Дневникът на Мая

Прескочи до:

23.07.11
15:25

Беше ужасно - умрях от глад....
Не съм тренирала нищо....не съм и пила особено - беше ми лошо от глад.....’бах го организма , ако не ям 5-6 часа и “пукясвам”....

21.07.11г
След като закусих в нас(горният пост) :
15.30 -1 филе скумрия на скара + зеле
21.00 - половин пилешка гърда + салата(домат/краставица/лук)
По-късно : 30-тина грама извара

22.07.11г
12.30 - 1 яйце (пържено в масло) + 30гр извара + 100гр царевица/грах/макарони
Тук някъде “изфирясах”.......
21.00 - свински ребра на скара + малко грах/царевица + малко шопска салата ....с доста сол я бяха направили...

Днес :
10.00 - шепа малини
14.00 - 1 слива и 1 кайсия
15.00 - купа юфка и макарони(пълнозърнести) + 1 горно бутче + извара , кашкавал и малко царевица.....ох , наядох се :)

Мисля , че “сецването” е леко минало....утре ще се тренира здраво - дано....
Не знам , дали да не хапна въглехидрати и по-късно...както дойде :)
Мерки и снимки тия дни....нз , дали съм отслабнала....и там не ходих до тоалетна :(
Поздрави :)

23.07.11
22:18

Та за днес :)
Около 600кал : пр - 50 / м - 20 / в - 65 ...от храна...
Към 18.00 хапнах салата от домат/царевица/лук/”парти” пилешки бут/извара....по-късно извара again - 50гр.....
Котки everywhere…....вече се дразня....
Погледнах снимкоте на gsm-а...очаквайте (puke) .....приличам на “близалка” , което е добре....за моите схващания :)
http://www.youtube.com/watch?v=jrtTeVWVzIE&NR=1
П.П. - Ейми Уайнхаус(не знам , как се пише) умря .....не съм и слушала и 1 песен , но са ме оприличавали...
Стават гаври , като цяло...’бах ги у новините...
Мен ме е страх да излизам :D

Мнението беше редактирано от Мая на 24.07.11 12:23.

24.07.11
19:09

Прогрес?!?

23.01.11г:                  23.04.11г:                  24.07.11г:

Килограми:                38                             41                             43
Гръб(стегнат):          79см                        84.5см                      87.5см
Талия(стегната):        57см                        60см                        62.5см
Ханш:                        79см                        81см                        83.5см
Бедро:                      40см                        43см                        46см
Бицепс(стегнат)        22см                        24.5см                      25см

Не съм особено доволна....други са ми идеите и ще трябва още “работа” .....
Преди 1 година бях 35-36кг...тогава възобнових тренировките след 2-3годишно прекъсване и слабеене , като едва вдигах 2кг/не можех да направя и 1 лицева/не можех да клекна/едва изкачвах стълбите...
Сега са ми добре 7кг дъмбели/ 10-15лицеви са ок / не съм по кляканията , ама не е да не мога / и по 3стъпала си “взимам” , без да ми е филм....
Еми , това е...аааа и не повръщам....и не мога да гладувам вече....отвикнах....
Не ми пада захарта....бля бля.......

Цел :
1 - 6см разлика м/у стегнат гръб и ханш(в полза на гърба , разбира се :) )
2 - по-големи ръце...аз и на сланина съм доволна в тая област , ама няма как да стане , без да скапе т.3
3 - поддържане на слаби и недопиращи се бедра :D

По - късно ще опиша храна/тренировка........

24.07.11
21:49

Все така “щадящият” ми трен :

1 - клек - 3x10
2 - лег с дъмбели - 3x10
3 - пулоувер с 1 дъмбел - 3x10
4 - трицепсово зад глава с 1 дъмбел - 3x10
5 - бицепсово с дъмбели - 3x6
6 - чуково с дъмбели - 3x6
7 - раменни преси с 1 дъмбел - 3x10
8 - повдигане на дъмбели встрани от наклон - 3x10
9 - широко гребане - 3x10
10 - клек с дъмбели на раменете - 3x5
Още ме наболва и не смея да се изсилвам...не , че не мога да правя лицеви/гребане и т.н. , но ме е страх да не прецакам възстановяването и болката да се усили , и пак да не мога да си вдигна чехъла...и чашата с (beer) :D

Храна :
8.00 - половин праскова , кафе , вода
8.30 - омлет : 1 яйце + 20гр извара + 15гр кашкавал , грам мас за тиганя , кафе , вода

11.00 - трен + вода
11.45 - последното jelly belly с вкус на...плод ?!?
12.30 - 100гр пилешки дроб + 100гр домат + 50гр зеле + 3гр сусамово олио (beer)
16.30 - омлет : 1 яйце + 2 белтъка + 50гр извара + 1 гъба + малко краставица за гарнитура (beer)
20.30 - 100гр извара + 30гр дроб (d) , вода

Около 700ккал : пр-80гр/м-35гр/в-20гр от храна....
Обмислям да се върна на 5 хранения - в 9.00/12.00/15.00/18.00/21.00ч........с 4 май ми се лепи повече....
Зле съм с наличната храна...

Пратиха ми няколко снимки , но са общи с френдове и тяло не се вижда.......има една , ама там изглеждам 30 кила :D , та ще я спестя :) - ще изчакам тези от другия апарат или да кача от моя телефон...

http://www.imdb.com/title/tt1440292/ - може да си пусна това....режисьор е пичът , ‘дет играе Мос в The it crowd :)
http://www.imdb.com/title/tt1568346/ - това ще да е интересно...оригиналът/първата част беше як , а и римейка ще е на Fincher…

EDIT:ще поместя тук 2 снимки от хижата...не са много ОК , ако ми пратят и по-нормални ще постна...
Крака :

Мнението беше редактирано от Мая на 25.07.11 10:34.

25.07.11
15:57

ЕДИТ: Махам снимките , защото ме “депресират” и въобще не изглеждам такава круша (dull)
Имам си огледало и метър и за сега нещата са доста по-ок :)

Мнението беше редактирано от Мая на 26.07.11 17:58.

25.07.11
18:45

Та за днес...

