Дневникът на Мая

Прескочи до:

24.01.11
00:35

Здравей, объркано момиче :) Надявам се не се сърдиш, че те характеризирам така, но според мен има доста неща, с които не си ясно спрямо теб самата. Или по-скоро знаеш какво искаш, но не си много наясно с пътя, по който да тръгнеш. Относно психическата помощ - здравословния начин на живот не е само трениране, той е подходящо хранене, силна нервна система, воля, амбиция, желание, за някой дори цел - все пак всичко тръгва от ума. С други думи - психиката и физиката са взаимносвързани. Силна ли си психически, това се отразява и на външния ти вид.
Ти и сама си осъзнала, че алкохола и цигарите ти вредят, но аз искам да те попитам - какво ти дават те? Чувстваш ли се по пълноценна след като изпиеш 2 литра алкохол? Другият ми въпрос е - имаш ли желание изобщо да ги спреш?
И защо казваш, че не трябваше да го пишеш - пътя към здравето минава през премахването на вредните за теб неща.
Тук хората ще ти помогнат, но инициативата за промяна трябва да е само и единствено твоя.
Иначе ти желая успех :)

Мила

24.01.11
00:39

Просто продължавай да описваш храненето си и когато тренираш. Напълно подкрепям мнението на Инис относно взаимоотношението м/у храната и тренировките ти. Смисъл, че тренираш но в същото време се храниш много малко. Хубавото е, че имаш желание, доста си проче и доста неща си ги знаеш. Знаеш ли, когато тренираш недей да тренираш в продължение на 1 час. Докато не увеличиш достатъчно храната просто не тренирай толкова дълго. Не тренирай всеки ден.
Проблемът не е в това,че си написала, че пушиш и пиеш, а в това, че мн пушиш и прекалено мн пиеш, което адски много ще ти попречи на качването и най-важното на здравето ти. Както си решила да вложиш усилия в храненето и тренировките, реши се да промениш и останалите неща.

24.01.11
01:01

Здравей Абслют Илюжън!
Ами аз съм си битов алкохолик,с компания дори пия по-малко за да съм в кондиция,а самичка-за релакс и сигурен сън,макар и некачествен...то си има причини как съм почнала и как обстоятелствата в момента ми го налагат за да не изперкам
Цигарите-ужасен порок,до колкото се познавам няма да ги спра,но успешно мога да ги намаля
Храненето-то си тръгна проблема преди 14 години,но това не са теми за този форум
Мерси,че не ме анатемоса за някоя си бира и вино,а ме попита човешки,сега не ми се пише,че ми се доспа,а и виното намалява утре ще погледна пак:)

24.01.11
01:08

Да,права си mon coeur est a vous,утре може и да не тренирам,то ще ми се и наложи,че имам ангажимент и ще разредя тренировките,докато не стана 40 пък те 2 кила където и да се лепнат са поправими:)мерси за вниманието

24.01.11
22:42

Днес се успах...и закуската не беше ок:(
10.30-100гр ябълка
11.30-тренировка с гири,5гр мед
13.30-100гр варено бутче(толкова ми беше останало,но за утре съм се подготвила) с 100гр мексикански микс(грах,царевица,зелен боб,морков,чушка),половин домат,маслина,зехтин
17-половин греипфрут
19-150гр извара с 100гр карфиол,останало ми беше и парче камембер
22.30-последните 50 гр пангасиус(оф,при мене всичко остава за дояждане,за сега поизчистих хладилника от мойте купички,хех)
ккал-583/пр-72/м-16/в-51…
Днес не ми беше ден от към храна,ще видя утре как се е отразило и ще гледам да наваксам...
И,разбирасе,наздраве:)

Мила

24.01.11
22:56

Започни да ядеш и яйца. Например омлет от яйца, извара/сирене, масло. Може да ядеш например риба тон/скумрия вместо пангасиуса. В големите хран. вериги и сега в Лидл особено цените са ниски. Ако си пазаруваш за няколко дни ще ти излиза още по-тънко. Добавяй към месото малко масло, за да ти вдига калориите. Към салатите зехтин. Просто се стреми храната да е по-калорична, щом ти е трудно с количествата.
Също и ядки включи. Например фъстъци - 100 гр фъстъци и си + 550/600 ккал отгоре  ;)

24.01.11
23:04

Няколко извадки от постове ,които ме впечатлиха…

„течности:2литра чай,1литър бира,1литър(за сега)бяло вино……..”

