14.02.11
19:26
Досега карах на 4-ри дневен сплит, но съм от доста време по него, доскучава ми от еднообразието и не виждам особен прогрес. Тренирал съм и тип трибойска система, мн ми хареса и имах добри постижения в силата. Не съм пробвал единствено А и Б тренировки. За мен 173см, 72-74кг, 21години, сравнително бърз метаболизъм, 4 години стаж почти без прекъсвания. Храня се обикновено по РБД, но съм пробвал и ВМД. Не ми понасят огромни количества въглехидрати, подпухвам и се чувствам издут нонстоп. Целта е леко покачване на ММ + обем. Време аз изпълнение точно 2 месеца, преди да почна да се чистя средата на април месец, затова и неискам сега да се освинвам, а леко но качествено покачване доколкото е възможно. Добавки, имам един креатин монохидрат на ОН и витамини. Въпросът ми е следният, при положение че интензивността ще е висока, не е ли малък обема ?!
Понеделник и Четвъртък - тренировка А
Клек 5x5
Хоризонтален лег/Полу лег 5x5
Гребане 5x5
Бицепс/Трицепс
Сряда- почивка
Вторник и Петък - Тренировка Б
Набиране 5x5
Тяга 5x5
Раменни преси 5х5
Кофички + Корем
Събота и Неделя - почивка
Темата беше редактирана от Vlado89 на 14.02.11 19:41.
14.02.11
19:31
може да сложиш в тренировка Б бицепс а в тренировка А да тренираш трицепс .... и набиранията може преди тягата да ги правиш примерно да позагрееш гърба :)
едит: ако имаш треска на гърдите трудно ще ги буташ тея раменни преси :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.02.11 19:32.
14.02.11
19:34
Ми те са си свързани точно по този начин интензивността и обема. Висока интензивност - малък/среден обем. И аналогично, ниска/средна интензивност - голям обем. При комбинация висока интензивност + голям обем обикновено се стига до претрениране, или ако се прави, то е за не повече от 3-6 тренировки, последвани от средна интензивност + нисък обем, за да се възстановят мускулите. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.02.11 19:40.
Благодаря за бръзите отговори, набирането е преди тягата, точно поради причината която каза Криситянчо. Затова и попитах при положение че интензивността е висока, достатъчен ли е обема, според мен да, но никога не е лошо да се допиташ. Аз мислех така - трицепс понеделник, бицепс четвъртък. А за раменните преси и гърдите - не ми е чак такъв проблем, понеже обема не е чак толкова голям :)
14.02.11
19:41
е и аз тренирам с малък обем за гърди имам 6 серии ( ти имаш 5 серии ) и после имам треска по 1-2дена редовно :D сега явно си по якичък от мен и няма да ти влияе :) Успех
На предишния сплит, който бях досега, тренирах с около 12-14 серии за гърди....мускулна треска я има я няма, нз силна група са ми, за тегло от 72кг - 110кг 5-ца на лег не е зле. Обаче пък като правя крака - 3-4 дена ходя като нае*ан !
ПС: Да съм як, да съм як, колко да съм як...колкото пари има за храна и добавки :D
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 14.02.11 19:53.
това е изключително тежка програма ако се изпълнява както трябва. в смисъл пълен тежък клек и си дотам. след това няма да имаш сили за почти нищо друго. 2х клек на седмица в 5х5 че и тяга 2х 5х5 е пълна лудница според мене. номера ще мине само ако клякаш с 50-70кг или някакви полуклекове. отделно че на такава програма трябва много здраво ядене иначе на 2рата седмица ще я спреш. от там най- вероятно ще има и омазняване.
Омазняването е според храненето...Правил съм 5х5 клек 2 пъти в седмицата, както и тяга 5х5 - веднъж римска, веднъж нормалната. Ще пробвам, ако идва твърде много, ще намаля интензитета или кг-мите. Аз никога не влизам в залата и казвам - днес толкова ще вдигна, всичко е според дадената форма, кондиция и ситуация. Ще споделя, утре ми е първата тренировка по тази програма.
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 14.02.11 23:31.
Ако си тренирал яко в тренировка А, тренировка Б на следващия ден ще е ..ауч. Сложи си ден почивка между А и Б
Обмислях съветите и препоръките които получих. Ако прегрупирам така нещата А почивка Б почивка пак А почивка Б и т.н. ?
15.02.11
13:50
Не знам дали държиш да тренираш 4 дни. Ако си навит и на 3 можеш да тренираш седмица 1 - А,Б,А, седмица 2 - Б,А,Б и т.н. Ако държиш да тренираш 4 дни можеш да ги разделиш на понеделник/четвъртък - горна част на тялото, вторник и петък - долна част, като запазиш протокола 5х5. Така поне мускулите ще имат повече време да се възстановят, защото 5х5 си е тежичко :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.02.11 13:51.
ProXxX пръвият вариант ми допада изключително много. Мерси много не бях се сетил за такова разпределение А Б А - Б А Б. Разпределянето на горна и долна част - сякаш акцента се измества повече върху краката. Остава АБА-БАБ, благодарности колеги :)
15.02.11
19:44
здравейте компанията :] оня ден си взех lipozan някой знаели как трябва да гo пия :D щот съм начинаеща и не ми е много ясно :p
Мнението беше редактирано от Liliq Lilsun на 15.02.11 19:45.
Ясно е, че не си наясно :D
На опаковката си пише. Из форума също пише, стига да има кой да чете.
И като почнеш да четеш, започни с правилата на форума, та следващия път ако не темата, поне да уцелиш правилния раздел.
19.02.11
19:16
(dull) благодаря ти много си любезен..