Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

15.09.11
20:18

...и положителните моменти от днес - да не е само мрънкане (wasntme) Това на последната снимка тепърва предстои да подобрявам формата :)

Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.11 20:23.

15.09.11
20:21

Ееееее ама много кефиш Марги, тия снимки са направоооо меко казано страхотни :) А относно емоциите ти днес, може да е било и за добре, приеми го така, така е трябвало да се случи :)

15.09.11
20:46

Маргаритке, страхотна си!! (bow)

15.09.11
22:15

Маргаритка,
и аз по същия начин,  не мога да работя с българи, това е най-големия кошмар, даже си мислех да се запиша на бокс, за да развия някаква агресия, за да се справя с Бг действителността, след като съм работила цял живот с американци или германци, не мога да ги понасям органично някои хора тук...И това всяко зло за добро, не знам, тази държава е пълен провал...

16.09.11
00:07

Марги, първо да кажа, че снимките ти са страхотни, в чудна форма си и си голямо вдъхновение :-)  И с твоите снимки, и с клипчетата, които си пуснала. От последните страници лъха някаква сякаш неизчерпаема енергия, много ми хареса усещането :-) Благодаря ти!

16.09.11
06:29

@Джой - за огромно съжаление си права - тази държава и типичния ни манталител са катастрофални, колкото и да съм се опитвала да се убедя в противното. Ако случайно на някое място работят с професионализъм, то е изключение, а не правило.
@Марти - ами, енергията “извира” отнякъде дълбоко. Дори и да се чувствам физически смазана, винаги има “нещо”, което ме вдъхновява и кара душата ми да се усмихва. :) (sun)

16.09.11
13:04

Петътк, 16.09
Движение:
3 кръга от:
400 м бягане
100 м спринт
100 м ходещи напади
+ 50х squat kick
50х ходещи напади с мах напред (целта беше кракът да стигне максимално близо до носа)

Всичко това ми отне 25 мин и няколко секунди :)

Храна:
06.00 - вчерашния шейк* (т.е същия като него..не че от вчера е  останал ;) )
12.00 - диня
13.00 - овесени ядки* с конопено семе*, какаови зърна*, кардамон, мед*

Предстои още и движение, и храна :)

Мнението беше редактирано от Margi на 16.09.11 13:04.

16.09.11
21:07

Добавям:
17.00 - шепа и половина пресни орехи
20.30 - бях повече жадна, отколкото гладна, така че погълнах огромно количество диня и още шепа орехи

90 мин Хата йога, на която имах удоволствието да се запозная с ето тази чаровна девойка. Надявам се пак да се срещаме. :)

За днес - толкова. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 16.09.11 21:40.

17.09.11
18:11

Събота, 17.09
Движение:
Днес само тренировка, без йога:
6 минути с по 20 секунди почивки между минутите:
hindu burpee
DB burpee+curl+press 2x5kg
crab turnover+kick burpee
DB burpee+snatch @2x10kg
box jump burpee
DB renegade burpee+dead lift @2x10kg
интервали 30:30 секунди в 6 кръга, без почивки:
A1: inclined bench press (DB)+curl @2x5kg
A2: lateral raise @2x5kg
A3: dive bombers
B1: lat pulldown @35kg
B2: hanging knee raises
B3: kalari push ups
+ 3 минути на страна - прогресия страничен планк-страничен планк в полулотос-страничен планк с повдигнат крак
малко стречинг

Последните няколко тренировки забелязвам обезпокоителна закономерност: цял ден кипя от енергия, до момента, в който стъпя в залата :D Странна работа. Все се каня да поразредя този тип тренировки до 1 на седмивца, обаче ми се тренира. Наркомански работи. (wasntme)

Храна:
06.30 - шейк от конопен протеин*, какаови зърна*, кардамон, гуарана*, мед*, течен шоколад-портокал*, Н2О
07.30 - шепа пресни орехи
12.30 - същия шейк както сутринта
13.30 - още шепа пресни орехи
17.00 - малини
18.00 - салата от зеле, морков, червена пиперка, хималайска сол*...и в салатата добавих задушен в палмово масло* нахут* с люта чушка и синап; десерт - извара* с домашно сладко от вишни*
20.30 - малък пъпеш

Мнението беше редактирано от Margi на 17.09.11 20:44.