„Пия от 5 години всеки ден,преди вместо вечер вино- 400гр концентрат,сега през деня лигавя биричка после винцето”

„Ами аз съм си битов алкохолик,с компания дори пия по-малко за да съм в кондиция,а самичка-за релакс и сигурен сън,макар и некачествен...то си има причини как съм почнала и как обстоятелствата в момента ми го налагат за да не изперкам”

„Психическа помощ тук не търся и това че пия и пуша,май не трябваше да го пиша...мислех,че,като по-компетентни някои ще ми кажат просто:сутрин вкарай и 1 яйце,на обяд хапни по-добре това,не тренирай всеки ден,а разпредели тренировките така и така....не,че не го знам,но като го чуя от някой по-вещ съм по-склонна да го направя...”

Аз съм последния може би тук дето ще дава акъл на някой за пиене...ама да попитам-смяташ ли го за голям твой проблем и мислиш ли да предприемеш стъпки за спирането му? В контекста на количествата ,които пиеш... всички съвети на останалите за хранителни режими,тренировки и т.н. ми се струват смешни.Учудих се,че от близо 50 поста само трима -четирима ти обърнаха внимание на този проблем.Пушенето не коментирам,нямам опит:)

Мила

24.01.11
23:15

old_man а ти какво очакваш да я хокаме ли ? Момичето иска съвети за хранене, който е искал е дал съвети, какво и как да се храни, останалите неща са безсмислени за коментиране...

25.01.11
12:47

Резултатът от вчерашното недохранване-половин кило по-малко...
По принцип гледам да хапвам 1-2 яйца на ден,ако им намеря място да ги вмъкна в менюто
Пиенето не ми пречи,поне на начина по който се чувствам,не съм отпаднала,замаяна и нямам махмурлук сутрин,но със сигурнист ми трови организма.Едно кофти сравнение-то и прекомерната употреба на junk food влияе зле на тялото и органите и е сапътствана с чувство на умора и ленивост...
Днес си закусих с триците и малко извара запечени и половин грейпфрут
11-тренировка с гири,малко мед
13-хапвам варено бутче със мексикански микс(грах,зелен боб,царевица,морков,чушка),маслини и малко зехтин
Ще изгледам една комедийка дето съм дръпнала и отивам да си купя прясна скумрийка за вечеря:)

25.01.11
15:30

Бах тая скумрия,7.50 килото,а не е и чистена...дадох 2.20,а ще хапна към 180 гр месце.
Аз дори не харесвам такива миризливи риби(предпочитам бял амур и акула,но тя е само замразена),но знам ,че скумрията е много полезна и по добри мазнини,май се доближава до сьомгата...
Имаше охладени калмари на 5 кинта,но се не успявам да го сготвя,жилави ми стават,ако някой има идеи за морските дарове как се приготвят най сполучливо да сподели:)

25.01.11
19:51

Алкохол, цигари... как стоят нещата с наркотиците?

Мнението беше редактирано от Fallen на 25.01.11 19:51.

