01.04.11
14:56
Хранене
1ден :
08.30- чай с мед , 1 яйце + 1 белтък + 4смХ3см сирене “Дунавия”
11.00- ябълка или портокал
13.30- пилешки дробове в масло
15.30- ябълка или портокал
18.45- марулева салата (маруля,краставица,ряпа и лимонов сок)
2ден:
8.30- омлет с магданоз + 1 фил. пълнозърнест хляб
13.30- риба “Скумрия”
15.30- портокал или ябълка
18.45- риба “Скумрия” + марулева салата
3 ден :
8.30- като 1 ден
13.30- таратор + вегетерианска мусака
15.30- морков
18.45- краставица + айрян
4ден :
8.30- като 2
13.30- домат + 1 “Фокус” вафла с лимон или ягода (30 мин по-късно)
15.30- морков или ябълка
18.45- салата с краставица , домат и сирене
Упражнения и тренировки :
1.ден :
Лицеви опори с :
ш.хв. 6х25 ;
т.хв. 3х10
с крака на пейка (стол) 3х15
20 набирания
100 коремни преси
флайс с дъмбели ок.110
2.ден :
кофички ок. 10
упражнения за прасец
хоризонтална ротация на ръцете с дъмбели ок. 20
3.ден :
Почивка
4.ден :
упражнения за прасец
20.мин бягане
страничен мост
флайс с дъмбели ок. 110
лицеви опори с ш.хв. ок. 5х30
5.ден :
Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон ок. 20 и Повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег ок. 20
35 набирания
6.ден :
Почивка
ВСИЧКИ ДНИ ТАКА СЕ ПОВТАРЯТ ОКОЛО 1 МЕСЕЦ !!
Доп.инф. : На 15 съм (почти 16) висок 1.63 ; тежа 64 кг :( - Пет дни от седмицата с брат ми играя баскетбол по 30 мин , пия 2 л вода дневно.
Въпроси :
1. Кое от тези упражнения е най-ефективен за вътрешната и горна част на гърдите ?
А - флайс с дъмбели
б - повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег
в - повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон
г - Лицеви опори с тесен хват
д - хоризонтална ротация на ръцете с дъмбели
2. Как да променя програмата си , за да постигна целта си ?
01.04.11
15:03
Почти всичко трябва да се промени :) Даже мисля, че думата “почти” е излишна :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.04.11 15:04.
01.04.11
15:06
казано от ina_V_ на 01.04.11, 15:03:
А твоите цели са сваляне на килограми ли? На този ръст и тези килограми?
Да
01.04.11
15:07
казано от ProXxX на 01.04.11, 15:03:
Почти всичко трябва да се промени :) Даже мисля, че думата “почти” е излишна :D
Тогава дай нещо примерно за упражнения и за хранене ?!?
01.04.11
15:10
http://www.bb-team.org/fitness/workouts
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1IFpkcD2Z
http://www.bb-team.org/articles/1463_mini-gid-za-trenirovkite-pri-novatsi#axzz1IFpkcD2Z
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
01.04.11
15:11
Всички напреднали, които разбират поне малко от трениране и хранене, мечтаят не за мегаякия и безопасен зоб, а да бъдат...начинаещи. Защото начинаещите първите няколко месеца имат такъв кик-старт, че всеки само може да си мечтае за подобно нещо, а учените още не са открили допинг, който да го имитира. Начинаещите за няколко месеца могат да качат килограми мускул и да изчистят част от мазнините. Нещо, което в по-късен етап се постига с много препарати и не се качват чак толкова много мускули.
Мисълта ми е: защо искаш да изпуснеш този кик-старт?