17.09.11
20:12

35 мин йога - малко, но от сърце :D ...докато не си взема дозата, не се успокоявам... ;)

17.09.11
23:24

привет,

абе имам една чуденка и реших да се допитам до теб, като експерт по супер-храните :) надявам се не ти цапам дневника. Маката губи ли си свойствата, ако минава през термична обработка? От известно време си я слагам в овесената питка, ама се чудя като мине през котлона остава ли нещо полезно от нея?

Поздрави и адмирации от снимките в началото на тая страница (sun)

18.09.11
07:12

Въобще не цапаш нищо. Мака не съм купувала досега (даже тези дни се допитвах до Diddlina, защото видях, че я позлва :) ), но намерих ето това:

”Има няколко начина на приемане. Най-популярният е като мака коренът се намачкава и вари за да се получи сладка течност, която се смесва с мляко с овесени ядки или с други зеленчуци и зърна за печене.
Естествено, перуанците пекат или сушат корена и след това го смилат на прах. Нашата мака е сушена и на прах. За тялото е по-лесно да усвои прах от мака, отколкото ако се яде самия корен. Може да се добавя към сокове, мюслита, кисело мляко, плодови салати. Някои производители добавят мака в шоколади, кексове, супи и др.
За първи път Мака на прах: добре е да започнете с половин чаена лъжичка на ден, което не е голяма доза и може би няма да усетите ефект или ако ви се услади и харесвате ароматa можете да увеличите до 1 чаена лъжичка. Запазете приема от 1/2 чаена лъжичка докато не достигнете своя праг. Под това се разбира, че ще има увеличен прилив на енергия и може да се появат симптоми на детоксикация. Ако имате симптоми да детоксикация, намалете дозата отново. Веднъж щом отминат симптомите можете да приемате повече мака.
Редовно приемане на мака: при редовна консумация на мака се препоръчва едноседмична почивка всеки месец! Почивката от взимането на супер храни също така може да увеличи тяхното въздействие.”

Надявам се да ти е полезно, а ако измислиш и рецепти с мака, можеш да ги споделиш :)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.11 07:13.

18.09.11
10:32

Марги как ги правиш тия неща :D :D :D т’ва на последната снимка е извратено :D Какво става при теб как си :)

18.09.11
12:54

казано от Bojidar Stefchev на 18.09.11, 10:32:

Марги как ги правиш тия неща :D :D :D т’ва на последната снимка е извратено :D Какво става при теб как си :)

Малко по малко...това на последната снимка скоро открих, че го мога :D
Ужасно много ме мъчи, че не мога това от снимката. Всеки ден подскачам от лотос в жалки опити да стигна до горе, но за сега не съм отбелязала никакъв напредък. Явно пояса ми е ооще слаб за такива маневри от висшия пилотаж. (dull)
Слабост са ми балансите на ръце и това е...много красота и финес има в тях :)
А иначе съм добре, всеки ден се отчитам най-съвестно и подробно, за разлика от теб ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.11 12:57.

18.09.11
15:34

Неделя, 18.09

Движение:
Виняса йога - 60 мин, с акцент: баланси на ръце

Храна:
07.00 - шейк от конопен протеин*, какао*, гуарана*, кардамон, мед*, течен шоколад-портокалов*, изстуден зелен чай с жен шен*
11.00 - остатъка от вчерашната салата от зеле, пиперка, морков, нагут*, люта чушка, синап, палмово масло*
15.00 - студен зелен чай с жен шен* с мед*
15.30 - крем от извара*, сметана*, мед*, прясна мента
17.00 - голяма салата от зеле, пиперка, морков, ленено масло*, хималайска сол*, черен пипер; “пастет” от извара*, сметана*, копър, магданоз, люта чушка, хималайска сол*, няколко лъжици безмлечен течен шоколад с портокал*
19.00 - грозде - доволно количество :)

Забележки:
Както споменах в горния пост, сила не ми достига, но затова пък не ми липсва изобретателност. След като не мога да направя лотос в стойка на глава, не мога и да “подскоча” от лотос в гарван, реших да ползвам помощни средства...та - застанах в лотос седнала на стол и от там се спуснах в опора на ръце, след което леко си избутах задните части към лактите и далеч от стола, така че един вид се получи т.нар. Урдхва Куккутасана :D Все още естествено не съм доволна, но отбелязах напредък (sun)
Прилагам малко снимки от мъките си :D :D +една, която не изискваше много мъки :)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.11 19:15.

