Покачване на мускулна маса?

Прескочи до:

казано от adivnas на 15.03.11, 21:26:

наистина не видях но идеята ми беше просто да не обяснявате на всеки начинещ че е начинаещ ... като иска да си купи дабвка  да се взима във всяка важна тема пише как да зпочнат начинаещите с : хпанителен режим тренировки и добавки няма да ги караме на сила да ги четът я

Е, да, но това е малко егоистично, не мислиш ли? Че и те са си виновни, че ги мързи да почетат малко е така, но и ние да сме като коне с капаци и да не ги предупредим е тъпо. Нали за това е този форум - да си помагаме един на друг, кой с каквото може. Като се появи човек без грам знаение относно добавки, тренировки и т.н. дай да го отсвириме, да ходи да се трови и да се контузва. Не мисля, че е морално правилно :)

16.03.11
09:05

Толкоз гладни и мизерстващи цигани има, защо не се хванеш да им помагаш на тях примерно като те гони морала толкова? Ситуацията е аналогична както някой ги мързи да четат, така и циганите ги мързи да работят и търсят лесния начин. Колко от редовните посетители на сайта сме задавали подобни въпроси? Аз съм сигурен, че и да се е случвало е било много рядко, просто защото сме друга порода и не ни мързи да придобием малко знания с четене. Не мога да не забележа повишените ти усилия последно време да помагаш на подобни индивиди, това е нещо много похвално, но медала има и друга страна, като им даваш информацията на готово, не само че не им решаваш проблема, но дори го задълбочаваш защото по този начин ти спомагаш за изграждането на един паразит, който живее на гърба на другите. ;)

16.03.11
09:15

Подкрепям Valdis, защото когато открих сайта (и форума) имах хиляди въпроси, но не съм създал нито една тема. Всичко, което ме интересуваше беше обяснено в статия или вече създадена тема. Сигурен съм, че 99% от хората пускащи теми от типа “Блъскам яко, а нЕмам мускОли” просто ги мързи да търсят и четат.

казано от Valdis на 16.03.11, 09:05:

Толкоз гладни и мизерстващи цигани има, защо не се хванеш да им помагаш на тях примерно като те гони морала толкова? Ситуацията е аналогична както някой ги мързи да четат, така и циганите ги мързи да работят и търсят лесния начин. Колко от редовните посетители на сайта сме задавали подобни въпроси? Аз съм сигурен, че и да се е случвало е било много рядко, просто защото сме друга порода и не ни мързи да придобием малко знания с четене. Не мога да не забележа повишените ти усилия последно време да помагаш на подобни индивиди, това е нещо много похвално, но медала има и друга страна, като им даваш информацията на готово, не само че не им решаваш проблема, но дори го задълбочаваш защото по този начин ти спомагаш за изграждането на един паразит, който живее на гърба на другите. ;)

Прав си, Valdis. Съгласен съм с теб, но мисля, че тук става въпрос за един друг вид помощ. Такава, която не ни коства нищо...може би малко време (10-15мин.) и евентуално малко нерви :D И на мен ми е писнало от хора, които чакат всичко на готово и се хранят за чужда сметка, цялата ни страна е пълна с такива, но пак казвам, че става въпрос за 10мин. време и няколко насочващи реда. Аз мога да си го позволя и се опитвам да го правя :) И ти го правиш ;) Пък и се помага 1-2 пъти...имаше един потребител от форума, който от дума не разбираше...помагах му и на ЛС и по теми му помагах, а той все на неговото...те тогава просто спрях да му помагам. От тогава не съм го и виждал (wasntme)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.03.11 09:19.

16.03.11
09:30

Нищо против това човек да помогне на някой, който се нуждае от помощ. Идеята, е че трябва да спрем да толерираме тази определена група хора, които съм сигурен, че лазят по нервите на много хора във форума. Разни летни билдъри, такива дето са решили, че трябва да отслабнат от днес за утре и подобни, защото помоща ти за такива е нищо повече от загубено време.

казано от ProXxX на 16.03.11, 09:17:

Такава, която не ни коства нищо... може би малко време (10-15мин.) и евентуално малко нерви :D

Колко пъти ще го направиш? 2? 5? 100? Повече? До кога? Кога да пия протеина? Колко килограма ще кача за 2 месеца? Кога да пия креатина? Как се приема добавката Х? Колко протеин има в свинското месо? От това упражнение ще увелича ли размера на бицепса за няколко седмици? Да продължавам ли с въпросите?