”Гимнастика” :
1 - клек - 3x10
2 - плие - 3x10
3 - страничен полуклек от легло - 3x10
4 - напади - 3x10
5 - глутеус ритник - 3x10
6 - глутеус мост - 3x20
7 - повдигане напръсти с 14кг - 3x15

за около 25мин...за никъде не бързам , а би трябвало за по-добър “кардио” ефект ...офф , разбира ми тиквата...
Не съм сигурна , какво/защо правя(гимнастика/аеробика/кардио?”!?) , но е по-добре от нищо :)
Утре се връщам към старата програма с леки изменения , та реших да започна ден 1 с гърди/трицепс/бицепс....
Ако се получи , ще се моля за ден 2 - гръб/рамо  , че там е по сецващо....
И краката няма да забравям - днешното “нещо” или в ден 2 , или в почивния...

Храна :
9.00 - омлет : 1 яйце + 40гр сирене и кашкавал на тефлон , (coffee) вода

11.00 - “гимнастика” + вода
12.00 - омлет : 1 яйце + 2 белтъка + 50гр зелева салата + 3гр зехтин (beer)
15.00 - пилешко дробче , около 30гр... (beer)
18.00 - 100гр котлет от акула на тефлон + малко краставица (d)
21.00 - 80гр обезмаслена извара (d) вода

Около 700ккал : пр - 80гр / м - 35гр / в - 10гр
Яйцата са големи(70гр) , риба/дроб - в готов вид...
Колкото имаше - толкова ядох....е , яйца/кашкавал/сирене се намират , ама мн мазно ще ми дойде...
Всъщност , аз сирене избягвам : по-съмнително ми е от кашкавала , а и се налага обезсоляване...
Въглехидрати ще приемам повече , когато “барам” тежести....или имам възможност за по-не мазен протеин....
Спазих си идеята за 5-те хранения :)

ЕДИТ: Да си вметна : Submarine - очаквах драма и макар британското кино да не ми е от омразните , този филм не става и не ми се връзва , като излязъл 2010г....не заради бюджет/ефекти/похват на заснемане - просто идеята не струва или ми е прекалено далечна/отвратителна...
EDIT2: Догледах http://www.imdb.com/title/tt1629377/ , че нещо ми беше “изкочило” - ок е филмът ....става...по-скоро е крими/трилър и към края малко кръвища....без хепи енд...

Мнението беше редактирано от Мая на 25.07.11 20:09.

26.07.11
21:37

43кг -
Мерките/обиколките ми играят с по 1-2см в рамките на 1 ден , та няма смисъл да ги вметвам...

Тренировка “гърди/трицепс/бицепс” :
0 - клек - 3x10
1 - лег с дъмбели - 4x10
2 - пулоувер с 1 дъмбел - 4x10
3 - лицеви - 4x10
4 - френско с 1 дъмбел - 4x10
5 - кик бек - 4x6
6 - бицепсово с дъмбели стоеж - 4x6
7 - чуково - 4x5

0 - напади - 3x10
Дъмбел 7кг...за около 45 мин.......
Лек трен , но достатъчен...
Преди малко проверих , дали за утре тягата ще е ОК - нямам грижи , даже и с щангата ще си погреба , но умерено - още си се усеща тегавина...
От предпазливост и лицевите не бяха до долу , но карай :) - ще мине и ще съм ОК :)

Храна :
8.00 - 50гр плодове (кисела слива/кайсийка) , кафе , вода
8.30 - омлет : 1 яйце + 1 белтък + 35гр кашкавал , кафе , вода

10.45 - трен + вода
11.30 - 6гр мед(купешки :) )
12.30 - 70гр(изпечен вид) свински котлет + 100гр домат + 50гр краставица + пресен лучец (beer)
16.30 - 60гр(изпечен вид) мляно свинско от бут + 100гр краставица (beer)
21.00 - омлет : 3 белтъка + 50гр извара...намазан със 100гр извара + 50гр краставица (d) , вода

Около 850ккал : пр - 80 / м - 45 / в - 25 ....от храна....
Дефицит на храна...поне такава , която би ми напаснала на режима...
Поради наличие на мазно месо и кашкавалена извара , се наложи и днес да орежа въглехидратите , въпреки тренировката...и храненията да са 4…
От яйца , дори само белтъци , ми става зле на стомаха и клони към р.....
Омлет , само от белтъци , не ми се получава - дори и с малко извара за вкус ми се разкашква...
Утре ще ми е по-добро... и важното в случая - по-вкусно , надявам се , менюто ....
Вече втори ден се опитвам да гледам http://www.imdb.com/title/tt0822847/ ....май няма да ми се получи , но и утре ще опитам...
http://www.youtube.com/watch?v=gAL-1o7-bKc

27.07.11
16:25

В момента , пред очите ми умира отровено малко коте ;(
4 дни лека-полека се скапваше и чак сега ме посъветваха за едно лекарство/инжекция(за което не съм сигурна , дали действа и добре ли е въобще да се ползва в подобна ситуация) и му бихме 1 инжекция(колко сме уцелили) , но котето си отива...с ужасни мъки , както всяко отровено животно...
Не съм особено състрадателна и не ме впечатляват животинки...но е много е гадно ;(
По - късно ще опиша храна и тренировка :(

27.07.11
21:23

43kg +

Тренировка “гръб/рамо - щадяща” + “гимнастика”:
1 - тяга с щанга - 3x5
2 - широко гребане с дъмбели - 3x10
3 - гребане с щанга - 3x6
4 - разтваряне встрани от наклон с дъмбели - 3x10
5 - разтваряне встрани стоеж с дъмбели - 3x8
6 - арнолд преси с дъмбели - 3x5
7 - повдигане напред с дъмбели - 3x6
01 - клек - 3x10
Кръг от 1во до 7мо
02 - плие - 3x10
03 - страничен полуклек с крак на легло - 3x10
04 - глутеус ритник - 3x10
05 - глутеус мост - 3x20
06 - повдигане на пръсти с дъмбели на рамене - 3x15

За около час.....дъмбел 7кг / щанга 27кг

Храна:
9.30 - тричави питки(1 яйце + 3с.л. овесени трици) намазани с извара + малко домат (coffee) , вода

11.00 - трен + вода
12.00 - “бебешка” лъжица мед
12.30 - половин белтък(яйцето беше рохко , та отбрах що мога) (beer)
13.00 - 100гр(с.в.) свински котлет + 100гр червен боб(консерва) + малко краставица/домат (beer)
17.00 - слива (beer)
18.30 - 100гр(с.в) млян свимски бут + 1 краставица (d) вода
22.00 - 100гр извара (d) вода

Около 850ккал : пр - 80гр / м - 40гр / в - 55гр от храна........