19.09.11
15:40

казано от Margaritka на 18.09.11, 12:54:

казано от Bojidar Stefchev на 18.09.11, 10:32:

Малко по малко...това на последната снимка скоро открих, че го мога :D
Ужасно много ме мъчи, че не мога това от снимката. Всеки ден подскачам от лотос в жалки опити да стигна до горе, но за сега не съм отбелязала никакъв напредък. Явно пояса ми е ооще слаб за такива маневри от висшия пилотаж. (dull)
Слабост са ми балансите на ръце и това е...много красота и финес има в тях :)
А иначе съм добре, всеки ден се отчитам най-съвестно и подробно, за разлика от теб ;)

Добре како Марги :P ще си взема поука и ще почна и аз да се отчитам ежедневно :) Иначе съм сигурен, че ще напреднеш много бързо и много скоро ще ги правиш всичките неща, които искаш, тази твоя упоритост :)

19.09.11
17:15

Понеделник, 19.09
Движение:
Сутринта излязох на стадиона с намерение за по-сериозна тренировка, но явно не ми е било ден ;)
2 кръга:
400м бягане
100м спринт
100м ходещи напади
10 dive bombers

смятах кръговете да са 3 и да добавя и други упражнения...друг път 8-)
след измъчените 2 кръга на стадиона се прибрах и си направих 40 минутна (Агни) Виняса
имаше и по-дълга велоразходка

Храна:
06.30 - обичайния вече шейк, днес с жасминов чай*
13.00 - диня
13.30 - салата от зеле, пиперки, люта чушка, ленено масло*, хималайска сол*; крем от сметана* с рожков* и малко мед*
следобедна дрямка
17.00 - шоколад с бадеми - цял (blush) +две шепи кашу
18.30 - черен* и кафяв жасминов* ориз с люта чушка, синап, куркума, палмово масло*, червена пиперка

ПП: И днес малко снимки

Мнението беше редактирано от Margi на 19.09.11 17:58.

20.09.11
13:35

Марги искам снимка е в тая поза, можеш ли така :D :D :D

Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 20.09.11 13:35.

20.09.11
13:43

Вторник, 20.09
Движение:
Интервали 60:30 сек, 6 кръга:
A1: box jump burpee / ninja burpee-TTB (в 60 секундния интервал: двете упражнения се редуват, т.е. - 3 кръга от едното и 3 кръга от второто)
A2: isometric lateral raise (в краткия интервал)
B1: side plank @4kg (в дългия интервал: страните се редуват)
B2: lateral raise @2x4kg (в краткия интервал)
C1: dive bomber burpee / single leg toe touch (дълъг интервал: същата схема като горе)
C2: bodyweight row (кратък интервал)
+ 50x 35kg barbell reverse crunches
20x hip thrusts
10x parallel bar hyperextentions

Успях да си контузя леко кръста, та да видим как ще протече йогата ;)
Останалия отчет - малко по-късно.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.11 13:51.

20.09.11
13:44

казано от Bojidar Stefchev на 20.09.11, 13:35:

Марги искам снимка е в тая поза, можеш ли така :D :D :D

Е, това е по-лесния вариант на гълъба :D ...ама щом държиш ще има снимка, ама по-късно :)

20.09.11
17:51

Да си довърша отчета за днес:

50 мин Виняса йога, която се оказа истинско предизвикателство, заради кръста (май на мускулен спазъм прилича) (whew) Имаше повече усукващи пози, почти никакви назад огъващи, повече навеждащи напред.

Храна:
07.00 - шейк от какаови зърна*, кардамон, гуарана*, студен жасминов чай*, мед*, течен шоколад-портокалов*
13.00 - грозде - 500 гр
14.30 - шейк от какаови зърна*, мед*, жасминов чай*, мака*(след токлова приказки, реших да си купя ;) )
17.00 - грозде - 500 гр
18.00 - салата от зеле, морков, пиперка, ленено масло, черен* и кафяв жасминов ориз* с люта чушка, синап, кориандър, палмово масло*, хималайска сол*; десерт - крем от кашу*, рожков*, мака*, мед*, малко от хубавия течен шоколад* (inlove) (смятах да правя сместа на бонбони, но не ми се цапаше (makeup) )

...и специално за г-н Стефчев, и въпреки болките в кръста...и с малко екстри:

Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.11 18:14.

