Преминаване на сплит програма

07.01.11
15:17

Здравейте,

тренирам от месец някъде с кръговата програма и вече съм решил да премина на сплит програма... Просто се чувствам готов. От къде ли разбрах еми има най-важното е, че мога да дигам много повече от това, което беше в началото и просто вече тази програма не ме уморява изобщо... Трудно ме изпотява дори :D

Обаче ще ми трябва много добра програма - кратка, но доста ефективна.

Основната причина, която искам промяна в програмата, е времето... С кръговата програма съм в залата около 2 часа... Този изминал месец можех да си позволя по 2 часа във фитнеса, но вече... ми се струва малко невъзможно и искам промяна, да правя нещо по-кратко, но да има голям ефект... Нещо, което да свървша за около 1час, поне толкова време тренират тези във фитнеса, които са със сплит програма и мисля, че ще ми дадете някаква добра програма... кратка и ефективна...

А и да допълня винаги след тази програма(като свърша тренировки) си бягам по 30 мин на ел.пътека, защото трябва да изгоря доста мазнини на краката,седалището и много малко на корема(но наистина малко...) Решил съм да бягам, дори когато имам сплит програма след като довърша упражненията, защото искам бързо да изчезнат тия мазнини на краката и на седалището...

А и тази програма, която ще ми дадете, да е доста тежка за краката, седалището и тези области... Сега само да не ме разберете грешно, защото и в горните части имам нужда от стягане :)

Общо взето това е за сега... Ако съм забравил нещо ще попиша пак :)

Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от nbstw на 07.01.11 15:27.

07.01.11
15:26

А и да допълня , че тренировката трябва да е 3 пъти седмично.

Мнението беше редактирано от nbstw на 07.01.11 15:27.

Нормално е да не те уморява. Все пак правиш кръговата за 2 часа, вместо за един. Хм, в предното си изречение обясних и защо ти е рано за сплит :)
Искам да ти кажа, че бая години съм бягал на дълги разстояния. И то с хора, които бягат много повече от половин час дневно. От няколкостотин само няколко имахме плочки и бяхме с що-годе слаби и релефни бедра и задници. Дали пък да бягаш не е единственото условие и начин да сваляш от долната част? ;)

07.01.11
15:36

Ми това не ми е основния проблем - краката...

А и не съм казал, че искам плочки, просто ми е нужно много, ама наистина много малко на корема, за да ми бъде, както трябва :)

Мисля, че не ми е рано, щом съм решил...

Аз просто искам хем да свалям на краката и седалището, хем да си тренирам и горната част, не само долната...

А И ЗАБРАВИХ ДА КАЖА, ЧЕ ТОЗИ ПОЛОВИН ЧАС НЕ САМО БЯГАМ, ПОНЕ 10 МИН. ГО ВЪРВЯ, ЗА ДА СИ ПОЧИНА И ПАК ЗАСИЛВАМ И ТАКА...

или да си продължа с кръговата, както казваш ти, просто да правя упражненията по-бързо и така...? Все пак имате повече опит от мен и трябва да ви послушам :) АЗ ПРАВЯ УПРАЖНЕНИЯТА БАВНО, НЕ ЗАЩОТО СЕ УМОРЯВАМ ВЕДНАГА, А ПРОСТО, ЗАЩОТО ПОНЯКОГА ДРУГИ ИЗПОЛВАТ УРЕДИТЕ И ТРЯБВА ДА ПОЧАКАМ МАЛКО И ТАКА ВРЕМЕТО СИ МИНАВА... :)

Мнението беше редактирано от nbstw на 07.01.11 15:43.

07.01.11
16:00

Но наистина като си помисля малко, ми се струва, че наистина много бързам...

Ще си продължа с кръговата още, просто ще правя упражненията бързо и така... Но понякога става, така че трябва да си почивам повече време, защото някой ползва уреда и аз трябва да чакам... и така...

Е съжелявам, че пуснах тема, без да мисля много :D

Мнението беше редактирано от nbstw на 07.01.11 16:01.

