Програма за ектоморф.

Здравейте отново!Нуждая се от програма за маса.На 16г. съм, висок съм 184см., а теглото ми варира в границите 71-72-74.Имам 1 година опит с тренирането в зала.Определям се, като мезо - ектоморф според статията в сайта (може и да греша).Програмата, която използвам сега, вече спря да ми доставя желаните резултати.Ето я и нея:
Понеделник - Гръб и трапец
Вторник - Гърди и корем
Сряда - Почивка
Четвъртък - Рамо и крака
Петък - Бицепс, трицепс и предмишница
Не спазвам определена диета, но за сметка на това не пия алкохол и безалкохолни напитки (освен вода :D), не пуша броя протеините в храната, която приемам и се стремя да приемам все по - малко мазни храни (вече почти не ям пържени такива).
Засега съм си харесал тази програма http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa#axzz1B7PHOIrT
Ако някой има други идеи да пише.

Темата беше редактирана от Георги Христов на 15.01.11 17:45.

DE

15.01.11
19:32

Знам най-доброто упражнение за качване на маса и то при ектоморф. Гребане с пълна лъжица!Програмата е тежка и не мисля че е за теб,поне не и за тези килограми.Не знам какво си правил до сега в залата,но прави базови упражнения най-вече клекове и тяга и то тежко.Аз лично качих килограми с 3 упр за гърди,3-4 за гръб,4 за крака,2 за бицепс,2-3 за трицепс,3 за рамо,но бая ядене падна.От масата не ставах.Ако пък искаш можеш да се метнеш на 20 повторения клек мисля да завъртя един цикъл с нея другия месец :) Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1