25.01.11
21:46

Здрасти!
1)Искам само да ти кажа, че съм минала по твоя път с цигарите и алкохола, че и се връщам от там - така че много добре те разбирам. Но... това не решава проблема. Цигарите и алкохолът също не решават каквито и да е проблеми - от депресия, през тегло, красота, ум, отношения, до себепознание и сън. Правилно си направила да не взимаш антидепресанти и прочее. Става порочен кръг на втора степен. Ти и без това си си в него - още един не ти и трябва. Всичко оттук нататък е в твоята воля, ръце и инат. Просто един ден напук на всички абстиненции (в пряк и преносен смисъл) да спреш. За начало с алкохола. По-лесно е отколкото предполагаш. Но като го направиш, мине време и се обърнеш с гняв назад ще го разбереш
2) калмарите и този тип морски дарове са доста капризни за готвене. Изискват минимално време и точно прецизирано време на готвене. И на мен ми стават жилави, а съм доста добър готвач. Скумрията е добър вариант - има и по евтини и чистени. Не знам какво ще кажат съфорумците - аз ям веяна, както и студено и топло пушена.
3) чудя се откато те прочетох - това наистина ли си ти или е поза за да сме по- cool baby?
Желая ти успех!
Хайде да не звуча толкова дидактично пък и аз.
И наздраве :-))) - само дето аз съм с чай.

25.01.11
22:07

Аз не съм човекът, който е компетентен относно храненето. Но две години ходех най-редовно на група за психотренинг. И искам да ти кажа, без да искам да обидя никого от хората в този форум, че никой от тях не може да ти помогне. Нужна ти е професионална помощ, но не психиатър, нито психолог. Нужен ти е психоаналитик, който се занимава специално с проблемите на анрексията, булимията и хиперфагията. Има една книга с това наименование - анорексия, булимия и хиперфагия, не помня точно автора, но мога да се разтърся и да ти го кажа. Можеш да ядеш и да тренираш до припадък, но няма да постигнеш НИЩО със зависимостите, които имаш. Една зависимост ВИНАГИ се замества с друга такава. Не случайно казват, че бивш наркоман и бивш алкохолик НЯМА. Жената, която провеждаше тези психотренинги се занимава изключително със зависимостите, които ти си развила - анорексия и алкохолизъм. Пред моите очи помогна на три анорексички да се възстановят - сега и двете имат семейства, деца и водят нормален живот. Едната от тях дори е публична личност. Проблемите ти с храната и алкохола със сигурност имат своите корени и докато не ги намериш и не ги осъзнаеш, никога няма да се изпарвиш срещу тях. Не знам кой идиот ти е изписал антидепресанти, има далеч по-ефективни системи за справяне с тези проблеми. Можеш да се поинтересуваш, да се запознаеш с школата на нео-райхианците напр. Също и последователите на Юнг имат добри успехи в тази насока.
Пак казвам - постът ми цели единствено да покаже загриженост и в никакъв случай не искам да обидя никого. Но моля ви, нека не даваме съвети, където не сме достатъчно компетентни, защото това е ДИАГНОЗА, даже две. А никой от нас не е доктор. На това момиче може да помогне само квалифициран специалист.
Успех. Дано да няма сърдити.

Мнението беше редактирано от maxxi на 25.01.11 22:08.

25.01.11
23:57

Само трева съм пушила десетина пъти и то отдавна,но не ме кефи и миризмата ми е гадна,а в моята компания често се пуши...друго не смея и да барам,аз и концентрат само по повод си позволявам малко...
Пиенето не ми е много,лошото е,че е перманентно и все пак не мисля,че трябва толкова да се коментира...
То ми е най-малкия проблем,а другите неща не са за тоз форум...
Ми аз не съм на 15 години и не ми трябва да правя пози...пак казвам,грешка беше да споменавам “нечовешкото” количество “големия алкохол” дето пия...
Да,мога да не пия,но травмите,които ще си нанеса понасяйки някои неща от обкръжението ми ще са по-големи(нищо сериозно,просто не съм добре с нервите) и за сега е безмислено да се отказвам от нещо,което повече ми помага,отколкото вреди...като/ако сменя средата...
Maxxi,това което казваш за зависимостите е абсолютно вярно,аз достатъчно съм мислила и знам къде са корените и защо имам нужда от различни зависимости за момента
Била съм на групова терапия 7 дни в Дрянево с Мадлен Алгафари и ми идеше да и извия врата,с всичките и там елементарни психологически похвати и неща на които,би трябвало,на всички да са ясни...половин час да си представям ,че съм дърво и тва ще ме открехне,че примерно,като 4 годишна са ме били и за тва сега имам проблем...нз хората се връзват и и кихат по 100 кинта...
Благодаря ви за изразеното мнение и добронамереността,все пак:)
Та за днес,след обяда:
16-кисело мляко 0.1+малко грейпфрут
19-скумрия на тиган 170гр
11-извара
ккал-825/пр-96/м-27/в-75
Ще проверя как се казват упражненията, които правя, за съвет и ще пусна тема,че там най-не съм на ясно,по колко,кога,почивни дни...
Лека вечер на всички и благодаря за вниманието:)
Ааа,и наздраве, хех

