Мъртва тяга

09.04.04
13:24

Знам, че това е едно от базовите упражнения и то за цялото тяло. В зависимост от различните начини на изпълнение се натоварва повече един мускул за сметка на остналаите. Та кажете как да изпълнявам, за да натоваря максимално гърба. И също какъв да е хвата..с едната ръка надхват, с другата подхват или друг? Колко серии са подходящи за маса и т.н.

09.04.04
18:54

DK, щом ще правиш тягата за гръб спускай щангата малко под капачката, не повече. За хвата - тъй като вероятно няма да ставаш трибоец, ползвай надхват с двете ръце + фитили. За сериите мога да ти кажа само да не се престараваш - не прави повече от 3 в края на тренировката. Тъй като гръбните еректори са големи и силни, дръж повторенията между 6 и 8, на този диапазон отговарят най-добре. И най-важното - намери някой, който да ти покаже правилната техника на изпълнение.
Успех !!!

09.04.04
23:41

Аз не съм на същото мнение. За гърба трябва да си я спускаш до долу но да свиваш повече коленете, защото ако са изпънати се прави задна част на крака. За хвата съм съгласен с Eclipse. За сериите - ако правиш тяга в началото на тренировката (за да наблегнеш на плътността) ти препоръчвам 2 загряващи (много са важни!) и 4 работни серии. За повторенията - около 10, защото не си свикнал на изпълнението и докато не го заучиш перфектно те съветвам да не ги променяш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1