Движение:
- МЦ йога, час
- 12 000 крачки, не знам кога ги навъртях в тези порои
Храна и добавки:
- активен въглен
- кафе в чага чай с кокосово мляко и кафява захар
- квасен хляб с авокадо и пармезан, малък резен кашкавал, хрупкав течен шоколад
- кафе в чага чай с кафява захар и соелтов кекс със захар мусковадо
- ром с лимонова сода
- малко от салатата, което ми остави малкия, бях си направила 2 яйца на очи, а за малкия - риба, но той не пожела риба, почти ми изяде яйцата и аз пак ядох хляб с вчерашната крем супа от коприва и зеленчуци; медени вафли
Вода:
- 1.2
Сън:
- не сме се будили до 7.30
Ходихме на очен лекар, профилактично, педиатърката ни беше пратила. Каза че всичко е топ. Вики се държа учудващо добре дори и предвид факта че си почакаме доста отпред.
Предните дни - нищо особено, освен че ме боля глава. Започна онзи ден вечерта. Пих аспирин, на сутринта беше по- добре, но не знма защо реших да изпия две силни кафета и започна адското главоболие. До вечерта вече ми се виеше свят, болеше ме корема и ми се повръщаше. Пих аспирин, който не помогна, а преди лягане и активен въглен, поне на корема ми олекна.
Днес по-добре откъм глава, но малкия ме побърка. Не е спрял да мрънка, като за капак, имахме пътуване с влак, не мигна и секунда там, спа докато се придвижи до гарата само. Когато не спи, ми иде да се гръмна. Това е единственото време, в което душата ми си почива.
Иначе, храната днес е основно череши, без кафе, пих едно какао, на обед ядох нещо като къри с басмати с киное, грах, подправки. От на Вики обяда. Вечеря - вероятно в плевенския Хумус хаус.
Започна много да ми дотяга съвсем сама да съм с Вики по цяла седмица, от две години и един месец не съм оставала сама със себе си за повече от час.
ПП: А, да - пристигна ми новата ергораница. Пак Тула, но тодлър размер. Като я сложих, устуанових от колко време съм се мъчила с предишната. По-голямата платка притегля повече от тежестта към тялото ми и не ми виси на раменете. ❤️ Ергораниците са ми бебешката/детска покупка, за която не съжалявам и са си стрували всяка стотинка.
Разбира се, ако Вики не риташе докато го нося, щеше да ми е доста по-лесно.
Мнението беше редактирано от Margi на 17.06.21 19:28.
Движение:
- йога, 50 мин
- разходки докато не валеше, после - към Улеите. През целия път - проливен дъжд.
Храна и добавки:
- кафе Кения с кокосово масло и кафява захар
- череши
- къри с червена леща, кафе, сурова торта, в хумус хаус
- тахан с мед
- няколко бадема
- малко таратор, омлет от 2 яйца с кашкавал, вафла хармоника, домашни “целувки”
Вода:
- не беше много, към 1.2 вероятно
Сън:
- малчото ме събуди в 6 и малко
Още малко да се оплача. Предната седмица, когато бяхме на Бъндерица, ми беше супер отпаднало. Не знам защи реших аз да нося Вики, но страшно ми натежа. Бях с твърдите обувки, които нося само в дъжд и сняг и не са ми твърде удобни за сухо време и камъни, та от тогава нещо си направих на левия глезен, което още ме боли, на моменти силно. През седмицата дори ми се стори че е малко надуто мястото.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.06.21 23:19.
Движение:
- йога, час, но нещо се мотах
- разходки, в редките моменти когато не валеше. Вечерта излязохме с Вики - голяма радост бяха светулките и жабите. ???
Храна и добавки:
- кафе Кения в чага чай с кокосово масло и кафява захар
- 2-3 лъжички овесени ядки с чиа, кокосово масло, лиофилизирани ягоди и мед, лъжичка хрупкв течен шоколад
- същото кафе като горе, само че с кокосово мляко
- чапати с кашкавал, ореховка, вафла хармоника
- бадеми
- салата от рукола, домати, краставица, шарлан; просо със зеленчуци, подправки и кокосово мляко, шоколад, вафла
- малко чапати
Вода:
- 1.4
Сън:
- в 6 и нещо ме събуди малчото, но се излежавахме до към 8
Мнението беше редактирано от Margi на 19.06.21 22:44.
