16.01.11
00:06
Другари, въпрос към тези които са ползвали 100 % Whey Gold Standard Protein на ON
За опаковката от 5 либри, значи като отворите капака, върху отвора на кутията има ли залепен предпазен етикет или под капака няма никакъв етикет?
Много ме съмнява че са ми продали менте,защото отварям капачката и гледам нито лепенка отдолу нито нищо. Отгоре самата капачка беше обвита с черен найлон, но не мисля че е проблем да се постави.
Поръчката я направих чрез български сайт, и ако се окаже че продават ментета ще ви кажа името да не пазарите оттам
Съвсем лесно мога да проверя, като си поръчам оригинален оптимум нутришън уей с доставка и всичко от производителя или пък от официалния дистрибутор за бг-то, ама в момента нямам търпение да разбера дали са ме излъгали тея мошеници.
Ако някой е пил такова ще бъда признателен да пише
По лошото е че не знам точно какво има в кутията, какъв боклук са насипали,не смея да го пия, кусах гаден е на вкус а пък оптимума все разправят че бил много хубав. И още нещо което ме кара да се съмнявам е че колкото различни протеини съм пил все под капака има хартиена или станиолова лепенка ЗАЛЕПЕНА за самата кутия, дето предпазва от овлажняване и от проникване на боклуци пък тука нищо. Даже боклучавия протеин на нутрим дето го правят в пловдив е с лепенка под капака, какво остава за реномирана марка като оптимум нутришън
16.01.11
00:34
Anavar :D Ама поне си си избрал качествен, високо анаболен ник... Според мен няма място за притеснения - често се случва някои от протеините (а и не само те) да са без покритие под капачката. Това не значи, че са ти напълнили кутията с нещо друго :)
Този протеин има супер вкус и да под капака винаги е запечатан изпил сам доста а и като разтворимос е много добьр.Аз живея в Мадрид и тука е запечатан и от вьтре.Брат купуваи от представителите а не от разни миндили.
Мнението беше редактирано от vatman на 16.01.11 00:40.
Честно казано и тази която стои под капака не е проблем да се направи,на нея има едно просто лошо на производителя.
По принцип понякога след отваряне тази лепенка остава на капака,провери дали поне там я има,просто при отварянето да си ги отворил заедно.
16.01.11
00:51
Преди две седмици си купих такъв. Нямаше стикер под капака и също беше залепена капачката с черно фолио. На вкус си е добре и изглежда ОК. Взех си го от един магазин в Бургас който май зарежда от един сайт. Мисля, че не е менте ама не мога да съм 100 % сигурен.
16.01.11
07:36
Като цяло не е точно най-вкусния протеин този.
Напиши разтваря ли се добре. Защото също така е и сравнително трудно разтворим. Ако не го джуркаш в шейкъра повечко време си остават бучки.
16.01.11
14:43
Пил съм доста ГС и да ти кажа вкусовете не са им от положителните качества на ОН :D. ГС се растваря много добре и само с бъркане в чаша... ако лесно ти се разтваря протеина значи няма място за притеснение. ;)
16.01.11
17:50
Optimum Не е от най-вкусните протеини.
Едва ли е менте, споко. Напоследък всяка втора тема - Менте та менте. като ви е страх от менте на оптимум, пийте други марки.
Предпазната лепенка понякога е с по-слабо лепило и остава под капачката , провери отдолу под капачката.
Другари, благодаря за мненията и отзивите!
Дълбоко съм убеден, че това не е протеин на ОН. Сайта е fitness1.bg/. Моя съвет е в случай че поръчвате оттам, да внимате какво ви доставят и избягвайте да поръчвате т.нар. протеини на промоция ;)
Има още няколко факта, които не споделих в първия пост -
Първо - това не ми се случва за сефте с фитнес1.бг Първия път /преди около 6 месеца/ си поръчах Scivation Whey пак така на промоция. Поръчах си банан ли ванилия ли не помня - пращат ми шоколад, викам ОК, няма проблем. Отварям капака, имаше стикер под него, но не беше залепен. Тука някои колеги викат ама стикера се разлепял като развъртиш капака нищо подобно стикера беше просто оставен върху гърлото и капака завъртян отгоре. На стикера надписи - Sealed for your protection, сийлд ама кура ми янков
И протеина пак гаден не можах да го изям, остана на дъното 1 - 2 лъжица. Мина ми през акъла че могат да ментят ама викам си няма гаранция, само за 1 лепенка да вдигам патардия няма смисъл. Казах си че от Scivation Whey просто няма да поръчвам и толкоз Мина и замина.
