Ами за да се получи 99%, не би трябвало да има други съставки освен какао. и евентуално следи от ядки и др. Сигурна съм че ако погледнеш съдържанието няма да е точно така. :)
Ами да има следи от ядки... права си. Проблемно ли е?
Да се похваля! УРААААА, днес имах уникален прилив на енергия и направих страхотна тренировка в залата! Не ми се тръгваше! Най-после се почувствах себе си! Бях като изтребител! Ето това е Козуначето във вихър и в действие!
май трябва да допиша храната от вчера, петък: 21.00 салата - домат и чушка, извара
23.00 3 слайса прошуто - солено уви, но вкусно
Днес:
10.30 - омлет от 2 яйца, 2 суп.л. овесени, 1 супл. пшен. трици, стрък праз, 2 слайса шунка, подправки, извара, отгоре върху него - 1 домат нарязан на кръгчета
14.00 ч - салата от сурово червено цвекло, 10 маслини, 100 гр. задушени в масло пилешки сърца и 50 гр. червен ориз (измерен е преди да бъде сварен). Може и повечето въглехидрати днес да са ми дали този енергиен отскок.
16.00 парче натурален шоколад (от вчерашния), кафе
17.15 точно 15 на брой светли стафиди! (от страх че няма да имам пауър)
ТРЕНИРОВКА
21.00 вечерята - половин пилешки крак - печен, 100 гр. извара, салата - зеле, малко воркови, сурово червено цвекло, лук, чушка, 1 суп.л. слънчогледово семе, 6 маслини
ТРЕНИРОВКА В ЗАЛАТА:
- загрявка
- Корем: 2 х 20 вертик. повдигане на крата от лег, римско столче, наклони в ляво и дясно с гира 11 кг. (скрипецът бе зает)
- гръб: 2 х 3 негативни набирания; 3х 8 придърпване на скрипец зад врат - 20, 25, 25 кг.
- гърди - 3 х 6 лег само с лост (20 кг)
- трицепс за доразмазване - 3 х 12 придърпване на въже на скрипец, 20 кг
(силата доста е отишла, няма какво да се коментира)
Интензивни серии:
3 х 25 двойни напада (левия , после девсни крак - но ги брой като 1), мъртва тяга , гребане- всичко с Z-лост - сумарно по 75 бройки от всичко съм направила
3 х 50 абд/адд
2х30 Лег кърлс и хиперекстензии
Кардио - 20 мин кростренажор (пътеките бяха заети уви) интервално, с увеличаване на съпротивление и темпо
щателно разтягане
Не ми стана лошо, не ми причерня, не ми падна кръвната захар и не ми се доприпада - вероятно заради 50 гр. ориз...и 15-те стафиди.
Това е то - мноооооого съм доволна! Утре сигурно ще съм пак като Пинокио от мускулна , ама така ще е. Нищо, че пих аспирин...
Мнението беше редактирано от kozunak на 05.02.11 22:22.
Днес, 6 февруари 2011
10.30 закуска - 2 рохки яйца, половин кофичка кисело мляко с 2 с.л. овесени ядки, 2 суп.л. пшеницени трици, кафе
12.00 парче от черния шоколад
14.00 задушен лук с билки и подправки, горната част на крачето на печено пиле (200 гр.), 100 гр.СВАРЕНА трицветна киноа
15.30 последно блокче от черният шоколад и това беше
19.20 кафе по никое време с 1 лъжичк. захар, 15 на брой светли стафиди
ТРЕНИРОВКА
щателна разгрявка защото съм с адска мускулна на гръб, задно рамо и трицепс - така не ми се беше случвало
днес малко по-малко енергия от вчера в залата , но хъс и желание не липсваша, което е чудесно
5 мин пътека
КРАКА - интензивно
двоен комплекс - 30 суинга в плие с 8 кг. дъмбел, 30 полуклека с изправени стъпала с z лост, 30 класически мъртви тяги с щанга - 20 кг.