26.01.11
08:18

На теб не ти е нужна групова терапия, а индивидуална работа с психотерапевт. Да, Мадлен взима скъпо, но тя е една от най- добрите. Също мога да ти препоръчам Станислава Тончева, която е от същата школа, но мисля, че при нея е по-евтино. Проблемът ти не е в алкохола, нито в анорексията и ти го знаеш много добре. Самият факт, че си била на такава групова терапия го доказва. Но тя не ти е помогнала, защото на групова терапия ходи след определен напредък в индивидуалната работа с психотерапевта. Ако се интересуваш, мога да те свържа и с Анна-Мария Пеева, която също работи в тази посока, не знам как й е тарифата, но предполагам, че не е толкова висока, колкото на Мадлен. Още нещо - от един уикенд психотренинг нищо не можеш да постигнеш, нито да разбереш, още повече ако подхождаш негативно и с идеята, че “Ами аз това си го знам”.
Твоят дневник наистина много ме разтревожи.
Две години бях в тази група и станах свидетел през какво минаха тези момичета, казвам ти  най- чистосърдечно - не можеш да се справиш без помощ. Килограмите ти са критични.
Моето дете е на 3 години и тежи 18кг.!

26.01.11
08:52

казано от maxxi на 26.01.11, 08:18:

не можеш да се справиш без помощ.

Много и помогна, като и го каза това:)

maya, Аз ще кажа следното: Можеш да се справиш сама, дори човек когато ходи на психотерапевт (на англисйки Psycho The Rapist :) ) пак сам се справя, само му показват, че има и други варианти на поведение. След като си тук и пишеш редовно - нещата ще се получат.
Успех!
И ако имаш някакъв въпрос за витамини, добавки, хранене, тренировки, МОТИВАЦИЯ, ПСИХОЛОГИЯ и т.н. - съм насреща.

26.01.11
10:46

Здрасти и от мен:) Според мен тук си се озовала на правилното място. В този форум ще намериш много информация и полезни съвети.
Един въпрос от мен? Грейпфрута любим плод ли ти е, или го ядеш защото някъде си чела че така трябва?
Според мен може да разнообразяваш с плодовете, дори и банани може да си позволяваш имайки предвид килограмите ти :)

