Експлозивност = Покачване на ММ ?

13.03.11
23:52

Здравейте другари.
Наскоро пуснах доста теми,някой от който смислени,други доста безсмислени.
Тази тема предполагам,че не е коментирана в форума или ако е,то не е била достатъчно коментирана.
Интересува ме как върви качването на мускулна маса при два различни типа трениране:
-при упражнения за експлозивност/плиометрия
-при дигане на тежести с бавно темпо без екзплозвини движения (тука давам примери с:лицеви опори,набирания,кофички,коремни преси и упражнения с дъмбели).

Ето примери с експлозивните упражнения за който става въпрос в темата:
1. http://www.youtube.com/watch?v=B9hk9z1YVcE
2. http://www.youtube.com/watch?v=1t-ini-Ru4w
Има и много други сигурно,но още не съм търсил,защото първо искам да видя мнението на хора,разбиращи от фитнес.

При практикуването на експлозивност в тренировката,покачването на мускулната маса осъществима ли в бързи етапи или просто,когато тренировката набляга на експлозивността,човек може да качи малко мускули,но най-вече експлозивността се подобрява,а мускулите нарастват бавно без толкова голям ефект?

Темата беше редактирана от Nownownow на 14.03.11 00:48.

DE

14.03.11
09:29

За покачване на мускулна маса в бързи етапи най-често се тренира за саркоплазмена хипертрофия ;) Потърси из сайта!

п.п. http://www.bb-team.org/articles/738_muskulnata-hipertrofiya#axzz1GYdFS0Je

Мнението беше редактирано от Denis22 на 14.03.11 09:29.

Пич, Лудогорец ще вземат Шампионската лига, а ти още няма да си качил тези 3-4 килограма мускули, които те отличават от слейвалдо. Защо просто не вземеш да потренираш?

14.03.11
11:24

Много сложен стана този спорт за това не правите мускули.

АЧ

14.03.11
12:14

Какво казва Юли, просто отивай да тренираш. Като набереш повече сила, прави други по-трудни упражнения. Тренирай, яж и това е. Мускул се прави бавно, но славно. Не става “хоп” и “айде” имам мускул ;)

14.03.11
13:26

В момента разучавам ...Боли ме кръста малко,от няколко дни мислия че съм разтегнал някакъв мускул (то е малко по-нагоре към гърба де).
Сега като се замислих,мисля че е по-добре да наблегна на упражнения за експлозивност.
По-добре да тренирам за екзплозивност за момента,както Oranje каза,може би масата може да я замислиме за след някой месец или поне да ходя рядко да се набирам ...

Ще ми кажете ли все пак при така изпълнени упражнения (ексползивни) трупа ли се мускулна маса,така както при упражненията с нормално/бавно темпо (примерите,който дадох)? Ако се трупа,по-бавно ли става ? Кажете нещо нямам си на идея за какво ги правят,дали само за експлозивност или и за мускули?

Мнението беше редактирано от Nownownow на 14.03.11 13:27.

15.03.11
19:59

Ами то може и сам да си одговориш ама ще ти помогна с един пример.Пешо и Тошо са близнаци гена им е еднакьв храната и почивката сащо.Пешо прави лицеви опори експозивно а Тошо си слага дискове на гьрба и ги прави с тях.Кои ше направи повече мускул за една година и децата ще ти кажат.

15.03.11
21:00

Става въпрос ако едни и същи упражнения с тежести се правят експлозивно и неекзплозивно ... С екс.. трупат ли се същите мускули?

АЧ

15.03.11
21:03

Според мен първо си помпай нормално, пък по натам можеш експлозивно ;)

15.03.11
21:10

Дали е така правилно achkos ...
Ако с екзплозивността се подобрява и мускул заедно с основната цел на изплняването,то това ми е в помощ за футбола повече.

АЧ

15.03.11
21:16

Вече съм Ачо :) Избора е твой. Всеки ти каза какво мисли, сега ти решаваш.

По-експлозивният мускул е по-силен и може да му качиш повече маса.
Голяма част от упражненията в клиповете, които си дал, не са експлозивни.
Познавам колеги, които се занимават много години преди да пипна лост, и още не знаят всичко, та продължават да се учат. Ще се радвам, ако си поредния световноизвестен тренер-талант, който ще открие нова работеща методика само с няколко дни четене в нета. Не за друго, но ще е хубаво като гледаме футбол по ТВто да не са с ръце по 30санта, а да имат атлетични тела тея футболисти...
Само че, като се замисля, ти не искаш големи мускули, а нещо, което ще го постигнеш много лесно, ако просто вземеш да тренираш. Щото е ясно, че не искаш да ти се помогне.
Успех!