казано от WoMaNsPoRt WoMaNsPoRt на 01.04.11, 15:06:
Да
Според мен на тези години и на този ръст и тези килограми, не е нужно да пазиш диета. По- скоро, с качественна храна и спорт и търпение разбира се нещата ще се получат :)
01.04.11
15:19
казано от ina_V_ на 01.04.11, 15:11:
Да
Според мен на тези години и на този ръст и тези килограми, не е нужно да пазиш диета. По- скоро, с качественна храна и спорт и търпение разбира се нещата ще се получат :)
Да ,може, но аз смятам ,че съм малко пълен , а до юни искам да отслабна поне с 4 кг :)
С това хранене ще гладуваш постоянно според мен разгледай темите и дневниците в форума и ще си изясниш някой неща. След това пусни нова тема но трябва да си сигурен в написаното след прочитане на десетки теми и тогава ще може да се коригира ако има нужда
казано от WoMaNsPoRt WoMaNsPoRt на 01.04.11, 15:19:
Да
Да ,може, но аз смятам ,че съм малко пълен , а до юни искам да отслабна поне с 4 кг :)
Виж май някой ти го беше казал и в другите коментари, това да отслабна с 4 или 5 6 кг. е много относително, според мен трябва да изчистиш мазнини и да натрупаш мускулна маса, само че така можеш да качиш и 10кг. и да изглеждаш по- добре. Този хранителен режим, който си взел от някъде е ужасен, не е за теб имам чуството, че е от списание Космо “Как да отслабнем за 7 дни”. Разгледай мъжките дневници, виж кръгова тренировка за начинаещи и ще се получат нещата :)
Най-вероятно след тази диета е да завършиш,с по-лошо съотношение Мазнини-Мускул,от колкото си бил преди нея и повярвай ми това което ще видиш в огледалото изобщо няма да ти хареса.
01.04.11
17:32
казано от ina_V_ на 01.04.11, 15:32:
казано от WoMaNsPoRt WoMaNsPoRt на 01.04.11, 15:19:
Да
Виж май някой ти го беше казал и в другите коментари, това да отслабна с 4 или 5 6 кг. е много относително, според мен трябва да изчистиш мазнини и да натрупаш мускулна маса, само че така можеш да качиш и 10кг. и да изглеждаш по- добре. Този хранителен режим, който си взел от някъде е ужасен, не е за теб имам чуството, че е от списание Космо “Как да отслабнем за 7 дни”. Разгледай мъжките дневници, виж кръгова тренировка за начинаещи и ще се получат нещата :)
Еми .. предпоръчете ми някъква програма тогава :(
01.04.11
17:33
Предложете ми някъква диета и програма,че не се сещам за нищо. :( Поне вие разбирате да ми предложите някъква диета или програма (за 15 годишен) ПЛС :(
Мнението беше редактирано от WoMaNsPoRt WoMaNsPoRt на 01.04.11 17:34.
казано от WoMaNsPoRt WoMaNsPoRt на 01.04.11, 17:33:
Предложете ми някъква диета и програма,че не се сещам за нищо. :( Поне вие разбирате да ми предложите някъква диета или програма (за 15 годишен) ПЛС :(
http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa#axzz1IHa3WvwZ
01.04.11
17:46
Пичага, айде малко по-сериозно. Прочете ли въобще нещо от нещата, които ти се дават като съвети? Дадох ти и 5 линка. Отвори ли ги въобще? Помисли ли върху написаното? Само бълваш безсмислени въпроси. Ако очакваш някой да ти напише магическа програма или диета си в грешка. Вземи се в ръце!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.04.11 17:47.
Почвай да ядеш стабилно и качествено и да тренираш тежко и базово.За сваляне не мисли сега си лек и отпуснат заради лошата храна и липсата на щанги.Ай даваи...Искам да си мъж!
Мнението беше редактирано от PULLUP на 01.04.11 17:50.
Спри да ядеш боклуци, никакви пуканки, солетки и т.н. Яж месо, яйца,сирене, мляко, извара, риба, ориз картофи, грах, плодове, сурови ядки и много зеленчуци. Въглехидратите /черен хляб, ориз, картофи, грах и плодове/ до обед , яж през 4 часа по малко.