И пристига сега протеина на ОН, пак ми пращат шоколад, при положение че съм поръчал бисквити с крем !!!!
Останалото го знаете, действително имаше стикер, но пак разлепен и на стикера същите надписи както при Scivation Whey
И накрая бисера в короната - двата протеина имат абсолютно един и същ вид, абсолютно един и същ вкус. Само като гребнах с лъжицата викам тва е същия боклук
Значи имаме две престижни американски фирми, предлагащи протеини в незапечатани буркани, с абсолютно едни и същи разлепени стикери, с еднакви надписи, с един и същи вкус, цвят и съдържание. Изводите оставям на вас, аз лично от тия педераси повече няма да пазаря
16.01.11
22:18
Обвиненията са ти доста солидни приятел.... най-добре е някой който е ползвал и двата шоколада на протеините да каже дали са сходни вкусовете... Ето за това беше полезно разделчето с фирмите и вносители сега веднага щеше да получиш публичен отговор от сайта и обяснение.
Scivationa е лош на вкус,а Optimuma не е нещо особенно...Scivationa се разтваря лошо по принцип,Optimuma малко по добре.На всички пише Sealed for your protection и съм сигурен,че е залепнала за капачката при отварянето.
Не съм случвал на разlепен протеин, пък съм купил има-няма двайсетина кутии. Сайвейшъна шоколад е по-скоро гаден, но определено е различен като вкус от Оптимума.
@ автора Абсолютно ли си убеден, че на вкус са еднакви, защото това са сериозни обвинения към иначе реномиран сайт.
Мнението беше редактирано от korpusito на 17.01.11 09:13.
Обадих им се на тези момчета от сайта, любезно ми обясниха че няма как да върна протеина и нищо не може да се направи, освен да ми пратят документи за доставка, вносител, партиди и прочие :)
Казва ми значи момчето, залепено е с вакуум вика, затова като развъртиш капака и се отделя с капака. Малко смешно ми стана, щото тая сутрин разгледах внимателно гърлото на буркана. Смятам да пратя и снимки. Ами то, си личи че гърлото е стъргано за да се махне оригиналната лепенка, на 2 места престъргано. Какъв вакуум на тоя остърган буркан бе :)))
Сега, не мога да твърдя със сигурност, че фитнес1.бг насипват фалшив протеин в кутии, но не е изключено да препродават фалшив протеин, за който дори и те да не подозират че е менте . Но че протеина е менте в това вече съм абсолютно убеден
Колегата дето ме пита дали съм сигурен че вкусовете съвпадат.
Колега, не просто съвпадат, това е един и същи прах
17.01.11
13:22
Всичкият Optimum Gold Standard от България, си има един вносител, повечето запознати знаят, т.е. онлайн магазините са само посредници. Абсурд е да има за момента фалшиви добавки в България, особено пък точно Голд стандарт или Сайвейшън.
Разликата принципно в опаковките и във вкуса идва от това, че Голд Стандарт има два вида в света, произведен в Щатско, с различна опаковка, различни овкусители и различен метод на запечтване и произведен в Ирландия отново доста различен като разтворимост, вкус и консистенция от онзи в Щатско. Разликите са писани много пъти преди във темите на самите вносители.
Пий си протеина и спокойно, няма как да е фалшив.
17.01.11
13:48
Първо, пазарувам от този сайт от както съществува и не виждам шанс това да е истина, второ те не са официален представител на Оптимум и си взимат нещата на марката от Healthstore или Sila.bg на дистрибуторски цени, така че не бих винил тях.
Обадиха се от Фитнес1.бг и се съгласиха да ми върнат парите или да подменят продукта.
Коректно поведение.
Мисля че с това темата се изчерпва.
