23.02.11
17:35
Не знам дали е точно горната част, но от снимката ще видите областта, която съм отблеязал... там е само кожа и кости! В долната част каналчето ми се е оформило леко, но по средата между двете гърди изчезва, и нормално, защото нагоре няма маса.
Долу, от снимката не се вижда много, но има маса. Някъде из форума четох, че трябва да сложиш три пръста под гърдите - при мен са 2, но пак е добре :Д
Та въпроса ми е, кои упражнения са за маса в тази част на гърдите?
Тренирам:
1. лицеви опори с допълнителни тежести
2. кофички с допълнителни тежести
3. флайс
Чудя се и за пек дек, за оформяне на гърдите, но не знам дали не е рано?
Темата беше редактирана от Dragster10 на 17.05.11 13:50.
Ами не е чак кожа и кости, но просто започвай с полу-лег. И може да правиш и флайс от полулег.
А по-зле според мен, е гърба ти. Направо от тази снимка оставам с впечатлението, че дефакто нямаш гръб и тренираш само гърди.
23.02.11
18:47
Може да не е изкарал перките :?
23.02.11
19:35
Драгстер, гледам, че повече си любител май на тренировките със собствено тегло. Бих ти казал да правиш лицеви опори и да си сложиш краката на нещо високо. Примерно стол.. Това е повече за горна част на гърдите.
казано от Миsh0 на 23.02.11, 19:29:
Не е нужно да са стегнати/изкарани, за да си личат...
То тогава няма да има смисъл на състезанията по културизъм да се позира :)
23.02.11
20:00
същност има поза при която не са изкарани.. и да ти кажа пак си личат кофите на момчетата :D :D
24.02.11
13:05
Tренирам гърба колкото тренирам и гърдите. Но за това си имам обяснение, че почнах да го тренирам по-късно. Отначалото бях доста назад с материала (не разбирах) и тренирах само бицепс и гърди, но това беше отдавна. Както и да е.
Не съм изкарал перките, но гърбът ми не е впечатляващ, но не е и зле. :)
Гръб:
1. набирания
2. вертикален скрипец
3. хоризонтален скрипец
но сега като гледам ми се струва малко, но с това разполагам. Може да почна и гребане с дъмбели.
За гърдите:
Да почна да си слагам краката на високо и така да правя лицевите опори? А стандартните да ги изключа ли?
Мерси. ;)
Мнението беше редактирано от Dragster10 на 24.02.11 13:06.
24.02.11
14:03
По принцип лицевите опори натоварват равномерно гърдите и трицепса. Направи 2-3 серии обикновенни, но щом толкова искаш за горна част прави поне по 5-6 серии с краката на нещо високо.
24.02.11
14:11
Аз бих си оптимизирал престоя в залата вместо да си губя времето със скрипци и в същото време да се мъча с лицеви с повдигнати крака да правя горна част на гърдите.
24.02.11
14:25
Ако тренираш в фитнес погледни това http://www.bodybuilding.com/fun/video-anatomy-of-the-chest.htm аз лично не съм привърженик на полулег-а някак си не го усещам но това упражнение е много добро , а ако предпочиташ да тренираш вкъщи прави лицеви опори с вдигнати крака на нещо
казано от Dragster10 на 24.02.11, 13:05:
Tренирам гърба колкото тренирам и гърдите. Но за това си имам обяснение, че почнах да го тренирам по-късно. Отначалото бях доста назад с материала (не разбирах) и тренирах само бицепс и гърди, но това беше отдавна. Както и да е.
Не съм изкарал перките, но гърбът ми не е впечатляващ, но не е и зле. :)
Гръб:
1. набирания
2. вертикален скрипец
3. хоризонтален скрипецно сега като гледам ми се струва малко, но с това разполагам. Може да почна и гребане с дъмбели.
За гърдите:
Да почна да си слагам краката на високо и така да правя лицевите опори? А стандартните да ги изключа ли?Мерси. ;)
Както и предполагах.... Това не е никаква тренировка за гръб. А съм и сугърен, че на този етап не си се научил да дърпаш скрипеца с гърба, а го караш на предмишница и бицепс.
П.П. Изобщо не се заяждам, само те съветвам кое ще е добре да направиш.
Тежък флайс от полулег принципно ще даде акцент на вътрешните горни гърди. Но като цяло горните гърди си изостават, т.е. прави и преси с дъмбели (или щанга) от полулег.
05.03.11
17:55
Към упражненията за гръб добавих и гребане с щанга. Не правя мъртва тяга. :) Сега усещам ефект наистина... 2 тренировки такива правя и се вижда как гърба е пораснал така да кажем хех :) пък и има мускулна треска.
Благодаря за мненията :)