2 х 60 маха в страни и 60 назад на глутеус машина (с всеки крак по отделно) - 20 кг
1 х 100 в страни - 20 кг.
3 х 50 адд. / абд. - 20 кг.
Кардио:
25 мин. пътека интервално - с промяна на наклона, скороста и хода. Брей, можела съм да тичам бе! Не съм забравила аз това чудо, че даже не го правя по 30 сек., а по минута! Това е то като откажеш цигарите.... и трупнеш килца... при това 7…
5 мин - вело с най-ниска седалка
разтягане
Толкоз. Доволна съм. Ако така върви - ще стане работата!
Мнението беше редактирано от kozunak на 06.02.11 22:29.
Здрасти, защо имаш такова хм...”хранене”? Уж си разумен човек, а какви са тези стафиди и кафета на гладно?
Какво имаш предвид - стафидите са само 15 на БРОЙ.... ? Страх ме е, че няма да имам енергия и сила. Мислиш, че ми пречат ли?
А кафето - какво пък му е на него?
Мнението беше редактирано от kozunak на 06.02.11 22:32.
Нищо им няма на стафидите, но ми е интересно защо са сами. Нямаш вечеря. И междинките също не ми се нравят.
Като цяло си преструктурирай храненето. Не си написала тренировката дали е преди или след стафидите, но доколкото разбирам е след. Ако следобедното ти (предтренировъчно хранене) беше ок, нямаше да имаш притеснения дали ще имаш енергия и стафидите трябва да останат след тренировката.
Мнението беше редактирано от Anelia на 06.02.11 22:41.
Анелка, точно си разбрала - пред тренировката са стафидите, и категорично не трябва да бъдат след нея! Казах защо - за енергия. Тъй като са ми доста интензивни тренировките ми пада кръвното и често ми се припада. Митака (треньорът ми) ме е посъветвал все пак нещо от този сорт да правя, няколко пъти ми се е налагало захарчета по време на тренировка да взимам. Разбира се - не трябва да превишавам 25 гр. стафиди ( ав случая става въпрос за 15 бройки дребни и светли), и не е добре да го правя всеки път. В момента съм в процес на адаптация все пак.
Вечерята беше току що: 50 гр. извара, 2 домата, 1 чушка, стрък праз, 7 маслини. Не можех по предно хранене да направя - бях на кино. Но смятам, че обедът ми беше окей. Както и вчерашния. Гледам между хранене и тренировка да имам 3 часа пауза, защото ми става иначе тежко. А какво не ти харесва в двете парчета 99% черен шоколад (те бяха и последните де)? И все пак -аз не съм от складколюбивите. И не треперя за нещо сладичко, както повечето хора. На мен ми дай солени и люти неща да ям на кило.
Почина китаристът Гари Мур
Поклон! Рокът, джазът и струните на китарите му осиротяха..
Мнението беше редактирано от kozunak на 06.02.11 23:28.
О, чудо на чудесата! Днес успях да направя кардио на гладно !
30 минути кростренажор интервално! Не мога да повярвам.
Само дето след тренировката и душа вече бях припадничева за храна.
И ето какво хапнах, приблизително 40 мин след това:
-задушен лук (от вчерашния, без мазнина), два слайса бекон (около 50 гр), 2 яйца - всичко в тигана задушено.
Позивите за припадане продължиха. Затова имаше и супена лъжица сварена трицветна киноа и чаена домашен истински мед. Сигурно е крайно неправилно хранене за след гладно кардио. Какво ще кажете по въпроса?
Мнението беше редактирано от kozunak на 07.02.11 13:11.
07.02.11
13:25
Аз не намирам това хранене за особено неправилно. Е, в него можеше да има малко повече въглехидрати за сметка на мазнините (бекона), но става. Имам, обаче, предложение по повод на стафидите, които коментирахте горе с Анелия. Опитай в храненето преди тренировка да добавиш премерено количество подходящи бавни въглехидрати (овес, бобови храни). Според мен това е по-удачния начин да си подсигуриш енергия за тренировка.