17.01.11
17:09
В България живеем приятели... тук всички са бизнесмени! :D :D :D
17.01.11
17:20
Имам доста приличен опит и многократни взаимодействия с Fitness1, нямам основание за каквато и да било забележка - нито към продукт, нито към обслужването. Доста странна ми е тази случка като цяло. От една страна в условията на изострената конкуренция в този бранш, Fitness1 няма никаква изгода от подобни експерименти (да продава фалшив продукт). От друга страна имам наистина сериозни съмнения, че окомерната и вкусовата преценка е напълно достатъчна и адекватна в случая. При условие, че проблемните продукти (двата “фалшиви” протеина) не са сравнявани едновременно, оценката “еми той е фалшив като предишния” няма особена стойност и тежест според мен. Освен това разбиранията ни за “вкусно” и “гадно” са различни и крайно субективни - това, което за мен е вкусно, може за друг да не е особено приятно. Да кажа за един протеин, че е фалшив, само защото не покрива моите изисквания за вкус е... леко несериозно. Да кажа, че е менте, защото изглежда по някакъв начин - също. Затова може би не е много редно да се бърза с раздаването на квалификации, че тези или онези били мошеници, особено за доказани на пазара търговци. Виждам, че Fitnes1 са приели рекламацията на въпросната стока, независимо от мъглявите обвинения. Ще ми е много любопитно, обаче, ако се окаже, че и други търговци продават същия “фалшив” Gold Standart. Всъщност съм уверен, че този продукт при другите големи и стабилни търговци като Fitness1 (Sila, HealthStore) ще е също толкова “фалшив”. Anavar, тогава ще имаш ли достойнството да се извиниш и да оттеглиш обвиненията си към Fitness1?
В случая може би сайта от който си го взел няма вина,всички знаем кой е вносителя на оптимум- power and beauty а знаем и чия собсвеност е-на едно симпатично момче М.Милев който също така знаем че произвежда нелегално и необеспокоявано анаболните стероиди с “марка” липтаи естофарма и още други знайни и незнайни ментета,така че правете си сметка като си купувате разни неща
Мнението беше редактирано от creafors на 17.01.11 17:26.
Аз пък искам да ви кажа, че аз и моите приятели сме изключително доволни от работата на Fitness1.BG! Преди по-малко от 10 дена, поръчах от тях 2х5lb Голд Стандарт и получих точно това което исках. Едната пудра е за мен, другата за мой приятел. Сигурно съм изпил 18-20 дози вече от него и нямам никакви забележки. Получих точно това което поръчах на страхотна цена! С думите си неискам да твърдя, че вие сте в грешка, може и прави да сте, но при мен такива неща не са се случвали, дано и не се случват. Успех, по-здрави и късмет Ви желая!
казано от Кольо Пияндето на 17.01.11, 17:20:
Имам доста приличен опит и многократни взаимодействия с Fitness1, нямам основание за каквато и да било забележка - нито към продукт, нито към обслужването. Доста странна ми е тази случка като цяло. От една страна в условията на изострената конкуренция в този бранш, Fitness1 няма никаква изгода от подобни експерименти (да продава фалшив продукт). От друга страна имам наистина сериозни съмнения, че окомерната и вкусовата преценка е напълно достатъчна и адекватна в случая. При условие, че проблемните продукти (двата “фалшиви” протеина) не са сравнявани едновременно, оценката “еми той е фалшив като предишния” няма особена стойност и тежест според мен. Освен това разбиранията ни за “вкусно” и “гадно” са различни и крайно субективни - това, което за мен е вкусно, може за друг да не е особено приятно. Да кажа за един протеин, че е фалшив, само защото не покрива моите изисквания за вкус е... леко несериозно. Да кажа, че е менте, защото изглежда по някакъв начин - също. Затова може би не е много редно да се бърза с раздаването на квалификации, че тези или онези били мошеници, особено за доказани на пазара търговци. Виждам, че Fitnes1 са приели рекламацията на въпросната стока, независимо от мъглявите обвинения. Ще ми е много любопитно, обаче, ако се окаже, че и други търговци продават същия “фалшив” Gold Standart. Всъщност съм уверен, че този продукт при другите големи и стабилни търговци като Fitness1 (Sila, HealthStore) ще е също толкова “фалшив”. Anavar, тогава ще имаш ли достойнството да се извиниш и да оттеглиш обвиненията си към Fitness1?