Сдух ми е денят покрай това коте...то умря , де......
Те наще се грижеха(хранеха го)за него при едни гаражи , ‘дет си имат “работа” и най - странното е , че “бра душа” докато не се прибраха и веднага издъхна...изчака ги...
Един съвет : ако се дразните на улични кучета/котки и сте решили да ги убиете - направете го “хуманно” и бързо.....
Едно отровено животно може да се мъчи с дни и при всички положения последните му часове са доста болезнени...
Едва ли в тоз’ приятен форум съветът е нужен , но аз да си “кажа”....
Натъжих се....не защото умря , а защото се мъчи....и с последни сили мяукаше за помощ... сякаш вярваше , че има кой да му помогне или да облекчи болката....оффффф , вживях се ...ама си е кофти :(
R.I.P. :(

Мнението беше редактирано от Мая на 27.07.11 23:21.

28.07.11
21:14

43кг +

”Гимнастика” :
1 - клек - 3x10
2 - плие - 3x10
3 - страничен полуклек - 3x10
4 - напади - 3x10
6 - глутеус мост - 3x20
+ 1 кръг

За около 25 мин....днес почивам :)

Храна :
9.30 - 1 яйце + 2с.л. овесени трици + малко извара , домат и парти бутче (coffee) вода

11.30 - “гимнастика” + вода
12.30 - 1 горно бутче + 60гр зелен фасул + 60гр домат + 1 маслина (beer)
16.00 - 150гр кисело мляко 2% ..... (beer) :D
18.30 - 1 горно бутче + 40гр зелен фасул + 150гр краставица (d)
21.30 - 100гр извара (d) вода

Около 750ккал : пр - 85гр / м - 30гр / в - 40гр от храна....
Яйцето е голямо/бутчетата са обезкожени и сварени/изварата е кашкавалена , но не усещам да е мазна....
Скоро не бях яла кисело мляко , но ми се стори удачно за следобедно “папане”...
От млечните консумирам основно извара и до 40гр кашкавал/някое “по - екзотично” сирене.....та киселото мляко беше изключение...прясно и в кафето не си слагам...
Е , ако ми падне нещо домашно , няма да откажа :) , но няма и да прекаля...
Въпреки , че сутринта ходих до тоалетна(редовна съм :) ) , по-късно имах леко “рядко” посещение , с извинение (blush)
От яйцата е , но да отбележа , че става дума за яйца по 10-13ст броя , с неизяснен произход/съхранение/годност...от “нормалните” нищо ми няма....а и няма лошо малко прочистване(при мен нещата протичат еднократно и леко) :)

Днес ми е един спокоен и усмихнат ден (това е рядкост :D )
Чувствам си тялото ок , като стегнатост/мускулатура/бля бля .......
Утре ще трнирам “гърди/бицепс/трицепс” , което ми напомня , че требе да варя кафяв оризец :)

Защо калориите са толкова малко ?

29.07.11
01:02

казано от GreyKnight на 29.07.11, 00:18:

Защо калориите са толкова малко ?

С извинение и доза срам (blush) , защото пия |-)
Когато не употребявах алкохол , пак се въртяха около 800-1000 , но тогава пак пиех - кола/мляко с нес и т.н. ....с литри...
Второто е по-добрият вариант , но ....
Не слабея :) и понеже съм леко невежа , не знам дали е от малкото калории от храната(режим на оцеляване) или алкохолните калории си дават нужното отражение...второто  ще да е ...
Мерси за включването :)

Какъв алкохол, какво колочество, колко често?

И аз тръгнах по този път на чистото качване, но се отказах... Защо тази зима просто не достигнеш 50 кг, а след това не изчистиш? Аз мисля точно това да правя.

29.07.11
21:34

Не си първият, а няма и да си последният човек който го предлага това. Лошото е, че не иска да чуе/пробва...

Мнението беше редактирано от Fallen на 29.07.11 21:35.

29.07.11
23:14

Здравейте :)
Пия бира и бяло вино :) - сега пия вино :D (d)
За чистото качване....аз не искам да качвам...или...малко се обърках...
Много ми се иска , да съществува избирателното/точково или , както се нарича , качване/сваляне........
50кг са “най-грандиозните” килограми , на които съм била притежател , а и бях по-ниска...аз се чувствах дебела , но ме харесваха - чак и гадже си имах :D ...та придружено с тренировки , няма да е брутална гледка :)
Нооо ме притеснява възрастта ми/липсата на цикъл(аз вече го приех , като климактериум , а не просто аменорея)/пола ми....всички хормонални нарушения и особености на случая ....та трупане/чистене - едва ли ще се отрази по същият начин , както на 18-20годишен младеж....може и да бъркам :)
По едно време ходех на фитнес и бях към 44-45кг...бедрата ми се допираха(мой голям страх) , но се чувствах стегната и силна....всъщност за 2-3 месеца дръпнах много - без програма/режим на хранене...
Е , имах 6-7 години всекидневен(почти) домашен тренировъчен стаж...което е допринесло...
И сега си знам , къде ми е решението...и резултатите ще са в пъти по-добри , след като съм попрочела малко - фитнес зала...
На машините е по-лесно...аз само тях барах в залата - нали си имам тежести в нас :D (логика (wait) :D )...все тая ...
Мерси за включването :) дай да описвам ...

43кг -

Тренировка ” гърди/трицепс/бицепс” + ”гимнастика” :
01 - клек - 3x10
1 - лег с дъмбели - 4x10
2 - пулоувер с 1 дъмбел/2ръце - 4x10
3 - лицеви - 4x10
4 - кофички от легло с краци на стол - 4x10
5 - трицепсово зад глава с 1дъмбел/2ръце - 4x10
6 - кик бек с дъмбел - 4x6
7 - бицепсово с дъмбели стоеж - 4x6 на ръка
8 - чуково с дъмбели стоеж - 4x5 на ръка
Метод 21 - бицепсово с гири
Метод 21 - чуково с гири

02 - плие - 3x10
03 - напади - 3x10 на крак
04 - страничен полуклек с крак на легло - 3x10 на крак

Дъмбел 7кг/гира 3кг.........за около час....
Чувствах се уморена ...последните дни , ми се събира малко сън...озорвах се на нормални за мен упражнения/вдигания...
Трицепсът ми е най-изоставащ(винаги е бил “слаб”) , но нз дали има смисъл да му обръщам внимание...

