Мнения,благодаря :)

06.03.11
17:40

Здравейте!Нов съм във форума!Искам да ви попитам за мнения,тъй като забелязах,че има доста опитни хора из форума.Да започна с това,че не съм тренирал нищо в последните 2 години,но иначе съм спортист(джудо),с което се занимавах дълго време. Имам известен опит и в бодибилдинга, тренирал съм около 1 година активно,като имах повече от задоволителни резултати :) Искам само мнения и препоръки към програмата,по която ще тренирам сега ( започнах пак преди месец тренировките в кръгови,но не са ми по сърцето тези кръгови тренировки,та избързах да сплитна вече) :
1 ден - Гърди
1.Лежанка от лег - 4х6-8
2.Лежанка от полулег - 4х6-8
3.Флайс - 4х6-8
4.Кофички - 3-4серии до откат
Бягане 20-30 минути на пътека.

2 ден - Гръб
1.Набирания - 4серии до откат (в момента повече от 6-8 пъти не мога да се набера)
2. Гребане със щанга - 4х6-8
3.Мечка на Т-щанга със широк хват - 4х6-8
4.Гребане с дъбел 4х6-8
5. Колебая се дали да включа и теглич (трапец ) в тренировката за гърба или за рамо - очаквам мнения тук :)
След това корем.

3 ден - Почивка

4 ден - Рамо + малко крака(уточнявам,че краката не са ми никакъв приоритет и ги правя,за да не е без хич,без да се натоварвам)
1. Избутване зад врат на смит-машина 4х6-8
2. Разтваряне в страни с дъмбел 4х6-8
3. Разтваряне наред с дъбел за предно рамо - 4х6-10
4. Разтваряне от хоризонтален лег встрани за задно рамо - 4х6-8
5. Преса за крака - 2-3х20
След това корем в суперсерии...

5 ден - Ръце
1. Лежанка тесен хват - 4х6-8
2. Френско - 4х6-8
3. Прав с дъмбел зад врат - 4х6-8
4. Прав със щанга за бицепс - 4х6-8
5. Сгъване с дъмбел на скотова дъска- 4х6-8
6. Чукчета от седеж - 4х6-8
Бягане 20-30 минути на пътека.

Ден 6 и 7 са почивка след което всичко се повтаря.

Уточнявам,че в повечето упражнения през цялата седмица,всяка една от сериите от упражненията е загряваща.Целя маса в горната част на тялото и сваляне на шкембенцето,доколкото е възможно. На 23 години съм,172 висок и съм 70 кг.

06.03.11
17:51

Казано накратко, едната половина на тялото ти е претренирана, а другата половина нетренирана. :)

06.03.11
17:54

казано от edin_tam на 06.03.11, 17:51:

Казано накратко, едната половина на тялото ти е претренирана, а другата половина нетренирана. :)

Интересно мнение изказваш,ама ще е още по-добре ако ми кажеш и защо да е претренирана?Освен това съм писал,че краката въобще не са ми приоритет на този етап,тъй като са си добре за сега спрямо тялото ми ;)

06.03.11
18:09

На първо четене - сложи гърба след почивния ден! Примерно: Гърди>Ръце>Почивка>Гръб .... след почивен ден е хубаво да се тренира голяма МГ (освен ако не искаш да подчертаеш някоя малка, но щом си начинаещ няма какво да подчертаваш).
Иначе по същество:
Правиш по 12 серии за Бицепс и Трицепс и 12 .... за гръб? Трицепса бих го правил 4/3/3, а бицепса 3/3/2 (сериите). Сложи още 3 серии за гръб или трапец повечко серии - 4/5 в 2 упражнения.

Скрипци у вашата зала нема ли? Само с базови упражнения ще претренираш 100%.

Колегата edin_tam визира, че влагаш много усилия в горната част на тялото, а долната съвсем си я ... зарязал.

Ако отвориш подобни теми като тази ще прочетеш хиляди пъти изразите:
Краката са половината тяло.
Без крака не расте горната част.
Симетрия на тялото ...
Никой от тези коментари не е написан напразно.

Мнението беше редактирано от LDoeN на 06.03.11 18:12.