Поздрави

26.01.11
13:36

Ще се опитам да опиша тренировката си и предварително се извинявам за невежеството си в тази област:
1-концентрирано сгъване,3 серии по 8-10 повторения(с по 6 кг,но не свалям ръката до долу,а до 90 градуса,имам гири по 3 кг,ако с тях ще е по- добре нз)
2-бицепсово сгъване от стоеж,с по 6кг,3 серии по 8-9 повторения
3-онова за трицепс,дето зад главата вдигаш,аз го правя с двете гири по 3 кг допряни,двете ръце едновременно,3 серии по 15 повторения
4-разтваряне в страни от стоеж,с по 6кг,но не успявам да стигна до нивото на очите,с 3кг мога-3 серии по 10
5-това за рамо,дето вдигаш напред до нивото на очите,с по 6кг,3с 10п
6-разтваряне от наведено положение-3с 10п,с по 6кг
7-от стоеж,с длани към тялото издърпвам до нивото на гърдите-3с 10п,с по 6кг
8-повдигане на дъмбел зад врата-с едната 6 кг гира
9-на тва май му се вика френско разгъване,от хоризонтално положение,с едната 6кг гира,3с 10п
10-флайс от хоризонтално положение с по 6кг,3с 10п
11-изтласкване на дъмбели от хоризонтално положение с по 6кг(малко са ми за това упражнение)-3с 15п
Между повторенията почивам около 30 сек,а между сериите клякам странично с единия крак на леглото(колкото да раздвижа малко и надолу)
Всичко трае по-малко от час,всеки ден от 11 до към 12,така съм от 5-6 месеца...
това го пускам и като тема,за повече съвети...
Днес се опитах да си направя кюфтета от тиквички за закуска(тиквичка,яйце,извара,трици)-не ми се получи много добре,но половината ги хапнах сутринта,а останалите за обяд с малко мексикански зеленчуков микс ,1 парти бутче,маслини и зехтин,до тук е това,хех.
Това половин кило не си го върнах,ам на тез кантари не мое се вярва...имам един на батерии,дет показва до 500гр,ама нещо се прецака и над 50кг не може да мери(за мен не е проблем,ха ха),та той ме показа 38.5/39,а другия,най обикновен от 6-7 кинта-под 37.5…
То това не е важно,на мерки съм си същата
Еми тва е за сега,моля за съвети относно тренировката

26.01.11
13:45

Ами грейпфрута хич не го харесвам,но бил полезен за сърцето и понеже имаше в нас и викам,дай да хапна...Тая сутрин плода ми беше помело...и то не ме кефи,ама майка ми купила...
Банани избягвам(срах ме е от запек),ориз и картофи също не ям по споменатата причина,което е голям проблем...въглехидратите набавям само от трици,плодове,боб,царевица,грах,леща:(
Не броя разни салатки,броколи и тем подобни,от тях освен витамини и фибри друго не мога да извлека:)

26.01.11
13:49

Хай :) Замени триците с овесени ядки по-добре - засищат повече!

26.01.11
13:58

Попитах за грейпфрута, защото аз преди хапвах често по подобни причини, много полезен и т.н. В един момент обаче усетих, че ужасно много ме подува и ми прави страхотни проблеми. Същото беше и със нискомалсените млека. От както съм ги спряла не съм имала този проблем.

Що се отнася до тренировката ти ми се струва че са много упражнения в един ден и всеки ден. Трябва да са по малко на брой и да имаш почивни дни. Ти се храниш оскъдно за сега, много малко килограми си и тези тренировки ми се струват доста изтощителни за теб. Може и да греша. Дано по опитните се вклзчат със съвети как да си съставиш тренировката.

Мнението беше редактирано от Rali на 26.01.11 14:01.

26.01.11
14:00

казано от mayasy на 25.01.11, 23:57:

Пиенето не ми е много,лошото е,че е перманентно и все пак не мисля,че трябва толкова да се коментира...
То ми е най-малкия проблем,а другите неща не са за тоз форум...
Ми аз не съм на 15 години и не ми трябва да правя пози...пак казвам,грешка беше да споменавам “нечовешкото” количество “големия алкохол” дето пия...
Да,мога да не пия,но травмите,които ще си нанеса понасяйки някои неща от обкръжението ми ще са по-големи(нищо сериозно,просто не съм добре с нервите) и за сега е безмислено да се отказвам от нещо,което повече ми помага,отколкото вреди...като/ако сменя средата...

Точно тук се крие най - голямата ти заблуда...
Коментира се, защото ти пречи да постигнеш целите си. И влия зле на здравословното ти състояние.
А ние, които не пием ежедневно по 2 л. алкохол как се въздържаме да не се травмираме, не зная. Със сигурност не си човекът с най - големите и непреодолими проблеми за разрешаване във форума, да не говорим, че срещаш подкрепа и от семейството си, което не при всички тук е налице. Та, просто се оправдаваш, за да си намираш причини да пиеш. Да се самозаблуждаваш е безсмислено, а не да спреш пиенето. Средата - ами сменяй я, какво точно очакваш от бъдещето, ако се наливаш всеки ден?

