Вярно е,че нещо не ги разбираше много тия работи с тренировки и т.н.,но пък се отнесе много добре с мен и ме прегледа хубаво,чекна ме доста и ме разпитва за болка и прочие.Доволен съм като цяло :)
Подобрение голямо няма иначе,единствено горе долу мога да прекарвам повече време седнал,но след няколко часа започва да боли доста силно.Вчера от 13:00 до 17:00 си лежах в леглото с лаптопа и по едно време не усещах болка в крака,дори като се разхождах.Слезнах в избата,че имах малко и работа и започна да ме боли бая силно обаче..Сега е нормална.
Мнението беше редактирано от Vintage на 16.03.14 08:59.
Ще минавам на кортикостероиди май,снощи много се влоши и я имам 2-3 часа сън,я не... :@
17.03.14
11:55
Значи след една седмица - чисто нов.
Вчера бащата ми би една инжекция зоб(май беше дексаметазон ама не съм сигурен),обаче почти нямаше разлика да ви кажа честно...
много кофти нощ.В 2 през нощта се събудих потен и реших да стана да си взема друга тениска да се преоблека.Само се изправям,правя една крачка и едни брутални болки в глезена,ходилото и малко под ямката на таза (където се захваща глутеуса за фемур-а).Не мога да мръдна направо,звъннах на бащата да дойде и едвам едвам ме остави да легна.Обаче болката беше мн шит,нещо като крампа и при най - малкото стягане или мърдане и се стягаше супер силно мускулатурата...Изпих 8 аналгина 1 парацатамол,някви капки мента глог валериана,1 аулин(за цялата нощ) и така.....Около час и нещо бях седнал,подобри се много и почти не го усещах крака,станах до тоалетна и т.н. и беше ок.Реших да легна - сефте по гръб не ме болеше.Останах така 2 минути и изведнъж пареща болка отстрани на ходилото.Пробрах да се завъртя - ланга.Изправих се и пак се почна със същите болки...Останах седнал пак 1 час и реших че легнал няма да мога да спя и затова спах седнал на леглото и опрял глава и ръце на облегалката на стол (в/у една възглавница).Сега ми е доста по - добре.Изобщо не подозирах че ще се стигне до такива положения,чак ми е смешно като се сетя че леката болка от нерва я влачих 3 месеца...
А да - от снощи ми седи изтръпнало ходилото...И от 2-3 дена усещам нещо като подуване малко по - надолу от кутрето,ама като го гледам не е подуто ами просто го усещам така.
Мнението беше редактирано от Vintage на 18.03.14 08:11.
18.03.14
09:41
Заминавай пак при личната за направление и ако ти откаже - бой докато даде.....
Бях при невроложката - на инжекции противовъзпалителни съм.Изтръпванията и болката ми се изтеглят все повече и повече към глезена,ходилото и пръстите.В момента кутрето ми е изтръпнало :D.Тя каза,че тва е съвсем нормално.След 5-6 дена ще се почва физиотерапия.Иначе не ме боли много,седнал стоя без проблем.
Мнението беше редактирано от Vintage на 18.03.14 16:44.
Хехе,пооправям се вече.Утре в 8,15 - на физиотерапия :D
Бтв продавам билет за концерта Metal Allstars front stage- 45 лева.Спешно.
22.3.2014
5 пъти кофи/набиране Ш.Х. СТ
3 пъти лицеви различни хвятове / подхват набиране
2 пъти борческо въртене за време ( макс повторения за 1 мин с 7 кг,над 30 репс)
по 1 серия за бицепс трицепс с 7 кг дъмбели.
почвам лека по лека да раздвижвам.Още ми е изтръпнало ходилото.Болки имам само под коляното на пищяла отпред,но нищо фрапиращо.
Мнението беше редактирано от Vintage на 22.03.14 16:20.
Абе я вземи се надрусай с обезболяващи и ела утре на концерта. :) Ако толкова те заболи, ще си тръгнеш.
