Дневникът на Мая

Прескочи до:

06.11.11
12:58

Майче ще напиша нещо, което може да ти дойде по- силно и директно -
анорексията е свързана с две неща - едното е чувството за вина, другото е отказа от сексуалност.  Отказа от това да бъдеш по-женствена (гърди, дупе)  - въобще не ми се рови за корените на това, нито е мястото и времето. Но исках по тоя повод да ти припомня една реплика на форумния дон Жуан “повече секс ти трябва” ;) Хубава си - обичай се.

Мнението беше редактирано от Moonray на 06.11.11 13:00.

Кой е тоя Дон Жуан? :D

06.11.11
13:47

Един въпрос към хората, които постоянно поставят диагнози на Мая, те не са един и двама...
Как точно изведнъж да започне да прави секс и с кого, явно момичето няма някакъв мъж, от който да се интересува, как да стане, обяснете, то много лесно да напишеш просто нещо си, Тедо, много ще ме впечатлиш ако наистина помогнеш на Мая да си направи живота по-щастлив...
Аз не правя в момента секс, не съм болна от анорексия, имам големи гърди, които се радват на голям интерес, не ми харесва никой от тези мъже, които ми се предлагат, ако имам възможност бих правила секс, моята диагноза каква е?
И хора,
ако нещо конкретно можете да и помогнете, кажете, ама много грубо ми звучите- почвай да правиш секс и всичко ще се оправи...

Ние с Мая сме си говорили ;)

06.11.11
14:32

Нещо на криво ме разбра Джой, диагнозата не съм и я поставила аз. Поста ми е във връзка с коментарите и по повод секса и целта му е единствено да покаже някаква гледна точка и ако е възможно да доведе до разбиране/осъзнаване на проблема и по-лесно решаване. Нищо друго.
Аз в този дневник пиша за Мая, ще се радвам ако тя ме разбере - изцяло позитивна съм, харесвам я и я подкрепям. А ти можеш да си намериш някой друг, който да ти оправи диагнозата и сприхавото настроение. ;) 

(бтв нищо против теб нямам също, всеки с разбиранията си, но е хубаво и един-друг малко повечко да се разбираме преди да хокаме и плюем)

06.11.11
14:33

@Joy - много точно казано , благодаря (sun)
    @Moon - мерси за вметването :)

...обичай се.

- основата на всичко . Трудно постижимо ....
  Това за анорексията е вярно , но аз и на 37килограма с крайно занижено либидо съм излъчвала сексапил(за тези , на които съм симпатична , де ) . Зодията ми предполага да съм сексуална ;) 
  Нямам възможност да правя секс към момента - single . И не виждам такава в близко бъдеще . Дано не пречи особено на цели/психика/нерви и прочие . Липсата на нежност и допир с друго човешко същество , може и да е проблем ?!? Имам нужда от отдушник/тръпка , а не “клатене” .
  Типа тяло , към което се стремя - така съм го преценила за хармонично , спрямо основата , с която разполагам . Това ми се е набило , като идея от малка - “Y”образна форма :D Няма общо с анорексия . Харесвам големите гърди :D Но пък съм на достатъчно години , за да видя и “+”-овете на нищожния си бюст :)
  Бах - излияния :D
Кой е тоя Дон Жуан , бре :D Май сме си говорили с него (wasntme)
  Поздрави (sun)

06.11.11
14:47

Не бе, секса е само аспект. Въпроса е във възможността за връзка на едно, второ, трето ниво с някой. Въпроса е да се самосъзнаваш като жена. Секса никога не е само секс (...) и съвета ми в никакъв случай не е да го правиш с първия,  който хванеш. Щото мераклии винаги има.

Форума не е място за обсъждане на тия неща и поста ми беше просто вметване на един аспект от цялата работа. Защото имаш забележим прогрес в мислите/постовете, храната, килата и ми се струва естествено другия пол да те вълнува. За това. То егати дискусията стана. Диагнози съм ти поставяла, хейтвала съм.. Ако и ти си го усетила така - извинявай Мая, наистина не съм искала да го възприемеш така. Знаеш, че си ме радваш много  :)

Мнението беше редактирано от Moonray на 06.11.11 14:49.

