22.01.11
23:41
На 25 съм,162см,38кг.Цел-покачване на мускулна маса.
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
ЕДИТ : ЕДИТ2:
Към момента 23.04.2011г: 24.07.2011г:
Тегло : 41кг 43кг
Гръб(стегнат):84.5 (+5.5см) :) 87.5см
Талия:60 (+ 3см) 62.5см
Ханш:81 (+ 3см)...е , к’о да се пра’и 83.5см
Бедър:43 (+ 3см) (dull) 46см
Бицепс(стегнат):24.5 (не помня , ама май беше 22-23см) 25см
Птреодолях манията по разделното хранене , нямам булимистични пристъпи , за гладуване и дума не може да става (спрямо начина , по който се хранех преди...особено преди година)...бе ок съм :)
Пиене , няма да спирам (dull)
Edit3 : Развитие в застой |-)
Цел - голЕм гръб и дебели ръце:Dи малко дупе...
ЕДИТ 4?!: Да вметна , че към момента съм оклоло 47кг...
Гръб(стегнат) - 93см
Талия(стегната) - 64см
Ханш - 86.5см
Баджак - 49.5см
Бицепс(стегнат) - 27см
Туй то...”новост” :D
EDIT 5: 50-51 килограма! Стигат ми, че и в повече идват! Сега чистя :D
Гръб(стегнат) - 96см
Талия(стегната) - 65см
Ханш - 89.5см
Баджак - 51.5см
Бицепс(стегнат) - 29см
Цел - баланс, полезност и усмивки :) И голЕм гръП, разбира се
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
На бързо ще напиша за днес:
8.30-100гр ябълка
9.30-35гр трици с 1 жълтък,водичка,смесено,запечено на тефлон с 15гр камембер
11-тренировка с гири по 6кг и 3кг-десетина упражнения по 3 серии,по 8-15повторения;м/у сериите 15 странични клека,колкото да раздвижа малко и надолу:) полувин сушена смокиня
13-150гр пил. бон филе,печено на тефлон,салата от зеле,домат,морков,маслина,лук,магданоз,капка зехтин
16-60гр кисело мляко 0.1 и полoвин домат
18-тренировка-4 упражнения със съответните серии и повторения и долното раздвижване:)
19-150гр пангасиус(да знам,че е “отровен” особено баш виетнамския,но си е протеин-17гр) на
тефлон
22.30-60гр извара
течности:2литра чай,1литър бира,1литър(за сега)бяло вино,нес кафе с вода(сутрин)
цигари-не броя,тъпча тютюн
Знам,че много хора ще се хванат за пиенето и цигарите-пуша от 10 години стабилно,много лош навик,съвета ми е не палете първата цигара...
Пия от 5 години всеки ден,преди вместо вечер вино- 400гр концентрат,сега през деня лигавя биричка после винцето
тренирам от 10 години всеки ден(с малки изключения),но за 2 години имах застой заради проблеми с храненето,свалих повече от необходимото-35кг бях и нямах сили,от 5-6 месеца се възстановявам и се чувствам по-добре.
Чувствам се преяла в момента , но то е от чая и пиенето :)
За днес:само от храна,другото не смятам,то е към 1000ккал/та от храна:780ккал/98гр белтъчини/28гр мазнини/52гр въглехидрати
Като изключим пиенето , с този начин на хранене се отслабва,но за мен си е пиршество :)
Харесвам сайта и всеки съвет ще ми е от полза,само не се хващайте за пиенето,когато бях 35кг пиех и повече,а се почувствах физически ок чак , като започнах да се храня
Благодаря предварително,утре пак ще пиша как върви
Бих се радвала на съвет за разпределение на тренировките със съответните тежести:)
Темата беше редактирана от Мая на 11.06.14 23:16.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим23.01.11
01:37
Абе .... на мен това не ми прилича на програма за качване . 2разови тренировки + никакви въглехидрати освен някаква ябълка и трици.... Почвай да ядеш хляб (аз на твое място и с бял бих се черпила ! 38 кг са опасно малко :( ) ,ориз , картофи ..... Не знам . 60 гр кисело мляко ? 15 гр сирене? Какво е това ?!?! Всъщност не знам де , може би още не си свикнала да ядеш нормално , но с времето ще стане. Успех !