Болки нямам толкова,но ми е изтръпнало ходилото,а като седя прав повече време - съответно изтръпва още повече.100% ще стане мощно пого(аз съм фронт стейдж) и като ме настъпят познай кво става,инвалид Винтаге 101 :D
Много ми се искаше да дойда,но...абе карай
Мнението беше редактирано от Vintage на 23.03.14 02:21.
24.03.2014 понеделник
ш.х. набиране +10 +10 +10 5 5 5
п.х. набиране СТ СТ СТ 8 7 5
гребане от опора дъмбели 7 кг 7кг 7кг 15 15 15
лег с дигнати крака 80 80 80 5 5 5
кофи СТ СТ СТ 8 8 5
преси дъмбели лег 7кг 7кг 7кг 15 15 15
тесен лег 5х50 - кофи тясно 5хСТ - френско прав 20кгх10
борческо въртене
2х20х7 кг
2 серии повдигане на ноги от вис,2 серии колелце за корем
Уж по леко,ма отказ на подхвата и кофите.. :D
Нещо спах на криво по обед и малко ме опъва кръста,ама не мисля че е проблемно.
Чудя се да правя ли раменна преса седнал,при положение , че тряя избягвам упражнения които натоварват кръста?
Или в крайна сметка ще измисля нещо от рода на:
повдигане напред/настрани/борческо въртене/вертолет/борческо и накрая може няколко преси (сичко с дъмбели и 10+ повторения)
24.03.14
19:12
26.3.2014
5-6 пъти кофи/набиране/борческо въртене/борческо обръщане щанга
после едно хамалско въртене дет си измислих,май го правят с индииските бухалки там,indian clubs дет им викат,ама аз с дъмбели.
нещо ме боли лявото рамо.
набързо и хаотично само да се раздвижа,щот иам работа ;]
edit:аз най - важното забравих - 2 серии ренегадско гребане с 7 кг и краката събрани и докоснати.8 повторения.
Мнението беше редактирано от Vintage на 26.03.14 17:39.
30.03.2014 неделя
широк надхват набиране СТ СТ СТ 5 5 5
тесен подхват набиране СТ СТ СТ 5 5 3
раменен неутрален хват набиране СТ СТ СТ 5 1 1
тесен хват лег - 80 80 80 5 5 4
широк хват лег 80 80 80 5 3 2
кофички СТ СТ СТ 5 3 1
борческо въртене дъмбели 12 12 12 15 5 5
раменна преса дъмбели седнал 12 12 12 5 5 5
3 мин между кръговете.
ренегадско гребане 3х5х12кг
Още набирания.
Направих си нова ръкохватка за неутралния хват,че старата се счупи.Тръба ф50,през нея вериги и за единия край имат по 1 кука,премята се през лоста и с куката се захваща другия край на веригата.Хем тръбата е яко дебела,и хем се върти - хвата ми умря.Затва и толкова слабо втория и третия кръг на неутралния хват :D.
Кракът почти мина,само ми е изтръпнало лекичко кутрето и отстрани на ходилото,и като стъпя на пръсти с болния крак ми пропада,но било нормално.Понеделник имам последно посещение физиотерапия.Не,че видях много файда от нея,ама да има.
поне 1-2 седмици по-леко ще раздавам да се адаптирам,че над месец и нещо не съм имал сериозна тренировка и така.
Почвам и сериозна работа за корема - един ден 3 серии ренегадско,другия ден колелцето за корем 3 серии.
Иначе краката са ми отслабнали бая,над 3 месеца без сериозна тренировка за долна част и видимо квадрицепсите са ми се смалили.Ама тва не е важно де,първо нерва да мине напълно,па после ще му мисля :)
Мнението беше редактирано от Vintage на 30.03.14 15:53.
30.03.14
16:44
казано от Vintage на 30.03.14, 15:53:
30.03.2014 неделя
Верно си му преслушал и другите песни :) BTW, тази русата, която участва във всичките му клипове, му е жената.