06.11.11
14:48

@Moon - схванах ти идеята :) Правилно си се насочила , да свържеш бягството от стандартния сексапил(в случая - допиращите се бедра :D ) с анорексичната психоза . В добавка и разните ми подмятания , че не правя секс и т.н. - в предния коментар го разясних - няма с кой . Със сигурност съм чалната и хранителните филми няма да умрат , но и така се живее :) Щеше да е хубаво да имам приятел - да разтоварвам , ама нъц . Пък и като останах сама ми беше по-лесно да се стегна .
Ииии...не се нападайте - всички коментари ги приемам позитивно и не ме обижда и по-остра критика (sun)
  Отивам за нискомаслена извара , че съм станала 45кила :D (dull)

06.11.11
20:34

Верно малко странична дискусия се заформи , но нещо друго ми прави впечатление...забелязвам “джафкания” м/у съфорумници в разни теми . Нещо нервност си витае ...за разни дреболии . Сприхав тон се забелязва на места , включително и моя...бах , може и да не съм наясно с форумните работи?!?

Иначе ми е ясно , че Moon си е добронамерена и яка мацка :) Мерси , че ме подкрепяш , при все , че си ме виждала и на живо , какво съм шантаво и неориентирано :D Ще изпия една лимонадена бира за назидание |-) :D
  @Joy -  повтарям се с впечатленията си , че явно си доста емоционална и правдива . Морална - също , може би . Не смея да се изказвам повече , защото не е коректно...няма , как да знам . Но вероятно си приличаме в разни отношения ?!?  :)

И за да приключа темата за секса , ‘щото накрая ще излезе с тия филми , ‘дет ги зяпам , че съм некрофилка :D :
Имам си влечения към противоположния пол и то  доволни . В периода , когато бях под 40кг либидото го нямаше никакво , но съм се опитвала да не прецаквам другия . Не е било сполучливо , защото и от към енергия не го докарвах . Късно ги започнах тия нещица и опитът е мижав от към партньор/и и не ми е било приоритет количеството . Нямам морални задръжки - всичко е ок , стига да знам , че не вреди на някого и на мен би ми било приятно/спокойно/пълноценно/кеф/безопасно ...то това си е универсално правило за всичко .  Намирането на половинка е на първо място - основен катализатор...поне беше . Провал . Сега не съм на ниво , че да диря . За това и избягвам романтични сценки/теми за любов...че и сексуални . Напомнят ми  за нещата , които съм смятала за най-важни , а не са ми достъпни към момента . Ако си на стриктно НВД , едва ли ще ти е кеф да гледаш/слушаш за овесени питки (умишлено не давам за пример пица).  Дано съм в грешка....

До тук с оффтопика , та за днес :
45кг
Сън - 7часа

Тренировка - почивен .
  Гимнастика :
1 - клякания - 10
.... правя ги , като Karfi4ka от статията :P
2 - плие - 10
3 - сраничен полуклек - 10 на крак
4 - напади - 10 на крак
5 - глутеус ритник - 10 на крак
6 - глутеус мост - 20
В 5 кръга.
..ама мудничко - с разни занимавки по м/у другото....

Храна :
9.00 - 1 яйце + 25гр кашкавал + сусам + масло за тиганя (coffee)
11.30 - гимнастиране
12.00 - 100гр свинско + 50гр зеле/магданоз(без зехтини) (beer)
15.30 - 1 яйце + 50гр извара (beer)
18.00 - 100гр свинско + магданоз (beer)
21.00 - 130гр извара + 2 ореха (d)
Около 1000ккал : пр - 100гр / м - 60гр / в - 15гр
  Хмм...няма какво да коментирам .Като опре баджака тия дни , ще ми стане ясно след лек оглед на дневника . Сега няма да го мисля . Млечните са “опасни” , но и свинското не е за подценяване . Да припомня , че няма как да съм на ВМ НВД с бира и вино , че да не ме притесняват мазнините . Но за сега отчитам и повишен прием на калории(изключвам днешния ден) , та нз до колко е несъвместимо...
  Гледах http://www.imdb.com/title/tt1525890/ - става :) Психариика :) И на место пуканки/солети/чипс/кубети си мезих с ...мЕсо :D
Вариант си е - изпечено и нарязано на дребни кубчета в купичка :D Преди съм си правила и “кубети” от Бонус/Тонус/Нилани/Силуети , но не ми се вписва вече и не консумирам хляб . Гребане на овкусена извара също ми е вариант . Морковчета на ленти(Moonray го беше предложила на един объркан ентусиаст) , потопени в чаша с лимон(”солети”) си е хард вариант и до колкото ми е известно , беше модно да се предлага по дискотеките?!? Слух?!? Аз съм дебилна :x
    Дръпнах Меланхолията , ама 2часа+....може и сега да го пусна ....

