дотук страница.

Ако има как, бих помолила модераторите да оцветят мнението му в червено дори.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.12.19 09:28.

20.12.19
11:48

Няма нужда от чак толкова задълбочени знания, за да видиш извадката за покачването на респираторни заболявания, официалната такава. защото нали, вярваме все пак на държавната статистика.
Аз не се меся в купуването на храна за Виктор, разчитам на Марги...за мен, ами ям каквото ми е вкусно, избягвам някакви мега гадории, но доста време като малък съм ял, колкото и каквото има, защото нямах голям избор 🙂 Въпреки, че тогава храната просто беше различна, имаше 3 млека, 2 вафли и т.н.
Виктор е далеч от стерилната обстановка, надали ще живее в озониран саркофаг🙂 Ближе си пода, цяло лято си играе по тревата с кучета, котки и наистина расте адски здрав и жилав. Тези, които сте го виждали, знаете🙂 Дано да е така и занапред, моята задача е да му осигуря възможно най-хубавите условия, колко ще успея, си зависи от мен.
Знанията не ме успокояват, аз виждам той как се държи  и изглежда след месец в Трявна и след 3 дена в София, няма нужда никой нищо да ме убеждава и обосновава научно. Също 4 години съм работил във фонд земеделие, обиколил съм доста повече животновъдни обекта, от който и да е от тук пишещите и знам как се гледат животни. Така, че....споко с науката и натиснете на практиката 🙂
Съобразяваме се с реалността и действаме, надали той е единственото бебе, което живее и расте в София. Ако имаме възможност да се издържаме и живеем прилично и в друг град, няма да се замислим, убеден съм че доста от Вас, са на същото мнение.

Весели празници желая на всички и моля вижте ми поста от на Блажка дневника, повече спокойствие и смирение, защото няма да живеем два живота. Здраве на всички!

20.12.19
12:16

казано от slavko на 20.12.19, 11:48:

Виктор е далеч от стерилната обстановка, надали ще живее в озониран саркофаг🙂

Майкъл Джексън спеше в такъв и не му помогна.

По темата с пилешкото, понеже съм ял печено пиле на грил тук таме извън белите държави, наистина не съм попадал на такива големи и сочни пилета като нашите, обикновено са малки и жилави, може да е от породата, но се съмнявам. Иначе и ние сме купували домашни, скъпи “био” бройлери за детето, като прояждаше месо и пак бяха жилави, но не бяха малки на размер, не знам дали има връзка.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 20.12.19 12:17.

20.12.19
12:17

Аз съм с науката и практиката от 20години.
Апропо и толкова с гледане на деца...та споко, и ние пушим цигари кент и ядем бонбонки тик-так...

20.12.19
12:26

казано от Brown Bomber на 20.12.19, 12:16:

казано от slavko на 20.12.19, 11:48:

Виктор е далеч от стерилната обстановка, надали ще живее в озониран саркофаг🙂

Майкъл Джексън спеше в такъв и не му помогна.

По темата с пилешкото, понеже съм ял печено пиле на грил тук таме извън белите държави, наистина не съм попадал на такива големи и сочни пилета като нашите, обикновено са малки и жилави, може да е от породата, но се съмнявам. Иначе и ние сме купували домашни, скъпи “био” бройлери за детето, като прояждаше месо и пак бяха жилави, но не бяха малки на размер, не знам дали има връзка.

Доколкото сме обикалялиниз топли държави, ми е правило впечатление, че животните (живите), са доста по-дребни и хилави от тези по нашите ширини. Обяснявам си го с целогодишно топлия климат и висока влажност. Предполагам, че и на вкус имат разлика.

Хората, които се хранят с чиста храна, са по-компактни на размер от тези, кпито ядат джънк по цял ден, вероятно това е логиката и на пасищнте пилета, сравнвни с конвенционалните бройлери.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.12.19 12:46.

20.12.19
12:34

Размера на домашните животни е преди всичко до порода. Особено ако сравнявате породи за месо с други.

20.12.19
20:21

казано от James Hinks на 20.12.19, 12:34:

Размера на домашните животни е преди всичко до порода. Особено ако сравнявате породи за месо с други.

А при бройлерите и дали са първо поколение хибриди.

20.12.19
21:08

Те месодайните бройлери са предимно хибриди и то строго определени хибриди, тоест коя порода да е бащинска и коя майчинска.

