Тренировки за здраве

Прескочи до:

30.03.20
14:47

Специално заради получилата се дискусия днес пробвах няколко различни движения в интервали, да видя кое и как.

Лицеви опори - 21х2 през 5 секунди;
Пендлей гребане (с дъмбели 2х35) - 15х1 през 5 секунди;
Високо изтегляне прав - 15х1 през 5 секунди (на ръка);
Обръщане прав - 15х1 през 5 секунди (на ръка);
Стриктна раменна преса (с дъмбел 35кг) - 10 на дясна, 9 на лява

Лицевите и високото изтегляне почти таван, гребането и обръщането леки.
Високото изтегляне и обръщането с двупудовката, като тя не се пуска, само се прехвърля от ръка на ръка.
Ако не друго, поне ще заякна на бутането над глава - такива тежести не съм вдигал с дъмбел прав и едностранно.

02.04.20
15:31

Да разпиша малко как вървят нещата.
Лицевите в интервал през 5 секунди ги докарах до 28х2, трицепсите ми изгарят и това ме лимитира.
Иначе днес активността се изразява в:
- сутрешна физзарядка, състояща се от малко разтягане и няколко различни вида дърпания за гръб с ластици;
- по обед за раздвижване малко гърди (3 серии по 40-50 лицеви опори, суперсетнати с флайс с ластик). Бройката на лицевите не е фиксирана, на всяка серия различна. Направих и 20 скока от място на дължина, разбити на серии по 4.
- следобедно малко интервали на 10 секунди - изхвърляне с 32 пудовка 12х1 на ръка (без пускане, само прехвърляне); обръщане с 32 пудовка 15х1 на ръка (без пускане, само прехвърляне); борческо въртене с 15кг дъмбел 10х2 на ръка (без пускане, само прехвърляне); След това по една серия - по 10 на ръка изхвърляне, по 15 на ръка обръщане, на борческото дроп серия 3х35 + 10х15 на ръка.

Скука голяма, затова тренирам по 3 пъти на ден, или по-скоро се раздвижвам :D. С интервалите нещата вече седят по-добре, една идея по-добре толерирам натоварването.

03.04.20
14:11

За днес.
Рано сутрин и по обед някакви бицепс/трицепс/рамена с ластици, предимно помпане.
Следобедно малко интервали:
- едностранна тяга (suitcase deadlift) с дъмбел 75 кг - 8х1 през 10 секунди на страна (тук се оаках мощно, но съм си виновен сам, понеже ме домързя да вкарам 20ките плътно и да ги завинтя, а ги сложих след врътката и ми се лашкаха);
- борческо въртене с дъмбел през 10 секунди - 7х1 с 35кг, 5х2 с 15кг на ръка;
- силово гребане с 32кг пудовка през 5 секунди - 15х1 на ръка
- обръщане-стриктна преса за бройка - 13 на дясна, 12 на лява (без оставяне/пускане на пудовката);

Ще заяквам, защото ме мързи да си разглабям дъмбелите :D. На борческото можех спокойно да намаля тежестта (да кажем да останат 21 кг) и да си направя хубави 15х1, тия 35 кг ме пребиха. На тягата също можех да си стегна дисковете, а не да ми се лашкат, пояса и хвата направо гръмнаха.
Сега поразтягвам, поомачквам и почивка.

04.04.20
12:37

Днес по-скромно ще го дам, че се чувствам леко уморен и рамената са ми леш, което си е нормално с оглед на движенията, на които наблягам:

- обръщане с тръстър - 12х1 на страна с 32 пудовка през 10 секунди (не успях да изкарам всичко без пускане, до 6 само прехвърлях от ръка на ръка, но на 7 и 10 пусках);
- суинг - 10х3 с 32кг пудовка през 10 секунди;
- колелце от колене - 7х4 през 10 секунди + планк на колелцето 3х15 сек. през 10 секунди.

Толкова.

05.04.20
14:49

Днес направих две по-сериозни тренировка, почивката между тях около 2 часа. И двете тренировки представляваха един голям кръг, по 50 повторения на движение (общо, или по 25 на ръка/страна). Почивките в самия кръг са минимални, колкото да си вземам въздуха когато има нужда.