Кольо, при ден със силова тренировка се старая да имам повече сложни въглехидрати през деня, но тъй като тренировките са ми вечер, не искам и много късно да ям въглени. Но пък може би бавните като цяло са по-добрият вариант. Тоест ще гледам да имам втора порция през деня. Все пак припомням, че целта е сваляне.
А след гладно кардио според теб белтък и сложен въглехидрат са по-добрата комбинация, така ли? Да кажем -2-3 супени овесени? А колко време след гладното кардио трябва да се яде?
Мнението беше редактирано от kozunak на 07.02.11 13:34.
07.02.11
14:03
При вечерна силова тренировка просто разпредели въглехидратите така, че да имаш количество преди нея. Предполагам, че 2 часа по-рано е достатъчно време. Одобрявам това, че бягаш от въглехидратите вечер. А след кардио - да, белтък и сложен въглехидрат. Ако имаш мерак за нещо малко и сладко - мушни го веднага след кардиото. Колкото до времето за хранене - докато вземеш душ, докато се пооправиш и си приготвиш храна след кардиото, минават около 20-30 минутки - един разумен и нормален срок в моите очи. Не смятам, че е чак толкова важно дали ще хапнеш на 20-тата или на 40-тата минута след кардио, но ми е ясно, че озверяваш от глад (и аз съм така). Да стоиш и да чакаш 10 минути, щото трябва да гониш хронометъра - зарежи тая работа. :)
Благодаря ти, Кольо! Аз рядко озверявам за сладко - не обичам. Да, гледам да имам три часа разлика от последното хранене и силовата, за да не ми е тежко. То цялата дискусия в случая е “Как да стане така, че да не ми се припада нито в залата, нито в къщи”. Мен това много ме мъчи.
07.02.11
14:29
казано от kozunak на 07.02.11, 14:12:
То цялата дискусия в случая е “Как да стане така, че да не ми се припада нито в залата, нито в къщи”. Мен това много ме мъчи.
Да, то това е изкуството - хем да имаш мощност, хем да не ти е тежко и на всичкото отгоре да не ти “пада батерията”. :) За съжаление точната рецепта е индивидуална. Пробвай - може да добавиш малко мазнини в предтренировъчното хранене (ядки, например), за да доставиш допълнителна “бавна” енергия, която да те подсигури до края на тренировката. Понеже в режим на сваляне въглехидратите са критичния макронутриент, има и вариант 2 - казеин (т.е. извара).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.11 14:30.
казано от kozunak на 07.02.11, 13:09:
О, чудо на чудесата! Днес успях да направя кардио на гладно !
30 минути кростренажор интервално! Не мога да повярвам.
Само дето след тренировката и душа вече бях припадничева за храна.. Затова имаше и супена лъжица сварена трицветна киноа и чаена домашен истински мед. Сигурно е крайно неправилно хранене за след гладно кардио. Какво ще кажете по въпроса?
Козуначе, имаш 3 варианта:
1. или спираш да се мъчиш да тренираш на гладно
2. или тренираш на гладно, обрисувайки в мислите си момента на припадането
3. или просто си пренастройваш мозъка да мисли, че ти НЯМА да припадаш от някакво си 30 мин кардио
иначе храненето след кардиото е наистина крайно неподходящо за целта ти
А какво е твоето предложение за храна след кардио, Дивичке? Кольо - ето каза , че не е толкова крайно неподходящо. Нали трябва да е по-белтъчно!? И как да спирам да се мъча - аз едва съм започнала! И цял ден се чувствам супер!
Мнението беше редактирано от kozunak на 07.02.11 19:47.
