20.02.11
18:39
Здравейте,
Почнах фитнес от близо месец но изглежда има неща които още не са ми ясни.
По принцип съм висок и със слабо телосложение (194 см / 86 кг) и съобразно с тази статия за Равномерно балансирана диета си изготвих нещо като хранителен режим:
Сутрин плодове, на обяд въглехидрати и през останалото време гледам да приемам максимално протеини за да го докарам до 160 гр. протеин за около общо 5 яденета на ден.
Скоро ще си купувам следната добавка: 100% Whey Gold Standart.
Нямам си обаче никаква представа каква е схемата на приемане. Само в дните с тренировка или всеки ден и по колко? Също така ако съм си сметнал че ще изям 160 гр. протеин от храна и ще пия от пудрата, трябва ли да намаля месото така че всичко да си е в границите?
А в дните в които имам тренировка (3 пъти в седмицата) какво да ям след тренировката? Чувал съм че следтренировъчното ядене е много важно.
Благодаря ви за отговорите ;)
Темата беше редактирана от Didko на 20.02.11 18:41.
20.02.11
18:45
След тренировка някакъв прост въглехидрат.След 15 мин пиеш протеина и след 40 мин ядеш.Пий го сутрин и след тренировка в тренировъчните и сутрин и слетобяда, ако нямаш добро хранене в нетренировъчните.Имаи предвит, че дозата, ако е 30гр. няма да ги усвоиш всичките.
Защо пък да не ги усвои ?!? Това кой колко усвоява и може да усвои са едни от най-субективните фактори...
Имам още един въпрос. Понеже още не съм си взел 100% Whey, май е добре да се комбинира с този, нали - 100% Casein Protein ?
Виждам че тук ги продават в комплект.
Може ли отново някакъв съвет с приема ако се комбинират двата протеина. Добре ли е следната схема:
В дни с тренировка: сутрин 1 доза WHEY, след тренировка 1 доза WHEY, преди лягане 1 доза CASEIN (тук не са ли много 3 дози за денонощие?)
В дни без тренировка: сутрин или обяд 1 доза WHEY и преди лягане 1 доза CASEIN
cheers ;)
казано от Didko на 01.03.11, 09:54:
Имам още един въпрос. Понеже още не съм си взел 100% Whey, май е добре да се комбинира с този, нали - 100% Casein Protein ?
Виждам че тук ги продават в комплект.Може ли отново някакъв съвет с приема ако се комбинират двата протеина. Добре ли е следната схема:
В дни с тренировка: сутрин 1 доза WHEY, след тренировка 1 доза WHEY, преди лягане 1 доза CASEIN (тук не са ли много 3 дози за денонощие?)
В дни без тренировка: сутрин или обяд 1 доза WHEY и преди лягане 1 доза CASEINcheers ;)
Ако си купиш и казеин, което НЕ е задъжително, а просто препоръчително, то тогава ще ги пиеш както си написал.