На тая кръгова кое й е кръговото? Т.е кръгова ли е или не?
Кръгова:
правиш 1 серия на лежанката
правиш 1 серия набиране
правиш 1 серия клек
....
правиш 1 серия корем
Това е края на 1 кръг и повтаряш няколко пъти така.
Ако е кръгова наистина се случва да се чака повечко време, но това лесно се оправя, като се премине на обикновена програма, т.е. правиж всичките серии на лежанката и след това преминаваш на второто упражнение и т.н. Просто за 1 месец не си научил техниката на основните упражнения, за да минаваш на сплит, а не че не може. Просто вие виждате, че яките са на сплит и си мислите, че те тайната на мускулите е в сплита...

07.01.11
17:59

Може тази тренировка да не я правиш крьгова а примерно пьрвото упражнение го правуш всички те серии и после следващото.То наи добре даи да я видиме  за да не гадаеме.

Пич, съветвам те да останеш още малко на кръгова. Още 1 месец примерно. Някои хора съветват кръгова да се прави около 6 месеца, че и повече. Вярно, че и аз не съм го правил толкова, а и не бих го правил. Аз не виждам защо би стоял в залата 2 часа. Айде 30мин. тичаш, ама другите 90мин. Не трябва да има причина, която да те задържа в залата повече от 60-70мин. Да не можеш да направиш 6-7 упражнения по 3 серии...горе те посъветваха как да намалиш времето, ако наистина проблема е в чакането за уреди. Също така, това, че някои прави на даден уред не означава, че не може да се редувате, или докато той почива ти да направиш 1 бърза серия. Не ги чакай по 15мин. да си свърши тренировката ;) Отделно програми в bb-team колкото ти душа иска. Има филтър, натискаш 3 пъти седмично, сплит, начинаещ и т.н. и ти изкарва 5 програми. Да не говориме извън bb-team колко хиляди програми има :) Намираш една, постваш я като тема с молба за съвет и с помощта на форумци я доизпипваш за твоето ниво :) Относно кръговата ти програма....вдигай килограмите. Така пишеш все едно вече каквото и да правиш тия упражнения не можеш да ги подобриш. Слагай кила отгоре...най-важното и единствено нещо, към което всеки трябва да се стреми е прогресивно натоварване. Това означава всяка следваща тренировка да правиш повече от предишната. Дори и 1 повторение повече е прогресия. Само и единствено така ще постигнеш резултат. Айде със здраве...и успех! ;)

ПС: @Vatman…пич, чети мненията и на колегите си...oranje даде абсолютно същия съвет, а това, че и ти пишеш същото значи, че си прескочил няколко реда. Не е хубаво така. Нищо лично. Само мнение :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.01.11 19:01.

10.01.11
17:15

Ето с тази програма съм - http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1Ae8EkbSk
В програмата пише да се правят 1+2, 2+3 и т.н., за това ги правя така, абсолютно същия ефект ли е ако ги правя направо по 3 серии на единия уред и премина на другия?

10.01.11
17:24

Тази програма както е написана се изпълнява за 40-50 мин., или поне аз за толкова бих я направил.
Ако ги правиш едно след друго, ще ти се удължи малко времето за тренировка, а ако спазваш абсолютно същите периоди на почивка след всяка серия, пак ще я направиш за 50 мин. Ефекта няма да е абсолютно същия разбира се, но пак ще има ефект.

10.01.11
20:54

Петко К, честно казано почти нищо не разбрах от твоя пост, съжелявам??? Да продължа да си ги правя наред е по-добре, това искаше да ми кажеш общо взето нали(1+2,2+3 и т.н.)

Чудя се, защо не тренирам с тази програма, тя до колкото разбрах пак е за начинаещи... И като я гледам е доста по-кратка... http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa#axzz1AZVfTt6J

Какво мислите... То упражненията, почти са същите, само дето няма някой упражнения, дето аз правя допълнително, на тази програма дето дадах(правя лег преса и още 1 упражнение за крака...)- http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1Ae8EkbSk и накрая пише 15 мин бързо ходене, аз мога да нареча мойто точно така, защото бягам 15 мин и вървя 15 мин... Не, че съм го смятал, но мисля, че така правя... :)

Разбира се, ако мойта програма е по-ефективна, няма да сменям нищо :D

Мнението беше редактирано от nbstw на 10.01.11 21:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1