23.01.11
01:46
Абе гейнер. По-добре сироп Апетан за бебета. С тия добавки се оак*хте :D
Гейнери + алкохол всеки ден + нехранене + цигари , ми то по-добре да помоли Бог за ново тяло накрая :D
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 23.01.11 01:47.
Какво общо има сиропа с храна на прах която се “яде” лесно и ще й докара необходимите калории и въглехидрати за да не е кожа и кости ?! Ще ми обясниш ли ?
П.С. И аз не съм съгласен за алкохола и цигарите.
Мнението беше редактирано от Madboy на 23.01.11 01:49.
23.01.11
01:49
За мускулната маса ти трябват калории, а теб ти липсват. Написала си, че приемаш около 100гр белтък, аз виждам - 40. Ябълката и триците не са ядене, 50те грама извара - също, демек имаш кажи-речи едно хапване за целия ден. Закуската можеш да я смениш с овесени ядки например. Все от някъде трябва да започнеш :)
Поздрави
23.01.11
02:31
Определено трябва да ядеш повече и по-сериозни въглехидрати. Според мен внимателно трябва да си следиш теглото - в никакъв случай не трябва да позволяваш да загубиш още тегло! Ако трябва се консултирай и с лекар... И пак ще повторя - въглехидратите са ти малко.
Ядеш две лъжици повече от най-угоеното дете в сомалийска детска градина. Иначе всичко ти е бомба, продължавай в същия дух! Тютюна и аз не го броя - и аз едно време го тъпчех в тоалетната, да остане по-малко да не го нижа.
Течностите са ти малко. Мислела ли си да включиш керосин или поне азбест за повече въглехидрати?
23.01.11
05:17
Храната ти е малко, но пък и алкохола е калоричен, така че калориите са доста над 1000.
Вземаш ли някакви мултивитамини. Има шанс да ти вдигнат апетита и енергията.
Защо тренираш по два пъти?
Не само че въглехидратите са ти малко, ами и мазнините никакви ги няма.15 гр “Камембер” не са сериозен източник на мазнини.Консумирай повече ядки-бадеми,лешници,кашу, орехи...ако изяждаш по 100 гр на ден това са ти минимум 500 калории допълнително.Ако обичаш млечни продукти винаги можеш да включиш и повече кашкавал и сирене,а при готвене използвай масло и зехтин.
казано от mayasy на 22.01.11, 23:41:
Пия от 5 години всеки ден,преди вместо вечер вино- 400гр концентрат,сега през деня лигавя биричка после винцето
тренирам от 10 години всеки ден(с малки изклю4ения),но за 2 години имах застой заради проблеми с храненето,свалих повече от необходимото-35кг бях и нямах сили,от 5-6 месеца се възтановявам и се чувствам по-добре.
Интересно се възсановяваш ......с пиене. Каквото и да ти кажем ти сама си знаеш, че това определено не е правилния начин. По добре първо си оправи психиката
Благодаря на всички за добрите съвети,като цяло ми е ясно,че трябва да увелича въглехидратите и коментарите ви го потвърждават.Избягвам ги,защото искам на всяко хранене да вкарвам протеин,а още не мога да се отърся от пустото разделно хранене.Мислила съм за добавки,то е ясно,че за едно хранене не мога да изям 300гр месо примерно и след 3-4 часа пак,но за сега не смятам да купувам...Ще опитам да хапвам въглехидрати на обяд с месото-боб,грах,надявам се би било подходящо и за следобедна закуска още някой плод с кисело мляко...
Сега пак си закусих триците с извара и кисело мляко,запечени+плодче,с кафето май попрекалих,хех,притрепервам...след малко си почвам тренировката,а за обяд съм запланувала варено бутче без кожа със грах(от консерва за съжаление,аз не ям никаква сол,а е ясно,че в тъпата консерва има)и така...