Аз пък мисля че прекалено много се самокритикуваш и ти липсва одобрението на теб самата; съсредоточаваш се в незначителни детайли и пропускаш голямата картина. Прегледай филма, чийто линк ти изпратих и ползвай идеи - балансирай храната си така че да е жива и да те изпълва с енергия, и тренировките така, че да са ти забавни, и мисля че резултата няма да закъснее. (sun)
Да, Марги - може би си много права. Но като един Овен перфекционист не мога да не се вглеждам понякога и в детайлите, защото именно в тях се крие дяволът. Резултатът от днес е, че се чувствам превъзходно и съм преодоляла страха си, егото си и мързела си. И не съжелявам. Но най-добре това мога аз сама да го оценя. А че винаги се самокритикувам - факт е. Филмът ей сега ще го гледам - вече го дръпнах, както ти писах. А тренировките са ми често забавни.
Допълвам храната за днес, с уточнението че спорната и гореописаната бе в 11.30.
13.30 - 1 зелена ябълка
16.00 вратна на скара със салата от домати
кафе
20.00 - салатен микс: 50 гр. сурово червено цвекло, 50 гр. извара, 30 гр. цедено кисело мляко 2%, 3 едри скилидки чесън, 7 маслини
приблизително 3 литра вода - днес идеално ми вървеше
8.02.2011 - днес реших да ям само това което ми се яде, да видим как ще се чувствам
8.30 кафе, 1 с.л пшен.трици, 2 с.л овес ядки, в половин кофичка кис. мляко заедно с 1 чаена л. пчелен прашец накиснат от предната вечер в киселото.Извод: стана ми тежко, количеството ми е в повече, държи ме дълго. Трябва да се намали или промени нещо.
12.30 50 гр. сурово кашу - точно тези ядки ми се ядяха, послушах си тялото
14.00 1 червен грейпфрут (отдавна не бях яла) Извод: супер освежаващо, просто беше повече като количество и накрая ми дотежа.
16.30 - 100 гр. сварена трицветна киноа . Бях си приготвила домати към нея - щяха да ми дойдат много, оставих ги за по-късно. Защо да се насилвам?
дотук 3 литра вода без проблем изпити
следва - тренировка у дома
след нея - домати , извара, лук и маслини, 2-3 слайса пуешко филе - или поне така планирам
Мислих днес да почивам, ама вече ми се ще да се метна на кростренажора, което значи какво?.... че имам енергия.
Днес - напредък!
8.10 кафе
8.30 32 мин кростренажор - БЕЗ помен от припадане, хипогликемия и от сорта простотии
9.45 половин кофичка кисело направено на айрян с лъжичка пчелен прашец. Резултатът е:
усещане за супер енергия - явно това е един прекрасен вариант за закуска след кардио за мен
12.00 1 кръгло пълнозърнесто хлебче, разделено на 2, с масло, сьомга. половин домат, краставица
лети ми се днес (muscle)(rock)(party):D
казано от kozunak на 09.02.11, 13:42:
Днес - напредък!
8.10 кафе
8.30 32 мин кростренажор - БЕЗ помен от припадане, хипогликемия и от сорта простотии
9.45 половин кофичка кисело направено на айрян с лъжичка пчелен прашец. Резултатът е:
усещане за супер енергия - явно това е един прекрасен вариант за закуска след кардио за мен
12.00 1 кръгло пълнозърнесто хлебче, разделено на 2, с масло, сьомга. половин домат, краставицалети ми се днес (muscle)(rock)(party):D
и аз така след сутрешно кардио..Видя ли че можеш :D
казано от diva 97 на 10.02.11, 07:51:
казано от kozunak на 09.02.11, 13:42:
Днес - напредък!
8.10 кафе
12.00 1 кръгло пълнозърнесто хлебче, разделено на 2, с масло, сьомга. половин домат, краставицалети ми се днес (muscle)(rock)(party):D
и аз така след сутрешно кардио..Видя ли че можеш :D
Видях, Дивичке! Всичко е в главата, тиквата или бъбреците (както се казваше в един стар виц) явно. И днес съм така! И какво също виждам - по-малко храна ми действа по -добре.