Поздрави и лека :)

Треа и чийт да има :P

07.11.11
21:32

45кг WTF?!?
Сън - 7.30 часа
Ставане - 8.00ч

Тренировка “гърди/рамо/бицепс” :
1 - плие с 2 дъмбела - 4x10
2 - лег с дъмбели - 4x10
3 - лицеви - 6x6@10кг
4 - повдигане на дъмбели напред - 6x6
5 - лицеви с крака на легло - 4x15
6 - бицепсово с дъмбели - 6x6
лицеви - 40

Дъмбел 7кг...за около 30мин.....

За лицевите с тежест , добавих и гира в раницата + дъмбела . И малко повече повторения на тези със собствено тегло . 4x10 е повече от 6x6 и отнема по-малко време за изпълнение (wait) :D . Някои упражнения не ми позволяват 10 повторения или поне не ми се зори . Може би е грешно , но записвам идеята за трена предварително и изпълнявам без значение , дали ми е по-леко или не . Грешка - ще се поправя .
        При лицевите не свалям до долу...принципно така си ги правя . Другото е в рамките на изрядното при изпълнението им .

Храна :
9.00 - 1 яйце + 50гр свинско + 20гр кашкавал + масло за тигана (coffee)
11.00 - трен
11.30 - 1 варен белтък
12.00 - 120гр свинско месо/мозък/език + 50гр гъби/праз/магданоз (beer)
15.00 - 50гр извара + 100гр коприва (beer)
18.00 - 120гр свинско месо (d)
21.00 - 100гр извара + 30гр коприва + 2 ореха (d)
  Около 1100ккал : пр - 115гр / м - 65гр / в - 15гр

Нещо пропускам плод/мед сутрин и след трен...малко умишлено , но до колко е смислено...
Имам нужда от промяна на менюто...не за първи път го споменавам , че трябва да увелича въглехидратите(комплексните) или да имам зареждащ ден . Не , че ми е отпаднало , но съм вечно гладна(не за нещо конкретно - не примирам за торти и тесто) . И съм способна да ям по-големи количества месо/яйца/кашкавал....просто се спирам . Не усвоявам явно...требе баланс и засищащи въглени , знам ли . А това , че не усвоявам , не значи , че не се лепи . То е ясно , че с увеличаване на личното тегло/активно (да предположим) , се увеличават и нуждите от калории...ама има нещо сбъркано в цялата работа . И като вметна и пиенето в картинката става мацаница .
    Бe , визията е задоволителна . Вероятно и силата е на “+” , но рядко имам възможност да усетя с това недоспиване и други външни фактори....

Гледах The Mist . Само не знам , защо ефектите бяха толкоз куци , но то не се набляга на това...напомни ми за Ланголиерите  . Инак екранизациите по Ст. Кинг на тоя Франк са добри...да не кажа , че Изкуплението Шоушенк и Зеленият път са култуви филми...и се замислям , дали да не го проверя тоз’ сериал  The Walking Dead ...препоръчват...не съм фен на зомбита...
    А за Мъглата - гаден и прецакващ край...чак непредвидим - не мисля . Всъщност съм чела само Гняв на Кинг...

УмрЕл ден...нищо креативно....нищо удовлетворително или приятно...
  Поздрави и мир да има по форумите (d) (h)

Мнението беше редактирано от Мая на 08.11.11 00:33.

08.11.11
21:29

45кг
Сън - 6часа
Ставане - 8.00ч

Атмосфера - (envy)

Тренировка “гръб/трицепс/рамо”
1 - клек с дъмбели на рамене/пулоувър с 1 дъмбел(редувано) - 6x6
2 - тяга с щанга(надхват) - 4x8
3 - гребане с щанга(смесен хват/смяна ръце) - 4x8
4 - пулоувър с 1 дъмбел/изтласкване на дъмбел лег(тесен хват/слято) - 4x12
5 - трицепсово зад глава с 1 дъмбел - 4x10
6 - раменни преси с дъмбели - 6x6
7 - полукофички с крака на стол - 4x8@10kг
8 - повдигане на пръсти с дъмбели на рамене - 6x15

Щанга 27кг/дъмбел 7 кг...за около 30 мин.....
Не беше много гръбно , но аз гърба го моря на всичко...и на лег и т.н. . Най-ми е силен и помага/асистира пичът...полудях...