Трен 1:
Суинг (с 32 пудовка), изхвърляне прав (с 32 пудовка), обръщане прав (с 32 пудовка), борческо въртене (с 15кг дъмбел), високо изтегляне прав (с 32 пудовка).

Трен 2:
суинг (с 32 пудовка), тръстър (с 32 пудовка), гребане (с 35 дъмбел), стриктна преса (с 35 дъмбел), напади (с ластик), бг клек(с ластик).

Утре мисля да завъртя нещо по-леко, примерно ръце/врат/пояс, без много зор.

07.04.20
15:40

Вървят си тренировките иначе, не спирам.

Вчера малко по-леко гръб, задни рамена, трицепс и бицепс с ластици, както и врат и пояс.

Днес 100 обръщания с двупудовката (по 50 на ръка, разбити на серии по 10), врат и пояс (малко по-тежко от вчера - врат с 20кг флексии, екстензии без тежести, ротации и изометрии, на пояса ренегатско гребане серии по 5-6 на ръка с 35кг, колелце от колене, планк, малко повдигания на краката от лег).

На лицевите опори докарах до 90 бр. в серия. Оттук за по-голяма бройка ми е нужна единствено повече издръжливост, но така и така в момента нямам много голям избор, ще ги натисна, поне да направя една стотица, че друг път може да не им се случи да ги тренирам с повторения. :D

Посвалих и малко кила - 5 дена фастове по 23-24 часа, с 1 хранене на ден (ама юнашката) и съм 3 кила надолу, яко водна задръжка (от 108 на 105).

10.04.20
10:47

Някой да предложи добър метод/стратегия эа повишаване на максималната бройка лицеви опори ?
В момента процедирам по следният начин - обемни серии със собствено тегло (беэ да се подмотквам и да почивам горе, днес например съм направил една от 65 бр. и една от 60 бр.) и дроп серии с утежнение (предимно с ластици, но ще эапочна и с дискове, имам 2х20).
В момента макса е 90 бройки, искам да ударя поне 100.
Иначе си вървят тренировките, следобяд ще пораэхвърлям двупудовката эа някой друг интервал и така, гледам и да скачам. Эабеляэва се и някакъв прогрес там, определено с малко практика станах по-ряэък и експлоэивен, съответно и постиженията се подобряват, но напоследък не ги меря и не мога да кажа с цифра.

10.04.20
15:00

Втората тренировка днес, интервали:

1) Конв. тяга с пудовка и ластици - 10х2 през 10 сек;
2) Сумо тяга с пудовка и ластици - 10х2 през 10 сек;
3) Обръщане прав с пудовката - 10х2 през 10 сек (на ръка);
4) Борческо въртене с дъмбел 15 кг - 10х3 през 10 сек (на ръка);
5) Суинг с пудовката - 10х3 през 10 сек.;
- смесена дроп серия лицеви опори и гребане с ластици - около 100 бр. за лицевите и около 120 бр. за гребанията (ластиците са 55, 45, 35 и 25 кг).

Олекват ми интервалите. На тягата не се наемам да прогнозирам общата тежест, тя не е и толкова важна, понеже в стартовата фаза няма голямо усилие и е леко, а става тежко само на заключването, но както бях прекарал 3 ластика през пудовката (55, 45 и 35) в горна точка беше доста повече от 167 кг (дет се вика имам 260 тяга от земя и 340 от коляно, не е като да са ми много слаби трапците, пък тук направо ми свличаше раменете надолу :D )

10.04.20
15:14

казано от MotoRRhead на 10.04.20, 10:47:

Някой да предложи добър метод/стратегия эа повишаване на максималната бройка лицеви опори ?

Разхвърляни нарядко, в рамките на 3-4 часа, макс серии. И не повече от 3-4, даже и 2-3 стигат, защото правиш и други неща.
Така съм качвал най-високата максимална бройка, която съм стигал...Заради едно наказание в Киокушина едно време. Макар да са малко несравними нещата, защото тогава правех над 100 в серии без отказ.

10.04.20
15:42

казано от James Hinks на 10.04.20, 15:14:

казано от MotoRRhead на 10.04.20, 10:47:

Разхвърляни нарядко, в рамките на 3-4 часа, макс серии. И не повече от 3-4, даже и 2-3 стигат, защото правиш и други неща.
Така съм качвал най-високата максимална бройка, която съм стигал...Заради едно наказание в Киокушина едно време. Макар да са малко несравними нещата, защото тогава правех над 100 в серии без отказ.