Колега, бях приключил с тази тема, но поста ти е как да го кажем, малко провокативен.
Първото което е, твоите преценки са си твои преценки и мен слабо ме вълнуват. Както добре си се изразил субективни са нещата.Всеки преценява за себе си
Второ не виждам причина да се извинявам за каквото и да било
Само за сведение искам да спомена, че не приемам добавки от 1, 2, 3, или 5 години. Но в близко време не ми се е случвало кутията да е разпечатана ! Това най малкото изглежда съмнително и лично за мен е смущаващо. Преди 15 години да кажем беше така, срещаха се и кутии само с пластмасовата капачка и толкоз, но сега не е 91 а 2011
Освен това, твърде вероятно е да съм имал повече взаимодействия с Фитнес1 бг от теб самия, но не казвам че всичко което са ми пратили е менте нали !?
Аз продължавам да твърдя че двата протеина имат един и същи вкус, консистенция и миризма.
А и изглежда колега прекалено си бързал да пишеш критики /между другото то сайта е за това, да се обменя информация, така се стига до истината постепенно/ ама да беше попрочел по внимателно. Писал съм че имам остатъци и от Скайвешън, споко, не съм ги сравнявал по памет.
Другото което е, първия път като ми пристигна разпечатана кутията, не можех да бъда сигурен и не съм вдигал аларма, ама два пъти вече...
Всеки има мнение и това е място за споделяне на мнения колега, както казах, това че ти намираш съмненията ми за учудващи, мъгляви и прочие си е твоя работа, но аз като си давам парите искам да знам какво си вкарвам после в организма
Не очаквах че Фитнес1.бг ще приемат рекламацията, но им прави чест. За мен досега си бяха “българска” фирма, за в бъдеще обаче съм склонен да ги наричам лоялна фирма
17.01.11
19:20
Благодарности за темата. Имах намерение да поръчам Optimum Gold Standard, сега по Коледните промоции цената му за 5 паунда беше много примамлива. От 7-8 години, откакто следя цените на добавките в България, цената за 5 паунда никога не е била толкова ниска - под 90 лв. Досега цената му е била винаги доста висока, дори при промоции е била над 100-110 лв. Явно има защо сега да е толкова евтин.
Ти искаш да ти е скъп ли ? Да ви имам търговската мисъл да ви имам.
Или си мислиш, че маратонките дето си купуваш за 150 лв наистина себестойността им е повече от 20 лв :D :D
17.01.11
19:56
За всеки трябва да има хляб... и твоето мислене е едно.... то на тоя принцип що си не оцениш труда на 50% надолу примерно ? :)
П.П. Ей да не ме разберете грешно и Аз съм за ниските цени ! :D
17.01.11
20:15
казано от Madboy на 17.01.11, 19:31:
Ти искаш да ти е скъп ли ?
Прочети по-нагоре кой е вносител, може би ти е познат начинът му на бизнес и ценообразуване, ако не - позаинтересувай се и ще разбереш какво имам предвид.
Иначе е пределно ясно, че в САЩ цената на 5 паунда е $ 36-40, ясно е, че има протеини с качества като споменатия, които в САЩ са на същата цена $ 36-40, но в България поради “някаква причина” са с 20 % по-евтини от 100 % Whey Gold Standard. Та в един момент след 10 години престой на върха в БГ като най-надценен и най-скъп в категорията си протеин изведнъж цената пада до “нормална за промоция”. Ами като знаем предисторията, това което четем тук, не е толкова нелогично и съмнително.
И точно поради изложените причини не съм купувал от БГ 100 % Whey Gold Standard, винаги съм гледал съотношението цена/качество, което за Gold Standard тук никога не е било добро. Винаги е имало по-добри предложения и съм купувал от тях. Обаче не мога да не призная, че цената на 100 % Whey Gold Standard Optimum Nutrition през “промоционалния прозорец” тази зима ме накара да се подвуомя, ама сега се радвам, че в крайна сметка избрах друка марка.
Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 17.01.11 20:32.
17.01.11
21:44
казано от Anavar на 17.01.11, 18:54:
Колега, бях приключил с тази тема, но поста ти е как да го кажем, малко провокативен.