Страшна мадама.
Добър е много Мадчайлд.Май и дискографията ще му сваля :D
100 набирания широк хват.
Днеска отидох уж за последна сесия физиотерапия,ама ми казаха че още 7-8 пъти трябва да отида.Не мога да стоя на пръсти с болния крак и трябвало да се оправи тва.Чесно да си кажа,от тая физиотерапия файда не виждам,само дето ставам супер рано за да ходя в болницата и ми заема времето :D.Включва 10 мин електростимулация,30 мин физически упражнения и 10 мин масаж.Май просто му трябва почивка и тва е.А и днеска ми беше малко по - изтръпнал от обикновенно,мисля че е от тренировката вчера (раменни преси,въпреки че ги правих седнал).Та си минавам само на лостаджийски истории за ся.
Абе тва с пролетната умора истина ли е или някъв мит.Чуда се на кво да отдам честите главоболия и умората.. :D
Мнението беше редактирано от Vintage на 31.03.14 20:34.
А,ще ходя много ясно,щото почва да ме гложди принципа на Паскал за вярата в бог :D.По - добре да си вярващ,щото дори и бог да не съществува не губиш нищо,а можеш да само да спечелиш,а ако си атеист дори да се окажеш прав,че бог не съществува не печелиш нищо.А ако пък е истина - гориш в ада :D
Та и аз така,ще си ходя на физиотерапия,мога само да спечеля :)(освен съня,там губя,ама те туй е , ‘’ ‘нимой душата в рая и уя до края’’ ) :D
92 набирания раменен подхват
100 кофи тесен хват,10 широк хват
на набиранията с много изпъчени гърди,много стриктни,раменете напрао ми докосваха Ошите в долно положение :D мега разтягане.Малко дискомфорт почнах да усещам в последната серия и затова прекратих на 92,иначе ми се искаше 100.
И да се похваля - имам си полски щангистки лост,вечерта ще пусна снимки.Взимам си го в стаята,не в мазата,и почвам по цял ден борчески обръщания и изхвърляния широк хват :D
01.04.14
20:54
казано от Vintage на 01.04.14, 08:00:
А,ще ходя много ясно,щото почва да ме гложди принципа на Паскал за вярата в бог :D.По - добре да си вярващ,щото дори и бог да не съществува не губиш нищо,а можеш да само да спечелиш,а ако си атеист дори да се окажеш прав,че бог не съществува не печелиш нищо.А ако пък е истина - гориш в ада :D
Та и аз така,ще си ходя на физиотерапия,мога само да спечеля :)(освен съня,там губя,ама те туй е , ‘’ ‘нимой душата в рая и уя до края’’ ) :D
Нали ти обясних - ако си атеист, и се окажеш прав - печелиш това че си се оказал прав, ако не се окажеш прав и Бог съществува, ще го помолиш за прошка и готово.
казано от Joe Musashi на 01.04.14, 20:54:
казано от Vintage на 01.04.14, 08:00:
Та и аз така,ще си ходя на физиотерапия,мога само да спечеля :)(освен съня,там губя,ама те туй е , ‘’ ‘нимой душата в рая и уя до края’’ ) :DНали ти обясних - ако си атеист, и се окажеш прав - печелиш това че си се оказал прав, ако не се окажеш прав и Бог съществува, ще го помолиш за прошка и готово.
3/10 щото ти отговарям 8-) :D
3.04.2014
100 набирания широк хват
100 кофи широка ръкохватка
50 лицеви широк хват
днеска експериментирах на набиранията - набирах се хамалската изгърбен с отпуснати напред рамене,искам да видя къде ще имам мускулна утре.
Кракът нещо ми се е влошил малко тия дни,малко по - изтръпнал е.Май обръщанията борческата пак си товарят достатъчно гръбнака,че да ми повлияе.А може и да е от друго...
Мнението беше редактирано от Vintage на 03.04.14 19:09.