Ясно е, че никой не се е родил научен. Мързелът, обаче, не е извинение и аз лично не го толерирам.
Valdis е казал останалото.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.11 09:34.

Ми ще помагам докато мога...или докато ми се скъсат нервите :D Такъв човек съм и не мога да се променя. Когато виждам, че някой иска помощ, ако мога да помогна го правя, ако не мога - подминавам. Вие сте и по-отдавна във форума и сигурно вече ви се драйфа от всевъзможни теми и хора, разбирам ви напълно. :) И на мен често ми идва да си оскубя косите като някой току що започнал поиска програма за трениране, а в bb-team има програми за цял живот :D

@Valdis: С последното ти мнение съм напълно съгласен. Аз също подминавам доста такива. Не съм месия :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.03.11 09:45.

ProXxX, знаеш ли какъв е проблемът за мен... Защо хората не питат така:

“Здравейте! Имам нужда от съвет за приемането на добавката Х. Според производителя този продукт се приема еди-как-си. Прочетох в еди-кой-си форум, че са постигани добри резултати и при ей-такъв прием. При мен нещата стоят по-различно, защото тренирам много рано сутрин (примерно) и имам затруднение да определя най-добрия момент за приемане на добавката Х. Притеснявам се, че основната активна съставка У, която съдържа тази добавка, няма да постигне нормална ефективност, защото факторът Z ще окаже влияние. Целта ми е такава и такава. Какво бихте ме посъветвали?”

Такааа... я да видим сега...
1. Човекът се е опитал да се справи сам - разровил е, потърсил е, но не е намерил решение на неговата конкретна ситуация.
2. Човекът се е поинтересувал какъв би могъл да е проблемът и как може да извлече максимална полза от продукта.
3. Човекът ми е подал основната информация, която ми трябва, за да се ориентирам в ситуацията му.
4. Човекът се е постарал да формулира въпроса си ясно и го е написал грамотно.

Следствие - Кольо Пияндето намира време да помогне (ако има познания по въпроса и идеи за решение на проблема, разбира се).

Бих инвестирал часове, за да помогна на някой във форума и съм го правил не един или два пъти. Само че... няма да си мръдна дори едното пръстче, за да напиша как се пие N.O. -Xplode или Jack3d - има си Google и сайт на производителя, където това е прекрасно описано. Няма да си направя труда да напиша и един ред за неща, които излизат в първите 2-3 отговора на Google. А когато някой ми пише неграмотно и/или на жаргон, пише ми с цифри или съкращения (здр, трен, блг, мс) - тогава няма жива сила, която да ме накара да му отделя от времето си. Дори няма да споменавам как реагирам на латиница... Желая ти успех в изправянето на кривите пръчки в гората... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.11 10:17.

Съгласен съм с теб, Кольо. Явно не сме се разбрали, защото аз съм на абсолютно същото мнение. ;)

ПС: Явно аз имам още нерви и понякога се впускам в приключения с “тежки случаи”. И моето търпение ще свърши...все някога :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.03.11 10:25.

HE

16.03.11
16:33

Ей що почвате такава дискусия без мен бре? :D
В момента умувам върху дизайн на тениска с тема против “летните билдъри” и ще си я нося с кеф :D

16.03.11
17:11

Тая тема я превърнахте в АДА на СПАМЕРИТЕ :).

16.03.11
17:13

Ами тя и без друго е безполезна, поне да си полафим малко.

16.03.11
17:31

Head,ако решиш да ги продаваш,ще съм първият закупил :)

16.03.11
18:38

казано от Fitnes Beginner на 16.03.11, 17:11:

Тая тема я превърнахте в АДА на СПАМЕРИТЕ :).

Интересно ми е ти какво реши да правиш ?

HE

16.03.11
19:43

казано от Padre на 16.03.11, 17:31:

Head,ако решиш да ги продаваш,ще съм първият закупил :)