Очаквах да се включиш, и благодаря. Значи 2-3 максимални серии в рамките на 3-4 часа ?
Каква честота препоръчваш на такова натоварване, предполагам на няколко поредни дни да пускам почивка, или пък през ден ?

10.04.20
15:45

Честотата е въпрос на индивидуално усещане. Не трябва да позволяваш да се натрува умора, за това опитай през ден, ако няма умора увеличи честотата, но плавно и внимателно.

10.04.20
15:52

казано от James Hinks на 10.04.20, 15:45:

Честотата е въпрос на индивидуално усещане. Не трябва да позволяваш да се натрува умора, за това опитай през ден, ако няма умора увеличи честотата, но плавно и внимателно.

Ясно, мерси. Ще започна изключително внимателно и през ден, и вече според зависи накъде се движат нещата ще преценя (дали да задържа или увелича).

11.04.20
12:22

От днес започвам схемата с лицевите опори.

Сутринта в рамките на два часа три максимални серии - съотв. 70, 75 и 80 бр. Първата не се получи много добре, много рано я направих и още се разсънвах. Като за старт не са до пълен фалит.

Преди малко пуснах втора тренировка, интервали:

1) Румънска тяга с дъмбели (2х35кг) - 10х2 през 10 сек;
2) Гоблет клек (с дъмбел 35кг) - 10х2 през 10 сек;
3) Гребане с дъмбели (2х35, тип пендлей) - 15х1 през 10 сек;
4) Високо изтегляне от земя (с дъмбел 35 кг) - 15х1 през 10 сек (на ръка)

Доволен съм. Утре ще пусна пълна почивка, евентуално само някакво разтягане и мачкане ако нещо е много зле.

13.04.20
11:34

Эа днес лицевите - две серии в рамките на два часа - 85 и 92 бр, втората нов рекорд, и не беше до пълен откаэ. Эа трета няма да остане време эаради ангажименти, а следобяд ще направя и втора тренировка с интервали.

13.04.20
15:28

Интервалите:

1) Belt squat (с пудовка 32кг) - 10х3 през 10 сек;
2) Изхвърляне прав (с пудовка 32кг) - 12х1 през 10 сек (на ръка);
3) Борческо въртене ( с дъмбел 15кг) - 10х3 през 10 сек (на ръка);
- борческо въртене с дъмбел 35кг - по 5 повторения на ръка (л.р.);

Прекъснаха ме 2 пъти между отделните интервали и отиде всичко, иначе имах още няколко идеи, но много се разконцентрирах и всичко отиде. Как да е, отчитам видимо подобрение в поносимостта към натоварването.

15.04.20
10:39

Вчера малко по-леко тренирах, някакъв бодибилдинг с ластици (гръб, гърди и ръце), днес по план лицевите опори :
в рамките на 3 часа 3 максимални серии. Първата 87 бр, втората 95, а третата дроп серия от 37 бр. с 35 кг ластик и 33 бр. със СТ. Съвсем спокойно мога да кажа, че 100 ги имам вече. Утре пускам почивен ден и в петък ги пробвам. Иначе напомпването е брутално.
По план днес следобяд ще правя и интервали.

15.04.20
14:37

Интервалите:

1) Сумо тяга с пудовката и три ластика - 15х1 през 10 сек;
2) БГ Клек - 10х3 СТ (на крак) през 10 сек;
3) Обръщане с пудовката - 10х2 (на ръка) през 10 сек (едно от земя + едно прав);
4) Изхвърляне от земя с пудовката - 15х1 през 10 сек (на ръка);
5) Тръстъри - 5х1 с два дъмбела по 35 + 5х1 с пудовката едностранно (на страна).

Всичко стана много добре с изключение на тръстърите, ужасно неудобно ми дойде с дъмбелите, всяко повторение е с обръщане отдолу + невъзможността да ракна по някакъв начин, а държането им във въздуха ме смачка. С пудовката беше по-добре, но пък вече бях свършил курса и довърших колкото да станат по 10.