Движение:
- йога, час
- разходки
Храна и добавки:
- 2 кайсии
- няколко ягоди
- кафе Кения в чага чай с кокосово мляко, кафява захар
- банан
- половин шоколад
- бадеми, рообар
- още малко шоколад
- салата, както вчерашната, басмати с домати, чубрица, ким, рукола и др., вафла, малко дом.кекс
- дояждане с чапати, някакви бисквити
Вода:
- 1.4
Сън:
- не съм се будила през нощта, но много тежко се събуждам сутрин
Имам огромното желание да гладувам на кратки периоди (20-24 часа), но за съжаление, до обед вече е изчезнало, корема ми стърже и съм пред припадане от глад. ? Нищо, някой ден ще стане. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 20.06.21 22:36.
Движение:
- йога, 50 мин
- разходки, по-скоро бягане след колелото на малкия
- мислех да тренирам, но...нямах желание ?
Храна и добавки:
- пробиотик
- череши
- кафе Кения с кафява захар
- кайсии
- половин банан
- кисело мляко с мед
- 2 чапати с мед
- крем супа от... всичко (кейл, тиквичка, морков, пресен грах, лук, чесън, бахар, ким, сметана, пармезан), чапати, от вчерашния ориз с малко добавен пресен грах на пара, кекс с мед (взех си акациев мед и много ми се услади), бисквита
Вода:
- 1.8
Сън:
- последните дни малкия се мести при мен към 6 и спим до към 8. Поне той спи. Има навика като се сгуши в мен да ме щипе по ръката, та моят сън горе долу приключва.
Малките котачета са пораснали. Едното вече подмяташе мишка. Не знам дали беше негова или майка му я беше донесла. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 21.06.21 22:55.
Движение:
- йога, час
- стадартното бягане след малкия
- слънце и къпане на водопада, доста се е постоплил, но все пак е прохлада водата
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе, както вчера
- череши
- кафе Кения в чага чай с кафява захар
- крем от кашу с мед, лъжичка от обяда на Вики за проба (къри от киноа, зелен грах, кашу, подправки, кокосово мляко)
- една хапка баница (днес всичко ми е на хапки)
- сайдер
- купичка от кърито, печени тиквички с шарлан и копър, кекс с мед, вафли
Вода:
- 2
Сън:
- обичайното
Мнението беше редактирано от Margi на 22.06.21 22:33.
Движение:
- напади, подскоци, лицеви опори
- с колелото до Трявна и обратно
- слънце, студена вода
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе както предните дни
- овесени ядки с кокосово масло, чиа, мед
- череши
- крем от кашу с мед и чиа
- банан
- 2 филии квасен хляб с масло и кашкавал, шоколад
- малко салата, крем супа - както вчерашната но без грах с една филия квасен хляб, 2 вадли хармоника, шоколад
Вода:
- към 2
Сън:
- заради повечето вода се събудих към 4.30 за тоалетна, трудно заспах, а малкия ме събуди в 6.30
В последно време кафето ми е станало една от основните храни в менюто.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.06.21 22:12.
Движение:
- йога, час
- слънце, студена вода, обикаляне
Храна и добавки:
- череши
- още едно кафе, същото като горното
- 2 червени кайсии
- басмати с коприва и кисело мляко, филия квасен хляб с масло и мед, шоколад
- кисело мляко с чиа и банан
- още половин филия квасен хляб с масло и мед
- малко салата, малко супа като вчера, спагети с масло, пармезан и сух чесън, вафли
Вода:
- към 2
Сън:
- до към 7 без нещо
Малкия стъпи на пчела. Поне разбрахме, че не е алергичен. Не че има причина да е, но все пак. Малко след като го ужили, тръгна да бяга по баира надолу, явно ужиления крак не е бягал както неужиления, и обели и коленете.
За пръв път видях женска светулка - не лети, прилича на ларва и свети в зелено. ?♂️
Мнението беше редактирано от Margi на 24.06.21 23:11.
