съотношението тежести-повторения?

CH

31.03.11
22:31

здравейте,

почти никъде не намирам в различните фитнеспрограми за жени какви тежести да се слагат?
примерно за средно статистическата жена? размери: 53,4кг,168cm, мазнини 18,5% и с наблягания за релеф и тонус
и има ли значение съотношението тежести-повторения? някаква закономерност може би?

благодаря предварително

http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami#axzz1ICYomXhr

Темата беше редактирана от Cvetlina Hristova на 31.03.11 22:38.

31.03.11
22:36

http://www.bb-team.org/articles/3994_modifitsirane-na-crosfit-trenirovkite#axzz1IFed2leE
Има една табличка “Таблица на Прилепин” там можеш да пресметнеш колко повторения с каква тежест. Но трябва да си определиш макс.

съществуват не един вид пирамиди ( съонтшение тежест - повторения както казаваш ) най-разпространения е :

Пример : 1серия - 10 повторения ( с 20кг )
          2серия - 8повторения ( с 25кг )
          3серия - 6повторения ( с 30кг )

съвсем примерно стойности да добиеш представа с всяка серия намаляш повторенията и добавяш тежест :) има и други начини както казах но този мисля, че е подходящ :)

CH

31.03.11
22:45

@Kristiancho:
значи намалявайки повторенията=увеличаване на тежестите? това няма ли да доведе до пренатоварване? аз си блъскам  все едни и същи килограми,и се страхувам да започна да увеличавам,но правя по 5 серии с по 20 кг (корем, ръуце, гръб)

по-вероятно е по този начин да претренираш 5серии не са малко и то  за едно упражнение :) може да се претовариш ( претренираш е по-правилно да кажеш ) ако обема на тренировката ти ( всички серии в тренировката ти взети заедно )  е прекалено голям и след това нямаш адекватно възстановяване ( хранене, сън ) написах тези 20кг примерно :) ти може да тренираш 1та серия с 15кг, втората с 20кг и третата с 25кг :) може да качваш тежестите с 2кг ( не е задължително с 5кг )

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.03.11 22:53.

CH

31.03.11
23:17

думите ми бягат, оттдавна не съм в България, но благодаря ти, от утре започвам нова shema+програма и това за килограмите ще го имам в предвид, а що се отнася за диети съвсем не пазя и сега за първи път разбрах че и протеини требвало се пият:-D

Мнението беше редактирано от Cvetlina Hristova на 31.03.11 23:18.

Мисля, че няма как да се отговори еднозначно на въпроса ти. Ако не е проблем, разпиши тренировката и режима на хранене в един дневник, така ще видим къде може да качим работната тежест, ако се налага.

В предложените в раздела фитнес програми не може да поставяме работни килограми, тъй като това е твърде индивидуално решение и не може да се приложи статистически.

CH

31.03.11
23:29

@Д.Михайлов: ок благодаря.мисля  да започна със тази програма,

http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami#axzz1ICYomXhr

Мнението беше редактирано от Cvetlina Hristova на 31.03.11 23:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1