17.04.20
08:49

Както и предположих 100те лицеви станаха днес, даже се эаинатих и ги подминах - 102. Сега ще си дам малко почивка от тях (по-скоро от такива бройки), че в комбинация с другите работи болното рамо эапочна полека да се обажда.
Следобяд мисля да потренирам крака и пояс, че от всичко краката ги товаря най-малко. Добре, че ми е эаложено да ми вървят и с теэи мижави тренировки поддържам 74 санта дънери.

22.04.20
10:15

Нещо напоследък вэе да ми доскучава, не са точно моите тренировки това, но нямам и много по-голям иэбор, освен да лежа по цял ден, което няма как да се случи 😀.
От лицевите дадох малко почивка, сега ги поднових, но на доста по-свежи серии. Хубавото е, че веднъж стигайки 100+ в серия сега серии от 40-50 повторения даже и не ме эадъхват. Другпто, което правя е комбинация от бодибилдинг трениране, интервали и скоци.
Интервалите и скоците много дават, но и много вэимат, а границата е тънка и се иэтърва лесно.
Иначе по праэниците бая се освиних откъм ядене, но не съм качил кой энае колко - 107 кЕла, т.е.  на иэходно положение съм. Раэредих и тренировките, по едно време прасках двураэови по 2-3 поредни дни, сега правя по нещо преэ ден ...

28.04.20
13:56

Минавам эа кратък отчет.
Тренирам си, като гледам да раэнообраэявам максимално. Лявото рамо е по-добре и днес праснах две големи серии лицеви, едната 75 много свежи бройки, втората до откаэ 103, което технически ми е рекорд. Това е чудесно и оэначава, че съм эадържал постигнатото ниво.
Със скоковете съм колеблив, има дни когато скачам по 2.65-2.70 по 3-4 поредни опита, има и такива когато не прехвърлям 2.50 😃😃.
Интервалите доста са ми олекнали като цяло, поне сравнени с преди около месец, а не ги правя всекидневно.
Голямата промяна е в храненето, и по-скоро в сериоэното отношение към него. Днес ми е шести ден с над 24 часови фастове, самото раэпределение гледам да е с преобладаващи белтък и маэнини и по-малко въглехидрати. Поднових и студените душове, эасега доста внимателно и по малко, эа да настъпи постепенна адаптация.
Като цяло е това. Абе вдигат си ми се щанги и това е ..

29.04.20
13:51

За днес: скокове на дължина (до 2.70), рамена и ръце с ластици и дъмбели (бодибилдинг) и малко интервали:

1) Сумо тяга (с пудовка 32 и ластик 55) - 10х1 през 5 сек;
2) Борческо въртене (с дъмбел 21 кг) - 10х1 през 5 сек на ръка;
3) Румънска тяга (с дъмбели 21 кг) - 10х1 през 5 сек;
4) Обръщане от земя със стриктна преса (с дъмбели 21 кг) - 10х1 през 5 сек;
5) Гребане от земя (тип пендлей, с дъмбели 21кг) - 10х1 през 5 сек;
6) Коремни преси - 10х5 през 5 сек;
7) Повдигане на крак от лег - 10х3 през 5 сек.

Всичко стана много свежо днес.
От вчера имам и обръщане с пудовката от земя 20х1 през 5 сек (на ръка).

02.05.20
14:03

Нещата вървят, и то в правилната посока.
Днес е девети ден на воинската диета, продължавам и със студените душчета, като лека-полека удължавам времетраенето.

Вчера за сефте направих две серии по над 100 лицеви в един ден - едната 103, другата 105 (което ми е новото постижение). След това гръб, задно рамо и бицепс с ластици и дъмбели.

Днес ходих да побягам, 3 км. свински тръс, спокойно, понеже скоро не съм бягал и да видя как ще реагират краката. Позаболяха ме глезените, но поносимо, изкарах си ги спокойно.
След това спринтове 10х50 метра (50 метра спринт - 100 метра ходене и така х 10).
След спринтовете интервали:
- борческо въртене - 10х2 с 21кг дъмбел на ръка през 10 сек;
- обръщане/стриктна преса с пудовка (32кг) - 10х1 през 10 сек. на ръка;
- румънска тяга с дъмбели (2х21кг) - 5х3 през 10 сек; тяга тип трап бар (с дъмбелите отстрани на краката, 2х21кг) - 5х3 през 10 сек.

