Какво мислите ?

18.02.11
19:38

Здравейте ! на 16 години съм, 178 см, 68кг, тренирам от 6 месеца и сегашната ми тренировка е такава :

Понеделник :

Гръб и бицепс

Придърпване на скрипец с широк хват 3х8
Придърпване на скрипец с тесен хват 3х8
Долен скрипец 3х8
Гребане с щанга 3:8

бицепсово сгъване с крив лост 3х8
чуково сгъване 3х8
скотово 3х8

Сряда :

Гърди и трицепс

Хоризонтална лежанка 3х8
Горен лег с дъмбели 3х8
Кофички 3х8
флайс 2х8

придърпване с разтваряне в страни 3х8
френско 3х8
две  ръце с дъмбел зад глава 3х8

Петък :

Рамо,трапец

Раменни преси 3х8
Разтваряне напред 2х8
Разтваряне в страни 2х8
Разтваряне за задно рамо 2х8

повдигане на раменете за трапец 3х10

Искам да кажа, че не търся маса, а оформяне.

Крака за момента не желая да правя, защото тренирам футбол и няма да има почивка за тях.
Относно гърдите искам да попитам дали не мога да заменя флайса със пек-дек, защото имам маса в гърдите, доволен съм от тях, но проблема е че каналчето между тях е мн голямо и не изглеждат добре по средата.

за рамото - разтварянето за задно рамо ми е мн трудно, подозирам че може би не го изпълнявам правилно и не знам дали няма да е по-добре да го спра и да добавя по още една серия към другите разтваряния.

Трапеца - колебая се между 2 и 3 серии.

За гърба - лятото се набирах, но сега като се храня с нисковъглехидратни храни и просто тямам сили и за това замествам с скрипеца. До скоро правих и мъртва тяга и не знам дали да не продължа да я правя.

Искам да направя добра преса, наистина внимавам с какво се храня - баници, вафли, козунаци не ям, безалкохолно не пия, пържено също избягвам.

Тренирам корема във всяка тренировка. Колебая се между :

Преси със тежест на наклонена лежанка с тежест 3х15
Плъзгане с колелце ( не знам как се казва упражнението) 2х5
Крънч 2х10

и

Преси със тежест на наклонена лежанка с тежест 3х15
Плъзгане с колелце ( не знам как се казва упражнението) 3х5

Споделете мнението си за програмата ! По-здрави !

Темата беше редактирана от Илия Петров на 19.02.11 07:55.

DE

18.02.11
20:00

За бицепс и трицепс свали упражненията,махни френското и разгъването на скрипец за трицепса го остави като последно упражнение.За задно рамо има една алтернатива с дъмбели,но за съжаление не мога да ти кажа точно как се казва упражнението потърси из сайта.Другото мисля,че е добре ;) Това е от мен дано и другите ти помогнат.

п.с. Можеш да кажеш също колко си висок/кг

Мнението беше редактирано от Denis22 на 18.02.11 20:01.

Мисля, че програмата е по-скоро за човек с година стаж в залата. Пък и оформящия период трябва да е съчетан с добре балансирана диета и умерено кардио, които при теб не знаем дали присъстват :)

21.02.11
14:00

Благодаря за отговорите ! Искам още да попитам как ще е по добре, гърдите и трицепса да ги преместя в понеделник, за да може рамото да се въстанови до петък, или просто да махна предното рамо от пренировката за рамо ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1