13.03.11
18:48
Месец и половина тренирах по тази програма :
http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa#axzz1CQZYoNgT
Добавките ми са на привършване и смятам да мина 4 тренировки в седмицата
Понеделник :гърди + трицепс
Вторник : гръб + бицепс
Сряда : почивка
Четвъртък : крака
Петък : рамене
Събота и Неделя са почивни
Чудя се какви упражнения да правя
Целта ми не е покачване, нито сваляне - нещо като да поддържам, но в същото време да подобрявам мускулатурата си.
Мислите ли програмата за удачна, предложете упражнения за разните мускули
13.03.11
19:31
Не мисля,че тренировката ти е толкова важна за целта ти.Най-удачно ще е да разпределиш калориите си дновно да са 200-300 над твоя калориен баланс ,та тялото ти да може да получава материал за изграждане и той да е в умерени количества ,за да не става натрупване на излишни мазнини.Но имай предвид ,че по този начин става по-бавно и принцпно е по-добре да го използваш ако имаш идеална преса и просто търсиш начин да направиш ММ без тя да се заличи.Но пак повтарям става по-бавно отколкото да удвоиш калориите и да правиш сериозна маса и след това да си чистиш.Но не прекалявай ,това не значи да приемаш калории от какви да е храни.
П.П. Отностно програмата не бих отделил 1 тренировка само за рамене(освен ако не си начинаещ).По-добре вкарай 1-2 упражнения за тях в тренировката за гърди,а ръцете си ги тренирай в 1 тренировка.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 13.03.11 19:32.
14.03.11
09:32
Моята програма е подобна само дето краката са разменени с раменете и гърдите с гърба ;) Зависи много и от упражненията и броя който правиш,но първите ми наблюдения са,че си е сравнително тежка програмата,а и Даниел каза каквото ти трябва за маса ;) Също така и стажа ти е важен,който ти не си казал.
Мнението беше редактирано от Denis22 на 14.03.11 09:33.
14.03.11
11:00
Стажа ми е 5 години с прекъсвания
Гърди + трицепс
1 лег -тук си мисля дали да не е с гири, че предната програма месец и половина тренирах само с щанга 4 серии по 8 повторения
2 полулег с щанга - 4 х 8
3 обратен лег 4х8 с гири
4 флайс
5 тесен хват на лежанка 4х8
6 френско 4х8
Мисля че 2 упражнения за трицепс ще са достатъчни при положение, че съм го загрял достатъчно докато правя гърдите
Гръб + бицепс
1хоризонтален скрипец 4 х 8
2 вертикален скрипец 4 х 8
3 чукчета 4х8
4 придърпване с гира (или мъртва тяга) 4х8
5 сгъване с щанга от стоеж 4х8
6 концентрично с гира (бат арнолд стайл) 4х8
Почивка
Крака:
1Клек 4х10
2лег преса 4х10
3лег екстензия 4х10
4напади 4х10
5калф машина
упражнения за корем
Рамене
1 зад врат - 4х8
2 разтваряне на дъмбели встрани 4х8
3 вдигане на гира пред тялото/или щанга 4х8 (за предно рамо)
4 разтваряне на дъмбели назад за задно рамо
5 трапец
Ще имам още една тренировка за корем в деня за гърди или гръб (зависи в коя ще имам сили за корема)
Нямам преса, не съм нито изчистен нито много мазен.
Единствено не харесвам талията си, от малък винаги ми е била голяма.
Гърдите съм ги сложил преди гърба, защото гърба ми върви доста добре, гърдите и те вървят, но искам да наблегна повече на тях
Може да се каже, че програмата е тежичка но за мен не е проблем (пък и има добавки за още една седмица, така че няма проблем)
Програмата която правих досега мисля е доста по-тежичка от тази, затова и я сменям защото като свършат добавките не мисля че ще мога да се възстановявам достатъчно.
Чистенето ще го почна другия месец (като смятам да запиша и бокс, чувал съм че се прави много хубаво тяло от БИ + зала)
Какво мислите за програмата ?
14.03.11
22:16
За трицепс след гърдите мисля,че няма смисъл от лег тесен хват,защото вече си ги минал затова можеш да правиш френска преса и разгъване на скрипец.За гръб вкарай чукчетата в началото на програмата после вертикалния скрипец и си ги изреди.Лег пресата вкарай повече повторения 15,12 :P
15.03.11
10:23
За трицепса си прав, ще сменя тесния хват с скрипец, а за чукчетата - месец и половина почвах с това упражнения. Мисля, че ще е по-добре да сменя, какво ще кажеш.