Направя ли веднага имаш една подарък :D

16.03.11
20:40

Ами досега тренирах 1 месец по една програма дадена от един приятел за кръгови упражнения пак за цялото тяло.Сега ще тренирам по програмата,която ми даде  “ProXxX” около 2 месеца живот и здраве и така,а след това ще питам пак за програма.За яденето съм долу горе наясно,но немога да спазвам цялата нужна диета.Сутрин не ям нищо,защото не съм свикнал и нищо не ми се яде,пия само малко вода и това е,след това ям на даскало някаква закуска като се прибера към 12:30 ям някакво месо(телешко,пилешко) или риба.След това отивам на фитнес след 1-2 часа.Като се прибера си правя шейк от 200мл. мляко,150гр. извара,1 банан,4 яйца(само белтъка слагам) и една лъжица мед,пия го след тренировката и преди лягане то излиза около две големи чаши за сок.После пак ям някаква маджа със месо.Преди лягане пия прясно мляко или ям една кофичка с мляко или ям извара.Този шейк според вас добър ли е?Така правилно ли е да го пия?Мерси предварително

16.03.11
22:06

Яяя, тук ли било лафчето :D
Аз ти препоръчвам са си купиш едни витамини и Омеги. Останалото го докарвай от храната - ок.150-ина+ грама белтък на ден, разпределен сравнително равномерно в 4-5 порции храна на ден и си пушка :) Ако си купиш протеин сега, просто малко по-късно ще се усетиш, че трябва да се вслушаш в съвета ми за храната :) За креатин ти е рано, защото имаш неподозирно количество сила, която е скрита, т.е. липсата на двигателна култура те лишава от възможността да я използваш пълноценно. Потренирай 4-5-6 месеца и тогава се огледай къде си стигнал, доволен ли си и пак ще говорим.

BR

16.03.11
22:20

Всеки се старае да приеме X количество протеин,но покрай него си вървят готвените неща и сладко и какво става да ви кажа ли или сами се досещате...?

17.03.11
11:23

:D :D :D :D Стоянчо снимката е трепач !

17.03.11
12:07

Абе аре който ще говори по темата да пише,а който не да се изнася и си лафете на ЛС !!!

Мнението беше редактирано от Fitnes Beginner на 17.03.11 12:08.

17.03.11
12:26

А, вече почна и правосъдие да раздаваш :D Предлагам направо мод да го направим, очевидно има визия за бъдещето на форума :D

17.03.11
12:29

Разбирам мерака ти, и не искам да ти го убивам, все пак се позаслушай в мненията на другите. Първите 3-4 месеца от тренировките са съпроводени с бърз растеж и е възможна страшна промяна ако е комбинирана с добро хранене и тренировка лишена от келешки изпълнения.
Разбирам, че не всеки има възможност да се храни многократно на ден и то с хубава храна. Като неангажиращ вариант бих ти предложил 50/50 микс гейнер със суроватачен протеин, ако си по-мършавичък, храниш се на училищно ниво (бургери,дюнери,баьо-заьйовци) или просто усещаш че нещо не е като хората и не можеш да го компенсираш. Друг уместен вариант е една кофа нощен протеин (казеин/млечен/млечно-яйчен) за преди лягане.
Това е моето мнение. Надявам се да съм ти полезен.
Ако другите имат критика, да пишат.

17.03.11
14:04

Ами засега да ще правя упражненията по тази програма 2месеца още и след това програма ще мислим.Гледам да се храня с по-качествени храни,но на даскало не е така,ям каквото ми дойде,защото няма какво друго.И като се прибера вече ям 100г. пилешко месо пия една голяма чаша прясно мляко,после преди тренировка си прая шейка и го пия след тренировката,а останалото преди лягане.Като се върна от фитнес пак ям и след 2-3ч. пак.Немога да се храня пълноценно,точно заради това исках да ви попитам(не искам някой гейнер или протеин или каквото и да е там,за да се надуя,а за да ми помага в режима на храненето),но всички ме разбраха погрешно,но и аз неможах да се уточня извинявам се.А какво мога да пия преди лягане както си написал примерно?

Аз ти предлагам шейка, който си правиш от извара и т.н. да пиеш преди тренировка и вечер преди лягане. Пилешкото месо заедно с меда и банана ги остави най-добре след тренировка, понеже се усвояват по-бързо. Протеина в изварата е казеин, който е бавно усвоим протеин и затова го наричат “нощен протеин”. Видях, че си написал, че не закусваш. Това е една огромна грешка. Закуската и яденето след тренировка са най-важните и точно тях не бива да пренебрегваш. През нощта тялото ти страда от липса на храна и изпада в катаболен режим (режим на разграждане). Целта на закуската е да е обилна, богата на въглехидрати и протеин. По този начин изкарваш тялото от катаболен режим и го вкарваш в анаболен (изграждащ режим). Само в анаболен режим можеш да градиш мускул. Сам си прави изводите ;)

17.03.11
15:31

А какво мога да ям сутрин,я ми препоръчайте нещо?