Храна :
9.00 - 1 яйце + 20гр кашкавал + сусам + масло за тигана
11.00 - трен
11.30 - 1 варен белтък
12.00 - 100гр свинско + 50гр зеле/праз/магданоз(без зехтини)
15.00 - 1 яйце + 30гр свинско + 30гр извара
18.00 - 150гр свинско
21.00 - 130гр извара
    Около 1100ккал : пр - 120гр / м - 60гр / в - 15гр

Лека (d)

09.11.11
20:29

45кг
Сън - 6часа
Ставане - 8ч (coffee)

Тренировка - почивка .
1 - клякания - 10
2 - плие - 10
3 - страничен полуклек - 10
4 - напади - 10
5 - глутеус ритник - 10
6 - глутеус мост - 20
  3 кръгчета.....

Храна :
9.00 - 1 яйце + 20гр кашкавал + сусам + масло за тигана (coffee)
12.30 - простотии
13.30 - 1 варено горно бутче(без кожа) + 50гр обезмаслена извара (beer)
16.30 - 100гр обезмаслена извара (beer)
18.30 - 1 горно бутче + 50гр извара ^^ (d)
21.30 - 100гр извара + 2 орехчета (d)
    Около 750ккал : пр - 90гр / м - 40гр / в - 10
Ей така ми харесва , с пилешко и обезмаслена извара . Има място и за въглехидрати :) Камерата е пълна със съмнително  свинско , а трябва да заделям за по-постни мръвки . Днешното меню ми излиза 3лв :) А , да - зеленчуци липсват...и плодове....и шоколадово яйце :D

Официално съм 45кг - ще се замеря утре . Наш’те не вярваха и се качих на кантара - 47 :D ....ама с дрехите и след доста (beer)
Визуално - мии , пълнеят ми бедрата , но са на косъм :) Може да ми се е лепнало повече на корема , което е ОК . Дрехите не ми стават :( Свинското и кашкавалената извара не са за подценяване....ох , все тая - по-големи притеснения си имам , от това , че съм се наляла . Ще отлея , ако требе...

Направих на бабата некви овесени питки и ми замирисаха баш на “пролетни рулца” от китайския :D Ама сложих настъргани гъби / магданоз / праз / сусам / вегета и намазах тигана с....олио - да не си хабя маслото , че ми е малко :D Яде ги , де...нз за вкуса ...

Поздрави (d)

10.11.11
22:41

45кг-
сън - 6часа
ставане - 8.00ч
(coffee)

Тренировка “гърди/рамо/бицепс”:
1 - клек с дъмбели на рамене - 6x6
2 - лег с дъмбели - 4x10
3 - лицеви - 6x6@10
4 - пулоувър с дъмбел - 4x10
5 - повдигане на дъмбели встрани - 6x6 .....с чийт , разбира се...
6 - чуково с дъмбели - 3x6
7 - бицепсово с дъмбели - 3x6
8 - плие с 2 дъмбела - 4x10
лицеви с крака на легло - 25

Дъмбел 7кг...за около 40мин...

Храна :
9.00 - 1 яйце + 15гр кашкавал + сусам + масло за тигана (coffee)
11.00 - трен
12.00 - 1 варено бутче(без кожа) + 100гр прясно зеле/праз + 1 орех (beer)
16.30 - 1 долно бутче (beer)
накакъв ментов бонбон + глъдка кафе със захар(по грешка)
21.30 - 22.30 - 1 горно бутче + 150гр обезмаслена извара (d)
  Около 800ккал : пр - 95гр / м - 40гр / в - 10гр
Малко поразцъках нагоре-надолу и за това е така храната...имаше и чашка-две червено вино :)

45кг и ми личи...поне ми го споменаха , че се забелязва , но спрямо кога ?!? И преди съм била за кратко 45кг , но дънките ми ставаха...разширил ми се е тазът с възрастта , че да не се трият бедрата...и съм качила повече сланина . Прави бяхте - “тренирай крака !” . Не , че не съм , но на доста заден план и са много пасивно обемни...и сега се превръщам в круша . Пуст ген - ще чистя ! И ще загубя 200гр мускул , ‘дето имам по гръб и ръце . И пак омагьосаните кръгове с малкото калории . Не съм генетично слаба и не са ми ОК хормоните + не са ми тежки тренировките . От към визия и/или психика ми е обречено . Това , по темата на дневника . Не , че ще се метна от 8ми етаж :D

Гледах 11.11.11. и ....имах чувството , че “чета” комикс(не комично)...много елементарен и чак ме заболя главата , от репликата “11.11.” Поне не беше муден - на бърже нахвърляно :) Saw/maw…хвърчила и пердета...

Лека социализация днес...до там...

Поздрави :)

10.11.11
23:27

Купи си нови дънки.

