Болка в кръста

14.02.11
23:03

Здравйте имам следния проблем,една тъпа не постоянна болка доло в ляво,на снимката ще видите къде точно.
Появява се  когато си изпрая гърба и по-точно когато съм си стегнал максимално кръста.
Някой имал ли е подобен проблем?
Не очаквам да ми поставите диагноза,това е ясно че ще се ходи на лекар за това,защото това продължава повече от 2 месеца.Въпреки че си дадох 2 почивки по 7-10 дни.Ако не тренирам клек болката изчезва.
Всичко се появи след една тренировка за гръб(гребане с дъмбел,с лост и тяга).Като мисля че техниката ми не е перфектна,но добра.
Имам съмнения че и леглото ми прави проблеми,имате ли идея какво трябва да е за да е в максимално добро положение кръста-твърдост?

Темата беше редактирана от Biad__ на 14.02.11 23:05.

ВН

15.02.11
10:55

Прилича ми на разтегнат мускул/фасция вероятно еректорите/мултифидуса. Там в дълбочина е хванат мултифидуса, едно мускулче което се стяга като се навеждаш с изправен гръбнак. Провери дали като издишаш, стегнеш корема и се наведеш напред за “добро утро”с прав гръбнак усещаш стягане + болка там?

Друго, тази контузия (ако е тя) обикновено се получава след твърде резки смени в посоките на движение или при тяга, след стартиране на движението в долна точка със задник, вместо с рамене. Въпреки “добрата ти тяга” дали при теб няма нещо такова? Това  признак за слаби задни бедра/лош център на тежестта.

15.02.11
14:12

Да има болка там и се проявява най-вече при максимална контракция за изправяне на кръста.За тягата нямам наблюдения,но определено баланса не ми е най-силната страна.Също болката в кръста се проявява при клек когато от негативната част най-долу се преминава към изправяне на торса.Тоест от 45% спрямо пода към 90% в горно положение.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 15.02.11 14:13.

казано от Владимир Недков на 15.02.11, 10:55:

Прилича ми на разтегнат мускул/фасция вероятно еректорите/мултифидуса. Там в дълбочина е хванат мултифидуса, едно мускулче което се стяга като се навеждаш с изправен гръбнак. Провери дали като издишаш, стегнеш корема и се наведеш напред за “добро утро”с прав гръбнак усещаш стягане + болка там?

Друго, тази контузия (ако е тя) обикновено се получава след твърде резки смени в посоките на движение или при тяга, след стартиране на движението в долна точка със задник, вместо с рамене. Въпреки “добрата ти тяга” дали при теб няма нещо такова? Това  признак за слаби задни бедра/лош център на тежестта.

Привет,
Рядко пиша в подобни форуми, защото много некомпетентни типове дават съвети за болежки но становището ти звучеше логично и попитах д-р Google за този мултифидус, ВОАЛА-прав си! Браво за хубавият отговор! Искам да попитам възможно ли е и аз да страдам от същото нещо в малко по-дългосрочен период. При мен всичко стана 08.2010 след тренировка за гръб и задно рамо усетих тъпа болка в кръста. След случката дадох почивка около месец и после продължих два пъти седмично с кардио и бокс. Постоянната болка спря и кръста започна да се обажда само след дълго стоене в работа, при промяна на времето и при по-продължително кардио. Ако реално това ми е проблема как смяташ, че трябва да се боря с него? Как ще повлияе на тренировките? При какъв специалист да отида? (Засега имам записан час за невролог). Предварително благодаря!

Поздрави

13.04.16
20:30

Малко да вдигна тази прашасала тема, но имам подобен проблем които се появи незнайно защо след тренировка за гръб (не по време на тренировката, а чак вечерта излизах напред назад и поради факта, че кръста ми винаги е гол и буквално усетих как изстина и ме заболя) в която не бях правил тяга и не иска да се оправя. Дължа го на слабата си задна верига винаги след тяга и клек задните ми бедра са на пастет и единственото натоварване което усещам при тягата е главно в задните бедрата винаги имам мускулна на задните след тяга и когато правя крака. Въпроса ми е следния, струва ми се, че имам нещо прищипано изхождам до това твърдение поради факта, че на работа съм постоянно седнал по цял ден и само тогава усещам едно постоянно напрежение в посочената горе на схемата точка вдясно усещането мога да го определя все едно има нещо което се прищипва, също е и като шофирам по-продължително. Престраших се вчера да правя тяга и при изпълнението не изпитвам никаква болка клека не съм го спирал и единствено първия път два дена след като получих контузията изпитах някакъв дискомфорт които в момента го няма с забележката, че намалих леко работните тежести и правя 6-8 повторения не като преди 3-5.Започнах да правя хип тръстери, хипер екстензии и подобен род упражнения за заздравяване на задната верига, но имам чувството, че има нещо прищипано, да отида ли на рехабилитатор да ме погледне, ще има ли полза.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1