20.09.11
17:57

Мерсиии :* много яко браво :D

20.09.11
20:17

Марги, възхищавам ти се! Имаш невероятно тяло и воля, за да се грижиш така за него! А новият ти аватар е един път :)

20.09.11
21:07

казано от Elisa Day на 20.09.11, 20:17:

Марги, възхищавам ти се! Имаш невероятно тяло и воля, за да се грижиш така за него! А новият ти аватар е един път :)

Хехе...ами, гледам да се грижа, защото ако аз не се грижа, друг няма да го направи, а пък тея работи не се подменят - дават ти едно тяло, и с него караш цял живот...  :D :D :D :D :D

казано от Margaritka на 20.09.11, 21:07:

а пък тея работи не се подменят - дават ти едно тяло, и с него караш цял живот...  :D :D :D :D :D

Абе направо си се подменя телото, но става бавно и неусетно.

21.09.11
08:11

Е, да...и в зависимост от това как си се грижил, така и ще се подмени. ;)

21.09.11
14:56

Сряда, 21.09

Движение:
Виняса йога - 60 мин
отново малко по-внимателно, защото кръста още боли, съответно и тренировка няма да има

Храна:
07.30 - шейк от изстуден йоги чай*, мака*, какаови зърна*, гуарана*, мед*, т.шоколад*
13.00 - грозде
14.30 - пиперка, краставица, домат, маслини (не на салата, а само нарязани) с малко извара*; десерт - повече извара* с боровинков сироп*
За по-късно още не съм измислила, сега смятам да се отдам на филми и/или следобедна дрямка (yawn)
...и още малко храна:
16.30 - грозде
18.00 - салата от зеле, пиперка, люта чушка, зехтин*, ленено масло*, маслини; десерт - крем от извара*, малко сметана*, рожков*, мед*, малка сусамка (27 гр)
19.30 - извара* с мъъъъничко портокалов течен шоколад*

Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.11 19:26.

21.09.11
17:13

Марги какво ти е на кръста?

21.09.11
17:50

Ами, в залата, в която тренирам доста често става течение, а пък аз тренирам с гол кръст, така че като се изпотя се сещаш какво се случва. :)
Утре се надявам да съм във форма за стадиона, защото той е на дневен ред ;)

21.09.11
19:13

Марги, защо не опиташ с едно тънко памучно боди да тренираш? Поне аз така правя заради климатиците, а и някак не ми е естетично да ме зяпат като се голокръстя специално аз де.

21.09.11
19:19

През лятото не ми е приятно потниците да прогизват отгоре ми, а пък при това положение, ефекта би бил почти същия. Зимата от време на нвреме слагам някой по-дълъг потник, но ръкави - никога!!! :D А кой как ме зяпа не знам, защото забелязвам присъствието на други хора във фитнеса само ако някой ми вземе дъмбелите или лоста между сериите :D :D :D

22.09.11
10:53

Четвъртък, 22.09
Трети ден с болки в кръста, но реших да си тренирам, както си е по план :)

Движение:
Тренировка на стадиона
1 km run
200 m walking lunges
10 x burpee (с отскок напред)
10 x prison squat+kick
10 x backward lunge+high kick
10 x dive bombers
100 m walking lunges
400 m run

Мога категорично да заявя, че бягането ми (до)размаза гръбнака |-)
Почти веднага след това - 70 мин Виняса йога
През първите 25 мин (по време на асаните от стоеж) не спряха да ми треперят краката (whew) Отново избягвах усърдно навеждания назад.

Храна - по-късно ще вписвам.

22.09.11
17:40

Храна:
07.30 - като вчерашния шейк*
10.30 - грозде
11.30 - овесени ядки* с конопено семе*, мака*, рожков*, мед*; половин шепа бадеми
13.30 - 8 бадемови трюфела* с мака* и рожков*
17.30 - зеле със зехтин*, “пастет” от извара*, домат*, малко сметана*, копър, люта чушка, хималайска сол*; десерт - останалите 5 трюфела* и 2 малки сусамки*
19.30 - грозде

Към движението днес прибавям цял следобед велосипедна разходка в доста променливо темпо. :) Утре ще има болящи краци и задни части :D ...освен кръста...

Мнението беше редактирано от Margi на 22.09.11 19:50.