20.12.19
22:45

Чудно, баш в моя дневник се обсъждат породи бройлери... 😂

Движение:
- йога, 20 мин Суря Намаскар, СБС, Нираламба Сарвангасана

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, пробиотик
- какао в чага чай с кокосово масло, мед и морска сол
- хрупкав течен шоколад, банан
- сурова шоколадова торта от Роули
- овесена каша с ц.канела и ябълка от на Малчо
- някакво хлебче от била, царевица, малко кашкавал, шоколад

Вода:
- 2

Сън:
- нямам спомен колко пъти се събуждах

Сутринта имаше някаква авария с водопровода във входа и имахме само ледено студена вода. Съответно, изкъпах се с нея. После правих на Малчо някакви неща и всичко измих също с ледена вода, която на всичкото отгоре едва вървеше. И, разбира се, приключих с всичката къщна работа, изискваща вода, и 10 минути след това всякакви темперстури вода тръгнаха с пълна сила. 😄

Деян

20.12.19
22:53

По Коледа стават чудеса 😎

22.12.19
21:50

Вчера, в Плевен. Разходки, едва скалъпих 10-15 минути йога някаква, после на път, цялата схваната, съответно. Храната - зле. Вода - към и над 2 вероятно.

Днес
Движение:
- йога, 50 мин
- разходка

Храна и добавки:
- Б9, 12, хлорела, синя спирулина, пробиотик, масло от дроб на треска
- какао с мака, кокосово масло, мед, морска сол
- банан
- кисело мляко с пробиотични шоко перлички
- елда (без нищо), шоколад
- сусамка с мед и суров сникърс; малко капучино, френски макарон
- 2 филии квасен хляб с домат, с масло и кашкавал; домашни курабии
- чери домати, филия квасен хляб с авокадо; френски макарон

Вода:
- към 2.5

Сън:
- 3.30, 6.30

Два дни на път, размазах се, цялата съм схваната и не мога да се наспя, обаче Варна, морето, сините вълни... + за пръв път от много време видяхме синьо небе, много тъжно.

23.12.19
21:35

Движение:
- опит за йога, организирах се да отида за клас в 9, но се оказа, че вчера се разбрали да започнат в 8, но не са споделили примяната в графика, ра стана тъпо, за около 40 минути се включих
- след това, на стълбите на Почивка, напади, подскоци, качване на стълбите
- малко плуване, отидохме на басейн, да не нарушаваме тренировъчния график на Малчо 🙂

Храна и добавки:
- хлорела, синя спирулина, пробиотик, Д3
- понеже излязох рано, направих някакъв бълвоч, от който успях едва няколко глътки да изпия, имаше банан, какао, мака, кафе... 😨
- няколко ореха
- половин банан
- капучино, тирамису
- шоколад
- квасен хляб с домати, с масло, кашкавал, маслинова паста
- шоколад
- салата от ряпа и морков
- малко фъстъци
- малко портокал, 2 сурови бонбона

Вода:
- 2

Сън:
- много събуждания, ставане в 7

Мнението беше редактирано от Margi на 23.12.19 22:31.

24.12.19
18:18

казано от nervak на 20.12.19, 12:17:

Аз съм с науката и практиката от 20години.
Апропо и толкова с гледане на деца...та споко, и ние пушим цигари кент и ядем бонбонки тик-так...

Знам и винаги бих ти се доверил, просто си краен, а не мисля че е нужно.

25.12.19
18:57

За вчера и днес
Движение:
- йога, час, и двата дни
- малко разходки

Храна и добавки:
- Б-тата, водораслите, омегите
- храната не е много добре, но не е супер трагична. Прекалено много обстановки и хора се сменят, за да я помня. Гриза нещо през целия следобед, по-скоро от нерви, защото последните два дни Малчо е доста кисел следобедите, првдполагам, и на него са му в повече хората и новите обстановки.

Вода:
- около 2 л държа

Сън:
- зле, по около 3 пъти на нощ се будим с бебо, почвам да окапвам

Мнението беше редактирано от Margi на 25.12.19 19:03.

26.12.19
22:43

Движение:
- йога, час
- разходки

Храна и добавки:
- Б9, водораслите, пробиотик, масло от дроб на треска
- какао с лешниково мляко, чили, мед
- банан, квадратче шоколад, остатъка от козето кисело мляко с банан на Малчо
- портокал
- черен шоколад
- 20-тина гр кашкавал с масло
- малко лешниково капучино, две хапки шоколадова торта, две-три лъжички крем от Крамер
- остатъка от вчерашното брюкселско зеле; жасминов ориз с моркови, лук и куркума
- парче шокиладов сладкиш със стафиди и ром

Вода:
- 1.8

Сън:
- 2.30, 6, 7.30

Една забавна история за Дядо Коледа:

27.12.19
19:41

Движение:
- йога, час
- разходка

Храна и добавки:
- хлорела, синя спирулина, масло от дроб на треска, пробиотик
- какао с кокосово масло и мед
- половин банан, шоколадово брауну с ром
- остатъците от закуската и обяда на Малчо, съответно - киноа с ябълка и ц.канела и тиква, сладък картоф, джинджифил, кокосово масло; шок.бонбони
- Евксиноградски траминер, малко кисело (ама не много) зеле, жасминов ориз с моркови, лук и джинджифил (пак споделено с Малчо); дом. баклава, шок.бонбони