11.11.11
11:44

Мая, какво чистене, какво намаляване на калориите. Ти и сега си на предела.
Стига си се психясвала с тия колограми и мерки. Нормално е да си качила малко навсякъде. Все пак миналата година си била 35-6кг, а сега си 45, което не е лошо, напротив много е ДОБРЕ! И престани с това докосване на бедрата. Моите са с 10 см по големи от твоите и не се докосват. Бая трябва да изядеш за да се случи кошмарът на живота ти :)
Наистина, преодолел тази зависимост да се мериш и теглиш.
Знам, че никой не ме е канил за съвет , но пак ще го кажа. Намали алкохола и цигарите, те са ти по-големият проблем и си порътси занимания извън вас :) Младо и хубаво момиче има нужда от социален живот и разнообразие. Потърси си работа, ако все още не си. Сигурна съм, че все нещо ще излезе. Просто имаш нужда от промяна, но не в храната и треноровките !!!!
Искрено ти пожелавам успех. А и днес е хубав ден за ново начало с толкова много 1111 :)))

11.11.11
21:36

@Петко - май ще ми се наложи :D Бах тая структура женска....схванах идеята , де ;)

@Рали - не ти трябва покана , за да изразиш мнение :) И благодаря за намесата (sun) - идеята на тези дневници е такава . Благодаря  и за милите думи и че ме подсети , “къде” съм била преди година ...и готино ли беше .

Потърси си работа, ако все още не си

(y) :)

44кг+
Еми , психирана намалих калориите/мазнините в частност тия 2 дни....ъъъ...и така не е май ...
Гърбът стегнат е 90 (party) , бедрата...48 ;( и ханшът отива на 84+ |-)
сън - 6часа
ставане - 9.00ч (coffee)

Тренировка - няма .
Мускулна треска в ръцете ме отказа - бицепс/трицепс/предно рамо . Трябваше да правя гръб , но реших да пощадя асистиращите . Пък и за изоставащия бицепс ми стана странно - скоро не се е случвало , а и видима причина от вчерашния трен не мернах .

Храна :
10.00 - 1 яйце + 20гр кашкавал + сусам + масло за тигана (coffee)
13.00 - “аеробики” ?!? ...’айде ме светнете , как е правилно да ги наричам тез’ безумия :
  1 - клякания - 10
  2 - плие - 10
  4 - напади - 10
  5 - глутеус ритник - 10
  6 - глутеус мост - 20
    В 5 кръгчета...

14.00 - 1 горно пилешко бутче(без кожа) + 50гр извара + 100гр домат (beer)
18.00 - консерва риба тон в собствен сос (d)
22.00 - 150гр извара + 1 долно пилешко бутче (d)
  Около 700ккал : пр - 95гр / м - 30гр / в - 10гр

С такива калории нЕма да стане....ясно ми е . 4 хранения само . Не е това причината....
  Принципно , не ям непосредствено след ставане . Ще бъде ли в “+” да втиквам малко плод/”сладко” , докато си направя съответната закуска от протеини+мазнини и си изпия първото кафе ? Или това не е съществено...

11.11.11
22:20

Мая,
втиквай:) и дънките 2-3 размера по-големи...
Много хубава вечер ти желая!

12.11.11
14:01

Нали не мислиш да продължаваш тая серия с по 7-800 калории повече? Добре знаеш, че не е добре.
Присъединявам се за втикването и по-големите дънки. :)

12.11.11
16:58

Здравейте (sun)
  Пропуснах да втикна плод след ставане |-)
За калориите - не мисля , че ще се получи нещо положително , от приемането на толкова малко . 1200 ще ги нагодя , но още ми е мътно за съотношенията пр/м/в , а и трябва да се съобразявам с наличното / източниците на белтъчини .
  Днес съм си пак 45кг - с 4 хранения не става :D , може и да усвоявам по-добре ?!?
  За дънките - странно ... отеснели са/обиколките са се увеличили , но разни стари , ‘дето са ми били широчки преди , сега ми стоят супер 8-) Имам чувството , че изглеждам по-слаба от 2006г , когато пак бях 45кг :) ‘Айде , пак си малоумствам ...