Мислех и да скачам днес, но реших че след спринтовете ще ми дойде твърде много.

Мнението беше редактирано от MotoRRhead на 02.05.20 14:10.

06.05.20
11:10

От последното попълване няма кой знае каква промяна. Храненето и студените душове са по схема. Станал съм 104 кг. На лицевите напреднах доста и вече стотарката я взимам за норматив. Максимална серия достигнах до 113 бр, с правилно разпределение на силите. Вече правя по няколко серии х 100 и в поредни дни.
Не съм ходил да бягам тези дни, но за сметка на това поразцъквам баскетбол, което пак ме устройва.

11.05.20
08:18

Малко highlights от последните тренировки:
- успях отново да избягам 5 км. Драмата беше повече с болките в краката, но се справих;
- 50м. спринт за 6,4 - 6,5 секунди (тук е +/-);
- 2,75 м. скок от място;
- като силово постижение няма какво да отбележа, но в интервалите напредъка е значителен. През 10 секунди направих следните - 17х2 набиране с подхват, 15х3 кофички. През 5 - 20х1 набиране (10 на халки и 10 с неутрален) и 12х2 кофички + 8х3 лицеви.

Чувствам се доста експлозивен, определено и свалянето на тегло помогна. Спринта между другото е ей така, на втората ми тренировка със спринтове в живота, първата беше 10 спринта х 50 метра и след нея ме държа мускулна треска на таз, бедра и прасци 3 дена, на втората си подобрих най-доброто постижение от училище (там се въртях около високи 6 - ниски 7), като мисля че мога да смъкна и още мъничко.

11.05.20
10:56

казано от MotoRRhead на 11.05.20, 08:18:

Чувствам се доста експлозивен, определено и свалянето на тегло помогна.

Като зарежеш силовите и почнеш интервалите, винаги се получава така.

11.05.20
15:42

казано от James Hinks на 11.05.20, 10:56:

казано от MotoRRhead на 11.05.20, 08:18:

Чувствам се доста експлозивен, определено и свалянето на тегло помогна.

Като зарежеш силовите и почнеш интервалите, винаги се получава така.

Ами аз много голям предишен опит с интервалите нямам, на няколко пъти ги започвах, но принципно не е моят тип трениране и ги зарязвам. Сега обаче малко по принуда се задържах на тях и мога да кажа, че определено ефекта ми допада.
Иначе от липса на експлозивност не съм страдал никога, но просто като подмина една граница от 108-9 кила тегло и започва да ми понатежава, няма ги лекотата на движение и пъргавостта, които усещам сега на 103-4.

18.05.20
12:30

В последните дни активността беше предимно с интереали по лостовете (набирания с всякакви хватове, кофички и лицеви) и баскетбол.
Сега обаче си эапочвам плътно щангите, днес сефтосах даже. Клек до 120х5, лег до 100х4 и тяга до 130х4 (един път конвенционално и един път хибридно). Доста комфортно на всичко, очаквах да са малко по-эле нещата. Приключих с малко спринтове след тренировка и бегом на работа.
Иэмъдрил съм си хубава схема, много леко и постепенно ще се върна във форма, надявам се и да прогресирам раэбира се.
Минавам на циклично хранене, ще вкарам още едно хранене эа деня, эа да имам повечко калории, а с воинската диети си постигнах целта - свалих ударно и се отървах от доста иэлишна маэнина. Вчера в края на фаста бях 101 кг, щиглец. 😄

20.05.20
10:30

Сутринта рано-рано щанги:

- клек до 120х8;
- лег до 100х8;
- тяга до 140х5;
- по две серии набиране и лицеви опори.

21.05.20
15:12

Днес тренировките станаха две, непланирано, но сутринта ме спишиха по работа и се наложи да направя малка част от предвиденото и да тръгвам.

Първата:
суингове (до 10х40кг), бедрено разгъване на машина (до 15х50кг); раменни преси с дъмбели седнал (неутрален хват и максимално дълбоко - до 8х32кг на ръка); набирания с подхват в интервал през 10 сек. 15х2; кофички в интервал през 10 сек. 15х3 и ... това беше.