Вода:
- 1.8

Сън:
- събуждане в 23.45 (само 45 минути след като си легнах), 5, 7.40

28.12.19
21:28

Движение:
- йога, час
- на стълбите на Почивка - подскоци + бягане по стълби, ускорения
- доста разходки

Храна и добавки:
- банан и райска ябълка
- кисело мляко с малко квадена сметана, чиа, мусковадо, сладкиш с шоколад и ром
- чай от джинджифил, лимон, мед
- капучино, две хапки от някакви сурови сладки
- какао с кокосово масло и бейлис
- морков, броколи, карфиол на пара с копър, варено яйце; домашна баклава, шок.бонбони

Вода:
- 1.8

Сън:
- 3.30, 7.30, доспах си до 8.30

30.12.19
22:32

Вчера
Движение:
- малко разходка и 20 мин йога

Храна и добавки:
- не мога точно да възстановя, но много подобна на предходните няколко дни, с доста козе сирене със сладко от люти чушки...това помня 😂

Вода:
- 1.8

Сън:
- 3.30, 5.30, 8

Днес
Движение:
- 20 мин Суря Намаскар, стойки на ръце
- басейн
- имах желание да тренирам при Вик, обаче малкия Вик заспа в раничката и не исках да го будя като го извадя. Вместо това се поразходихме.

Храна и добавки:
- водорасли, пробиотик, омега
- козе кисело мляко с райска ябълка и чиа
- капучино с бадемово мляко; половин парче шоколадова торта
- малко шоколад
- домашна баница със сладко от люти чушки
- 2-3 домашни соленки
- броколи, карфиол на пара; хумус; дом.баклава

Вода:
- 1.8

Сън:
- 3.30, 5, преместих бебо при нас, защото беше неспокоен, събудих се в 8 от ... ухапване по носа.

Излизахме два пъти днес, и двата пъти си забравих телефона вкъщи, трябва по-често да го правя. Дори самия навик да е някъде из ръцете ми е дразнещ и натоварващ.

31.12.19
21:41

Движение:
- йога, час
- разходки

Храна и добавки:
- Б12, водорасли, омега
- какао с орозово-кокосово мляко, мед
- райска ябълка с банан, козе кисело мляко
- козе сирене с мармалад от люти чушки
- капучино, няколо хапки брауни
- домашна баница
- броколи и карфиол на пара, камембер; домашна шоколадова торта
- домашна погача, масло
- малло бейлис

Вода:
- 2

Сън:
- 5.30, 8

01.01.20
22:29

Честита нова година.
Не мога да се оплача от 2019, най-гилямото щастие се появи в живота ни. ❤ Всичко останало няма такова значение.

Движение:
- йога, час
- разходки

Храна и добавки:
- Б9, водорасли - двойна доза...по случай нова година 😂 , масло от дроб на треска
- райска ябълка с банан и малко козе мляко
- капучино
- пълнозърнести мини гевречета, вдна хапка брауни, малко оризово-кокосово мляко
- домашна шоколадова торта
- суров карфиол, домашна погача, камембер, млечно кисел десерт

Вода:
1.8

Сън:
- станахме към 7.45, обаче снощи от 0 до 1 часа успокоявах Малчо, който се уплаши от фойерверките, съответно аз заспах към 1.30 някъде.
Най-омразната част от нова година ми са фойврверките и пиратките. Като бойно поле става, никак не ми създава празнично настроение. Едно време котаракът ни се криеше зад вратата в банята и изпадаше в шок, а сега бебо рева истерично.

ПП: Лебедите са пристигнали. 😄 ...и хората продължават да ги хранят с хляб и баници, въпреки предупрежденията, пе тази практика е опасна за лебедите. Днес една жена хвърляаше баница на метър пред нас, при което около 20 гларуса се нахвърляха да се бият за нея, кълвейки лебедите по главите, а коментарът и беше “боже, колко са ужасни...” ....?!?!?! Бебо се разплака, аз, разбира се, и предложих да спре, при което отговора беше, че ще си прави каквото си иска. Много съжалявам, че добичетата не изкълваха проскубаната и коса.

Мнението беше редактирано от Margi на 01.01.20 23:13.