22.09.11
21:38

Да ти кажа за тичането имаше изследвания преди около 15 дена на едни американски учени и се установява, че най-добрия начин за тичане е да стъпваш на предната част на ходилото а не на пети, защото като стъпваш от петите към възглавничката на увреждаш доста гръбнака, ужасно се товарят прешлените и кръста.Също така е  най-добре да се тича с гуменки с много тънка подметка, а не с маратонки, които са меки, то принципно бос е най-добре да се тича.Човешкото тяло така или иначе е пригодено да ходи босо, а от меките и удобни обувки, които носим го съсипваме, ама тая тема е много дълга :) Иначе се поинтересувай за кроса ако не си го сторила вече, как е най-правилно да се прави :)

22.09.11
22:28

Съгласна съм с Божидар Стефчев, че ако се стъпва с предната част на ходилото няма да те боли кръст, винаги съм бягала така и нямам проблеми ;) а аз съм бягала доста ;)
Относно обувките за бягане, не мога да кажа там, винаги съм предпочитала да бягам с хубави маратонки, точно за бягане.

23.09.11
00:10

Ами смятай щом при плоски стъпала препоръчват да се ходи бос, защото това изтегля свода на стъпалото нагоре, съответно не товари коленете иначе се уврежда колянната става :)

23.09.11
16:03

Благодаря за съветите. :) Принципно не бягам кой знае колко много и при нормални обстоятелства не ми причинява дискомфорт. Боса съм бягала единствено по твърд пясък, и тогава стъпването първо на пръсти се получава някак естествено, ако не искаш да си разсипеш петите. ;) След петия пореден ден, така или иначе ходилата доста ме боляха.

Петък, 23.09
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Тренировка:
за време в 20, 15, 10, 5 бройки:
DB burpee+squat+press @2x7,5kg (кръста не ми позволи дълбоки клекове)
get up+step up
dive bombers
време: 18.07 мин

интервали 10:30 сек, 6 кръга:
A1: lateral raises @2x4kg
A2: isometric lateral raises @2x4kg
B1: DB bench press @2x10; 12,5kg
B2: DBDL@2x10; 12,5kg
B3: DB renegade row @2x10; 12,5kg
C1: superman plank+forward jump
C2: knees-to-elbows
+доста стречинг

Храна:
06.30 - обичайния бълвоч* за събуждане
12.00 - диня
15.30 - грозде
16.30 - шепа бадеми
18.00 - зеле със зехтин* и маслини, пастет от извара*, сметана*, копър, пиперка, люта чушка, хималайска сол*; крем от извара*, малко сметана*, прясна мента (всъщност замразена ;) ), мед*, две с.л.  портокалов течен шоколад*
19.30 - още бадеми

Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.11 19:32.

24.09.11
15:46

Събота, 24.09
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Двучасова велоразходка

Храна:
06.30 - обичайния шейк*, този път в мляко от зелен кокос*
14.30 - грозде
15.30 - зеле със зехтин*, черен пипер и хималайска сол*; маслини; крем от извара*, боровинки*, сметана*, мед*
17.30 - грозде
19.30 - зеле с остатъка от вчерашния пастет* от извара и пиперки; десерт - домашни трюфели* с кашу и още доста неща :)
Забележка:
Не знам дали съм си въобразила, че е от маката (защото четох за този и ефект), или наистина дава резултат толкова бързо, но този месец се мина без драмите на ПМС. (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.11 21:24.

25.09.11
16:02

Неделя, 25.09
Движение:
Виняса йога - 50 мин (отново няколко дни без висене с главата надолу, въпреки, че обикновено забравям ;) )
крос в морската градина, 5 изкачвания и 4 слизания на стълбата на делфинариума, 3х10 помпички между две ниски лостчета (краката бяха на едното, ръцете на другото)
Храна:
07.30 - вчерашния “коктейл”*
09.30 - овесени ядки* с конопено семе*, мака*, какаови зърна*, мед*
12.00 - ок. 700 мл фреш морков
14.00 - грозде
16.00 - салата от черен* и кафяв* жасминов ориз, целина, пиперки, люта чушка, зехтин*, ленено масло*, хималайска сол, черен пипер; от вчерашните домашни трюфели*
18.30 - салата от червени пиперки; крам от извара*, сметана*, мед* и много боровинки*; останалите трюфели*
20.00 - малко кокосово мляко*

Мнението беше редактирано от Margi на 25.09.11 20:02.

25.09.11
16:39

Вечерята ти ми звучи толкова добре, че някой ден мисля да се поглезя.. (и храната като цяло) :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1