Пак мерси и ако някой ме светне за упражнения които да правя с гирите,защото аз си ги вдигам там,но не знам кое уражнение как се казва,горе долу си усещам какво натоварвам,ама всеки ден едно и също,а много трениращи си ги разпределят за различните дни различни мускулни групи...
А за да си следя протеини,въглехидрати...без да се мъча с разни сметки,ползвам това
http://zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter/ проверила съм го и правилно изчислява,стига да уцеля верния грамаж
От няколко дена потренирвам и следобед,незнам защо,няма какво да правя хех,мисля си,че като имам възможност не пречи ,а може би греша,защото не оставям мускула да почива...Витамини не пия...
Бих те посъветвал първо да станеш нормален човек, но ти си знаеш. Добре че си ентусиазирана.
23.01.11
12:13
казано от the_ace на 23.01.11, 12:08:
Бих те посъветвал първо да станеш нормален човек, но ти си знаеш. Добре че си ентусиазирана.
И как се определя дали даден човек е нормален или не е нормален ?
Наистина е нужно да понамалиш цигарите и алкохола, но със сигурност ти това си го знаеш. За храненето добре е от към избор на продукти, порциите трябва значително да ги увеличиш, нали искаш да качваш. Надявам се, че разбираш, че доста ще ти пречат тези два порока. ;)
Мнението беше редактирано от Мила на 23.01.11 12:15.
Когато бях в добра форма тежах 42-43кг,дори 45,но ми идваха в повечко.Едни 5 кила отгоре ми се вижда ок,но да са качени правилно,бавно,с тренировки,така че от към сланина да е минимално.Затова наблягам на месо,а то си е тежка храна и не може да се прекалява:)Благодаря ви,ще опитам да увелича порцийте или да хапвам същите количества но по-богати на калории.Телешкото е добър вариант,като имам кинти ще си взема за разнообразие.Мернах едно охладено от бут,обескостено,нарязано.Дават го насипно по 10 и нещо нилото...
23.01.11
12:58
Телешкото ми е любимото :) По-скъпичко е обаче :) Ами може да ядеш и свинско ако обичаш, по-евтино и по калорично(по мазничко) Когато готвиш може да добавяш и краве масло.
23.01.11
14:45
На снимката в галерията 38 кг ли си ?
Ако питаш мен, най-добре отиди на психиатър. Имаш нужда от професионална помощ, докато не е станало късно. Т.като гледам не си далече от мерките на Изабел Каро /28г, 164 см и 31кг/. Ако не знаеш коя е, ето ти материал за четене със снимки - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3508251
Ауууууу,това което видях е шокиращо....(headbang) Това е една от крайностите....
Да,сещам се коя е,фрапиращо,наистина,но мисля,че или е по-висока,или е под 30кг,просто далече съм от нейния вид.По-скоро съм като манекенката Туиги-79-56-79,което пак не е добре,защото и тя е анорексична...Всъщност имам диагноза анорексия,ходила съм на психиатър,той искаше да ми дава антидепресанти и аз го отебах...
Хранителното разтройство(психическо,хах)предполага отношение към храната-враг,отрова,незаслужена награда и т.н.За момента аз я приемам,като заслужена награда и средство за постигане на по-естетичен вид...пак е някакъв напредък...но отношението си остава...
Но след като вече съм си наложила режим и го спазвам и леко увеличавам дажби и калории и качвам правилно с тренировките,като стана 43 ще съм ок...
И наистина,не изглеждам чак толкова клечава,но признавам,като бях 35 хората ме зяпаха и никога не съм се виждала дебела.Знаех колко съм зле и ме беше срам да изляза.Нямах сили да тренирам и ме беше страх да ям,защото без спорт всичко щеше да отиде не където трябва
А и храната си е удоволствие на което се наслаждавам бавно,а не да се натъпча за секунди и да тичам в кенефа(доста време булимия,но тогава на кг го докарвах)...трябва само търпение и постоянство
между другото идеала ми за женско тяло е Къртни Лав,но в някой не толко надрусан неин период:)не ме кефят хърби,всичко е наред,когато горе си малко по едър,килата и обиколките са без значение
23.01.11
19:14
Когато си била 35 кг. едва ли са щели да отидат на “неправилното” място повечкото калории. Колкото е по-слаб човек, толкова повече калории отиват в мускулите и по-малко в подкожните мазнини. Обратното също е вярно. Колкото си по-дебел, толкова повече калории отиват в мастните депа, а не в мускулите.