25.06.21
11:34
Малкия стъпи на пчела. Поне разбрахме, че не е алергичен. Не че има причина да е, но все пак.
За съжаление причината за алергиите не ясна. Както нямаш може да се отключи, а после изведнъж да изчезне.
За пръв път видях женска светулка - не лети, прилича на ларва и свети в зелено. ?♂️
И свети постоянно.
За съжаление причината за алергиите не ясна. Както нямаш може да се отключи, а после изведнъж да изчезне.
Абсолютно, като дете са ме жилили многократно и нищо освен лека болка, преди две-три години на Банско, ми се взе акъла. Ръката ми стана “боксова ръкавица” за минути.
Мнението беше редактирано от Splash на 25.06.21 11:35.
Абсолютно, като дете са ме жилили многократно и нищо освен лека болка, преди две-три години на Банско, ми се взе акъла. Ръката ми стана “боксова ръкавица” за минути.
Зависи от мястото където те ужили и реакцията на организма . Мен са ме жилили и по 50 на ден и единственното, което се случва е да вдигам лека температура вечерта. Най много боли носа и ухото .... Но аз съм свикнал с пчелната отрова . За всеки случай имам необходимите медикаменти в колата и шишенце ракия под ръка .
Пчелите не обичат пияни , потни , мръсни с дъх на чесън, лук парфюм и други аромати :-)
Напада когато е се чувства застрашена . Силен шум , тропане , удари, бягане и ръкомахане :-))) . Когато ви нападне няма да ви остави докато не ви жилне. За това по добре я убийте . Ако ви жилне изстържете веднага жилото с нокът а не се опитвайте да стискайте от двете страни да го извадите. Жилото е снабдено с кукички и мехче - мускул който дори и при отделяне от пчелата продължава да изпомпва пчелна отрова.
И все пак пчелната отрова е полезна :-)
За аергията, имах предвид, че нито аз, нито Слави сме имали, нито е бил изложен на някакви фактори, благоприятстващи появата и. Разбира се, никога не се знае.
Пчелата не го нападна, просто той стъпи отгоре и, нямаше как да не го ужили.
Пак по-добре. Миналата година беше стъпил на стършел. Тогава викахме бърза помощ и бихме урбазон, защото се паникьосахме. За наш късмет, стършела беше на ръба на силите си, дотолкова, че след като го ужили остана закачен на крачето му и трябваше аз да го махна. Явно й отрова не беше пуснал много. Но, тогава беше на година малко и не ни се чакаше да видим дали има алергия към стършели.
Иначе, имахме случай в Банско с една нервна пчела, която се появи отнякъде и се въртя около 5 минути докато най-после и или Слави точно под окото.
И да, светулката светеше постоянно. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 25.06.21 13:00.
25.06.21
15:22
Със стършела и малко дете работата си е сериозна...Там и леко ужилване е лошо, реакцията е много силна.
Със стършела и малко дете работата си е сериозна...Там и леко ужилване е лошо, реакцията е много силна.
То и с възрастен не е много хубава работата като го ужили. ☺️
Надявам се поне стършели вече да не настъпва. Този беше не много жизнен, защото по-рано през деня, бяха махали 4-5 гнезда на стършели, настанили се в стар кошер. Явно от препарата с който са третирали, се е спасил, но е бил на края на силите си.
Мина една година от тогава, но и досега като го попитам къде го е ужилил, показва крачето си.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.06.21 15:40.
Движение:
- йога, час
- слънце, студена вода - последното къпане на студения водопад беше в 22 часа, с фенера
Храна и добавки:
- овесени ядки с чиа, мед
- още едно кафе както горе
- 3 кайсии
- шоколад
- кисело мляко с чиа и мед, 2 хапки домашна баница
- сайдер
- салата домати, краставици, рукола, шарлан; задушени картофи с масло, чесън и пармезан, резен кашкавал; вафла, шоколад
Вода:
- към 2
Сън:
- чак в 7.20 ме събудиха
Ето я светулката. Същата вероятно, на същото място:
Мнението беше редактирано от Margi на 25.06.21 22:35.