5.04.2014g
100 набирания широк хват
100 кофи широка ръкохватка
20 лицеви диамантен хват
30 лицеви тесен хват (по тесен от рамената)
4 серии повдигане на ноги висейки от лост
кракът май се пооправя.
Завчера 100те набирания широк хват бяха с отпуснати напред рамене и започвайки движението със сгъване в лактите.Мускулна имах малко и то само на долната част на трапеца.За сметка на това ме боляха ключиците и на следващия ден и врата ме стягаше.Определено ще се дърпа стриктно,с изпъчени гърди и т.н.
Мнението беше редактирано от Vintage на 05.04.14 19:36.
6.04.2014
25 набирания неутрален раменен хват
50 тесни кофи
20 широки кофи
50 набирания раменен подхват
3-4 изометрични хендстенд-а на стената,то не съм и много прав де,просто дигам краката и седя така докато усетя ,че ще ми откажат ръцете и така.
френско 40х20кг (1 серия)
сгъване бицепс 30х20кг (1 серия)
вертолет
3x15x20kg 2/2 темпо г/д
по - леко днеска.
4 серии планк до отказ 30-40 сек почивка м/у сриите.
Мнението беше редактирано от Vintage на 06.04.14 18:16.
Днес няма да има тренировка,че ме поболяват сухожилията малко.
Имам питане към хора със същата и/или подобна диагноза на моята - стеснени дискови пространства между л4-л5.Можете ли да правите тяга и клек,обръщания и т.н.Болки в крака имали ли сте,появявали ли са се отново?
Питах кинезитерапевта дет ми води упражниенията от физиотерапия (то има и една жена,но аз ходя при мъжа,no homo,ама ми взима тока на крака и ми обръща повече внимание) за тяга и клек след като се възстановя,та не ми каза категорично не,но вика ‘’не ти ги препоръчвам’‘
Абе аз като се познавам ще ги почна пак,но искам да чуя и други мнения.
При мен е на L5-S1 проблемът, но е близо. С крака не съм имал проблеми.
Тяга правя, даже я смятам за изключително ценна точно при такива проблеми. Изхвърлих фитили и колан - искам хватът да е най-слабото звено, а не кръста. Това засега дава резултат. Откакто го правя, единствената “издънка” беше на трап-бар, където двете ръце държат една срещу друга и хватът е безпроблемен.
Бих те посъветвал обаче да махнеш напълно задния клек. Знам, звучи гадно, но предният изпълнява сходни функции по отношение на квадрицепса, като в същото време натоварването върху кръста и задната верига е значително по-малко.
Моите планове са същите - тяга конвенционална или сумо,само надхват (ама при мен хвата не ми е лимитиращ(спрямо кръста),имам 13ка на 162,5 кг дефицитна само надхват с пауза) и преден клек поне докато укрепна.После ако се чувствам уверен в кръста ще пробвам заден клек.То аз повече си харесвам предния клек :)
Също така мисля да правя тягата без пауза,по безопасна ми се струва,но нека с оправя първо и да видим.
И много обръщания,направо полудявам за тях :@ :D
Искам да започна да правя укрепващи упражнения за кръста,имате ли предложения?
За корема плана ми е ренегадско 8ци и после петици,колелце за корем,повдигане на крака висейки от лост.
Мнението беше редактирано от Vintage на 08.04.14 10:43.
8.04.2014 вторник
100 набирания широк хват
100 кофи на широка ръкохватка
100 лицеви широк хват
борческо въртене 12 кг 50 повт
повдигане на крака от лост 25 повт
колелце за корем 25 повт
10 повт широка тяга с лоста 20 кг :D
Поболяват ме предните рамене,сухожилията.Обаче минат ли 20-25 мин от тренировката и нямам болки.
‘деа,от ония криви набирания ОЩЕ ме болят ключиците.Някой път ако вдишам дълбоко и ме прерязва яко силно.И врата ми е скован.Па може и от кофите да е,деазнам и аз.А ква мускулна имам днеска.. :)
Ама може пак да пусна 1 тренировка ако остане време.