Храненето по много пъти на ден, прецаква инсулиновата чувствителност, а това автоматично ти пренасочва голяма част от калориите в подкожните мазнини. Прочети малко за ЦИКЛИЧНОТО ХРАНЕНЕ, може да ти е интересно. При него се редуват фази на недохранване с фази на преяждане. (От доста време аз също се хараня така) , положителните ефекти са страшно много!!
И една застраховка :)
Ако някой ще ми казва, че не съм прав да си подкрепи мнението с някакви стойностни факти!
23.01.11
19:54
Да, може да се опиташ хранене в 8 часов прозорец:
Повече инфо тук:
http://www.leangains.com/
Я,тва,че при по-слабите калориите отиват повече на мускул и обратното не го знаех,ще го проверя и ако е така спокойно ще си хапвам повече въглехидрати,писна ми от тия мръвки,а е и вредно протеините да са основната ти храна...
Мерси, сега ще погледна линковете:)
23.01.11
20:55
Ами то никой никъде не е казвал, че трябва да се яде само месо. Сама си направила грешните изводи. Винаги към протеина трябва да има въглехидрат/мазнини или и двете(зависи от режима) а за теб е задължително да включиш въглехидрати и мазнини. Гледай мазнините да са от краве масло,зехтин(не пържи с него) Въглехидратите е добре да са бавни - кафяв ориз, пълнозърнести спагети и макарони, черен/пълнозърнест хляб и т.н.т
23.01.11
21:18
Значи ако на снимката си 42 , ти препоръчвам да се стремиш към 46-7-8. Това е...... Сега направо не мога д аси представя 38 , толкова съм била в 5 клас сигурно.
Прегледах за цикличното хранене,общо взето да не следваш схеми,а да слушаш тялото си и някои елементарни правила-да не се тъпчеш преди и по време на физическа работа,ми то е ясно,че като се нахраниш стабилно организма се заема да смила там и се чувстваш отпаднал...ако се чувстваш гладен преди сън,значи не си ял достатъчно през деня и само защото диетата ти казва,че след 18 пр не треа ядеш,не значи,че не може да гризнеш нещо...аз на една статия попаднах и така на бързо...може да греша...
Колкото до честите хранения,ако ям един ден само 2 пъти било то и по голямо количество(а при мен е трудно)на другия ден -1 кило не ми мърда...е освен ако не е по 200гр торта и парлак сланина,но не мисля,че това е ок:)
Но май схванах идеята и съм си мислела,че е най-правилно да стряскаш организма-ако 2 дена закусваш яйце,на третия вкарваш само хляб,на четвъртия пропускаш,примерно....на петия пък цял ден ябълки(не гледайте продуктите),но този метод винаги ми е изглеждал по удачен за отслабване...
И аз наистина си огладнявам след 3 часа и незнам дали е нужно да се спирам,при положение,че треа пълнея
Ами сега съм си 38 от месеци,но това не е важно,следя обиколките-гръдна под мишниците и ханш на най- изпъкналото...и те си циклят,от утре вкарвам повече въглехидрат,за сметка на протеина и то при мен веднага ще се види...
Мерси пак на всички
А за зехтина,аз си знам,че не треа да се подлага мн на термична обработка,но някъде четох,че бил най-устойчив.Не вярвам ,но коя мазнина е най-добра за пържене?Знам,че въпроса не е за тука,ама айде..
Животинската е най - добра - мас, масло, сланина. Яж по-калорично и аз не мисля, че цикличното хранене е най - доброто за теб. Опитай да направиш поне 1200 калории, яж свинско, масло, заквасена сметана. Щом хапваш хляб, нищо не ти пречи да го намажеш с масло.