Нещо пропуснах тези дни да пиша в дневника, много глупости в работата и напрежение. По-добре да обобщя. Кардиото си върви (нямах време за силова), храната е най-после балансирана, предимно свежи зеленчуци (домати, лук, чушки), извара, пуешка шунка, цедено кисело, ядки.
Днес и няколко дни почивка по закъснели “технически причини”, но все пак манджата:
10.00 1 домат, 1 чушка, катък, 2 пъдпъдъчи яйца, много чай
14.00 пъстъпрва печена на грил, лимон, пасиран варен лук с цедено кисело мляко и подправки (за сос), салата домати и чушки
17.00 о божествена наслада: истинско мексиканско какао сварено в кокосово мляко!
сследва вечеря - сигурно ще е салата и извара.
Чувствам се иначе доста добре.
Мнението беше редактирано от kozunak на 13.02.11 19:33.
Baryshnikov - Le jeune homme et la mort / Младият мъж и смъртта
Баришников тук е уникален, заслужава си да се види. По стара интерпретация има и на Нуреев - също в страхотна форма.
Мнението беше редактирано от kozunak на 13.02.11 19:57.
казано от kozunak на 13.02.11, 19:43:
Баришников тук е уникален, заслужава си да се види. По стара интерпретация има и на Нуреев - също в страхотна форма.
Козуначе, благодаря ти за видеото! Не посмях да мигна през тези 8 мин. Великолепно изпълнение, напълни ми душата...само като си помисля колко часове репетиция са това....
казано от Allegra на 13.02.11, 21:44:
казано от kozunak на 13.02.11, 19:43:
Козуначе, благодаря ти за видеото! Не посмях да мигна през тези 8 мин. Великолепно изпълнение, напълни ми душата...само като си помисля колко часове репетиция са това....
Не, Алегричке - това са години тежък къртовски труд! Не знам дали знаеш, но Баришников е бил посредствен ученик в балетното, и е направил чудеса. Тренирал и репетирал е с тежести и системи от йога и бодибилдинг за да стане един от балетистите на ХХ в., които промениха мъжкото изпълнение в танца. Този отскок нали се сещаш, че няма как да се изработи бе тежести и желязна мускулатура. А е и страшно естетическо удоволствие да го гледаш. Пък и красив мъж...
Днес:
9.30 половин кофичка кисело мляко на гъст айрян с половин лимон и 2 суп.л пшеницени трици, лъжица мед
12.00 3 яйца на очи, 2 домата , 20 гр. кътък
15.00 50 гр. белен суров слънчоглед
18.00 чаша (200 мл) топло истинско мексиканско какао в кокосово мляко
20.00 - следва вечеря - салата от домати, чушки , лук; скумрия
Изминаваща седмица бе малко преходна и своего рода стресираща за мен - поне не е по толкова агресивен начин, с малки изключения все пак. Отново имам смяна на работата, което е за добре. Най-сетне няма да прекарвам часове в задимено помещение, в което 10-12 души изпушват дневно средно между 1 и 4 кутии. А Козунакът “диша”... Кеф - вече не ми смърдят дрехите така отчайващо на цигари, и не се изморявам толкова.
Нямах настроение за писане. Затова ще обобщя:
Храната става е все по-изчистена и това ме кара да се чувствам добре:
- предимно са суровите зеленчуци (домати, краставици, лук , праз, чушки), които присъстват на всяко ядене, дори понякога и на закуска
- закуската - след кардио обикновено е трици и айрян; без кардио - към тях прибавям и овесени ядки.
- понякога - лъжица домашен мед
- обедите - салата и извара; салата и яйца (рохки, на очи, омлет). Без мазнина. Или по една- две супени лъжици зехтин в салатата, но не винаги. Има и маслини.