Движение:
- йога, час
- разходки
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе Кения с кокосово мляко и кафява захар
- банан и редче шоколад
- шоколад
- кафе Кения с кафява захар
- 2 кайсии
- къри от басмати, кашу, грах, подправки, кокосово мляко и много зеленчуци, вафла, шоколад
- квасен хляб с кашкавал, препечен, домашен кекс с мед
Вода:
- 1.7
Сън:
- Вики се събуди към 6 и плачеше, после се въртя и така и не заспах е повече, колкото и да се опитвах
Ходихме да гледаме влака теглен от парен локомотив, който днес бяха пуснали като атракцион от Горна Оряховица до Плачковци. Малкия беше във възторг.
Мнението беше редактирано от Margi на 26.06.21 22:42.
Движение:
- йога, 20 мин
- слънце, студена вода, после пътуване и плевенска жега
Храна и добавки:
- кафе Кения с кокосово мляко и кафява захар
- овесени ядки с чиа, мед, кисело мляко
- капучино
- половин салата домати с овче сирене и половин пърленка, половин десерт ?
- няколко глътки сайдер
- теглила сънрайс - калпаво направена
- салата ДК зехтин, ементал, чапати, шоколад
Вода:
- към 1.4
Сън:
- пак рано ме събуди малчото
Пак резюме за последните дни:
Върнахме се в София. Пак жега, но доста по-добре от Плевен. А вкъщи направо си е хладно, под сянката на голямата липа. Има един недостатък обаче - пчелите. Днес в 7.30 отворих прозореца да влезна хлад и заедно с него влязоха поне 10 пчели. Първите две изгоних, но повечето се наложи да убия, защото щях да ги гоня поне до обед. ?
Нямам пропусната йога, вчера малко възстановителна практика.
Храната е малко, основно кафе и плодове. Водата - между 1.5 и 2 литра.
Добавки - МСМ намерих в шкафа в Плевен и пих два дни. Взех си тинктура от родила и сега си я пия всеки ден.
Храната за днес :
- лъжичка мед, разбъркана с родила и пчелен прашец
- кафе с кокосово мляко и кафява захар
- половин нектарина
- ментов чай с мед и кекс от три съставки (спелтово брашно, кокосово мляко и захар мусковадо)
- вечерта - нопривена крем супа, къри от червена леща, басмати, зеленчуци и подправки, нещо сладко
А, да. Снощи пих два аспирина, главата пак ужасно ме болеше. Предполагам, че е заради климатика в колата - не пътувахме с нашата и този климатик доста силно работеше, колкото и да настоява за увеличаване на градусите, все ми духаше в главата. Мисля, че и на Вики му дойсе в повече климатика (предвид че никога не е стоял повече от 5 минути в климатизирано помещение) - закашля се на два пъти през деня, ще го следя.
Последните дни, храната е малко, основно вечер. През деня - тинктури разбъркани в по лъжичка мед и някое кафе и плод. Йогата е ясна, с изключение на днес, защото следобед пътувахме. Водата е около 1.5 - 1.8 л, пак с изключение на днес (малко над литър).
През нощта почти не се будя, но въпреки това съм скапана.
Добавките: активен въглен, родила, хлорела и това от снимката, за което благодарности на Иво. Ще се опитам да давам по малко рейши на малкия, само трябва да измисля с какво да го разредя, че е доста силно на вкус и градус. Той си хрупа иначе таблетките синя спирулина.
Мнението беше редактирано от Margi на 03.07.21 23:29.
Движение:
- без йога пак, но крачките са 30 000 - до Демяница и обратно + още доста трамбоване. Малко разтегнах по някое време, за 5-10 мин
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе с рейши, родиола, кокосово масло и кафява захар
- няколко малини
- на Демяница - половин пържена филия, половин купичка мляко с боровинки
- няколко ягоди
- малко от смутито с дракони плод на малкия
- джин със сода битер лимон
- салата домати, краставици, авокадо, зехтин; остатъка от един хумус отпреди 3 дена, 2 лъжички от ориза с коприва и левурда на малкия от обяд, няколко крекера с кашкавал, шоколад, домашно руло с маково семе (от рускинята на пазара)
Вода:
- 1.7
Сън:
- по едно време се събудих, май ми беше топло
На малкия му дадох 6-7 капки рейши в чай от кантарион и мента с мед. Хареса се, дозата малко хомеопатична, но е много силен извлека иначе.