Втората:
добро утро (до 15х80кг); лег преса на 1 крак (до 10х50кг); лицеви опори (СТх30) в суперсерия с горен лег с дъмбели (10х25кг на ръка); гръб малко скрипци, рамена, ръце и пояс.

Поетапно ще вкарам обръщане, високо изтегляне, раменна преса прав и т.н. Основните също ще бъдат с вариации, няма всеки път да са класическите - ще има предни клекове, зерчер клекове, широки тяги, дефицитни тяги и т.н.

23.05.20
11:24

За днес:

- Клек - 130кг х 8;
- Лег - 110кг х 8;
- Тяга - 150кг х 5;
- обръщане прав (60кг - 5х3); високо изтегляне прав (60кг - 5х5).

Да уточня някои детайли, че нещо напоследък не ми остава време и да запиша като хората. Клекът си е ХБ, лоста е сложен високо, и няма да го сменям докато не стигна поне 150-60кг за серия. Лежанката е с раменен хват и засега също няма да я пипам, поне до 130-40кг. Тягата е конвенционална, и ще бъде такава до 180-200кг, чак тогава ще вкарам и хибридната.
Бързо връщам иначе. След щангите ходих и да побягам, опънах 3,2 км. за 15 минути, като имах и малко ходене. Какво да кажа, за мен си е добре (предвид че съм човек, мразещ бягането), въпреки че няма и да се задоволя с това, а ще гоня още подобряване. 101 кг съм, визуално формата е повече от задоволителна, останала е последната и най-трудна за сваляне мазнина, но нямам намерение да ставам пак щиглец за едното нацепване.

24.05.20
12:04

За днес:

1) Клек на машина - 8ци до 130кг; 5х170кг;
2) Кофички - 12х+25; 2х10х+40кг
3) Широка тяга - 5ци до 130кг;
4) Хакен клек (на машина) - до 8х120кг;
5) Суинг - 4х20х24кг;
6) Пояс - колелце от колене, планк, ротации на кабел с изпънати напред ръце;

Клековете на машина днес, че стойката беше заета и не ми се чакаше. Всъщност двата клека са на една и съща машина, просто единия е с лице към нея (по-добрия), другия е с гръб (хакена). Широката тяга доста лека и плавна, а хвата беше почти до двата края на лоста.

25.05.20
14:03

Днешната тренировка:

1) Раменна преса седнал - 8х80, 5х90, 2х100кг (комфортни);
2) Обръщане прав - 70кг - 4х4;
3) Високо изтегляне прав - 80кг - 4х4;
5) Гребане от стойка - 90кг - 3х10;
- странично и задно рамо, гръб, трицепс и бицепс

Понатоварих раменната преса днес, за да видя как е положението и се оказа съвсем прилично. Ако не правя и долните серии да се уморявам допълнително на 100 ще бутна и сега 4-5.

27.05.20
16:17

Днешната тренировка:

- Клек - 140кг х 5; 150кг х 5
- Лег - 120кг х 8; 130кг х 5
- Тяга - 160кг х 6
- 3-4 серии гребане с дъмбел

Като за втора седмица щанги е доволно. Лежанката вървеше много добре днес и направих една серия в повече (на 130), другият път може би няма да увеличавам тежестта, а ще ги боря за повече повторения.

28.05.20
11:40

Днес пак ще се наложи да раэбия тренировката на 2 части, но пък така ще фрагментирам и ще събера още по-голям товар. Та първата беше:

- добро утро - до 20х90кг;
- бедрено раэгъване 4х20;
- набиране с неутрален хват - 2х6х+35 кг;
- кофички - 2х6х+50 кг;
- обръщане прав - 3х3х90кг;
- лицеви опори 2х40 СТ;
- високо иэтегляне прав 3х4х90 кг;
- няколко серии планк в раэнични поэиции.

Втората мина така (понатрупах обем):
- обръщане с пудовка (32кг) - 3х8 на ръка;
- още лицеви опори (2х40 СТ), флоор преса с дъмбели, флайс с ластик;
- фейспул, банд пул апарт, няколко гребания за гръб с ластик и дъмбели;
- трицепс и бицепс с ластици;
- поясна мускулатура.