1. Овесени ядки + Прясно мляко + Плод
2. Овесени ядки + Прясно мляко + Мед
3. Овесени ядки + Кисело мляко + Плод
4. Овесени ядки + Кисело мляко + Мед
5. Мюсли с кисело/прясно мляко + мед/плод
6. Варени яйца + хляб
7. Варени яйца + овесени ядки + прясно мялко + плод
8. Варени яйца + овесени ядки + кисело мляко + плод/мед
9. Омлет + хляб/овесени ядки + прясно/кисело мляко + плод/мед
10. Пилешки пържоли + хляб/ориз/картофи и т.н.
11. Телешки пържоли + хляб/ориз/картофи и т.н.........общо взето всичко...стига да е качествена храна и порцията ти да съдържа солидно количество комплексни въглехидрати, малко прости въглехидрати и пълноценен протеин ;)

17.03.11
18:02

Мерси много,яз ядах около 2-3 седмици овесени ядки ама ми омръзна вече.Но ще гледам да ям..

29.03.11
22:17

Здравейте! Значи тренирам с тази програма която ми даде колегата #ProXxX от вече 3 седмици и всякаш има ефект,ям колкото се може по-добри храни и т.н.,но тъй като сега почна априлската ваканция утре ще отида на залата и това е,после вече няма да мога за тази седмица става,че съм тренирал само 2 дена (понеделник и сряда).Смиисъл искам да кажа само за тази седмица,защото няма да ме има в града.А от другата седмица пак ще почна сигурно,дали ще се отрази това,че не съм отишъл на фитнес 4 дена или няма да има проблем.Мерси предварително.

29.03.11
23:19

Няма да стане нищо ако не отидеш 4 дни.

29.03.11
23:23

Без храна и само с добавки няма да постигнеш нищо.

30.03.11
01:00

казано от Hanibal Lecter на 29.03.11, 23:23:

Без храна и само с добавки няма да постигнеш нищо.

Офф брато следи темата и тогава пиши ;)

Радвам се, че виждаш напредък. С постоянство и упоритост ще постигнеш целите си. А за 4-те дена почивка не се притеснявай. Даже може да са ти от полза ;)

30.03.11
10:09

Мерси за отговорите ви,начи няма за какво да се притеснявам :).И ще пише пак след месец и половина да ви питам за нова програма евентуално ако ще трябва да се сменя.Айде чао

12.04.11
21:33

Може ли някой да ми напише съставките на universal mega mass 3000 на 100гр. колко протеин има и т.н.,защото в никой сайт немога да намеря.И какви са ви мненията за този гейнър да каже някой,който го е ползвал.

FT

18.04.11
21:04

Днеска като отидох на фитнес едни приятели ме попитаха по каква програма тренирам и аз казах тази която ми даде ProxXx и ми казаха,че да не тренирам по тая,защото не е била хубава и така като се прави всеки мускул,мускула спадал?Вярно ли е това?Да спра ли да тренирам по тая програма или да продължавам вече я правя от 2 месеца и половина и на 14 май трябва да я сменя,защото стават 3 месеца.. Програмата е тази http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1GYovCNtG

FT

19.04.11
11:22

Айде де умря ли форума?

19.04.11
13:49

Е, за тези 2 месеца и половина откакто я правиш спаднаха ли ти мускулите?

Какъвто и да е бил ефекта или евентуално липсата на такъв не бързай да обвиняваш тренировката или липсата на добавки (визирам другата ти тема). Когато си оправиш храненето, ефектът няма да закъснее.

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 19.04.11 13:53.

FT

19.04.11
19:36

Ами аз да ви кажа съм си доволен от програмата нищо не ми е спаднало..Тая седмица и другата тренирам по тая програма и после искам вече да отделя мускулите и да ги тренирам по отделно,каква програма ми препоръчвате на мен? 176см,68кг... Мерси предварително

FT

19.04.11
20:40

Модерация: Престани да спамиш! Когато ти се отговори - тогава! Първо - никой не е длъжен да го прави. Второ - като даваш много зор, най-много да не получиш така желания отговор. Някои хора търпеливо чакат с дни да им се отговори. Ти не си по-важен от тях. Имай търпение!
Условия за ползване

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.04.11 20:45.

19.04.11
20:46

Изчете всички свързани с проблема ти теми и статии във форума, но не намираш отговор на въпроса си, така ли да разбираме?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1