Храна :
9.30 - 1 долно пилешко бутче + 25гр кашкавал + 25гр извара + 100гр(сварен) кафяв ориз (coffee) вода

11.00 - трен + вода
12.00 - “бебешка” лъжица медец(купешки :) )
12.30 - 1 горен пилешки бут + 50гр(сварен) ориз + 50гр домат + 100гр краставица + лъжица кисело мляко , лук , къри (beer)
16.00 - 150гр кисело мляко 2% (beer)
18.30 - 1 долно пилешко бутче + 50гр извара + 150гр коприва с малко гъби (d)
22.30 - 100гр извара (d) вода

Около 850ккал : пр - 85гр / м - 30гр / в - 60гр от храна...
Пак кисело млЕко , ама да го доям :D - много млечни , а ми се лепят...
Бутчетата са варени/обезкожени...
Сол не добавям...и кърито е без сол , че бях попаднала и на солено...
Нещо ми е “преяло” ...

Нормален ден - мислех да си пусна една комедия , но стана късно и ще дочета бисерите от форума :D

Защо не потърсиш специализирана помощ? Може би едно захранване ще премахне проблемите

30.07.11
17:00

казано от GreyKnight на 30.07.11, 00:28:

Защо не потърсиш специализирана помощ? Може би едно захранване ще премахне проблемите

Търсила съм/ходила съм , но тогава нещата опираха само до теглото ми и решението беше ясно - повече храна :)
Ама нямах желание по това време и никакви специалисти не можеха да помагат..
А и какви примерни диети ми даваха , колкото и да показвах разни записки , как от години съм на зеленчуци на пара и салати - ”не , пчвай ориз и мЕсо , за следобедна задължително десерт(марс/сникерс!?!) , а за закуска - кифла/кроасан/баница...”
Разни изследвания и ехографии си бяха ок...
Никага не съм имала нужда от захранване - положението не е било толкова критично...стомахът съм си го поддържала доволно разширен от бира :D и прилично количество салати с “0” ккал :)
Само трябваше да реша да ям и по-внимателно да вмъквам различни храни и продукти , заради ензимни нарушения , може би(мои разсъждения , но ми се получи :) ) + тренировки , за да не стане “гаф” със силуета :)
Сегашният проблем с цикъла , вярвам има нужда от разни хормонални лечения с противозачатъчни и т.н. за създаването на изкуствен такъв...
Това за климактериума беше пресилено - просто съм раздразнителна , но аз и на 10 си бях такава :D - от зодия/ген :)
Някъде четох , че при 1-2години и повече аменорея се стига до невроза :D , ама аз съм си “неврозна” :)
Мерси , все пак за препоръката :) Не е лошо да се прегледам пак , но няма кинти.....

Вече ми мина “травмичката” :) та ето , как реших да разпределя упражненията :
Ден 1 - гръб/бицепс/рамо
гръб - 4упр / бицепс - 2упр / рамо - 2 упр + “гимнастика” за краката
Ден 2 -гърди/трицепс/рамо
гърди - 3упр / трицепс - 3 упр / рамо 2 упр + “гимнастика” за крака
ден 3 - “гимнастика” за крака
И again :)
Не знам от 4-те упражнения за рамо , кои в кой ден да включа...или да ги сложа в ден 3 , но няма да има почивка...и възстановяване...а да почивам в ден 4…тоя бицепс ще изфиряса до ден 5 а.к.а. ден 1….
Идеята ми е постоянно аеробно натоварване на краката + двудневен сплит с 1 ден почивка от всякакви железа...
Тъй като съм със слаборазвита мускулатура , няма как да има повече от два дни не пряко натоварване на мускулна група...ама добре обяснявам :D , все тая :)
Това ми е “гениалната” схема , с която да трупам нагоре и да поддържам надолу :D - абе , по-добре е от нищо...та чак лоши резултати не очаквам...

За храната - определено трябва да се стремя към 5 хранения ....с 4-ри ми се лепи (без промени в калориите) ...може и да си внушавам :D
И друго - обичам въглехидратите , но сякаш ми е по-мудно с тях(ориз/макарони,овес/боб/юфка)...
Преди тренировка/сутрин се чувствам по-енергична с 1 омлет с кашкавал , от колкото с купа пълнозърнести макарони с пилешко и извара...но и тях ще си ги ям , защото ми е вкусно :)

Отпадналостта може да се получи, ако имаш висока инсулинова чувствителност. Ако ВМ-то повече ти понася, давай смело. :)

30.07.11
17:14

казано от GreyKnight на 30.07.11, 00:28:

Защо не потърсиш специализирана помощ?

Тук съм много съгласна с теб, само че не съм сигурна дали в България все още се намират добри специалисти в тази област.
@mayasy - без да съм специалист, предполагам, че за цикъла би ти помогнала хубава храна в по-големи количества, без алкохол, без цигари и с някой килограм отгоре. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 30.07.11 17:16.

30.07.11
18:32

ВМ-НВД ми понася , като хранене - не ме влекат сладкиши , а и хапването на въглехидрати ми е по-скоро изблик на глезотия(тесто+мазно :) ) , но с тая бира и вино...има опастност и от хипогликемия , освен че няма да е ВМ-НВД..
Аз и се га ям м/у 30 и 60гр :)  просто , преди тренировка ще приемам мазнини и протеини (тогава и не пия) за повече енергия :)
Мисля , че имам ниска кръвна захар....преди беше 3.2 , а се хранех предимно с въглехидрати , било то и малко...
Не знам , това има ли връзка с инсулиновата чувствителност ?!?