На мен това ми е последният пост в твоя дневник, така че може и да не го четеш до края.

26.01.11
14:09

За грейпфрута нз,защото много рядко ям,а млечните продукти по принцип не понасят на всеки и не треа се прекалява,а и не трябва мн да се мешат с други храни...
Тези пък с ниска масленост са натъпкани с какво ли не за да придобият търговски вид и вкус...нормално да има нежелани реакции:)

26.01.11
15:12

Де да знам,явно аз не съм добре ама все не мога да се начудя как момиче 35 кила може да съчетае толкова несъвместими неща....загадка ми е.Без да укорявам никой,защото знам че всеки знае себе си....и аз като inis9 мисля,че е време да спра с мненията си тук.Кураж момиче,чакат те много тежки моменти занапред с този режим.

26.01.11
15:24

казано от entwickler на 26.01.11, 08:52:

maya, Аз ще кажа следното: Можеш да се справиш сама, дори човек когато ходи на психотерапевт (на англисйки Psycho The Rapist :) ) пак сам се справя, само му показват, че има и други варианти на поведение. След като си тук и пишеш редовно - нещата ще се получат.
Успех!
И ако имаш някакъв въпрос за витамини, добавки, хранене, тренировки, МОТИВАЦИЯ, ПСИХОЛОГИЯ и т.н. - съм насреща.

Разбира се, че не й помогнах. Както и вие не й помагате. Извинете скептицизма ми, но аз не мога да участвам в това да давам съвети за проблем, за който нямам и понятие. Анорексията е болестно състояние и не е зле всички, които дават съвети на това 15 годишно девойче да се замислят компетентни ли са. Това не е като да искам да сваля 5 кг., или да кача 3 мускулна маса, или какво да яде след спорт. 38 кг. на височина 164! Вие изобщо давате ли си сметка този организъм в какво състояние е? Та тя едвам ходи по улицата, камо ли да спортува!
Нямам какво повече да кажа и няма да участвам повече в това. На това момиче трябва лекар, не ВВД. Ако поне малко ви е грижа, няма да давате съвети. Това е все едно на някой обезобразен, вместо да го оперират, да дават съвети как да се гримира, за да изглежда по-добре.

26.01.11
15:58

На 25 години съм:)

Мила

26.01.11
16:41

казано от maxxi на 26.01.11, 15:24:

казано от entwickler на 26.01.11, 08:52:

Успех!

Разбира се, че не й помогнах. Както и вие не й помагате. Извинете скептицизма ми, но аз не мога да участвам в това да давам съвети за проблем, за който нямам и понятие. Анорексията е болестно състояние и не е зле всички, които дават съвети на това 15 годишно девойче да се замислят компетентни ли са. Това не е като да искам да сваля 5 кг., или да кача 3 мускулна маса, или какво да яде след спорт. 38 кг. на височина 164! Вие изобщо давате ли си сметка този организъм в какво състояние е? Та тя едвам ходи по улицата, камо ли да спортува!
Нямам какво повече да кажа и няма да участвам повече в това. На това момиче трябва лекар, не ВВД. Ако поне малко ви е грижа, няма да давате съвети. Това е все едно на някой обезобразен, вместо да го оперират, да дават съвети как да се гримира, за да изглежда по-добре.

:D ...
А ти не се ли дразниш когато отидеш в магазин и търсиш например риба, а консултанта ти предлага пилешко ?
Дано ме разбра...
Спрямо твойте думи тук всички сме вредители...
Няма какво повече да се коментира.

26.01.11
17:13

mon coeur, ако обичаш, не вади думите ми от контекста им. Казах достатъчно ясно каквото мисля, а да си спорим и надговаряме, можем до утре.

26.01.11
17:34

Е,момичета,не се карайте,всяко мнение е важно,а до колко би ми било полезно аз си преценявам:)Благодаря все пак...

Мила

26.01.11
18:14

казано от maxxi на 26.01.11, 17:13:

mon coeur, ако обичаш, не вади думите ми от контекста им. Казах достатъчно ясно каквото мисля, а да си спорим и надговаряме, можем до утре.