Мнението беше редактирано от Margi на 05.07.21 18:10.
Движение:
- йога - 15 мин сутринта и още час следобед
- разходки из гората
Храна и добавки:
- кафе с кокосово мляко, рейши, родила, кафява захар
- 3 ягоди
- половин праскова
- кафе с кокосово мляко, чага, рейши, кафява захар
- шоколад
- половин банан, 2 хапки от келса на малкия
- джин с някаква гадна сода
- салата ДК зехтин, 1 яйце на око, сирене на тиган с куркума, вафла хармоника, бял шоколад
Вода:
- над 2, заради сиренето на вечеря
Сън:
- събужда се към 5, за тоалетна
Събираме ягоди и боровинки в гората. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 05.07.21 22:50.
Движение:
- йога, около 50 мин
- качихме се с лифта до Бъндеришка поляна и от там се разходихме до х. Бъндерица (ок. 30 минути със свежи темпо). По-точно Вики се вози в раницата а аз давах газ нагоре, за да не заспи преди да сме стигнали. После обратно по същия път.
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе с кокосово мляко, родила, астрагал, кафява захар
- половин купичка кисело мляко с боровинки, на хижата + половин праскова
- остатъка от овеса на малкия от закуска (с конопено семе, ягоди, кокосово масло и мед)
- астрагал в лъжичка мед
- шоколад
- какао с кокосово масло, рейши, чага, мед - разделихме си го с малкия
- джин с битер лимон
- салата ДК зехтин, ръжен хляб с кашкавал, крекери, кекс с маково семе
Вода:
- около 2
Сън:
- събудих се около 6, но си доспах до 7.30
Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.21 07:45.
Движение:
- йога, 45-50 мин, основно пози от седеж и възстановителни, че много ми дойде трамбоването тези дни
- от х. Вихрен до ез. Окото и обратно, после до х. Бъндерица, Бъндеришка поляна и от там - с лифта до долу. Хубава разходка стна, но малко транзит минахме по всички места, защото ми се искаше да се приберем до обед, а всъщност, можеше малко да забавим.
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе с астрагал, родиола, кафява захар, кокосово мляко
- половин праскова
- половин купичка кисело мляко с боровинки
- кафе с рейши, чага, кокосово масло
- сусамка
- малко крем от авокадо/банан/ягоди, няколко спелтови солети
За по-късно плановете са:
- джин с тоник
- салата, палачинки (с квасена сметана вместо мляко, защото никак не ми се ходи в посока града да пазаря ?) със сирене и с нещо сладко (вероятно мед)
Вода:
- към 2
Сън:
- към 6 и нещо се събудих
Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.21 17:06.
Движение:
- 12 000+ “горски” крачки, търсихме ягоди
- 40-тина мин йога, възстановява пози, нямах грам сила. После се разбра защо - ПМС е било.
Храна и добавки:
- кафе с родила, чага, кокосово масло, кафява захар
- 2 резенчета праскова
- ръжен хляб с червени боровинки (от пекарната наблизо) с масло и мед
- шоколад
- астрагал в лъжичка мед
- 1 - 2 малки хапки от филията с мед и масло на малкия
- джин с битер лимон
- домат, малко пиперка, омлет със сирене и доста масло, още половин филия от хляба с масло и кашкавал, сусамка
Вода:
- вероятно към 2
Сън:
- не помня дали се будих
- следобед подремнах 30-40 мин
Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.21 22:37.
Движение:
- качихме се с малчото с маршрутката до х. Вихрен. От там се разходихме до Окото, там се помотахме, хвърляме камъни във водата, после се спуснахме до Банско със спиране на х. Бъндерица за обяд. Не беше най-добрата идея за 2ри ден МЦ, но в главата ми беше по-лежерно, отколкото се оказа. Всъщност, беше си лежерно докато не стигнахме Бъндеришка поляна - от там ни хвана жегата и грам сянка нямаше до долу. Телефона отчете към 23 000 крачки, това - само надолу и все с Вики на гръб.