15.03.11
21:21

Благодаря ти за всички съвети Ачо! ;)

АЧ

15.03.11
21:28

http://www.youtube.com/watch?v=1t-ini-Ru4w Тея упражнения, които ти намери са ненормални. Искам и аз това да приложа, но нямам такъв “материал” :)

15.03.11
21:59

Луди са ...
Oranje искам да ми се помогне,но е сложна и объркваща ситуацията.
Доколкото разбрах,твоето предложение е да наблегна на качването на маса лятото и зимата във ваканционните периоди :).
Но аз нямам това време за чакане.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 15.03.11 22:06.

15.03.11
22:08

Като ти гледам снимката в профила както и да тренираш ако се храниш правилно ще качваш.Просто не тьрси под вола теле.

АЧ

15.03.11
22:20

казано от FaShioNDreaM на 15.03.11, 21:59:

Луди са ...
Oranje искам да ми се помогне,но е сложна и объркваща ситуацията.
Доколкото разбрах,твоето предложение е да наблегна на качването на маса лятото и зимата във ваканционните периоди :).
Но аз нямам това време за чакане.

Щом нямаш време за помпане започвай да тренираш. Избери си метод, който на теб ти допада на трениране и започни. Който и да избереш ще направиш мускул, споко ;)

15.03.11
22:27

Почвам брат (Ачо),тея дни бездействам,защото имам малки болки около кръста някъде и лекарката ми каза 2 седмици без трен.
Само ме опипа :D и се чудех дали само от това може да прецени дали проблема е от мускул,както каза тя ... ама все тая,да не се отклонявам от темата.

АЧ

15.03.11
22:29

Ок. И как реши да процедираш с тренировките :)

15.03.11
22:35

Не съм измислил време на тренировки и точно дни,но предполагам че ще е нещо подобно:
В седмицата - 3 пъти се набирам на лостове,1-3 пъти тренирам с дъмбела и някой упражнения в нас,2-3 пъти тренирам извънтренировачно футболно-кардио тренировки.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 15.03.11 22:35.

АЧ

15.03.11
22:38

А кофички и лицеви ?

15.03.11
22:40

Опа не се изказах,както трябва.
С “набиране” исках да кажа набирания от всичките видове,лицеви,коремни,кофички,повдигания на пръсти (крака за прасец) и разтягане на мускулите (стречинг) по време на тренировка,предполагам в тази тренировка тези неща ще ги има.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 15.03.11 22:40.

АЧ

15.03.11
22:52

Добре е. Така трябва. Но да ти дам съвет. Ти си футболист, има ли смисъл да правиш повдигания на пръсти като и без това на футболните ти тренировки тичаш и той се натоварва достатъчно ?

15.03.11
22:57

Еми натоварва се но не мисля,че е кой знае колко.Зависи от тренивката де.Но все пак тренирам с години и вече може би съм свикнал на темпото на тренировките,който обикновенно имаме и надали има много голям ефект върху краката.
Искам да ги направя малко по-големи,по-здрави и по-пъргъви( с повдиганията надали )  ... а и ако са ми по-големи ударът ми предполагам ще е по-силен :).
Ачо ти почти във всяка,ако не и направо във всяка тема,която отворя пишеш и помагаш.Благодаря ти много.Ако всичко върви добре .. и науча някое добро упражнение (със собственото тяло) ще ти пиша да ти го предложа.
Екзползивността много ме интересува,защото предполагам че най-пъргавите футболисти,това им е най-важната черта,която ги прави пъргави.Ще чета в нета сигурно и ще се опитам да направя някои корекций,но както Oranje каза само с четене в нета няма да има голями постижения в живота.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 15.03.11 22:57.

АЧ

15.03.11
22:59

ОК. Успех за напред :) Помагам с каквото мога, защото и аз преди съм питал като теб и с времето се уча,уча,уча и разбирам кое е добре и как трябва да се направи. :) Дори и сега някои път питам :)

15.03.11
23:00

Успех и на тебе,машино!

15.03.11
23:05

Тука сам гледал фудболисти че се вьрзват с едни ластици и правят нещо като кьси стартове.

15.03.11
23:12

Да има го това упражнения,дори съм го виждал и по ТВ-то Реал Мадрид на тренка да го правят,но нямам такъв ластик ...
Може би помага за бързината.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1