Днеска ми правиха тест,да се види положението с ходилото.Викат ми почвай да се повдигаш на пръсти с болния крак.Почвам - 10 бройки.Минах го с отличен.После от легнало положение ми натискат ходилото(малко под пръстите) и аз да го избутам.Изпитващия вика аве по - леко е,ш’ма бутнеш.После същото,но с палеца.После рехабилитаторите се чудеха,що са ми изписали ‘‘tibialis nerv..нещо си’‘,при положение,че единствено изправянето на пръсти ми е проблем.
Отивам после при кинезитерапевтката да каже кво е положението.Вика ‘’абе може и да не идваш повече,ама е хубаво още един цикъл с упражненията да направиш’‘...
Утре отивам последно и да се надявдам,че повече няма да стъпя там.Файда от тая електростимлуация - никаква.От масажа(първия цикъл)-никъв,някви стажанти ми го правеха и ги беше страх да натиснат по - силно...Вторият цикъл пък,вместо масаж - течен парафин.Слага се на прасеца и да го загрява.Има файда де от него,ама не е като да не мога да го правя вкъщи...
От упражненията файда определено има.Ще си правя всичко вкъщи.А и май са ми объркали диагнозата да ви кажа чесно :)
Ся тряя се набирам,но яко ме мързи.Вчера ядох последно в 4,днеска трябваше най- рано в 6-7 да ям,но Омрях от глад по обед и замезих в стола дробчета и картофи.Ключиците ме поболяват деба,и то не е само там ами и врата и в горната част на гърба,една обща болка,не болят по отделно.Ама ме боли лангата (и ходилото),ще тренирам :D
10.04.14
18:02
Идвай в София при Стоян Стаматов/Цецо Василев :)
12.04.2014
100 набирания широк хват
110 лицеви тесен хват
ренегадско гребане
3х5х12кг,1х5х17кг
военна преса 2х20х10 кг(лост)
обратна хиперекстензия 4х12
Завчера болките в ключиците бяха мега стабилни,а вчера изчезнаха.Все1 ги е нямало.
Ходилото си седи все едно и също за сега.Спрях физиотерапията,ще дам няколко дни почивка (2-3),дори без упражнения,да видим как ще се отрази.Кофти работа са тия нерви.
Оф,дивана ми е идеален за обратна хиперекстензия и ся не мога да спра да ги правя..ама спирам,4 серии са достатъчни,че ще го претоваря :D
Мнението беше редактирано от Vintage на 12.04.14 17:06.
13.04.14
14:38
И на мене ми трябва заздравяване на пояса, но колелцето и руското усукване ми се струват малко рискови.
Сега правя планк, държа колкото мога и веднага след това почвам въртене на диск около глава. Май има хляб в тая работа, ама трябва да се добави още нещо, хвърлил съм око на suitcase hold и някакви противоусукващи задържания подобни на палов пресата. Само да видя в какъв протокол ще ги работя, но общо взето идеята е като при останалите тренировки, упражненията да “преливат” едно в друго.
п.п. Като през цялото време, разбира се, се внимава да не се криви кръста.
Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 13.04.14 14:40.
13.04.2014
обратна хиперекстензия - 3х20,20,15хСТ
изправяне със щанга в ръце легнал 3х10х10килограмов лост
1 серия коремни преси х12
60 набирания подхват
40 набирания тесен 45 градусов хват (на прав ъгъл съм се хванал,между прониран и неутрален,абе на ъгъла на 1 тераса :D,допряни длани)
за 21 минути ги направих набързо.Може и по - добре,ама още не съм влезнал в ритъм.
ся профилактично почвам по 2-3 хапа всеки ден невробекс.
Мнението беше редактирано от Vintage на 13.04.14 19:04.
казано от Сгазен Помияр на 13.04.14, 14:38:
И на мене ми трябва заздравяване на пояса, но колелцето и руското усукване ми се струват малко рискови.