Грешно си ме разбрала. Нито искам да се карам, нито ми е по съществото да го правя. Просто удари едно позитивно рамо, защото съм сигурна, че авторката на дневника знае какво и е положението. Пък и вече 1000000 млрд. човека и го казаха, няма как да не е забелязала ;) 

26.01.11
18:29

Аз също не съм искала да се карам. Просто не мисля, че трябва да й се замазват очите и да й се казва как да яде и как да тренира от хора, които не са доктори. Тя ще е тук точно още две седмици /за съжаление/. А ако греша - тогава ще се извиня публично.
Успех!

26.01.11
22:34

Мисля,че си избрах по- разнообразен режим на трениране и от утре го почвам:)
Та за днес:
9-малко помело
9.30-кюфтета от тиквички(50гр трици/овесени и пшеничени/,яйце,70гр кашкавалена извара,тиквичка
не съм си купила хубаво масло,а маста,колкото и да е подходяща ми мирише,за това ги минах на тефлон
11.30-тренировка(вече я описах)+мед
13-парти бутче варено+мексикански зеленчуков микс,маслини,зехтин,зеле и остатъка от тиквените кюфтета
16.30-рохко яйце
19-160гр кашкавалена извара с 100гр карфиол(зеленчука го задушавам с малко вода и като изври слагам изварата да редуцира и да стане на пюренце,със спанак също ме кефи)
10.30-50гр скумрия,от вчера хах,мн вкусна се оказа...
ккал-908,пр-84,м-44,в-60
Изварата съм я смятала полуобезмаслена,ама бая кашкавален вкус вадеше и мазничка ми се видя...на мандра 1оод/обнова/ и пише само-кашкавалени белтъци.Мазнините не ме плашат,ама ако са и малко протеините,то по-добре сирене...някой ако знае повече за тази или подобни извари да сподели:)
2литра чай
мерки:об под мишниците-80/талия-56/ханш-78/тегло-37.5кг
Днес съм вдигнала малко ккал и ще видя утре резултата:)
Лека и наздраве:)

27.01.11
21:46

Нещо ме мързи да пиша,ама да си го отбележа деня...
38кг.,об:81-56-78,баджак-41
8.30-чай с мед и мандарина
9-трицова палачинка(40гр трици,1 яйце,1с.л. к.мляко,2с.л. кашк. извара)
10.30-тренировка:гръб/рамо/трицепс...мед
12-варено месо от бутче 130гр,150гр мексикански зел. микс(за трети ден едно и също на обяд,тъпня),домат,маслини...лук
16.30-150гр помело
19-180гр хек,чистен...
Към 10.30-11 ще хапна 100гр извара,ама обезмаслена...
ккал-881/пр-108/м-24/в-81…като цяло леко увеличавам въглехидратите...
Утре ще тренирам за гърди/бицепс/трцепс и дано тая проклета закуска ми се получи с тия трици най-накрая,всичко залепва,рони се,ам аз си го ям

27.01.11
22:37

Сложи 2 яйца на палачинката вместо 1.

Мнението беше редактирано от Anelia на 28.01.11 07:54.

28.01.11
07:41

казано от mayasy на 27.01.11, 21:46:

Нещо ме мързи да пиша,ама да си го отбележа деня...
38кг.,об:81-56-78,баджак-41
8.30-чай с мед и мандарина
9-трицова палачинка(40гр трици,1 яйце,1с.л. к.мляко,2с.л. кашк. извара)

Защо ядеш трици? Защо не ядеш въглехидрати? Виждам че си доста информирана относно фитнес и  хранене. На ОКБ с почти никакви въглехидрати,че и мазнини как ще качиш. И изобщо искаш ли да качиш осъзнато или просто го правиш защото трябва. И аз бях 38 кг на 164 см и на 29 години тогава. Ядях предимно белтъчини, тренирах много и ми трябваше доста време да осъзная че трябва да кача килограми, за да функционирам нормално. Дано твоето време дойде по-бързо ;)