- между храненията: ядки (сурови баземи, слънчоглед, кашу).
- плодове - два пъти седмично - грейпфрут, портокал или ябълка, стриктно приети самостоятелно 2 часа отделено от друго ядене, иначе стават подутости.
- няма месо - главно риба консумирах, това ми се ядеше... сельодка(херинга) и скумрия
- вчера на обед и днес сутринта с позволи по 50 гр. ориз (сварен басмати, предвратилено измерен).
- млечни - кисело мляко (висок процент или цедено) и споменатата извара.
подправки: канела, много куркума (заради ставите), пипер, кориандър, кардамон
много чай - Зелен, о- лонг и мате
Забелязвам , че доста по-чувствително реагирам на сол - ако прекаля с маслините (марак винаги да ги оцеждам) и мариновата риба, задържам вода, ставите и тъканите се подуват.
Физическо състояние / кондиция: повече баланс в енергията - тоест нито пълна липса на такава, нито избухвания. Здрав сън. Все още обаче изпитвам трудности при сутрешното събуждане , особено в дни със спад на температурите, облачно и мрачно време, пред валежно. Но поне не ми се спи следобед, което е вид прогрес.
Тренировките - през седмицата имаше 3 кардио, вчера направих силова и днес ми предстои силова.
Това което вчера забелязах при силовата е:
- най-сетне успях да направя пълна програма, от старите тренировки правени специално за мен от треньора. (който иска да види старите дневници)
- както вече споменах - баланс на енергията - бип определила като плавна крива, без резки височини и спадове и по време на цялата тренировка.
- нещо важно - увеличаване на силата.Но все още не съм стигнала работните килограми от преди време.
- издържиловст: също отчитам повишаване.
Доста по-лека мускулна треска. Но и наличие на скованост в студените и влажни дни. Работя по гъвкавостта.
Наблюдение по дрехите - намалена обиколка на талията и паласките.
Продължаваме нататък.
Защо винаги се връщаш на старите си тренировки ? Не ти ли се иска да пробваш друга програма? Иначе храната ти е чудесна
Дивичке, определно ще помоля Митака да ми направи нова програма. Просто малко трябва да влеза във форма, да видя докъде съм се докарала. Аз не ги следвам плътно старите тренировки - понякога променям според желанието си, състоянието си. Просто използвам комплекси от тях, и вкарвам по някое ново упражнение, или правя микс от стари програми, друг път импровизирам нещо като псевдо-кросфитски комплекси.
Да, и аз си харесвам храната. Малко е еднообразна като че ли, но пък явно напипвам пулса на баланса, според собственото ми тяло и нужди. Важното е да ми е добре на мен. и както виждам правилото Less is more за мен е окей. Засега поне.
Доволна! Чудесна импровизирана тренировка направих - но утре ще я описвам, защото вече съм сънчо. Днес наблюдавах и напредък в гъвкавостта. И също така - ужасни киселини...- което е рядкост при мен.
Вчера, 20.02.2011
храна:
- 50 гр. сварен ориз басмати, 2 домата, 7 маслини, 2 варени яйца
- 2 зелени ябълки
- 1 домат, 100 гр извара, 1/2 кофичка кисело на айрян, 1 с.л. слънчоглед суров,по 1 чаена л. от маково семе, сусам, лен; куркума, ким, черен пипер. Много вкусен бъркоч стана.
чай на корем
Тренировка - вечерна, три часа след последното хранене:
загрявка
Корем: 2 серии х 15 бр. вдигане на таза от лег, 40 придърпване на скрипец за страничниту мускули, 15 молитва на 45 кг
Гръб: гребане на машина 2 х 10 бр на 15, 20, 20, 20 кг
импровизации със средно голямата щанга от 15 кг - “какво наведнъж може да се направи с нея”
2 СУПЕРСЕРИИ : 10 раменни преси, 10 вдигане на щангата до брадата - обръщане - вдигане над главата, 10 гребания с щанга, 10 добро утро, 40 плиета, 40 мъртви тяги с прави събрани крака. Втората серия давах отказ на пресите. Страхотно добре се натоварих.