Не ми се ходеше до залата за втората, все още си разполагам с някакви неща у дома и за целите на втората тренировка не беше необходимо да се разкарвам. И всъщност въобще не се получи лошо, че разбих - събрах голям обем, без да натрупам твърде много умора.

Мнението беше редактирано от MotoRRhead на 28.05.20 14:26.

30.05.20
11:45

Днешните щанги:

1) Лег - 140кг х 5, 4;
2) Тяга - 180кг - 2х4;
3) Лег с тесен хват - 100кг - 2х6; 80кг - 1х12;
4) Клек - 150кгх4, 160кгх3; 170кгх3
- пояс - един голям кръг
- бягане - 3,5км за 15 минути, нов рекорд, като първата минута ми е ходене. Рекорд ми е за тази дистанция, но ме налегна умора, иначе се бях надъхал да избягам 5, но в движение прецених, че няма нужда да се смазвам.

Нещата вървят повече от добре. Подозирам, че лежанката ми върви толкова добре в момента поради това, че клека и тягата още не са на тежести, които ми изпиват мозъка. Клекът последен днес не по програма, а едно момче беше застъпило преди мен, та докато свърши той аз приключих с двете лежанки и тягата и все пак реших да клякам. После на бягането ясно, то не ми е и приоритет де, правя го колкото да поддържам добра обща физическа форма.
Онзи ден опънах и 2,80м. скок от място, нов рекорд.

31.05.20
12:52

Днес тренировка със спомагателни движения:

1) Крака
- клек на машина - до 190кг х 12;
- суинг - 50х24кг;
2) Рамене
- раменна преса седнал - до 100кг х 4;
- странично и задно рамо;
3) Гръб
- набиране на ръкохватка - 3х12 СТ; набиране с неутрален хват - 3х12 СТ;
- гребане от стойка - до 10х110кг; долен скрипец с тясна дръжка и пулоувър на скрипец;
4) Ръце
- суперсерия - JM преса (5х15х50кг) и скотово сгъване (5х15х30кг).

Сутринта рано-рано успях и да поскачам малко, скокове от място на дължина и скокове на стълби. Иначе съм доволен от тренировката, на движенията на които следя тежестите си вървя прогресивно нагоре, другите са за пълнеж само.

02.06.20
10:27

За днес:

- Клек - до 5х170кг;
- Лег - до 6х140кг;
- Тяга - до 3х190кг;
- един голям кръг за пояса.

Сутринта за 40 минути. Достигнах първоначалните поставени като цел тежести (даже на лежанката изпреварих доста събитията, ще бутна поне 160 в момента), до края на седмицата си продължавам по план, а следващата седмица мисля да направя едни максове, за да видя как е положението  и вече да вкарвам тежката артилерия - ЛБ клек, хибридната тяга, малко по-широка лежанка и вариации.

04.06.20
14:33

Днес направих две тренировки.

Сутринта на лостове, набирания с неутрален хват и кофички със СТ, малко ластици (фейспулове, гребане, трицепс, пояс).

По обяд в залата:
- клек на машина - до 2х5 на 210кг;
- добро утро - до 10х100кг;
- набиране в подхват - 3х3х+45кг;
- лицеви опори с тежест - 3х5х+60кг;
- обръщане прав - до 100кг х 4;
- високо изтегляне прав - до 100кг х 2х4;
- гребане от стойка - до 110кг х 6;

Сутринта се чувствах много свеж и изкарах леко първата, обаче по средата на втората тренировка ме удари умората. И двете тренировки в периода на фаста, а храна сигурно ще има чак довечера, че задачите не спират да изскачат ...

06.06.20
11:39

Днешната активност:

1) Клек - 5х180кг (последното стана доста тежко);
2) Лег - 5х145кг;
3) Тяга - 3х200кг;
4) Пояс;
5) Бягане - 4 км. за 21:20 мин, и то без да натискам, в тези 21 минути имам 4х1 мин. ходене, за да не мачкам краката напълно

Има голяма вероятност клека и тягата да са ми рекорди на тези тежести без колан и на това тегло.
Иначе трябва много сериозно да започна да се храня, онзи ден писах в друга тема, че съм 102 кг, днес преди залата се качвам на кантара и - 100.5кг, чироз ...

06.06.20
15:45

Доста добра скорост на бягането👍

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1