29.01.11
21:36

Нещо не съм на кеф тия дни,ам ще си записвам,за справка...
Вчера тренирах за гърди,трицепс...хапнах нормално,но пропуснах късната вечеря...
Днес пак 37.5,но така ми е тежко в момента,че утре ще съм възстановена...
8.30-2 сушени сливи
9-трицови палачинки с белтъци,необезмаслена извара,кашкавал,чубрица,чесън(поне им схванах цаката,правя ги на малки бухти и лесно ги обръщам),зехтин
10.30-тренировка-гръб,рамо,бицепс+мед и след 15 мин белтък
12.30-варено бутче без кожа и салата от боб,зел.боб,царевица,грах,маслини,домат,зехтин...
16.30-половин портокал
19-150 гр пил филе запечено на тефлон
към 22.30 ще хапна извара...ако мога
ккал-1053,пр-128,м-28,в-93…и така...

30.01.11
19:30

Сега вечерям:),ма много постничко ми идва:(...нямах мн кинти,а ми се ядеше риба и си взех дребен,чистен хек,без кожа(6.50 килото) и за да не си играя да ми залепва по скари,тефлони-на пара и то към 120 гр...,а както и без сол ям...
Та за днес:38 кила,81-56-79(целта ми е 86 и повече,на талия-не ми дреме,на 80-82)
9-сушена кайсия
9.30-тричави палачинчици(яйце,40гр трици,чубрица,чесън) намазани с извара
не ям хляб-страх от запек,а на пазара уж диетичните хлябове с повече фибри са пълен боклук,по-добре бял...а тези трици са страхотен заместител-дават ми повече калории и въглехидрати,същевременно и редовен кенеф:)

10.30-тренировка
флайс-3с/10п
избутване на дъмбели от лег-3с/12п
хоризонтална ротация на ръце с дъмбел-3с/8-9п

трицепсово разгъване зад глава-3с/15п
кик бек(с по-леки гири)-3с/8п
френско разгъване-3с/8п

бицепсово сгъване с дъмбели-3с/8п
концентрирано сгъване-3с/8п

м/у всяко упражнение-странични клякания,накрая мед

12.30-печено пил филе 150гр със салата(зеле,морков,домат,маслини,зехтин)
16-половин портокал+100гр кисело мляко 3%
19-120гр хек
към 10 ще хапна 100гр извара,обезмаслена
ккал-851:б-108/м-26/в-66
чай-2-2.5л...тва е за сега,лека и наздраве:)

31.01.11
22:03

38+кг,81/56/78
9-половин грейпфрут и половин портокал
9.30-тричави палачинки(45гр трици,1 яйце,50гр извара,с.л. прясно мляко)
10.30-тренировка:
придърпване на обратен скрипец 3 по 8
едностранно гребане 3 по 8
широко гребане с дъмбели от наклон 3 по 8
гребане с щанга 3 по 6

вдигане в страни от наклон 3 по 8
и от стоеж 3 по 8
и на пред 3 по 8
раменни преси 3 по 10
хибридни арнолд преси(ако така се казва,хех) 3 по 6

12.30-120 гр варено бутче със салата от зеле,моркови,домат,маслини,зехтин...
16-грейпфрут
19-гъби със 150гр извара(задушени с малко вода и смесени с изварата на котлон,до редуциране),пресен лук...
10-50гр пангасиус

ккал-815,пр-104/м-26/в-74
лека и наздраве...

Мила

01.02.11
09:03

Защо не включиш ядки в храната си? Ще ти вдигат калориите със близо 600 ккал.

01.02.11
21:33

Почивен ден от към тренировка...
9-половин грейпфрут
9.30-тричави палачинки с белтък и извара
13-варено парти бутче без кожа,половин домат,5-6 лъжици леща,малко краставица
16.30-половин грейпфрут
19-200гр пангасиус на тефлон
22-100гр извара

ккал-771,пр-105,м-20,в-78…

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1