Относно цикъла - и аз съм почти сигурна , че ако спра да пия и заместя и на половина  алкохолните калории с храна , ще има резултат :) Търся компромисно решение :D
На 40кг имах цикъл...в период на депресия/нередовна хранене/първи стъпки в алкохола ми се получи това “безциклие”...
Много хора/лекари и специалисти съм питала , да не е от пиенето и всички са били категорични , че не е...но аз мисля обратното...а и бях 43кг тогава...
Някои твърдяха , че алкохолът ме бил спасил , да не стана 30кг :D - верно има големи специалисти :)
Айде стига , че “изциклих” :)

Мерси , за съветите (sun)

Аз мисля, че едно “угояване” ще ти дойде много добре през зимата. Женското тяло е направено да работи на по-висок процент подкожни мазнини, отколкото мъжкото. Не е добре постоянно да се поддържа нисък процент. Аз го правех досега, но просто говорих с някои хора и сега се угоявам. :)

30.07.11
21:55

43кг -

Тренировка “гръб / рамо” + “гимнастика” :
01 - клек - 3x10
1 - тяга с щанга - 4x5
2 - гребане с щанга подхват/надхват - 4x6
3 - широко гребане с дъмбели - 4x10
4 - повдигане на дъмбели встрани от наклон - 4x10
5 - повдигане на дъмбели встрани - 4x8
6 - повдигане на дъмбели напред(последователно) - 4x6
7 - раменни преси с дъмбели - 4x5

02 - плие - 3x10
03 - страничен полуклек с крак на легло - 3x10
04 - напади - 3x10
05 - повдигане на пръсти с дъмбели на раменете - 3x15

Щанга - 27кг / дъмбел - 7кг...за около 45мин...
Утре почивам(”гимнастика”) и после на бутащи и дърпащи ги разделям , пък за рамо ще видим...къде-кога...

Храна :
9.30 - 1 яйце + 2 белтъка + 35гр кашкавал + 25гр извара (coffee) вода

11.30 - трен + вода
12.15 - малка лъжичка медец
13.00 - 1 горно пилешко бутче + 50гр зеле + 50гр домат + 2 маслини + 3гр зехтин (beer)
16.00 - 1 долно пилешко бутче + 50гр зеле + 50гр домат + 1 маслина + 3гр зехтин (beer)
19.00 - 3-4 пилешки воденички + 30гр извара + 100гр коприва (d) вода

Около 750ккал : пр - 85гр / м - 35гр / в - 25гр ....от храна...
Днес са ми малко въглехидратите/сънят/че и мазнините не са много , пък съм ОК...въпрос на ден :)

@GreyKnight - това за “угояването” ме развесели :D , по-скоро думата :)
Това , че женското тяло , принципно , е с по-голям процент мазнини/нужни са му , за да функционира нормално е така :)
Аз за моя % не съм наясно , а и не ми е особено важно , но като “същество” от женски пол , трупам главно на бедрата , а това е в разрез с целите ми :)
Не мисля , че и с правилни тренировки(каквито не правя) бих променила това...
Пък и до сега се “угоявах” : за 1година - 7-8кила качих :)
А за теб , едва ли ще е лошо/проблем да понапълнееш през зимата , ако поддържаш прекалено нисък % мазнини в момента :) , пък е и шанс за повече маса !?!..ако ти трябва !?!
Това с качването и чистенето , ми е малко плашещо , като стъпка(за моето тяло)...бавното качване(ако “върви” в правилна посока) ми приляга повече :)

Пак ще пропусна комедията , ‘дет съм дръпнала...то е и тъпа , май http://www.imdb.com/title/tt1240982/ - ще се види утре ...нЕма к’во да се гледа вече....
Ще изгледам последното на “=3” и ще слушам музички :)
Тия дни мо’е да се нащракам ...за гръб да се види и да сравнявам с тази първата , дето съм постнала на гърба в галерията...
Щеше да е добре да съм със същите дрехи , ама копчето на дънките се спраска ;( свиня :D

31.07.11
22:17

43кг -

”Гимнастика” :
1 - клек - 5x10
2 - плие - 5x10
4 - напади - 3x10
6 - глутеус мост - 3x20

За около 20мин.....
Наболяват ме колената....
Нямаше асансьор , та вметвам и 2 качвания до 8ми етаж  :D

Храна :
9.30 - омлет: 1 яйце + 20гр извара + 30гр кашкавал , мас за тиганя (coffee) вода

11.30 - гимнастика + вода
12.30 - 6-7 воденички + 100гр салата от зеле/домат + 2 маслини + 3гр сусамово олио (beer)
15.30 - 1 яйце + 50гр извара + 50гр коприва (beer)
18.30 - 4-5 воденички + 50гр извара + домат (d)
21.30 - 100гр извара (d) вода

Около 700ккал : пр - 80гр / м - 30гр / в - 20гр от храна....
И така не става :D , днес ми е по-умряло...главно , след обяда - сутринта си бях ОК :)
Еми...въглехидрати на обяд ще втиквам ....

Гледах http://www.imdb.com/title/tt1002561/ - става , ама доста недоизпипано...и т’ва с възрастта на детектива и убиеца...(и в коментарите под торента го имаше , ама на друга развръска ме наведе)...

Готин плакат. :)

01.08.11
21:42

43кг +
Метърът ме зарадва , ама не му вярвам...

Тренировка “гърди/трицепс/рамо(предно/средно) + ”гимнастика” :
01 - клек - 3x10
1 - лег с дъмбели - 4x10
2 - пулоувър с 1 дъмбел - 4x10
3 - лицеви - 4x10
4 - кофички от легло с крака на стол - 4x10
5 - френско с 1 дъмбел - 4x10
6 - кик бек - 4x6
7 - повдигане на дъмбели напред - 4x6
8 - едностранни раменни преси с дъмбел - 4x5

02 - плие - 3x10
03 - страничен полуклек - 3x10
04 - напади - 3x10

Дъмбел 7кг , за около час....

Храна :
9.30 - омлет: 1 яйце + 1 белтък + 40гр кашкавал (coffee) вода

11.15 - трен + вода
12.15 - лъжичка мед
13.00 - 2 кюфтета* + 100гр салата от зеле/домат + 2 маслини + 2гр зехтин (beer)
16.30 - 2 кюфтета* (beer)
20.00 - омлет: 1 яйце + 1 белтък + 50гр извара + малко краставица (d) , вода
23.00 - 100гр извара (d) , вода

Около 750 ккал : пр - 80гр / м - 35гр / в - 40гр от храна...
*кюфтета - 120гр мляно месо от свински бут + 2 белтъка + 40гр овесени трици + подправки(без сол) на сух тиган...
Яйцата са S размер...
Зле днес...протеините може и по-малко да са....

