15.02.11
22:28
Здравейте, ето тук ще ви опиша идеята ми за силова тренировка, много сходна с 5х5.Главен акцент пада върху клек и лежанката.
ДЕН 1: Клек - Лег - Набирания
ДЕН 2: Тяга - Тесен хват - Раменна Преса
ДЕН 3: Клек - Лег - Мечка
Как ви се струва идеята ? Добра ли е, не ви ли допада ? Как мога да я променя ? В момента съм по сплит, обаче не ми харесва - не е за мен.Не мога се похваля със размери - има ги в дневника ми, но просто винаги ми е допадал като приоритет силата.Много искам да си дръпна личното тегло 2 пъти - около 135-140 ще излезе в момента.Няма да бързам, все пак това е тяга, там положението е по друго.Искам да вдигна лега и като цяло силата си.Но с най-висок приоритет - лежанка и клек.Събирам отзиви и всякакъв род критика.
Темата беше редактирана от monlew на 16.02.11 00:06.
Здравей! За мен това не е много добра тренировка, защото според мен ти изолираш голяма част от останалите мускули, а човешкото тяло е един организъм.
5х5 е много сходна и даде добри резултати при мен.Този вариант който съм измислил е малко по-комплексен и насочен към целите ми.Все пак мерси за мнението, събирам още такива.
казано от dragshan на 15.02.11, 22:55:
Здравей! За мен това не е много добра тренировка, защото според мен ти изолираш голяма част от останалите мускули, а човешкото тяло е един организъм.
И кой мускул точно не е включил,в “изолиращата” си програма.
Ако трябва да съм гаден- прасец :D
Инак колко серии и повторения целиш 5х5 еднаква тежест или не? То това за мен си е вариация на 5х5, което не е лошо. Натискай смело- вкарай корем малко от време на време- избери подходящи качествени упражнения и това е.
Да,но ако кляка на пръсти и той се включва,мен ми е болял пресец след тяга или клек не помня.Въпреки че не ги правя на пръсти.
;)
Аз бих избрал кофички с тежест,пред тесният хват.Въпреки че след това раменните преси ще са като самоубихство.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 16.02.11 09:15.
Много преси се събират - две лежанки, плюс тесен хват, плюс раменни преси. И за раменните преси няма да имаш сила с тази подредба.
Може да добавиш още нещо за гръб и да ги разместиш малко.
ДЕН 1: Клек - Лег - гребане с щанга
ДЕН 2: Тяга - Раменна Преса - набиране - лег с тесен хват
ДЕН 3: Клек - Лег - Мечка
На мен така повече ми харесва. И в другите два дни може да сложиш още някое упражнение (бицепс, трицепс, рамо и т.н.), но с по-малко серии.
Виж сега всеки ще напише според него как е правилно, най-важното е ти да пробваш и да разбереш на теб как ти действат, защото при всеки човек е индивидуалено. Проблемът с гърдите си го реших по друг начин :)
Мнението беше редактирано от Dragshan на 16.02.11 13:16.
Програмата която предложи Петко е почти същата, по която тренирам аз сега. Вместо тесния хват съм сложил кофички - всичко се изпълнява в 5х5 - по възможност с висок интензитет. В ден 1 имам и малко трицепс, а в ден 3 малко бицепс.
Ами, аз корем правя периодично като асистиращо упражнение, тъй като не ми е висок приоритет.Ще го поумувам още малко, вярно събират се много преси, но аз на раменната полека ще я карам, защото си бях контузил рамото малко и нали знаете - страх лозе пази.
ПС:Мисълта за тесния ми хват беше и изобщо идеята да правя тесен хват е да ми помогне за лежанката, поне малко да речем, докато си правя трицепс.Идеите на Петко ми допадат, и мисля отново да го послушам.