глутеус машина - 3 х 60 настрани и назад с всеки крак - 20 кг
15 мин. степер
3 х 50 броя: абд./адд. - 20-25 кг
вело - 10 мин
скачане на въже
яко разтяжки
от зверските киселини получени на тренировката, като се прибрах не съм вечеряла - направо мушнах два талцида и си легнах
ДНЕС, 21.02.2011:
голо кафе
35 мин кростренажор на гладно
15 мин стречинг
час след това - 10.00 закуска: задушен само във вода праз, през грам мазнина, 2 яйца към него, куркума, черен пипер, морска сол. 1 суров домат, 7 черни маслини
Edit към днешната храна:
13.00 половин кофичка кисело мляко, 2 с.л. овес ядки, 1 ч.л. слънчоглед, лъжица мед.
16.00 1 домат, 50 гр. извара, 1 варено яйце, 1/4 кисело на айрян, половин парче херинга
20.30 1 домат, праз лук, 10 маслини, 1с.л. зехтин, половин топло пушена скумрия
Мнението беше редактирано от kozunak на 21.02.11 21:55.
Днес - зверско успиване и бегом марш по задачи в паника.
9.00 4 с.л. овесени ядки заляти с гореща вода - около 400 мл., 1 ч.л. мед
някъде около обед - някой почерпи с бонбони в работата - 3 шоколодови....изплюсках....
16.00 салата - 2 домата, 2 чушки, 7 маслини, 2 парчета херинга
18.00 айрян
Вече си имам въже за скачане - ама едва правя 30 подскока, супер е забавно, но трябва да му хвана техниката. Идеи?
Edit към храната:
22.00 1 чушка, 1 глава лук, 7 маслини, 2 с.л. зехтин, 100 гр. извара
Мнението беше редактирано от kozunak на 22.02.11 22:48.
22.02.11
19:16
казано от kozunak на 22.02.11, 18:50:
Вече си имам въже за скачане - ама едва правя 30 подскока, супер е забавно, но трябва да му хвана техниката. Идеи?
Скачането е въпрос на координация между ръцете и краката. Единствената идея, която мога да ти дам, е следната - не спирай да опитваш :) Никой не се е родил научен... като се сетя на мен каква мъка ми беше... (giggle)
казано от Кольо Пияндето на 22.02.11, 19:16:
Скачането е въпрос на координация между ръцете и краката. Единствената идея, която мога да ти дам, е следната - не спирай да опитваш :) Никой не се е родил научен... като се сетя на мен каква мъка ми беше... (giggle)
Аз пък не си спомням да съм се учила - някак естествено ми беше движението, но явно не при всеки е така. Моя съвет е същия - практика, колкото и да се спъваш и оплиташ не спирай. :)
казано от Кольо Пияндето на 22.02.11, 19:16:
Кольо, аз все пак на въже (и на ластик) съм скачала доста активно преди ехееее.... има-няма 20-25 години. Тоест самото скачане като такова не ми е баш проблем. Проблемите са:
- бързината - най-вече
- типът въже - много е леко и силиконово, и май ми е по-дълго и това изиска още повече бързина и това ми затруднява и броенето на броя подскоци
- преди съм скачала с някакво плетено въже, тежко...
- докато се наместя в къщи беше зор - първо затворих любопитната котка, после трябваше да видя в коя стая лампата е по-ниска, къде няма да бутна снимка или картина... ако се ударя някъде изгубвам инерцията на въжето и скоковете пропадат
- скачам веднъж (с два крака едновременно в трупче) или по два пъти
- ако се науча да го правя по-бързо и да обогатявам техниката с краката ще е мнооого весело
Но като цяло - страхотно е, дори и така!