Поразходих се малко , видях се с приятели...качих се пеша до 8ми етаж :D

Няколко снимки...от тия дни , а гърбът е от днес :(

Мнението беше редактирано от Мая на 01.08.11 21:44.

Ти си по-широка в гърба от мен, ей! Спирай тези стероиди! :)

03.08.11
01:05

02.08.11г
43кг -

Тренировка “гръб/рамо(задно/средно)/бицепс” + “гимнастика” :
01 - клек - 3x10
1 - тяга с щанга - 2x5 с 27 и 2x5 с 30
2 - гребане с щанга(подхвад/надхват) - 4x6
3 - широко гребане с дъмбели - 4x8
4 - едностранно гребане с дъмбел - 4x8
5 - повдигане на дъмбели встрани от наклон - 4x8
6 - повдигане на дъмбели встрани - 4x8
7 - бицепсово с дъмбели стоеж - 4x6
8 - чуково - 4x5

02 - плие - 3x10
04 - напади - 3x10

Дъмбел - 7кг / щанга - 27 и 30кг ...за около 50мин....

Храна:
9.00 - омлет : 1 яйце + 1 белтък + 25гр кашкавал + 25гр извара (coffee) вода
11.15 - трен + вода
12.30 - 1 горно бутче + пюре от 150гр картофи + 50гр извара (beer)
16.30 - 1 варено яйце (beer)
19.00 - 1 долно бутче + 25гр извара + 1 домат + 2 маслини (d) вода
22.30 - 150гр извара (d) вода

Около 950ккал :
пр-85гр / м - 45гр / в - 45гр...

От тия картофи щях да се пръсна...

Гледах http://www.imdb.com/title/tt0830558/ по истински случай - Силвия Лайкънс(странно , защо не ми поства линк ?!?) ...по роман , писан по този случай...има и друга версия/екранизация...все тая :)

Мнението беше редактирано от Мая на 03.08.11 10:16.

03.08.11
21:01

43кг +

”Гимнастика” :
1 - клек - 4x10
2 - плие - 4x10
3 - страничен полуклек - 4x10
4 - напади - 4x10
5 - глутеус ритник - 4x10
6 - глутеус мост - 4x20

За около 30мин...почивен :)

Храна :
9.30 - питки(1 яйце + 35грама овесени трици) гарнирани с пилешко , извара , домат (coffee) вода

12.00 - “гимнастика” + вода
13.30 - 1 горно пилешко бутче + 150гр салата от зеле и домат + 2маслини и 3гр зехтин (beer)
16.30 - 1 долно пилешко бутче (beer)
19.30 - 50гр дробчета + 30гр извара + 100гр салата от домат/зеле/краставица (d) вода

По някое време - 100-120гр извара (d) вода
Около 850ккал : пр - 85гр / м - 35гр / в - 45гр от храна...

http://www.imdb.com/title/tt0091083/ - класика :) детски спомени - яко :)
Оказа се , че повечето впечатлителни филмчета от детството ми , се водят body horror :)
http://www.imdb.com/title/tt0098354/ - това не съм го гледала , но няма бг субтитри...не , че са много необходими - ще го гледам :)
Нещо ми става с наборския комп...вирус ли го яде :D , но е свързано с у-торента ?!?

04.08.11
22:22

43кг
метърът радва...за гръб , ама не вярвам...

Тренировка “гърди/трицепс/рамо(предно/средно)” + ”гимнастика” :
01 - клек - 3x10
1 - лег с дъмбели - 4x10
2 - пулоувер с 1 дъмбел - 4x10
3 - лицеви - 4x10
4 - кофички от легло с крака на стол - 4x10
5 - трицепсово зад глава с 1 дъмбел - 4x10
6 - кик бек - 4x6
7 - повдигане напред с дъмбели - 4x7
8 - арнолд преси - 4x5

02 - плие - 3x10
05 - повдигане на пръсти с дъмбели - 3x15

За около 45мин...дъмбел 7кг....

Храна :
9.30 - омлет : 1 яйце + 40гр кашкавалец + 20 гр изара (coffee) вода

11.45 - трен + вода
12.30 - лъжичка мед
13.00 - 1 варен белтък
14.00 - 1 горно бутче + 150гр салата от зеле/домат/лук/2 маслини/3гр зехтин (beer)
17.00 - 1 долно бутче + половин краставица (beer)
20.00 - половин краставица.... (d) вода
Направих смеска от 50гр дроб и 100гр извара...ще го мъча  :) Не , че е лошо , но не съм гладна....за сега , до половината съм го опукала... (d) вода ...

Около 750ккакл : пр - 80гр / м - 40гр / в - 25гр от храна....

Гледах другата екранизирана версия за случаят на Силвия Лайкънс...не , че и е особена случката - http://www.imdb.com/title/tt0802948/ това , по-се доближава до написаното в криминалните досиета и е драма...
Препоръчаха ми http://www.imdb.com/title/tt0830558/ по-комерсиалната версия ‘дето гледах - някаква интерпретация по роман...та реших и по-напасващото да прегледам - нищо интересно :)

Ш****а котка ми налази “пастета” - 30гр дроб и 50гр извара остава , като последно ядене...защо ги влачат тия котки - 2 ми мряха пред очите и ми беше гадно , а т’ова е некво диво...
Аз си имам куче , мам** му...
Май го стреснах животното , че го замерих и строших паницата , ама мразя да ми барат храна/пиене/цигари , които съм си ги сметнала , като необходими за деня...все тая , са ше го успокоя...
Крив ден ми е , за това истерясвам и после съжалявам..., а и сама се оплаках ,че не ми се яде :)
‘бах ти идиота съм :( :D (dull)
http://www.youtube.com/watch?v=ySzrJ4GRF7s&ob=av2e

04.08.11
22:55

Хубава песен :)

05.08.11
21:04

42.5кг
Пропускането на вечерното хранене си даде отражение...не е половин кило , де :D ...но съм на минус :)

Тренировка “гръб/рамо(задно/средно)/бицепс + ”гимнастика” :
01 - клек - 3x10
1 - тяга с щанга - 3x8
2 - гребане с щанга подхват - 2x8
3 - гребане с щанга надхват - 2x8
4 - широко гребане с дъмбели - 4x8
5 - едностранно гребане с дъмбел(за по-бърже двустранно) - 3x8
6 - повдигане на дъмбели встрани от наклон - 3x8
7 - повдигане(полу) на дъмбели встрани - 3x8
8 - бицепсово с дъмбели стоеж - 3x6
9 - чуково с дъмбели - 3x5
+ 1 кръг

02 - плие - 3x10
05 - глутеус мост - 3x20

Бицепсово с гири по м21
За около 35 мин !?! - учудвам се , че направих някаква тренировка(по план) ...днес съм , като напушено зомби...гот :D
Щанга - 27кг/дъмбел - 7кг/гира - 3кг........