Не търся провокация. Споделих виждането си за този случай.
Първото което е, твоите преценки са си твои преценки и мен слабо ме вълнуват. Както добре си се изразил субективни са нещата. Всеки преценява за себе си...
Не виждам къде претендирам, че моите възгледи трябва да се приемат като аксиома.
Посочих собствената си гледна точка, всеки може да прецени за себе си.
Второ не виждам причина да се извинявам за каквото и да било...
Хммм... а ако в един бъдещ момент се окаже, че в този случай грешиш?
Само за сведение искам да спомена, че не приемам добавки от 1, 2, 3, или 5 години...
Именно - точно поради този факт би следвало да знаеш как се доказват твърдения като твоите.
Освен това, твърде вероятно е да съм имал повече взаимодействия с Фитнес1 бг от теб самия...
Прав си, това е само вероятност.
Аз продължавам да твърдя че двата протеина имат един и същи вкус, консистенция и миризма...
А аз - че органо-лептичните свойства на двата продукта не са характеристика, която може да бъде показателна за разграничаване на оригинален от фалшив продукт. Освен това как точно тяхната еднаквост доказва, че са фалшиви? Могат да имат еднакви органо-лептични и физични свойства, и заедно с това - напълно ясен и оригинален произход. Прав ли съм или греша?
Всеки има мнение и това е място за споделяне на мнения колега, както казах, това че ти намираш съмненията ми за учудващи, мъгляви и прочие си е твоя работа...
Моя работа е... и затова споделих това, което мисля.
аз като си давам парите искам да знам какво си вкарвам после в организма...
И какво вкарваш в организма си, колега? Знаеш ли какво точно си вкарвал с фалшивите (според теб) протеини? Да не би да си им правил анализ? Ще знаеш ли какво ще вкараш в организма си със следващия протеин, който ще си купиш? А, да, забравих - можеш да определяш аминокиселинния профил и количеството на примесите в протеините по... вкуса им. Нали?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.01.11 21:46.
17.01.11
22:35
Хелтстор пише, не виждаш ли ; )
18.01.11
08:35
казано от AbSs на 17.01.11, 22:23:
...и дистрибуторът за България е?
HealthStore Ltd. Сега какво правим? Има ли оригинален ON Gold Standart в България?
казано от creafors на 17.01.11, 17:23:
В случая може би сайта от който си го взел няма вина,всички знаем кой е вносителя на оптимум- power and beauty а знаем и чия собсвеност е-на едно симпатично момче М.Милев който също така знаем че произвежда нелегално и необеспокоявано анаболните стероиди с “марка” липтаи естофарма и още други знайни и незнайни ментета,така че правете си сметка като си купувате разни неща
Въпросът ми беше към този субект :) А аз лично си купувам ГС от ПиБ и не съм имал никакви проблеми.
Ами незнам питай тук http://www.optimumnutrition-bg.com/contacts.html или на бул. “Евлоги Георгиев” №83, тел. 0899 348 737
e-mail: office@power-beauty.com най добре на мейла :)
Не, че нещо, но веднага мога да регистрирам домейн: БСН-БГ.ком ... не казвам нищо, само си размишлявам на глас/клавиатура...
Мнението беше редактирано от AbSs на 18.01.11 14:23.
Ти май се явяваш застъпник в случая :) Виж то и аз мога си регистрирам домейн adidas.bg и да почна да продавам ментета наред с оригиналните стоки които примерно 30% съм взел от оторизирания доставчик другите аз съм си внесъл и т.н.,но колко дълго ще просъществува бизнеса ми зависи изцяло от добрите ми отношения и практики с органите контролиращи съответните търговски дейности и т.н. Това което искам да кажа е че в случая твоя човек който се явява собственик на power and beauty има добрата търговска практика при производството и продажбата на нелегални вещества тоест стероиди наред с партиди които са ниско дозирани или изобщо няма нищо в тях да има и читави партиди.Та в случая с протеина на 100 бройки 20 да са ментета това са си близо 2000лв чист приход и отделно вече регламетирана надецнка на другите 80.Такова е мисленето в бг нали се сещаш и с 2000лв да прецакаме 20 човека все е кяр :)
казано от Кольо Пияндето на 17.01.11, 21:44:
Не търся провокация. Споделих виждането си за този случай.
