Покачване на мускулна маса?

Прескочи до:

13.03.11
21:27

Значи аз съм на 16год. 66кг, 176см, ходя на фитнес точно от 1 месец и искам да взема нещо за покачване на мускулна маса.Ще може ли да ми препоръчате нещо до 70-80лв. макс и да ми стигне минимум за един месец,ако е възможно два месеца.

Като четох из форумите за Super mass 2100 и на Explode mass гейнърите не видях много добри отзиви за тях,но за като начало дали ще има ефект от тях ако ги пия 2-3 месеца?Или няма смисъл?А и аз не искам да кача чак толкова много,а 3-4кг. и да си останат не като спра гейнъра да изчезнат..

Темата беше редактирана от Fitnes Beginner на 13.03.11 21:28.

13.03.11
21:30

Вземи си храна първо. После като си оправиш храненето, като потренираш 1 година, тогава ги мисли тея работи. Хайде със здраве!

13.03.11
21:37

Храна ама не мога да ям много за това искам нещо да си взема.Ям сутрин овесени ядки 100-200г. после ям някаква закуска на даскало,после като се прибера ям пак нещо примерно риба или пилешко месо,после ям филийки с някакво сладко,вечер ям плодове банани,ям извара,яйца и пия мляко преди тренировка и преди лягане и това е.Повече от това немога :).

13.03.11
21:37

Месо..

HE

13.03.11
21:38

И аз карам от известно време, но искам да се състезавам във формула едно! Едно е да искаш, а друго да може! Колкото ти ще качиш 3-4 кг. за два месеца, толкова аз ще се състезавам във формула 1.
Послушай колежката - вълшебни прахчета не съществуват!

13.03.11
22:34

Ха-ха ако искам няма да мога да кача 3-4кг. за 2 месеца така ли?

13.03.11
22:36

Чист мускул не, дори и на стероиди да си 4 кг е много за месец-два. Не невъзможно, ама като гледам какви теми пускаш, далеч си от 4-те килограма :D

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 13.03.11 22:37.

13.03.11
22:45

А има ли някой намерение да ми помага?

13.03.11
22:51

Яж си храна мъжки и си тренирай, не ти трябват прахчета и хапченца на този етап. Ако толкова искаш вземи си Американски суроватъчен протеин било то изолат,концентрат или бленд и си ги поркай. Тамън за месец ще ти стигне ама не очаквай, че от него ще ги качиш тези кг, ако храненето не ти е на ниво.

HE

14.03.11
07:00

казано от Fitnes Beginner на 13.03.11, 22:34:

Ха-ха ако искам няма да мога да кача 3-4кг. за 2 месеца така ли?

Точно това искам да кажа, но не разбирам на кое се смееш!?
Мога да кача и двойно повече кг., но не мускул, а самия факт, че ми говориш за горе-долу 2 кг. мускулна маса месечно ми е достатъчен да си направя извода на какво ниво си - абсолютен начинаещ.
Вместо да се смееш, защо не вземеш да почетеш мъничко, та да не ти се смеят на смеха?

KR

14.03.11
08:32

Head имам едно предложение-защо с админите не се съберете и направите нов раздел във форума и да го кръстите „КЕНЕФЧЕ“ вместо „кошче“.Такива теми като тази и  като „по колко да вземам“, „какъв протеин(креатин)“ и всякаква боза(сега се сетих може да кръстите разела и „БОЗА“ :D ),автоматично да се припращат в този раздел.Мислех да пусна нова тема,но си казах,че може да се превърне в поредната бозичка и се отказах

BR

14.03.11
09:07

И аз съм забелязал,че много голям процент от въпросите са пълни глупости,даже затова бях спрял да посещавам форума,но сега като се замисля,ако искаш да се посмееш веднага можеш да намериш на какво.

14.03.11
09:10

Спам,спам и пак спам.Това са българските форуми :).

казано от Fitnes Beginner на 14.03.11, 09:10:

Спам,спам и пак спам.Това са българските форуми :).

Преди време нямаше спам във форума. Но се оказа, че хората идват с идеята, че има магическа добавка, която е 2 килограма, но от нея ще направиш 4кг мускули. И започнаха да питат не как да тренират и да се хранят, а какво да пият. А каквото и да изпиеш, ако не ядеш достатъчно, някак да качиш мускули. Толкова е просто, че никой не го вярва. И е нормално след като няколко години си се опитвал да го обясняваш, че мускулите растат от храната по време на почивката, а добавките могат само да подпомогнат този процес, но не и да заместят храната и почивката, то е нормално да станеш циничен, ироничен и т.н. Или да пускаш спам.
Подчертаното да го правя ли и друг цвят?