Сега правя планк, държа колкото мога и веднага след това почвам въртене на диск около глава. Май има хляб в тая работа, ама трябва да се добави още нещо, хвърлил съм око на suitcase hold и някакви противоусукващи задържания подобни на палов пресата. Само да видя в какъв протокол ще ги работя, но общо взето идеята е като при останалите тренировки, упражненията да “преливат” едно в друго.п.п. Като през цялото време, разбира се, се внимава да не се криви кръста.
В една тема свързана с болки в кръста,James Hinks препоръчва планк и ренегадско първо като заздравяване на кръст и корем,и после преминаване на тяга.Аз добавих към тва и колелце,обратна хиперекстензия(за кръста),и днеска експериментирах с тва изправяне със щанга над глава.Противоусукващите са добра идея според мен.Имаше едно упражнение при което единия край на щангата е на земята в ъгъла на стаята,от другата страна си натоварил тежест (примерно диск 10ка) и хващаш главата на щангата и въртиш наляво - надясно.То изглежда легитимно.
Какво значи да не се криви кръста при упражнения за корем?При тях не трябва ли таза да е натиснат напред (обратното на нагъзен).Все пак така се стяга корема?
edit:
ето я темата:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/69496
Мнението беше редактирано от Vintage на 13.04.14 18:59.
14.04.14
00:35
А, ренегадското забравих да го спомена просто, иначе го правя и също ми се вижда резултатно.
Това с щангата, за което говориш, май е туист?—-> http://www.bb-team.org/exercise/3520_izvivaniya-tuistove-s-t-lost
Трябва и некво против огъване на гръбнака встрани според мен. Тази нужда особено добре я забелязвам откакто седя на крив стол в офиса. Suitcase hold-a изглежда любопитно, само с оборудването е малко неудобно, че толкова тежки дъмбели или ракети за фермерска няма на много места.
Какво значи да не се криви кръста при упражнения за корем? При тях не трябва ли таза да е натиснат напред (обратното на нагъзен). Все пак така се стяга корема?
Имах предвид да не се криви в която и да е посока. Да, ако стегнеш корема, можеш да приведеш гръбнака напред, но можеш и да натовариш корема като го накараш просто да предпазва от “нагъзването” чрез прилагане на сила в обратна посока.
Към колелцето подхождам леко резервирано, защото като съм го правил и като почна да се умарям и ми се свлича ломбагото надолу, т.е. точно си се нагъзвам и се получава обратен ефект.
А, и имам още една препоръка, количката (в положение за лицева опора някой да ти вдигне краката и да почнеш да пълзиш напред). Кара пояса да стабилизира във всяка една равнина едновременно.
14.04.2014 понеделник
60 набирания лежарската в час по физическо,мн ми се спеше нещо..
15.04.2014 вторник
обратна хиперекстензия:
3 серии собствено тегло до 20 повторения
3 серии с 2,5 кг диск вързан за ногите до 12 повторения
ренегадско гребане
3х5х17 кг
3х5,5,10х22кг
кофички:
5х5+20кг
набиране широко 30 бройки
набиране 45 градусов тесен хват 70 бройки
15 кофи,ама нещо почна да вали и да гърми и прекратих,то така или иначе нещо нямах стабилнсот на кофите,корема ми беше бая изморен.
Деба,при обратната хиперекстензия усещам как си съкращавам десния еректор,обаче левия не мога :@,говори ми за дисбаланси...
Като направя мощна флексия в гръбначния стълб (т.е. да се прегърбя),около опашката и към гъза леко в дясно усещам една тъпа болка.Не е силно,но ми е странно.Не е мускулно.КАкто и да е,аз такива болки изтърпях в крака преди да ми бият стероидите,че тва не ми прави впечатление почти :D
Върпос - какъв трябва да е разкрача при ренегадското гребане?
Мнението беше редактирано от Vintage на 15.04.14 19:15.