Храна :
10.30 - овесена питка(1 яйце + 1 белтък + 2 с.л. трици) гарнирана с извара и домат (coffee) вода

12.30 - трен + вода
13.00 - лъжичка медец
13.30 - 1 варено белтъче
14.00 - 1 долно(парти :D ) бутче + няколко дробчета + салата от домат/краставица и малко извара (beer)
17.00 - овесена пита(1 яйчице + 1с.л. трици) гарнирана с домат и извара (beer) “bear beer” :D
20.00 - няколко дробчета + 1 домат + малко извара (d) водица
Требе още...извара...с дроб :D
(d) вода
Около 800ккал : пр - 85гр / м - 35гр / в - 50гр от храни....
Оф , стеатозен дроб съм днес и само дроб “муам” :D ...умрЕла работа , но ми е лежерно :)
Поздрави :D
http://www.youtube.com/watch?v=2j4mfErOeqg&feature=related

06.08.11
19:10

43кг -
Днес нама тренировка..така е и по план...
30мин от обичайната “гимнастика” за крака към обяд...

Храна:
10.30 - половин праскова (coffee) вода
11.00 - овесена питка(1 яйце + 2с.л. трици) + извара и домат (coffee) вода
14.00 - 1 горно пилешко бутче + салата от домат/зеле/зехтин.... (beer)
17.00 - овесена питка(1 яйце + 1с.л. трици) + извара и домат (beer)
Имам 2 дробчета и извара...това ще да е за днес... (d) вода

Не съм смятала стойностите и известно време , може и да пропусна да го права...
И храната тия дни ще е зле...по-добре нищо , от колкото салам “камчия”/кайма и бели макарони...
Утре ще тренирам , та поне едно свинско котлетче ще си уредя :)

Гледах http://www.imdb.com/title/tt1240982/ - принципно се кефя на подобни простотии , но тази не блести с особена оригиналност...и сексуалната тематика/лафчета ми дойде в повече....и не съм в настроение :)

поздрави :)

07.08.11
22:00

43кг -

Тренировка “гърди/трицепс/рамо(предно/средно) + ”гимнастика” :
01 - клек - 3x10
1 - лег с дъмбели - 3x10
2 - пулоувер с дъмбел - 3x10
3 - флайс - 3x5
4 - лицеви - 3x10
5 - кофички от легло с крака на стол - 3x10
6 - френско с дъмбел 3x10
7 - кик бек - 3x5
8 - повдигане напред с дъмбели - 3x5
9 - едностранна раменна преса с дъмбел - 3x5
+ 1 кръг

02 - плие - 3x10
04 - повдигане на пръсти с дъмбели на раменете - 3x5

дъмбел 7кг.....
Мързеше ме ... и ми е криво днес...храната е “мизерна” и демотивираща....

”Мизерна” храна :
9.30 - омлет от 1 яйце + кашкавал + извара (coffee) вода

11.30 - трен + вода
12.30 - купичка с макарони(бели) + малко пилешко + извара + домат (beer)
15.30 - тричава питка от 1 яйце + 1с.л. пшеничени трици + извара + домат (beer)
18.30 - малко пилешко + 1 дробче + салата от зеле/домат/зехтин (d) вода
22.00 - извара... (d) вода

Безсмислено е да смятам , но са около 900ккал , мисля...
Макароните са след тренировка , та и наличните “бели” едва ли са фатални...даже май са ОК...
Пилешкото е 1 горно пилешко бутче...на 2 пъти , а дробчето не знам от кога е , но беше ОК :)
Другото горно бутче го пазя за утре , че ме чака гръб...май трябваше свинско да си взема - за още 50ст с 2 котлетчета щях да се уредя...
Триците са пшенични и гадни , но овесените свършиха...
До тук с изварата....поне яйца имам :)
Няколко дни ще е мизерия...не определям храната в хладилника , а кайма и салам - няма нужда...то и за макароните ми беше криво , но аз и на растителен протеин съм доволна :D - нали има 12 на 100гр...нищо , че съм хапнала към 30гр :)
Карай - да съм яла , когато е имало :) Важното е да тренирам :)
И , ‘айде нещо позитивно - гърбът е на “+” и пиене - бол :) (beer)

08.08.11
19:46

43кг -

Тренировка “гръб/рамо(задно/средно)/бицепс” + ”аеробни?!?”:
01 - клек - 3x10
1 - тяга с щанга - 4x5
2 - гребане с щанга(подхват/надхват) - 4x6
3 - широко гребане с дъмбели - 4x8
4 - разтваряне встрани от наклон - 4x8
5 - разтваряне встрани(полу) - 4x8
6 - бицепсово стоеж с дъмбели - 4x6
7 - чуково - 4x5

02 - плие - 3x10
04 - напади - 3x10

Щанга - 27к / дъмбел - 7кг ...за около 45мин...
Пак ме мързеше...поне и 1 кръг да бях направила....ама , обемът на тренировката ,  едва ли гарантира резултатите...все тая :) - качеството не е на ниво при всички положения :D

Нооо - храната е “перфе” (party) (малко множко , за моите разбирания (wasntme) )
9.30 - омлет : 1 яйце + 1 белтък + кашкавал (coffee) вода
11.30 - тренировка + вода
12.30 - 1 свински котлет + 1 печена чушка + домат + малко извара/2 маслини (beer)
16.00 -  омлет : 1 яйце + 1 гъбка + 1с.л. трици + малко извара и домат (beer)
19.00 - 1 горно бутче + зеле + 2 маслини/зехтин (d) вода
22.00 - 100гр извара ще да е (d) вода