Първото което е, твоите преценки са си твои преценки и мен слабо ме вълнуват. Както добре си се изразил субективни са нещата. Всеки преценява за себе си...
Не виждам къде претендирам, че моите възгледи трябва да се приемат като аксиома.
Посочих собствената си гледна точка, всеки може да прецени за себе си.казано от Anavar на 17.01.11, 18:54:
Второ не виждам причина да се извинявам за каквото и да било...
Хммм... а ако в един бъдещ момент се окаже, че в този случай грешиш?
Само за сведение искам да спомена, че не приемам добавки от 1, 2, 3, или 5 години...
Именно - точно поради този факт би следвало да знаеш как се доказват твърдения като твоите.
Освен това, твърде вероятно е да съм имал повече взаимодействия с Фитнес1 бг от теб самия...
Прав си, това е само вероятност.
Аз продължавам да твърдя че двата протеина имат един и същи вкус, консистенция и миризма...
А аз - че органо-лептичните свойства на двата продукта не са характеристика, която може да бъде показателна за разграничаване на оригинален от фалшив продукт. Освен това как точно тяхната еднаквост доказва, че са фалшиви? Могат да имат еднакви органо-лептични и физични свойства, и заедно с това - напълно ясен и оригинален произход. Прав ли съм или греша?
Всеки има мнение и това е място за споделяне на мнения колега, както казах, това че ти намираш съмненията ми за учудващи, мъгляви и прочие си е твоя работа...
Моя работа е... и затова споделих това, което мисля.
аз като си давам парите искам да знам какво си вкарвам после в организма...
И какво вкарваш в организма си, колега? Знаеш ли какво точно си вкарвал с фалшивите (според теб) протеини? Да не би да си им правил анализ? Ще знаеш ли какво ще вкараш в организма си със следващия протеин, който ще си купиш? А, да, забравих - можеш да определяш аминокиселинния профил и количеството на примесите в протеините по... вкуса им. Нали?
OК, другарче, сарказма можеш да си го оставиш вкъщи, нито е оригинален, нито е забавен.
Химическа лаборатория нямам, не си хаби напразно сложните приказки.
Моята реакция се дължи на факта, че получих две разпечатани кутии протеин, което за мен е повече от съмнително.Край.Точка.
А ти какво имаш насреща? Правел съм анализ по вкуса. Другарче, мисля че в момента се напъваш да пърдиш срещу вятъра.
Ето какво.Като се правиш на толкова печен изпрати тука материали във форума, снимки, клипове, адреси, специално за този продукт, доказващи че протеините на ОН и Скайвейшън се продават разпечатани. В такъв случай веднага публично ще се извиня.
Ама ти да ми пишеш един тон празни приказки, кой кого ще надприказва.
В надприказването се чувствай победител, за мен е по - важно да се разбере как стоят нещата
18.01.11
15:39
Чакай сега що някой трябва да ти праща каквото и да било - ти твърдиш, че нещо не е като хората? Не си пуснал снимки, не си доказал нищо освен празни приказки. Ми говори си - не пречиш, но аз ако съм на Хелтстор и Фитнес1 такова дело за клевета и уронване на престижа ще ти заведа, че и чорапите си ще трябва да продадеш. Ето малко контра - хайде докажи, че протеина е бил разпечатан, дай изследвания на белтъчно съдържание, лабораторни анализи, протокол за предаване на продукта на офиц. лаборатория? До тук виждам празни приказки и нападки срещу хората, които имат съмнения. Изобщо тая тема би следвало да се изтрие. Няма нищо смислено в нея!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 18.01.11 15:43.
18.01.11
15:44
О, не... аз вече казах това, което мислех. Излишно е да продължавам. :)
Всеки може да прочете темата и да прецени наистина как стоят нещата. Опитвам се възможно най-здраво да пръдна срещу вятъра, та поне част от четящите темата да се усетят, че когато човек каже “Онзи е мошеник!”, аргументацията “Еми просто ми е съмнителен!” е доста несериозна и плоска. Надявам се да успея да размириша поне малко наоколо. Просто така... за да не използвам често сложните думички. :)