- 10-15 мин, няколко възстановителни пози
Храна и добавки:
- кафе, както вчера
- астрагал разтворен в малко мед
- 3 резенчета праскова
- шоколад, кисело мляко с боровинки
- астрагал с мед, разредени с вода, като сок
- половин филия ръжен хляб с боровинки, с масло и мед
- малко домат, малко препечен хляб с кашкавал, половин варени яйце
- шоколад
Вода:
- към 1.5 вероятно
Сън:
- по някаква причина не можах да заспя, въртях се сигурно над час, и през нощта се будих без причина
Мнението беше редактирано от Margi на 09.07.21 22:35.
Движение:
- телефона отчете почти 32 000 крачки. Ходихме до х. Демяница, от там до първото от Василашките езера (мисля, че Рибното Василашко ез. но не съм сигурна) и обратно. Половината път с малкия на гръб. Нямаше време за никаква йога, прибрахме се към 4.30 и след 30 мин пак излязохме. Тайминга ни беше забележителен. 10 метра преди колата започна да вали дъжд. Докато слизаме с колата надолу, и градушка имаше.
Храна и добавки:
- кафе, като предните дни
- резен праскова
- на Демяница - малко овче мляко с боровинки, не цяла пържена филия със сирене
- шоколад, джин с битер лимон
- доизядох обяда на Вики, който той не поиска (защото имаше кисело мляко) - къри от басмати, нахут, зеленчици
- на Кринец - шопска салата, пържени картофи
- шоколад
Вода:
- 1.8
Сън:
- спах като пребита
Мнението беше редактирано от Margi на 11.07.21 08:14.
Все се чудя за показателите от телефона (последната снимка в горния пост), тези минути какво означават? Време за 1 км, или нещо друго?
Ако някой знае, нека сподели.
Все се чудя за показателите от телефона (последната снимка в горния пост), тези минути какво означават? Време за 1 км, или нещо друго?
Ако някой знае, нека сподели.
Много вероятно да е така това с минутите. слави голям педант, така го беше лъснал тоя голф, че направо все едно от магазина беше излязъл и гумите и те лъснати, чисто чисто :)
Това е показател за време, през което е извършвана дейност със средна до висока интензивност т.е. в случая 9 минути бързо ходене и /или/бягане.
Ако някой знае, нека сподели.Много вероятно да е така това с минутите. слави голям педант, така го беше лъснал тоя голф, че направо все едно от магазина беше излязъл и гумите и те лъснати, чисто чисто :)
Той служебния бе, затова :) Иначе сме си с Кугата :)
Движение:
- само малко МЦ/възстановителни йога, 50 мин някъде
Храна и добавки:
- астрагал с мед и вода
- кафе, както предните дни
- ягоди, френско грозде
- кекс с карамел и орехи от рускинята на пазара в Банско
- шоколад
- ягоди
- сйдер и малко бисквитки хармоника
- салата, домашна пица с блат от спелта (лимецово то тесто става по-добро), шоколад
- чай от лавандула с мед
Вода:
- вероятно към 1.2
Сън:
- Вики на два пъти се събуди с плач. Явно нещо е сънувал.
Всеки път когато си тръгваме от Банско, ми е много тъжно. Чувствам се спокойна там.
Мнението беше редактирано от Margi на 12.07.21 00:16.
За минутите, си го пишело там, само трябвало да цъкна, за да видя, но кой да се сети. Да, показва времето на по - интензивна дейност, но как го измерва, ми е загадка.
За минутите, си го пишело там, само трябвало да цъкна, за да видя, но кой да се сети. Да, показва времето на по - интензивна дейност, но как го измерва, ми е загадка.
Пак там го пише...
Когато крачките са повече от 100 в минута.
Да, много ми се е спяло когато съм чела и не съм прочела до край. Благодаря. ?
Като се приберем в София, започва да ме мързи да пиша. Вероятно защото ежедневието ми е малко монотонно тук и няма кой знае какво за отбелязване.
Движението е основно възстановително, едно заради жегата, второ заради това, че доста явно се е натрупала умира от обикалянето из Пирин с 13 кила дете на гърба. Изобщо не мога да събера сили и да взема пудовките засега. Не се и опитвам.