Поздрави (beer)

12.11.11
23:34

45кг
Сън - 7часа
ставане - 8.30
(coffee)

Тренировка “гръб/рамо/трицепс” :
1 - тяга с щанга(смесен хват) - 4x8
2 - гребане с щанга(надхват) - 3x6
3 - гребане с щанга(подхват) - 3x6
4 - едностранно гребане с чанта :D - 4x4@14
5 - широко гребане с дъмбели - 3x8
6 - повдигане на дъмбели в страни пр. наклон - 3x8
7 - полукофички с крака на стол - 4x8@10…..едит: бях пропуснала тежеста (wasntme)
8 - трицепсово зад глава с 1 дъмбел - 4x10
9 - повдигане на пръсти с дъмбели на рамене - 4x20

Щанга 27кг / дъмбел 7кг.....за около 35 мин....
Никаква сила нямах...тегав трен и не ми се получи особено...
  Храна :
9.00 - 1 яйце + 20гр кашкавал + 5гр сусам + масло за тигана (coffee)
11.15 - трен
12.00 - 120гр свинско + 150гр краставица/праз (beer)
15.30 - 50гр пилешко бяло месо(г.в.) + 50гр обезмаслена извара + 50гр печена чушка/домат (beer)
18.30 - 100гр пилешко^^ + 50гр извара^^ + 100гр домат/магданоз (d)
21.30 - 150гр извара(обезмаслена+кашкавалена) (d)
  Около 1000ккал : пр - 120гр / м - 50гр / в - 25гр
Днес не ги докарах калориите , но не съм се отказала от идеята за 1200 . За грамажът активно тегло , с което разполагам и 1000 ми стигат + (beer) / (d) . Е , решението е ясно , ама не е лесно - повече мускулна маса :)

http://bgman.net/3798-raznovidnosti-na-zhenskoto-tjalo.html номер 3 ми е кошмарът на живота ... безумствам :D

Поздрави :) (d)

Мнението беше редактирано от Мая на 12.11.11 23:46.

Яко си се нагърмяла днес, браво!

13.11.11
21:32

Тедо , не разбрах с какво съм се нагърмяла , но зарад’ “браво”-то закусих “поликински” :D . Уви , след час бях отново гладна(физически) , поради малкото количество , съобразено с петте хранения на ден . Ако трябва да ям твоята закуска(т.е. делено на 2) сигурно ще се заситя . Инак , само ядките са ми особени за закуска - парче тлъсто месо + яйце и кашкавал ми е най - пеещо . Сутрин ми е за мазнините , ‘щото съм на кафе :D Постно ми беше измекярското месо...

44кг+
сън - 6часа
ставане - 8.00

Тренировка - хммм...не мисля !

8.00 - парчр ябълка(кисела)
9.00 - 70гр свинско + 3 ореха

11.00 - аеробика?!?
  1 - клек - 10
  2 - плие - 10
  4 - напади - 10
  5 - глутеус ритник - 10
  6 - глутеус мост - 20
4 кръга....

12.00 - 50гр свинско + 50гр пилешки гърди + 50гр к. извара + 50гр домат/праз/магданоз (beer)

15.00 - набирания
    12x1 подхват

15.30 - 50гр пилешко + 30гр к. извара + 30гр домат/магданоз (beer)
18.30 - 150гр филе от толстолоб + магданоз/лимон (d)
21.30 - 130гр извара(мешавици) (d)
    Около 1000ккал : пр - 120гр / м - 50гр / в - 15гр
  Приблизителните грамажи са за в сготвен вид...

За набиранията : то беше канене , па хора долу/студ...ама се и ядосах тука нещо - мернах , че е “чисто” и така . Реших , че е уместно да ги вмъкна , защото вчерашния ден за гръб беше слаб , а бицепса го правих онзи ден . И някак ми е тъпо , да мина с някакви крачни гевезения .
    Вече ги правя с изпънати крака , което вярвам е “+” - без излишни клатения и без свити колена . Не успях всичките така , защото 10-20сек почивка м/у всяко не ми стигат...

Извара : бах , зачудих се . Гледам някаква нова(за мен) - на Фолк безумията в черво и пише , че има 82ккал и 8%мазнини . Викам си - я ?!? Че то само 72ккал са от мазнини - wtf ? Иии...после обърнах внимания , че сухото вещество е 22% , та реших мазнините са около 2гр . Та останалите 20 мое и брАшно да са много са ми съмнителни тез’ извари ...
    Все ми се върти нещо из простата тиква... Правиш кашкавал/сирене от краве мяко + адашката там и сол......отделя се течността/цвикът/суроватката и остава сгъстена смес(сирене/кашкавал) , която е запазила/концентрирала протеините и мазнините от прясното мляко , но не и въглехидратите...та , какво е останало в тази “вода” ?!?, ако въобще от нея се прави изварата?!? Тази от магазините ?!? Мяркала съм , че оригиналната извара от суроватка има към 14гр в/ 4гр б / 1гр м ....образно . Да предполагам , че се прави от бракувани партиди/прокиснало прясно мляко и за това обезмаслената е по-скъпа , защото изисква в “+” занимавка...и аз съм проста ...