06.03.11
18:24

Ами на твое място ето как бих направил, казвал съм го и предишни мои постове: В името на добрите резулати,няма да бързам и ще карам още малко на кръгови. Предполагам и да те съветвам след това да разделиш тялото си на две, няма да ме послушаш затова направо минам към сплита.
  1.Доста е дъвкано във форума, но няма да сгрешиш ако тренираш крака.Поне вместо пресите клякай!
  2.Защо делиш тялото си на 4, като дори не тренираш долна част? Спокойно можеш да събереш тялото си в 3дни,може би ще си кажеш, че тренировката ще стане твърде обемна, но прочети по-долното.
  3.Защо на почти всяко упражнение правиш по 4 работни серии? По-добре ги намали на 3,спокойно,дори и така тренировките ще са доста тежки.
  4.За гърдите,махни или кофичките или лега за долна част.Препокриват се!
  5.За гърба, според мен гребането с дъмбел е ненужно,след като преди него имаш две гребни упражнения! На негово място сложи класическа мъртва тяга, тя освен всичко ще замести и упражнението за трапец, за което се чудиш дали да сложиш.
  6.Махни рамото от отделния ден, сложи го при друга тренировка(по-избор).Ако все пак искаш да го тренираш в отделен ден,махни поне вдигането на дъмбел за предно рамо,и замени задните преси на смит машина с предни преси,доста хора изгърмяват с някоя контузия от тези преси зад врат.
  7.За ръцете, спокойно можеш да махнеш едното упражнение за бицепс и да го замениш с упражнение за предмишница.
  8.Корема можеш да го сложиш само при гърдите,като 2 упражнения са ти достатъчни. Най-работещото от изолиращите за корем, според мен е вдиганеот на краката от вис. Ако ме послушаш и започнеш да клякаш,направи клека преден и повярвай, ще намериш най-доброто упражнение за корем!(при условие, че правиш без колан)
  9.Ако целта ти е покачване на ММ, махни го това кардио...то ти е като прът в колелетата!

Тук съм споделил всичко спрямо мойте виждания,ако някой не е съгласен да изкаже мнението си.И все пак продължавам да твърдя, че ти е рано още за сплит! :)

Мнението беше редактирано от edin_tam на 06.03.11 18:26.

06.03.11
18:26

казано от LDoeN на 06.03.11, 18:09:

На първо четене - сложи гърба след почивния ден! Примерно: Гърди>Ръце>Почивка>Гръб .... след почивен ден е хубаво да се тренира голяма МГ (освен ако не искаш да подчертаеш някоя малка, но щом си начинаещ няма какво да подчертаваш).
Иначе по същество:
Правиш по 12 серии за Бицепс и Трицепс и 12 .... за гръб? Трицепса бих го правил 4/3/3, а бицепса 3/3/2 (сериите). Сложи още 3 серии за гръб или трапец повечко серии - 4/5 в 2 упражнения.

Скрипци у вашата зала нема ли? Само с базови упражнения ще претренираш 100%.

Колегата edin_tam визира, че влагаш много усилия в горната част на тялото, а долната съвсем си я ... зарязал.

Ако отвориш подобни теми като тази ще прочетеш хиляди пъти изразите:
Краката са половината тяло.
Без крака не расте горната част.
Симетрия на тялото ...
Никой от тези коментари не е написан напразно.

Благодаря за мнението.Относно сериите,написах,че почти винаги първата е загряваща,т.е. правя повечко повторения с около 30% от максимума си.Това важи са всички упражнения.За гърба - и аз много мислих върху програма,но нещо не я доизмислих :) + са 4 упражнения по 4 серии...това прави 16 :)
За претренирането....как да разбера дали съм претренирал?До колкото ми е известно мускулна треска трябва да се чувства съвсем леко на следващия ден.Винаги съм така,мускулната треска е едва усещаща се.
А за трапец какви упражнения предлагаш?В залата няма кой знае колко за трапец(да не кажа хич).

06.03.11
18:35

edin_tam - наясно съм,че трябва да продължа по-дълго с кръговите,но не се чувствам добре(комфортно) с тях.Нищо не правя с тях,в това съм сигурен.Кардиото....предпочитам да сваля шкембето и да кача евентуално мускулна маса,отколкото да кача мускулна маса,а в същото време да си стоя мазен :)

Като цяло исках мнения за програма,а не за това как тренирам и кои части да правя. Интересуваме на този етап дали натоварвам добре мускулните групи,най-вече гърба ме интересува.
Краката съм ги отписал и няма да ги правя,подчертавам :) Ще започна с тях може би след 6 месеца,за сега не ми трябват :)

06.03.11
18:38

Мускулна треска и претрениране не е едно и също.
Загряващата серия също натоварва мускула. Не е само за бройка :]
А за гърба, не съм преброил правилно, прав си.

06.03.11
18:40

И си мислиш,че каот правиш тренировки по 2 часа ще сваляш шкембето и ще трупаш маса едновременно ли? Вместо да подминаваш съвета ми за краката, послушай ме, защото от упражнения каот мърта тяга и клек ще гориш в пъти повече калории от едно монотонно 30 минутно кардио. Махни кардиото, и не се заблудждавай,че тренирайки така, ще постигнеш добри резултати. Това дали ще сваляш коремчето, зависи най-вече от храненето ти! Спирам да пиша в темата ти, ти искаше съвети,дадоха ти, а ти продължаваш да ни убеждаваш колко правилно си подбрал тренировката си.

Мнението беше редактирано от edin_tam на 06.03.11 18:42.

06.03.11
18:56

Мерси все пак и на двама ви.Май ще преосмисля всичко като гледам....
Все пак...как да направя си оправя пресата и шкембето (не разбирайте,че е много голямо де) и същевременно да качвам.Наясно съм с това,че малко....трудно става :)
П.С. Все пак мисля,че бягането доста помага за сваляне на мазнини от корема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1