Известно време , ще пропусна сметките...едва ли надхвърля 1000ккал , въпреки че “изглежда” доста :) (поне на мен...)

http://www.imdb.com/title/tt0098354/ - ееееееее , не - ВЕЛИКО!!!КЛАСИКА :D И май , не го бях гледала :)

09.08.11
10:36

Не се сдържах и си “сметнах” храната от вчера :D
Около 800ккал : пр - 80гр / м - 40гр / в - 30гр
Гледах http://www.imdb.com/title/tt0337961/ ...ъъъъ....но главната(режисьор и сценарист?!?) ме впечатли с уникално тяло , та май за това го догледах :D

09.08.11
19:52

http://www.imdb.com/title/tt0460946/ - това е яко :D
43kg +
Почивен...”гимнастика” за краци :
1 - клек - 3x10
2 - плие - 3x10
4 - напади - 3x10
6 - глутеус мост - 3x20

Наболват коленете и ги насиних с тия напади - то малко ми требе :D

Храна :
9.00 - омлет : 1 яйце + 1 белтък + 45гр извара/15гр кашкавал (coffee) вода

11.30 - “гимнастики” + води
12.30 - 2 кюфтета* + домат/краставица/лъжица извара/2 маслини (beer)
15.30 - тричава “питка”(1 яйце + 1 с. л. пшенични трици) + малко извара/домат (beer)
19.00 - 1 горно бутче + зеле/маслина/зехтин (d) вода

Около 750ккал : пр - 80гр / м - 35гр / в - 30гр от храна...
*кюфтета : 80-100гр мляно нетлъсто свинско + 1 белтък + 1с.л. пшенични трици(еми , такива имам) + безсолно къри на тиган
Ще се освиня - предчувствие/шесто чувство/трето око :D

Ще гледам http://www.imdb.com/title/tt0086541/ - все още съм на вълна детски видеотечни спомени + body horror :)

10.08.11
20:27

44кг....не е , като да не съм го предвидила :D във вчерашния си пост

Тренировка “гърди/трицепс/рамо(предно/средно) +”гимнаската” :
01 - клек - 3x10
1 - лег с дъмбели - 4x8
2 - пулоувер с 1 дъмбел - 4x8
3 - лицеви с крака/стъпала на легло - 4x8
4 - полукофички с крака на стол - 4x8
5 - френско зад глава с 1 дъмбел - 4x8
6 - кик бек - 4x6
7 - повдигане на дъмбели напред - 4x6
8 - арнолд преси - 4x5

02 - плие - 3x10
04 - напади - 3x10

Дъмбел 7кг...за около час....
Незадоволително...

Храна :
9.30 - омлет (1 яйце + 20гр извара + 10гр кашкавал) + оглозгване на свински кокал :D ... (coffee) вода

11.00 - трен + вода
12.30 - 1 свински котлет(без кокал :D ) + 100гр салата от зеле/домат + малко извара и 2 маслини (beer)
15.30 - 1 долно пилешко бутче + 50гр домат и извара (beer)
18.30 - 1 долно пилешко бутче + няколко дробчета + 50гр зеле с капки сусамово масло (d) вода
21.30 - 150гр “пастет” от извара и дроб (d) вода

Около 750ккал : пр - 80гр / м - 40гр / в - 10гр от храна.....

Нищо интересно :) Поздрави :)
Малко грозни снимки на храни( трябва да намеря , от къде се включва светкавицата :D ) - пържола(това в тигана си е от нея :) )/закуска/обяд :

Мнението беше редактирано от Мая на 10.08.11 23:26.

11.08.11
19:35

44кг
В момента не ми е до килограмите , но ще предприема нещо по въпроса...евентуално....

Тренировка “гръб/рамо(задно/средно)/бицепс” + “гимнастика”:
01 - клек 3x10
1 - тяга с щанга - 5x5
2 - гребане с щанга(подхват/надхват) - 6x6
3 - широко гребане с дъмбели - 5x8
4 - повдигане встрани наклон - 5x8
5 - повдигане встрани(полу) - 5x8
6 - бицепсово с дъмбели - 5x6
7 - чуково - 5x5

02 - плие - 3x10
04 - повдигане на пръсти с дъмбели - 3x15
Щанга 27кг/дъмбел 7кг....за около час...
Нормално...скоро трябва да има някакво развитие от към упражнения/тежести - ще го мисля...

Храна:
9.30 - омлет : 1 яйце + малко извара и дробче (coffee) вода
11.00 - трен+ вода
12.30 - 1 горно бутче + 100гр салатка от домат/зеле + 1 маслина/зехтин (beer)
15.30 - омлет : 1 яйце + 1 белтък + малко извара (beer)
18.30 - 1 горно бутче + 100гр салата от домат/зеле/краставица/маслина (beer)
21.30 - 100-150гр обезмаслена извара (d) вода
Около 700ккал : пр - 85гр / м - 30гр / в - 15гр от храна....
Може да се върна на 4 хранения?!?
Калориите би трябвало да са така....смятам и краставиците , и 3те гр зехтин ...кашкавалената извара на 10гр мазнини....освен в грамажа да бъркам за някои неща(горни бутчета - 70гр месо?!?)...все тая...

Разни стари дънки ми стават и не стоят много зле...когато ми висяха , като торба , изглеждах “по-дебела” с тях....ама нямаше моя размер от дамските номера :D Положението само клони към “трагично” - бедрата са на косъм да се допрат :D
А и тия дни не ми е до това...все пак , ще гледам да го махна това кило :) - няма да си давам зор :D

Вчера гледах http://www.imdb.com/title/tt0078908/ - еми...класика :) ....защо ли се присетих , за една наскоро гледана бозица http://www.imdb.com/title/tt1664664/ , ‘дето само идеята и ставаше за нещо...
По-късно , ще метна око и на това http://www.imdb.com/title/tt0102511/ , като съм се “‘почнала” с Cronenberg…

11.08.11
22:41

Офф , не мога да го гледам тоя филм...книгата сигурно е яка , но не съм в настроение за подобни “напушени”/вероятно дълбокомислени филми...
Ако утре се престраша(голям шок ще ми е) ще направя плодов ден...може да включа кисело мляко , нз...нетренировъчен се пада...
http://www.youtube.com/watch?v=sY0MdNAlMSA&NR=1 - присетих се :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1