казано от Fitnes Beginner на 13.03.11, 22:45:

А има ли някой намерение да ми помага?

Беше ти даден най-добрият съвет, какво повече?
Изпипай храненето - това е определящият фактор и ключът към успеха. При неподходящо хранене няма никакво значение какви добавки пиеш, ефективността им ще е или минимална, или нулева. Имаш ли намерение да постъпиш разумно?

14.03.11
09:25

Освен това, независимо какво и колко ядеш и какви добавки пиеш, ако тренировката ти не струва, пак нищо няма да качиш.

BR

14.03.11
09:42

Ако всички потребители са като Oranje,Петко К и др. да не изброявам,форума ще е едно много приятно място,но докато има писатели като автора на тази тема ще е пълно с безмислици.Подозирам, че много хора са се махнали заради ето такива въпроси.

Няма да повтарям колегите по-горе. Само ще ти предложа следното...За да си купиш един качествен протеин ще са ти нужни около 50лв. Този протеин ще ти стигне за 10 до 15 дни при положение, че ще го пиеш само 1 път през деня и това най-вероятно ще е след тренировка. Покачването на мускулна маса става на базата на количеството калории, което си поел за деня, седмицата и месеца, като тези калории трябва да са набавени чрез качествена храна. Този протеин за 50лв. ще ти донесе нищожно количество калории, а през останалото време се храниш кофти и резултата както вече се спомена ще е нулев. Т.е ще си хвърлиш парите на вятъра, ще се разочароваш и ще зарежеш нещата. Погледни нещата от другата страна...за тези 50лв. ще си купиш 3кг. месо, 3кг. ориз., 3кг. картофи, 3кг. извара., 3кг. овесени ядки и евентуално още малко храна. С тази храна ще се храниш по 4-5 пъти на ден в продължение на близо 10 дни. Ще си носиш и в училище в кутии. Това, заедно с качествени тренировки във фитнеса ще ти донесе многократно по-голям напредък отколкото да се храниш неправилно, но да пиеш протеин. В темата ти се включиха 7-8 човека, които се занимават с този спорт от години и всички те ти дадоха един и същи съвет. Мисля, че е добре да им се довериш ;)

14.03.11
10:07

Яж повече, тренирай усилено, почивай достатъчно! И най-вече имай търпение,защото ако супер тяло се изграждаше за 3 месеца - всички щяхме да сме животни! Направи 1 година стаж във залата и ще видиш голямата разлика!
П.П. аз съм на 16години,180см,73 кг,5 месеца в залата. :)

14.03.11
10:13

Добре наистина ще ви се доверя,просто още съм начинаещ и ви поптитах за гейнърите,но вече разбрах,че трябва да се яде много и то качествено :).Мерси на всички

Мнението беше редактирано от Fitnes Beginner на 14.03.11 10:15.

14.03.11
10:14

Искам да ви попитам дали тази програма е подходяща за мен,защото от 1 месец правя само упражнения за цялото тяло и вече искам да почна по програма.. http://www.bb-team.org/workout/1288_manichko-masa-za-raboteshtiya-chovek#axzz1J8nOVWIQ ако не е подходяща ми препоръчайте друга,мерси преварително.

Не е за теб тази програма. Ето една, която е за теб. Изпълнявай я 2 месеца и след това ще му мислиш за други програми - http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1GYovCNtG .

14.03.11
10:29

Добре от днес ще почна по нея и след 2 месеца живот и здраве ще пиша пак :).

Ние ще сме тук, живот и здраве...пак ще помагаме ;)

14.03.11
12:42

A ще може ли да ми кажете какво да ям сутрин преди да отида на даскало в 7:00ч. без овесени ядки с мляко,защото ми омръзнаха вече и ми се отвръщават направо.Става ли да разбъркам 4яйца с един банан и 200мл. мляко примерно,ще ми дойде ли добре според вас.Аз преди да отида на фитнес си правя един шейк от 200мл. прясно мляко,1банан,100-150гр. извара и една лъжица мед и го пия два пъти преди и след тренировка.За сутринта дали става това горното?

TN

14.03.11
14:44

Мисля,че става,ако издържаш да пиеш подобно нещo..

казано от Fitnes Beginner на 14.03.11, 12:42:

A ще може ли да ми кажете какво да ям сутрин преди да отида на даскало в 7:00ч. без овесени ядки с мляко,защото ми омръзнаха вече и ми се отвръщават направо.Става ли да разбъркам 4яйца с един банан и 200мл. мляко примерно,ще ми дойде ли добре според вас.Аз преди да отида на фитнес си правя един шейк от 200мл. прясно мляко,1банан,100-150гр. извара и една лъжица мед и го пия два пъти преди и след тренировка.За сутринта дали става това горното?

