Дневникът на Ачо

Темата е заключена.
Прескочи до:
АЧ

03.06.11
12:19

Оценки от матурите:
По география - Мн. добър 5.41
По български език и литература - Мн. добър 5.29

Само малко ме е яд по география, че не ми е достигнало много малко за 6 ... :)

АЧ

03.06.11
21:28

3 юни 2011 година

Хранене:

9:30 закуска - 4 филии с халва

12:00 обяд - зеле с месо и 3 филии

16:30 - 5 мекици с течен шоколад, череши

21:00 вечеря - зеле с месо и 3 филии, 5 вафли

Напитки: 2 кафета

Тренировка:

Двойни силови по 2-3 повторения
Катерене на стълба

Корем: супер серии

Вис на успоредката - 5 серии по 30 повторения
Вис на шведска стена - 5 серии по 15 повторения
Разтварания на крака в страни на успоредка - 2 серии по 20 повторения

Двойни силови отново

Опити за пистолет (клек на 1 крак)
Клек - 4 серии по 25 повторения

Кофи на лост ( бавно спускане, докато рамената стигнат лоста и бавно изправяне нагоре, много влиза в рамената ) - 2 пъти по 3-4 повторения

Мнението беше редактирано от Ачо на 03.06.11 21:29.

03.06.11
21:44

Много малко ядеш. Вкарай повече въглехидрати най-малкото (овес, макарони и др.) Браво за силовите, в набиранията с тежест е истината.

АЧ

03.06.11
21:46

Ми 4-5 пъти на ден и сам като свиня хаха.  Започнах с тежест, защото така ще покача силата си, мускула може би ще дръпне ;) А и откакто тренирам с тежестите правя силовото.

АЧ

04.06.11
21:40

4 юни 2011 година

Хранене:

9:30 закуска - 2 кифли с шоколад и боза

12:00 обяд - печени картофи, руска салата и 4 филии

16:30 - 4 филии с течен шоколад, череши

21:15 вечеря - печени картофи, гъби и 4 филии

Напитки: 1 кафе

Тренировка:

Двойни силови - на всеки 2-3 повторения, кофи на лост до нивото на раменете в L sit позиция по 5 повторения (бавно движение)

Катерене на стълба и прескачане през 1 стъпало (експлозивност)

Лицеви опори тесен хват, единия ми крак е върху другия - 4 серии по 10 повторения

АЧ

05.06.11
21:54

5 юни 2011 година

Хранене и напитки:

9:00 - кафе

9:30 закуска - 4 филии с течен шоколад

12:00 обяд - печени картофи, руска салата и 4 филии

18:00 - кафе

16:30 - макарони

21:45 вечеря - 2 кюфтета, 2 кебабчета, 1 парче наденица, руска салата и 4 филии, десерт - шоколад Своге

Тренировка:

“5-те упражнения против изкривявание”

3 серии двойни силови по 3 повторения, 5 J набирания,1 път експлозивно катерене на стълба, 6 експлозивни кофи, 6 набирания на китки в подхват, 4 експлозивни набирания - наляво-надясно :D

Вис на успоредката - 5 серии по 30 повторения
Вис на шведска стена - 5 серии по 15 повторения

Разтварания на крака в страни на успоредка - 2 серии по 25 повторения

Крака: с 5 кг в раницата

Затворнически клек - 5 x 20

Мнението беше редактирано от Ачо на 06.06.11 08:46.

05.06.11
22:03

Вземи си намери работа ся като завърши даскало ,за да си купуваш храна.

АЧ

05.06.11
22:14

Ами ще се опитам да си намеря работа лятото ;) А пък дано на есен студент :)

Много пъти съм ти го писал това в дневника и пак ще го напиша. Вярно, може да имаш финансови затруднения и аз имам, но филии с шоколад, шоколад своге, руска салата, кюфтета, кебапчета - еми ще извиняваш, ама тея работи не са много евтини. Аз си купувам яйца по 15ст. Ще кажеш ти нищо не купуваш и не харчиш (и сигурно е така), но говори с родителите си, ще те разберат сигурен съм. Никога не можеш да ме убедиш, че нямаш пари за 5 яйца, а имаш за 1 шоколад.

АЧ

05.06.11
22:26

Как да ти го обесня... аз не съм манджия, обичам да ям всякакви храни, не по някакви хранителни режими. Каквото ми се яде това ям. Просто сме си най-обикновено семейство, с най-обикновена храна.. ;) Когато ми се ядат яйца си взимам, когато ми се яде др си взимам. Относно хранителен режим вече е скъпо, защото неможе майка ми да ми готви за мен отделна храна и за нея си.. ;) Ядем и на двамата каквото ни се яде :)

Еми така няма как да стане. Да спазваш режим изобщо не е по-скъпо от това, което изяждаш сега. Е да ще е по-скъпо, ако към сегашното ти меню добавиш храните богати на протеин. Става въпрос да заместиш. И на мен ми се ядът някои работи понякога, но се лишавам, няма пълно щастие. С времето все по-малко и по-малко ще ти се дояждат шоколади, вафли и т.н. Пробвай всичко, което ти казвам и ще видиш, че може и ще имаш по-добри резултати !!!

АЧ

05.06.11
22:46

Аз ще пробвам това, което казваш, но ще е на есен, като стана студент :)

Мнението беше редактирано от Ачо на 05.06.11 22:46.

АЧ

06.06.11
13:18

Реших и аз като Thrashmetal да спра да пиша храната си в дневника за известно време, поне докато почна с хранителен режим, т.е. към есента. Но поне ще си пиша тренировките, поне те са мойта гордост. Ще си тренирам яко, ще си ям яко и така.. :)

06.06.11
13:33

Просто сме си най-обикновено семейство, с най-обикновена храна..

Я, вече и за “обикновена” имаме по няколко дефиниции и тълкувания.
Обикновена в смисъл на това, което би трябвало да ядеш (или поне природата, толкова объркана милата, е предвидила за теб) или обикновена в смисъл на това, с което е най-средностатистическо да се тровиш? Не върви викаш да прави едно за теб и друго за нея ... ми не върви, така е, върви обаче да се научите вкупом кое става за ядене и кое не ;) Хем и по-евтино излиза, и то не малко - 2 в 1.

А пък ако си мислиш, че като станеш студент ще имаш по-добри възможности да си оправиш яденето, какво да ти кажа ... не съм го изпитал на свой гръб, понеже все в София си уча, ама по наблюдения съм доста сигурен, че си е бая по-трудно отколкото вкъщи. Сега поне имаш условията, живот и здраве наесен (пожелавам ти да стане студентстването) и те ще са кът, така че - the right time is always now, не го забравяй това ;)
Тия приказки с “обикновените” неща просто са несериозни, иначе си е твоя работа кога какво и как :)

АЧ

06.06.11
13:38

Всеки коментар, който сте изписали в моя дневник съм го прочел внимателно и знам кое е правилно и кое не. За, което съм ви благодарен :)

06.06.11
13:57

Виждам, че ти просто не щеш. Окей, няма проблем в това. Твоя воля. Но не виждам как като станеш студент ще ти е по-лесно?

АЧ

07.06.11
15:50

Ми по-друго ще е да си копувам яйца, мляко, пилешко месо и тем подобни, няма да е всеки ден, но поне ще е по- често пъти в седмицата. Ще го измисля некак си ;)

АЧ

07.06.11
15:50

6 юни 2011

Тренировка с 5 кг в раницата

Набирания:

Широк надхват: 5х8
Тесен подхват: 5х8

Кофи:

Жиронда кофи - 3х10
Обикновени кофи - 7х10

Вдигнах си повторенията в набиранията + 1 :) Започна да гърми и да светка и се наложи да приключа с тренировката. Трябваше да направя лицеви опори и хоризонтални набирания, но... време. Освен промяна в големината на бицепса, има и промяна в големината на гърдите ми + :)

7 юни 2011

Вис на успоредката - 5х30
Вис на шведска стена - 5х15

Разтравяне на крака в страни на успоредка - 2х25

Двойни силови по 2 и на всяко 2-ро горе над лоста - кофи на лост до нивото на раменете по 5-6 повторения

07.06.11
16:02

Здравей и от мен.

Попрочетох ти малко от дневника и виждам че трнираш яко. Видях и някоя снимка. Мисля си че е добре да папаш много въглвхидрати или да си вземеш Гейнар за след тренировка . Ще качиш много сила,като и чиста мускулна маса, а и тренировката ти ще е по - ползотворна.
Незанм дали правиш пирамидални комплекси, но и те дават много сила - 1-на кофичка 1-но набиране 1- корем после по 2, по 3 и тъка до 10 и обратно без почивка - почиваш 6 мин. и го повтаряш.

Ако не ти е интересно сори за спама. Това е лично мнение.

Успех в постигането на целите!

АЧ

07.06.11
16:15

Правил съм. ;) Мисля да го пробвам и пак в скоро време. Благодаря за идеята ;)

Ачо , не знам да ли си пробвал набирания широк хват + кофички във суперсерия като кофите са с 5 повече от набиранията.Много яко се напомпваш и ти удря цялото тяло.Пробвай ако не си.

Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 07.06.11 16:34.

АЧ

07.06.11
21:24

Пробвал съм го това още пролетта, 7 рунда от това съм правил ;) Много е яко.

АЧ

07.06.11
21:38

Днес направих стойка на ръце около 15-20 сек :) Без да я тренирам, ей така :)

АЧ

08.06.11
16:09

8 юни 2011

Стойка на ръце

Тренировка с 5 кг в раницата

Набирания:

Широк надхват - 4х8
Тесен надхват - 2х8
Тесен подхват - 4х8

Кофи:
8х12-13

Хоризонталния набирания: 2х25

Лицеви опори - 2х20 на юмрук, 1х10 тесен хват - ръцете една до друга, единия крак върху другия

Мнението беше редактирано от Ачо на 08.06.11 16:11.

АЧ

09.06.11
12:00

Вчера се опитах да избутам 70 кг от лег, но само до полувината стана.. Сигурно бях изморен от тренировката вчера и заради това може да съм нямал сили.

Мнението беше редактирано от Ачо на 09.06.11 12:01.

09.06.11
16:21

Не се мъчи почвай 8х8 с 30 сек. почивка м/у сериите. Три упражнения с 90 сек почивка м/у упражненията. Упражненията трябва да са за една мускулна група на тренировка. Хапвай по 100 гр. фъстъци преди тренировка и протаин 50 гр. след тенировка(250 гр пилешка пържола или 7 белтъка).Ще вдигнеш много повече след 4 седмици. -:)

Мое мнение де. Аз тъка тренирам от месец и малко и виждам голям прогрес(като имаш в предвид, че съвсем от скоро започнах да влизам под 30-те секунди почивка). -:)

АЧ

09.06.11
16:36

Благодаря за съветите, но искам да тренирам повече от 1 мускулна група в тренировка, а и съм доволен от начина по който тренирам. Според мен трябва да се тренира цялата горна част на лостовете в 1 тренировка, но всеки е индивидуален. Аз преди тренирах така - гърди и трицепс един ден, гръб и бицепс др ден. Но ми стана по лесно на тренировките, сдобих повечко сили и сега повече упражнения в 1 трен :)

Мнението беше редактирано от Ачо на 09.06.11 16:48.

АЧ

09.06.11
21:44

9 юни 2011

Вдигане на крака от вис на успоредка - 6х30
Вдигане на крака от вис на шведска стена - 6х15
Разтваряне на крака в страни на успоредка - 2х25

Крака:

Клек със скок ( прескачах една летва около 50 см ) - 5х10 отскока
Затворнически клек - 2х25

Коремни превъртания на лост

1 час волейбол

АЧ

09.06.11
22:28

Консултирах се с 2-ма лостаджии и реших да променя малко начина си на трениране. Наистина по-хубаво е на лостовете да се тренират повече мускулни групи в 1 тренировка, но така повече се релефи. От утре ще започна разделно трениране, т.е. гръб и бицепс в 1 ден, гърди, трицепс и рамо 2 ден и така въртя. Корем ще правя или всеки ден, или през ден, зависи. :) Крака и тях 2-3 пъти в седмицата. Така групите мускули ще почиват повече време и ще имат време да растат.

09.06.11
22:54

Пич, за първи път надзърнах в дневника ти прочетох доста неща, искам да ти дам 1 съвет - знам, че нямаш финанси за хранителен режим и т.н нищо, но поне не яж боклуци от типа на мармалад,6-7 вафли, 5-6 бисквити мираж и т.н .Нищо не ти коства вместо да си купиш 5-6 вафли да си купи 4-5 яйца.. Лично мнение. Успех..

09.06.11
23:31

казано от Ачо на 09.06.11, 12:00:

Вчера се опитах да избутам 70 кг от лег, но само до полувината стана..

Вярно,че много си заякнал с тия лостове,ама си сбъркал за лега.Трябваше да опиташ с 67,5 кг.Сигурен съм,че щеше да успееш и това щеше да бъде голям стимул за теб. А сега имаш усещането за неуспех и разочарование. На лега се вдига стъпка по стъпка. Какво е казал дори Нийл Армстронг на Луната? “направих една малка крачка ....”  :D

10.06.11
09:59

Прави сериите с малки почивки и се старай една тренировка да не е повече о 50 мин.(и те са много). Хапвай две супени лъжици мед веднага след тренировка (може и глюкоза), 30 - тина миути след тенировката хапни 200 гр. пилешко или 7 белтъка или 130 гр. телешко или си вземи на биогейм евтин сурватъчен протаин. Може да хапнеш допълнителни и малко ядки(бадеми - примерно). 6 - 7 не да опукаш пакетчето -:).