Хммм...повече мръв’и = повече агресия/сприхавост . На мен не ми пречи , но си заформям изводи от разни наблюдения....

Пффф , сори , за писанията...нещо съм се впрегнала , но не в сферата на горните си слабоумни “размисли”...

Поздрави (sun)

Яко си се нагърмяла = яка тренировка си направила. :)

13.11.11
23:13

Майче, изварата ако не се лъжа се произвежда от така наречения цвик остатъчната жълтеникава вода от производството на сирене или кашкавал. Друг е въпроса че едно време извара почти нямаше защото цвика го даваха на прасетат да трупат пържоли :)

14.11.11
00:28

@Тедо - предположих , но бях определила трена , като слаб и се размислих ...мерси (sun)

@Дилян - за изварата(стандартна) и аз “знам” , че се прави от остатъка/течността , която се отделя след подсирването там.
Млякото (грубо) съдържа : пр - 3.5гр / м - 3гр / в - 4гр
Кашкавалът , да речем...: пр - 25гр /м - 30гр / в - 6гр...по мернато/спомен/образно.....
Ясно се вижда , че май основно въглехидратите попадат в таз’ суроватка/цвик ?!?
“Градските” рецепти са на принципа на пресичането...там белтъци и мазнии си остават + воднистия цвик , който се мета .....бе я да се спра , че се олях

Защо в профила ми пише , че съм на 26г. , като още не съм ги навършила (dull) :D
Лека (yawn) (d)

Мнението беше редактирано от Мая на 14.11.11 08:40.

14.11.11
10:56

Майче, белтъка се пресича с тези лимонени градски рецепти, захарта не може :)
Не вярвам някой млекопреработвател да седне да прави специално извара от мляко за сметка на по-скъп и по-дълготраен продукт като сирене или кашкавал.
И нека силата бъде с теб ;)

14.11.11
22:31

45кг
сън 7часа
ставане - 8.30

Тренировка “горна част” :
1 - тяга с щанга(смесех хват) - 4x8
2 - гребане с щанга(подхват) - 4x8
3 - пулоувър/изтласкване на дъмбел(тесен хват/слято) - 4x12
4 - лег с дъмбели - 4x10
5 - раменни преси с дъмбели - 4x6
6 - повдигсне встрани от преден наклон - 4x6
7 - кик бек - 4x8
8 - бицепсово с дъмбели - 4x7

Щанга 27кг/дъмбел 7кг....за около 40мин

Храна :
8.30 - половин портокал(кисел) (coffee)
9.00 - 1 яйце + 20гр пушен кашкавал + 5гр сусам + масло за тигана (coffee)
11.15 - трен
12.00 - 1 варен белтък
12.30 - 100гр свинско на тиган(г.с.) + 50гр зеле прясно + 1 орех (beer)
16.00 - 1 яйце + 50гр извара + масло за тигана (beer)
19.00 - 100гр свинско на тиган(г.с.) + 30гр извара + 50гр домат (d)
22.00 - 130гр извара + 30гр свинско (d)
  Около 1000ккал : пр - 110гр / м - 55гр / в - 20гр

Реших да си направя по-неутрален и равномерно(горно) натоварващ трен , за да си се занимавам утре с по-лежерни неща?!? Да се отдам на глезене , положителни емоции/познати... за сефте...спокойствие...wtf?
  Няма причина , нито възможност...нито съм си извоювала/заслужила да ми е приятно , че па и в конкретен ден...но ми е тъжно леко...

Като силует съм ОК . Май бицепсът ми е 26 . Странно - лявата ми ръка е колкото дясната на размери...дори я усещам по-силна на някои упражнения(деснячка съм) , а мускулът е по-слабо изявен визуално . Нормално - лявата част на тялото ми е по-едра , като основа за нещо си ...
  Мисля , че една от изварите , с които разполагам е натрошено “сирене”/фира от кутията...

Предполагам  се “усеща” , че психарските вметки за сантиметри/извари и т.н. не са ми вглъбеност особена . Разсейки....тематични...

Поздрави :) (d)

Мнението беше редактирано от Мая на 14.11.11 22:38.

15.11.11
07:00

Честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие и скорошно излизане от матрицата :) :D :).

Честит рожден ден!

Много борбен дух жевее в теб, дръж го и не го пускай да избяга! Бъди малко по-уверена в себе си и всичко ще е тип-топ! :)

15.11.11
09:46

Честит Рожден Ден! Отвори сърцето си за красивото и се усмихни на света!

15.11.11
10:51

Честит рожден ден!