Става :)

15.03.11
13:28

Става ли да правя тази програма в понеделник,сряда,четвъртък и неделя?

Аз лично не го препоръчвам.

15.03.11
16:46

Ами аз мога да ходя в тези дни само,защо не го препоръчваш?

Тогава тренирай понеделник, сряда и четвъртък :)

15.03.11
17:00

амии петък,събота и неделя 3 дена не са ли много за без тренировка

Екстра са като за твоя стаж и ниско ниво на хранене. Тъкмо ще се възстановяваш по-добре :) Усещам, че нещо ти се върти из главата и се опитваш да ме насочиш на там, но....казвай в прав текст направо :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.03.11 17:04.

15.03.11
19:52

Ами аз ще си ходя в  понеделник,сряда,четвъртък и неделя все пак имам 1 месец стаж..не съм напълно начинаещ :)

Мнението беше редактирано от Fitnes Beginner на 15.03.11 19:53.

HE

15.03.11
20:16

казано от Fitnes Beginner на 15.03.11, 19:52:

Ами аз ще си ходя в  понеделник,сряда,четвъртък и неделя все пак имам 1 месец стаж..не съм напълно начинаещ :)

Даааа не си начинаещ, а направо си профи. Почвай да тренираш по 7 пъти в седмично, че тука само ти губиме времето с тея алабализми. Направо си за бисерите!

15.03.11
20:41

А да съм казал,че не съм начинаещ?Казах не съм напълно начинаещ..има голяма разлика :).

15.03.11
20:42

На всички може да им е писнало от такива теми но на мен ми писна от тъпи коментари само размивате темата. Като иска да пие нещо кажете му 1 протеин и точка не е нужно да му обяснявате че няма да качи 4 кг за 2 мес това сам ще го разбере много скоро.Начинаещи винаги ще има такива въпроси винаги щи има и е нормално . Ето ти моето предложениеsilabg.com/bg/7200-VPX-SYNGEX.html

HE

15.03.11
21:05

казано от adivnas на 15.03.11, 20:42:

На всички може да им е писнало от такива теми но на мен ми писна от тъпи коментари само размивате темата. Като иска да пие нещо кажете му 1 протеин и точка не е нужно да му обяснявате че няма да качи 4 кг за 2 мес това сам ще го разбере много скоро.Начинаещи винаги ще има такива въпроси винаги щи има и е нормално . Ето ти моето предложение silabg.com/bg/7200-VPX-SYNGEX.html

И мнението ти е като предложението ти - не струва. Да си му поглеждал съставките на това /”това” щото нито е протеин, нито гейнър/? На мен някой, като ми каже нещо без разумен довод си го пускам покрай ушите и за това се нарича “обосновано мнение”. Смятам да лиша разбирачите от некомпетентното си мнение по въпроса - спирам да пиша по темата.

п.п. Автора, прав си не си напълно начинаещ - абсолютен начинаещ си.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 15.03.11 21:09.

15.03.11
21:11

съжалявам за некомпетентостта но би трябвало да е протеин щом има 20гр протеин на всеки 30гр

HE

15.03.11
21:20

казано от adivnas на 15.03.11, 21:11:

съжалявам за некомпетентостта но би трябвало да е протеин щом има 20гр протеин на всеки 30гр

Даже няма и 70 гр. протеин в 100 гр. от продукта :D
Щото ако пиеш по дозичка е доста по-добре да си спестиш парите ;) Има далече по-изгодни протеини от към състав :) Сравни ги с някой друг протеин от същия клас и пак ми кажи за тея пари това ли е най-доброто ;)
Айде, че обещах да не дращя повече тук.

п.п. Автора, казаха ти какво да правиш, но ако не щеш да слушаш си е твоя работа. Можеш да си вземеш каквото поискаш и да тренираш, както си решиш, но ефекта ще е толкова минимален, че чак ще те е яд.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 15.03.11 21:22.

15.03.11
21:26

наистина не видях но идеята ми беше просто да не обяснявате на всеки начинещ че е начинаещ ... като иска да си купи дабвка  да се взима във всяка важна тема пише как да зпочнат начинаещите с : хпанителен режим тренировки и добавки няма да ги караме на сила да ги четът я

Мнението беше редактирано от Simpatqga на 15.03.11 21:26.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1