23.01.11
22:23
какви упражнения би правила с 6 кг гири(мога и да ги намаля)ако искаш да качваш мускулна маса нагоре...аз от години си тренирам в домашни условия,но по интуиция...
- цитат от въпрос зададен в моя дневник.
Та за тренировките. 6 кг не са много, със сигурност ще трябва да тренираш със повече. Ако отидеш в зала ще е най-добре.
Но да ти отговоря - с тези килограми бих правила същите упражнения, които бих правила със 20 и със 30 кг. :) Просто разликата е, че натоварването ще бъде по-малко.
Може да тренираш в един ден само горната част на тялото, в другия ден само долната част на тялото.Има хиляди варианти. Въпроса е да си избереш упражненията, да ги структурираш правилно и да ги постнеш тук. Има доста компетентни хора, които със сигурност ще те насочат.
В изданието също има програми за начинаещи. Разгледай ги и се спри на някоя.
Примерни упражнения които да вкл.
- Мъртва тяга, Гребане, Добро утро - Гръб
- Клекове, Напади, Плие, Мъртва тяга - Крака
- Флайс, лежанка, преси с дъмбели - гърди
- Упражнения за бицепс, трицепс, рамене( виж в изданието упражненията)
И още хиляди упражнения има.
Ми и аз за маста знам,че е най- подходяща:),а калориите са ми около 2000,но 1200 от тях празни(пиене).Но съм забелязала,че пиенето се лепи главно по корема и то дори не като мазнини,а задържане на вода,хех.Т.е. 1200 ккал от храна би било ок,стига да успея да я погълна без да ми е тежко...
Та как беше днес:
9ч-1 миниатурна мандаринка(нямах др плодове)
9.30-трици(от няколко дни се зарибих,защото от хляба ми става тежко,а са добър източник на бавни въглехидрати,а и са по-калорични)замесени с кисело мляко и извара на тефлон
11-тренировка около час с гири
12.30-150гр варено пилешко месо от бутче,100гр грах и малко зеле и зехтинец
4-варено яйце и полoвин домат
7.30-200 гр риба(”отровния виетнамец” от вчера)
ако не ми е мн тежко към 11 ще хапна 50гр извара
С евентуалната извара:калории-802;пр-99;м-28;в-56
калкулатора,който ползвам е верен ,проверих го за повечето продукти или поне тези които консумирам
И,разбира се,1 л бира и 1л бяло винце(слабо),които не смятам-към 1000 празни калории:)
От утре-повече въглехидрати,и без тва имам само парче пиле и парче риба за дояждане:)
Мнението беше редактирано от Мая на 27.04.11 21:10.
Мерси за съвета mon coeur est a vous(треаше да го запиша на лисче,хех),то програми много,ама трябва по-сериозно да ги разгледам и да избера правилната...
Наистина ли 6 кила на ръка са малко,за жена,не професионално занимаваща се със спорт,а и с моите килограми!!!Та аз на някои упражнения бая се узорвам:(
23.01.11
22:47
Ами зависи коя мускулна група тренираш. Но това с колко даден човек тренира, зависи от мн неща(например колко сила имаш)
Ако погледнеш дневниците на Инис и на Veronique ще видиш, че клякат с по 90 кг ;)
Не казвам, че 6 кг са малко, ако на теб са ти добре значи е ок.
Е,като се замисля, за някои упражнения 6 кила не стигат,за от лежанка се събират 12 кила,то верно не се усеща,но за бицепс е ок,а за трицеппс ме напряга леко...
Ясно,хех,за сега ме усройват,мога да ги засила с още по кило по натам,до там им е лимита...