Това с матрицата ми хареса :) Аз ти пожелавам филът да стане цветен и по-романтичен от колкото е сега :)
Весел празник. Всеки заслужава такива дни на глезотийки и хубаво настроение. Нека те бъдат по-често и за тбе :)

15.11.11
10:59

Я-я-я, кой ни бил рожденик! Много здраве, много усмивки и мъничко късмет, Мая! Ти си силно момиче и ще се пребориш : ))))

15.11.11
13:25

ЧРД! Пожелавам ти здраве и щастие!

15.11.11
15:36

Майче, и от мен честит рожден ден! Жива и здрава, повече усмивки, все така свежа и продължавай да ни радваш всеки ден! :*

15.11.11
18:54

Душко златна, я и тук да те нацелувам :* , че може да пропуснеш клюкарника :-) Честит да ти е хубавия ден! Дано са те радвали много през целия ден, а хубавите изненади да продължават. А най-голямата любов и полет.. да дойде отвътре :-) Внимавай какво  мислиш, изричаш и си пожелаваш.. че нещата вече се случват със шеметна бързина. Да бъдат най-съкровените ти мечти! (F)

15.11.11
23:39

Искрено благодаря на всички (sun) (hug)
Вашите поздрави и пожелания означават много за мен и определено допринесоха за по-позитивното ми настроение , въпреки разни лоши обстоятелства :) Благодаря за подкрепата (sun)

Видях с няколко френда при най-добрата си приятелка / почерпих скромно / нащраках си 45 килограмовото си тЕло / полафих/разпуснах . Сутринта беше подтискаща и напрегната , въпреки единствената ми молба - спокойствие . Всъщност , това са глупости...докато ме е нямало го е отнесла баба ми . Няма да конкретизирам , но съм бясна . Успокоих я , дадох и бутилка “хубаво” вино(подарък) и и направих тричави питки (sun)

Поздрави (d) :D

15.11.11
23:50

44.5кг
сън - 7часа
ставане - 8.00ч

8.00 - 1 малка жълта ябълка (coffee)
9.00 - 1 яйце + 20гр свинско роле + 20гр пушен кашкавал (beer)
12.30 - 100гр свинско в масло (beer)
16.00 - 100гр свинско в масло (beer)
19.30-20.30 - 30гр семки (beer)
22.30 - 150гр извара (d)
  Около 1000ккал : пр - 95гр / м - 60гр / в - 20гр

Мнението беше редактирано от Мая на 16.11.11 00:29.

16.11.11
00:08

Прилагам малко снимки , за обща представа . Не съм ползвала ефекти - от различни телефони са , с техните си там настройки и резолюции . Краката...хмм . 45кг :

Мнението беше редактирано от Мая на 16.11.11 00:46.

16.11.11
21:51

45кг
сън - 6часа
ставане - 9.30

Снощи пийнах повечко....

Тренировка “гърди/рамо/бицепс”
1 - клек с дъмбели на рамене - 4x8
2 - лег с дъмбели - 4x10
3 - лицеви - 4x10@10kг
4 - повдигане на дъмбели напред - 4x7
5 - лицеви с крака на легло - 4x15
6 - чуково сгъване с дъмбели - 4x7
7 - плие с 2 дъмбела - 4x10

Дъмбел 7кг....за около 40мин....
Учудващо приличен трен , предвид обстоятелствата . Увеличих повторенията на някои упражнения . Колената не ме боляха на клека и ми беше леко , за разлика от друг път - нацелила съм по-правилно изпълнение явно .

Храна :
9.30 - парче ябълка (coffee)
10.30 - 1 яйце + 20гр св. роле + 20гр кашкавал + масло за тигана (coffee)
13.00 - трен
14.00 - 1 горно бутче + 100гр зеле/домат/чушка/праз/капка зехтин (beer)
17.30 - 130гр пилешки гърди на тиган + 50гр краставица (d)
21.00 - 100гр извара + 50гр моцарела (beer)
  Около 1000ккал : пр - 100гр / м - 55гр / в - 25гр
4 хранения...хмм...

Пак дразнения днес . Съвсем изпрегнаха някои хора и няма да толерирам . Всъщност доста се зъбя и разни истерични налитания не ме вълнуват...стига да са насочени към мен .
  Гледах “Меланхолия” - не ми хареса . А и доста несериозно/прекъсващо го зяпах , но нищо не ме грабна...нерви .
Непълноценно ми е и съм в стрес от всичко(дОма) . Скоро ще имам възможност за десетина дни спокойствие - дано разтоваря...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1