14.03.05
14:07
Моля дайте предложения за програма - 3 пъти в седмицата. Тренирам вече 1 година, не съм взимал и не взимам добавки, висок съм 174см и тежа 62кг, на 17 години съм...
Избери по едно базово упражнение за мускул. След това раздели мускулните групи на две части и редувай. 3 пъти седмично. Нещо от сорта 5х5, 5х6, 5х8…
Поздрави!
14.03.05
14:17
Както каза Мартин - базови упр му е майката.Иначе виж в сайта има много програми като за тебе.
14.03.05
23:56
И аз тва питам? :)
Защото стажът не е много голям и не е ясно с каква концентрация се изпълняват упражненията. От друга страна прекалено многото упражнения и/или серии биха могли да доведат до претрениране. А по описаната от мен схема рисковете за неуспе са минимални, защото все пак едно упражнение в 5 серии по трудно ще доведе до претрениране, а от друга страна по-честото трениране на даден мускул елиминира проблема с недостатъчното натоварване. А освен това щом упражнението е базово, следователно ще се работи с голяма тежест. И накрая, става въпрос за качване на маса като цяло и в тази връзка най-добрия вариант е да се правят малко на брой базови упражнения, не много често. Така стоят нещата в действителност, това дето го пиша по списанията....... :lol:
Поздрави!