Живот и здраве-следва щангата на баща ми,тя е към 30 ха ха
Виж сега, аз изразих мнение за теб, че ако си ми сестра, ще те шамаросвам всеки ден. Казвам го, за да знаеш, че нищо от това, което правиш, не ми допада, защото вървиш против нуждите на тялото си и се самоубиваш. И то напълно съзнателно го правиш....от друга страна си правиш труда да станеш част от този форум, който е за фитнес и здравословен начин на живот. Може би е някакъв мимолетен проблясък и опит да се превърнеш в пълноценен човек, може и да успееш да се отървеш от алкохола - защото очевидно имаш проблем с него. Пожелавам ти го.
Прави ми впечатление също, че си грамотно и очевидно интелигентно момиче. Постарай се повече, сама трябва да си помогнеш.
За жалост във форума не сме толкова компетентни по отношение влизане във форма на психиката и отърваване от зависимости като алкохол. Ако искаш да се радваш на някакво здраве, добра форма и излъчване на здрав човек, ще трябва да се изправиш срещу себе си и страховете си. Можеш да започнеш, намалявайки пиенето. Не си даваш сметка колко ти пречи на прогреса и колко зле се отразява на психиката ти. Вероятно е трудно да се напиеш и да тренираш......за хората, които тренират за резултати, алкохолът е враг номер 1.
Та, ако не започнеш да се храниш по - калорично и не намалиш пиенето, нищо няма да се получи. А с това размахване на гири само си увеличаваш енергоразхода, което е много лошо, предвид факта, че се храниш недостатъчно. Няма да направиш мускули и хубаво тяло, просто защото храната ти не достига. Губиш си времето, тренирайки, по - добре се запознай с храната. От теб зависи. Не е нужно да се спукваш от ядене, просто добавяй по - калорични неща, замени пилешкото със свинско, слагай зехтин на салатите, махни триците и сложи овес, добави му 1 лъжица мед, вземи си сурови ядки, яж маслини и пий вода.
Знаеш ли, тренирам чат-пат с едно момиче....тя тежи 43 кг., висока е ок. 1,5 м. и само за няколко тренировки започна да кляка със собствено тегло. Но тя е здрава, храни се и не пие. Аз лично не бих се осмелила да те съветвам за тренировки, защото те само ти пречат на този етап - особено упражнения като тяга или клек. Противопоказно е да изразходваш калории, когато те не достигат на тялото ти да функционира правилно. За минимум при жените се приемат 1200 калории, а това е глад.
23.01.11
23:04
Aз мисля , че промяната в психиката ще започне ,когато махнеш картините от “предизвестена смърт” от стената си :D
Въобще не ги слушай тия префърцунени бодибилдърки! Алкохола си е много добре, особенно за разпускане след тренировка. Аз задължително удрям по една бомбичка, ама не от халва “Любимка”, а от любимка “Пещерска”. Действа много добре на следтренировъчното възстановяване на нервната система.
Много ти е разделено храненето сутрин. Пробвай да набуташ триците вътре в мандарината и да ги приемеш наведнъж, така ще набавиш необходимите протеини и въглехидрати заедно и ще ги усвои по-добре организма ти.
Ха ха ха,Тимон,ти правилно ми усети проблема с тва разделно...
опитвам лека полека да ги смесвам тия пусти храни и скоро за закуска ще вкарам и една мръвка в трицовата палачинка и на обяд с месцето-кафяв оризец,картофи-не само грах..бомбичката е перфе;),ама вече твърдо отвикнах и ше ме удари лошо
Иначе съм във форума,защото като търся нещо,което ме интересува в гугъла и се на тоя форум попадам и ми се стори полезен...
Психическа помощ тук не търся и това че пия и пуша,май не трябваше да го пиша...мислех,че,като по-компетентни някои ще ми кажат просто:сутрин вкарай и 1 яйце,на обяд хапни по-добре това,не тренирай всеки ден,а разпредели тренировките така и така....не,че не го знам,но като го чуя от някой по-вещ съм по-склонна да го направя...
Извинявам се ако съм се регнала не където трябва...
А,и снимката на стената е на Ziggy Stardust/David Bowie,идол от тийн годините и лесен за рисуване(преди рисувах и то не зле,но сега си имам и други битови и емоционални проблеми освен да си оправям вида и не рисувам)
наздраве:)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече