27.03.11
16:46
Здравейте стажа ми е 2 години,правя всички упражнение(в смисъл,че не пренебрегвам тяга,клек и други изискващи повече сила и кондиция),хранителния ми режим е добър с изключение когато ми се прияде сладко и похапна ,но това не се случва всеки ден.До сега съм тренирал по тези програми - понеделник,вторник,четвъртак и петак(тя тази е за начинещи в началото тренирах по нея) и тази по която сега тренирам е 2 дена тренирам 1 ден почивам.Мускилите съм ги тренирал - гърди и бицеп,гръб,трицеп и трапец, крака и рамена,и корем поприцип всяка тренировка по малко(в момента ги тренирам така);също съм ги тренирал и ръцете отделно ,гръб с трапец и гърдите пак отделно и рамена и крака заедно.Та искам да ви попитам за съвет за някоя програма с която да сменя ако ми хареса,попринцип искам да я сменя защотото знам,че е добре да се сменя от време на време.
Реших този път да комбинирам гърдите и гърба с рамената,съответно гърди със средно рамо и предно рамо и гърба със задно рамо и трапец,като ръцете и краката остават в отделни тренировки.
Имам един въпрос,чудя се как да разпложа тренировките.Два дена тренирам ,един ден почивам.Чудя дали краката да са в началото на тренировъчната седмица,преди гърдите и гърба,ръцете по правило знам,че е добре да са след големите мускулни групи или да ги сложа след гърдите и гърба?Поздрави!
Темата беше редактирана от Младен Марков на 02.04.11 11:22.
02.04.11
11:03
Заключвам темата щом си намерил нужното ти. Ако искаш да я отключа ми пиши :)
02.04.11
11:13
Темата отново е активна по молба на автора!
ПС: Според мен трябва да решиш къде да са краката според това колко са важни за теб. Ако искаш да наблегнеш повече върху тях ги тренирай преди другите мускулни групи, когато енергийните ти запаси са на най-високо ниво и можеш да направиш качествена тренировка. Ако гърдите или гърба са по-важни за теб нека те бъдат първи. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.04.11 11:20.
02.04.11
11:18
аз като тренирах така правех
1ден - гръб, задно рамо, трапец
2ден - гърди, предно и средно рамо
3ден - почивка
4ден - крака
5ден - ръце
6-7ден - почивка
трябва да има почивка за ръцете затова са в края.. и след 2дена почивка ще са добре възстановени след добро хранене
02.04.11
11:25
Ахам ти предлагаш краката значи да са след гърдите и гърба.То попринцип колко и да мисля не мога да стигна до извод,какво ще е значението на това дали краката ще са преди гърдите и гърба или след тях,но в този спорт съм разбрал,че всяко нещо е важно дори и най-малките детайли.
02.04.11
11:40
казано от ProXxX на 02.04.11, 11:13:
Темата отново е активна по молба на автора!
ПС: Според мен трябва да решиш къде да са краката според това колко са важни за теб. Ако искаш да наблегнеш повече върху тях ги тренирай преди другите мускулни групи, когато енергийните ти запаси са на най-високо ниво и можеш да направиш качествена тренировка. Ако гърдите или гърба са по-важни за теб нека те бъдат първи. :)
Ами чесно да ти кажа колега всичките мускули са ми любими.Но като че ли нямам големи проблеми с краката,като изключим прасеца,защотото имам плоскостъпие и не го тренирам добре,защотото повече ми се натоварва,доло сводът на крака.Последните седмици правя повече упражнения за прасец и усещам,като че ли взе да се натоварва повече,дано да порасне,че без хубав прасец краката не се очертават добре.Та инак тогава щом се поставя въпроса,кои мускули са ми по-приоритетни,тогава ще сложа краката след гърдите и гърба все пак тях си ги харесвам доста :)
Мнението беше редактирано от Младен Марков на 02.04.11 11:42.
02.04.11
11:49
1. ако правиш ръце след тренировката за гръб бицепса ти може да издиша ( даже не може ами ще издиша )
2. ако правиш ръце след тренировката за гърди трицепса ти ще издиша
3. като се сложи 1 и 2 точка става ясно, че трябва да тренираш по тази програма която ти написах... може да смениш примерно
1ден - гърди, предно и средно рамо
2ден - гръб, задно рамо, трапец
3ден - почивка
4ден - ръце
5ден - крака
6-7ден - почивка...
демек може да размениш тренировките в двата малки седмични периода ( цикъла )... хубаво е все пак ръцете са последни да имат повече от 48часа почивка преди тренирането им :) не защото са свръх важни а защото са малки мускулни групи и лесно претренират
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 02.04.11 11:49.
02.04.11
12:10
Добрем така ще да е,само че тези 6,7 ден почивка малко не ми се вързват,задължително ли е да почивам :?
02.04.11
12:17
‘’Почивката прави шампиона’‘
‘’Мускулите растът докато почиват’’
не са измислени напразно...ако искаш може след ръцете да почиваш един ден само но пак може малко да се забави целия процес на напредък :) аз ходя всеки ден на фитнес въпроса е, че през почивните дни тренирам корем, прасци, предмишници.. все тонизиращи и леки тренировки :) всеки ден силова тренировка е изключено да очакваш прогрес
02.04.11
12:22
Добре колега благодаря за съветите!