Успех приятел!  -:)

10.06.11
10:49

казано от Delfin Dimitrov на 10.06.11, 09:59:

Прави сериите с малки почивки и се старай една тренировка да не е повече о 50 мин.(и те са много). Хапвай две супени лъжици мед веднага след тренировка (може и глюкоза), 30 - тина миути след тенировката хапни 200 гр. пилешко или 7 белтъка или 130 гр. телешко или си вземи на биогейм евтин сурватъчен протаин. Може да хапнеш допълнителни и малко ядки(бадеми - примерно). 6 - 7 не да опукаш пакетчето -:).

Успех приятел!  -:)

Напълно подкрепям, без частта за биогейм, тотален боклук е. За другите хранения най-евтиното,което може да ядеш са макарони (400-500гр) за има няма левче, овес със мляко. С тях може да си набавяш нужния въглехидрат. За преди и следтренировъчните хранения , колегата ти е казал.

АЧ

10.06.11
11:04

хмм макаронки... бях забравил за тях :) Д.Димитров, вече започвам малко по-разделно трениране на мускулните групи. Програмата ще ми изглежда така: Понеделник - гръб и бицепс, корем, Вторник - гърди и трицепс, рамо, крака, Сряда - като понеделник, Четвъртък като - вторник, Петък - като понеделник, Събота - като вторник.

10.06.11
15:44

казано от Ачо на 10.06.11, 11:04:

Понеделник - гръб и бицепс, корем, Вторник - гърди и трицепс, рамо, крака, Сряда - като понеделник, Четвъртък като - вторник, Петък - като понеделник, Събота - като вторник.

Не почиваш ли ?! Това е голяма грешка !

АЧ

10.06.11
16:05

Ми имам сили, неделя ще ми е почивния ден, а и все пак като тренирам едната мускулна група, и на др ден пак имам тренировка тя почива :)

АЧ

10.06.11
16:11

10 юни 2011

Няколко двойни силови
Заучване на front lever - 2-3 сек се задържам :)

Гръб и бицепс:

Набирания с 5 кг:

Широк надхват - 5х8
Тесен подхват - 5х8
Чуков хват на ниска катерушка - 2х8

Хоризонтални набирания - 2х25
Катерене на стълба - 3 пъти

Вдигане на крака от вис на успоредка - 3х30
Вдигане на крака от вис на шведска стена - 3х15

Разтваряне на крака в страни на успоредка - 1х25

Тренировката беше за 1 час

Мнението беше редактирано от Ачо на 10.06.11 16:45.

АЧ

10.06.11
16:41

Офф тия дни нещо с мойте тренировки... се е загазило ххах. Здраве да е. Уж смених програмата, но само “написано”, за това се позамислих върху думите на някои хора, относно растеж, тренировки, хранене. :) И съм благодарен на тези дето се “ядосват” с мен :) Та.. отново ще променя начина си на тренировка с цел - добро възстановяване, растеж, по-качествени тренировки, храната - най-трудната, за сега тя си остава все така същата. Как ще изглежда програмата ми - същата като тая новата, само че малко по-различна:

Понеделник - гръб и бицепс ( набирания и др упражнения ) + корем
Вторник - гърди и трицепс, рамо ( кофи, лицеви и др упражнения ) + корем
Сряда - крака ( клек и др упр )
Четвъртък - като понеделник + корем
Петък - като вторник + корем
Събота - като сряда
Неделя - почивка

Чакам малко мнения относно тоя вид тренировка. Мислих, мислих, не че е кой знае какво, но от страна на по-добра почивка ще е ок. Ще се опитам да се сдържа да не пипна лоста, когато правя крака или в неделя :D

10.06.11
16:49

Изглежда много добре-:) Много по-добре от 7 дена в седмицата. Тъка нещата ще стават по - лесно. И се въздържай от допълнителни тенировки. Не си мисли, че мускулът се е въстановил когато се чувстваш силен - тогава той ръсте.
Помни, че мускулът ръсте когато почива, а не когато се натоварва. Тренировката му дава само насока-:).

АЧ

10.06.11
16:53

казано от Delfin Dimitrov на 10.06.11, 16:49:

Изглежда много добре-:) Много по-добре от 7 дена в седмицата. Тъка нещата ще стават по - лесно. И се въздържай от допълнителни тенировки. Не си мисли, че мускулът се е въстановил когато се чувстваш силен - тогава той ръсте.
Помни, че мускулът ръсте когато почива, а не когато се натоварва. Тренировката му дава само насока-:).

;) Мерси колега :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1