02.01.20
20:16

Движение:
- масаж
- опит за ресторативна йога, около 20 мин, легнах в Супта Бадхаконасана и...се събудих след почти час, защото Малчо се разплака

Храна и добавки:
- водорасли, омега
- какао с оризово-кокосово мляко, мед
- райска ябълка, половин банан
- шоколад и по една хапка от пюрето и две-три домашни бебешки бисквитки
- козе сирене, домашна шоколадова торта
- крем супа от броколи и карфиол, домашна погача с масло и козе сирене; 2 шоколадови бонбона

Вода:
- 1.8

Сън:
- 3.30, 7.30

03.01.20
17:33

Движение:
- йога, час...поне не заспах
- разходки

Храна и добавки:
- Б9, водорасли, масло от дроб на треска, Д3
- какао с оризово-кокосово мляко, мед, морска сол
- малко банан и райска ябълка
- варено яйце, малко камембер, масло; тиква с джинджифил и мусковадо; шоколад
- домашна шоколадова торта
- малко бейлис
- броколи с карфиол (пюре от на Малчо); козе сирене, сладко от люти чушки

Вода:
- към 2

Сън:
- 1.30, 4.45, 8

Мнението беше редактирано от Margi на 03.01.20 22:22.

05.01.20
20:35

Последните два дни са ми като един - и двата дни в път прекарахме.
Вчера преди тръгване - 4- минути йога; днес сутринта стойки на ръце към стената, а като се прибрахме няколко кръгчета: планк/лицеви опори/скачащи напади/глутеус мост (с тежест)/клек с пудовката от дефицит.

Храната вчера беше прилична като за  път, днес - не много добре.

Водата - бива.

Сънят - разпокъсан. От смяната на обстановки вероятно, Малчо се буди и се изправя на кошарата и плаче докато не го взема при нас.

06.01.20
21:50

Движение:
- Суря Намаскар, обърнати, 30 минути
- разходка
- бг клек с бебе 8+ кила, подскок от клек (без тежест)
- ресторативни пози, 20-30 минути

Храна и добавки:
- активен въглен
- Б6, водорасли, пробиотик, масло от дроб на треска
- какао в чага чай с кокосово масло и мед
- хрупкав течен шоколад
- банан
- моркови с хумус
- шоколад
- домашни бебешки бисквити
- малко (ок. 60-70 мл) бяло Евксиноградско вино; броколи на пара, дом.кисела краставички; басмати с кисело зеле и козе сирене; шоколад
- сладък салам, половин парче дом.баница

Вода:
- 2

Сън:
- 3; 8

Иначе, 52.5 кила почвам годината, т.е. баниците не са се отразили на кантара. 😂

Мнението беше редактирано от Margi на 06.01.20 22:19.

07.01.20
23:04

Движение:
- йога, към 45 минути, доста разпиляна, на Ширшасана, Малчо ми бъркаше в носа и се изправяше по мен 😂
- с пудовката: суингове, клек пред гърди, гребане

Храна и добавки:
- Б9, водорасли, масло от дроб на треска
- какао в чага чай с кокосово масло и мед
- тахан с мед, лимон, канела
- банан
- 2 варени яйца от весели кокошки, домашен сладък салам, малко дом.баница
- черен шоколад
- половин авокадо
- някаква сурова бисквитка
- ацидофилно мляко (скоро не бяхме вземали, вкусът му беше като на нормално кисело мляко, дано е била дефектна партидата, а не влошено качество)
- портокал
- парче домашна баница

Вода:
- между 1.5 и 1.8

Сън:
- имам чувството, че на всеки час се будихме, нямам представа колко пъти. По едно време през нощта ме заболя главата, цял ден ме боля и все още продължава.

08.01.20
20:41

Движение:
- йога, малко над час, на Ширшасана и Сарвангасана пак имах earthquake test
- разходки

Храна и добавки:
- активен въглен
- Б6, 12, пробиотик, масло от дроб на треска
- какао в чага чай с мед, кокосово масло
- овес, конопено семе, чиа, мед
- черен шоколад
- половин авокадо
- броколи с лук и авокадо; 2 яйца на очи; сладък салам
- домашна баница
- малко шоколад
- 50 мл евксиноградски траминер,  кисело зеле със зехтин и червен пипер; препечени филийки пълнозърнест хляб с кашкавал; шоколад

Вода:
- 2

Сън:
- почти не, на всеки час и половина будене, а зъб още няма 🙄

Мнението беше редактирано от Margi на 08.01.20 23:25.

Ох, съчувствам. По-бързо да избиват зъбките.

09.01.20
18:43

Движение:
- Суря Намаскар, 20 мин
- клек с високо изтегляне с пудовката от дефицит + клек с подскок + колелце от колене
- 30 мин опит за ресторативна йога, но няма много ресторативно усещане когато те дърпат за блузата, скубят, бъркат в носа и т.н.

Храна и добавки:
- активен въглен
- пробиотик, масло от дроб на треска, водорасли
- кафе Бурунди в чага чай с кокосово масло, мед
- банан
- шоколад
- банан
- препечени филии пълн. хляб с кашкавал
- броколи на пара със сметана; шоколад
- фъстъци

Вода:
- 1.8

Сън:
- 1, 4, 6, 8

Мнението беше редактирано от Margi на 09.01.20 19:13.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1