Добавките са астргал, родиола, рейши и чага, някои добавени към кафето, някои разредени във вода с мед. Когато се сетя, пия и пробиотиици. Също и активен въглен.
Храната е основно във втората половина на деня.
Водата - между 1.5 и 2 л.
По някаква причина последните дни си лягам след 0 часа и това ме пребива.
Включих се в един “женски клуб” на Елена Улмасбаева, където се говори за въпросите извън йога. Този месец сме на темата за децата. Честно казано, товаря се от историите, които понякога хората споделят. Но напълно споделям опита за това, което тя твърди, че до определена възраст на децата, майките са абсолютно необучаеми и невъзприемчиви. Не знам дали е от топлото или от умората, но мозъкът ми просто спи. Една задача да имам за деня, която изисква концентрация и ми е тежко. ?Отделно колкото и да не гледам новини все нещо ми попада в полезрението и ме товари допълнително.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.07.21 16:13.
Движение:
- йога, час
- рзходки
Храна и добавки:
- кафе в чага чай с рейши, родиола, кафява захар
- половин праскова
- кафе в чага чай с кафява захар
- доста пъпеш
- тахан с мед и половин лъжичка хрупкав течен шоколад
- салата ДК и елда със зеленчуци и пармезан, нещо сладко
Вода:
- предполагам, близо 2 ще се съберат до довечера
Сън:
- към 5 се будих, беше ми топло и Вики май нещо се размърда, към 7 реши да се премести при мен и да се върти и да ме щипе , към 7.40 не издържах и станах
Мнението беше редактирано от Margi на 15.07.21 16:22.
Движение:
- понеже се очертаваше да сме на път във времето ми за йога, сътринта малко пораздвижих пудовките
Храна и добавки:
- кафе в чага чай с рейши, кокосово масло и кафява захар
- половин праскова
- рокет боза, изпих я цялата (0.5) и ме боля корема след това
- половин сайдер
- салата ДК, чапати с хумус, малки тиквички с извара на фурна, шоколад, кекс
Вода:
- не знам дали и литър се събра, но след бозата никак не ми се пиеше
Сън:
- събуждахме се в 2, тъкмо заспах пак и малкия отново ме събуди в 3, имах усещането че цялата горя - прозореца отворен, а никакъв хлад не влиза, взех си леден душ посред нощ и към 4 вероятно съм заспал. Станахме в 8.30. Цял ден ми е тегаво след толкова събуждане. Не знам преди как съм карала с по 3 събуждания нощем. Тогава пък през деня нямаше толкова бягане след малкия, той си спеше по 2-3 пъти през деня...
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.21 07:44.
Движение:
- йога, час - доста тегаво ми беше, дори без стоящи пози. Започнах с Шавасана.
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе Кения в чага чай с кокосово мляко, рейши и кокосова захар
- пъпеш
- диня
- овче мляко с мед
- диня
- астрагал с мед и вода
- чапати с масло и кашкавал, малко люта чушка, шоколад
- сайдер
- таратор, киноа с червена леща, зеленчуци и кокосово мляко,, бисквити с крем
Вода:
- 1. 4
Сън:
- без събуждане до 7
От снощи започна да ме наболява главата (дясната половина), днес по обед вече беше непоносимо. Изпих аспирин, никаква полза. Няколко часа по-късно - половин чаша вода с астрагал и мед и не знам дали от него, но за половин час главата ми беше като нова. Обикновено си ме боли по минимум 24 часа когато ме хване. Принципно на астрагала не се приписва такъв ефект, но важното е че ми олекна.
Тази вечер чухме лисица в гората. В последните ходи и не бяхме засичали.
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.21 23:06.
Движение:
- йога, 50 мин
- много слънце, водопада вече не става за да се разхлади човек, почти изсъхна
- малко гребане с пудовката
Храна и добавки:
- Странджански чай с мед
- кафе Кения в чага чай с кокосово мляко, родиола и кафява захар
- диня
- половин банан
- кашкавал с масло, шоколад
- сайдер
- корнишон, басмати с панир, куркума и подправки, сладолед и малко кокосов крем с банан и лайм
Вода:
- 2
Сън:
- по някое време Вики се събуди и дойде при мен, беше още тъмно