Мнението беше редактирано от ina_V_ на 01.04.11 17:55.
01.04.11
18:30
казано от ProXxX на 01.04.11, 17:46:
Пичага, айде малко по-сериозно. Прочете ли въобще нещо от нещата, които ти се дават като съвети? Дадох ти и 5 линка. Отвори ли ги въобще? Помисли ли върху написаното? Само бълваш безсмислени въпроси. Ако очакваш някой да ти напише магическа програма или диета си в грешка. Вземи се в ръце!
Не , не очаквам някъква магическа програма. Погледнах и линковете но проблемът е , че не мога да си избера храна.
Виж, стегни се и спри да задаваш глупави въпроси, разбирам, че си на 15години, но ако наистина искаш да направиш нещо за себе си чети / което ще ти помогне да разбереш кога и какво трябва да ядеш/ и направи си собствен дневник и там описвай с какво се храниш и как спортуваш
01.04.11
18:44
Мани го...пича е роден спамер. Ако наистина беше прегледал линковете щеше да види, че аз съм отделил и изписал по категории качествените и полезни храни, но явно неговата игра във форума е съвсем друга. Може и скоро да я прекратим. Аз нямам какво повече да му кажа.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.04.11 18:44.
И аз се отказвам, виж по-добре играй с брат си баскетбол яж каквото ти падне и никой няма да ти се смее
01.04.11
19:04
С баскетбол с брат ти няма да стане сега ще се опитам да ти обясня и аз нещата пък токувиж си разбрал мен или колегите изгради си хубав хранителен режим не бъди лигав младежта много сте пропаднали яж много протеини месо ,извара ,сирене ,яйца ,Кисело мляко -това са ти основни източници на протеин яж много въглехидрати - ориз картофи ,бобови (боб,грах,зелен фасул) ,зеленчуци като Броколи например -това всичко са ти източници на въглехидрати ,спри сладкото ,джънк фууда (макдоналдс и прочие) .Започни да ходиш на фитнес тялото ти трябва комплексно да заякне не си още за упражненията за горни долни и какви да е гърди като нямаш такива ето ти примерна програма http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1IHuKpmYM спазвай я 2-3 месеца плътно и ще видиш ефект яж 6-7 пъти на ден яко всяко ядене да има горе долу равни количества протеин и въглехидрат.И ако спазваш всичко ще получиш желания резултат ,а относно това че на 15 години искаш да чистиш :О ако ще гъза си одери може и 7 кг да свалиш с глад пак няма да изглеждаш така както искаш ,и аз едно време исках на 15 години да сам като от списание и познай какво скъсвах се всеки ден да тренирам и ядях добре и въпреки това трудно ставаше като се занимаваш с спорт какъвто и да е трябва търпение аз чак сега започвам да виждам желания резултат като вече си изпатих от уж доброто ми хранене и тренировки за да мога да го нагодя към себе си така трябва да направиш и ти и да имаш търпение нещата ще се получат но бавно.
01.04.11
19:22
казано от Филип Буцев на 01.04.11, 19:04:
С баскетбол с брат ти няма да стане сега ще се опитам да ти обясня и аз нещата пък токувиж си разбрал мен или колегите изгради си хубав хранителен режим не бъди лигав младежта много сте пропаднали яж много протеини месо ,извара ,сирене ,яйца ,Кисело мляко -това са ти основни източници на протеин яж много въглехидрати - ориз картофи ,бобови (боб,грах,зелен фасул) ,зеленчуци като Броколи например -това всичко са ти източници на въглехидрати ,спри сладкото ,джънк фууда (макдоналдс и прочие) .
Един глупав въпрос Закакво са въглехидратите :?
01.04.11
19:32
казано от Филип Буцев на 01.04.11, 19:04:
С баскетбол с брат ти няма да стане сега ще се опитам да ти обясня и аз нещата пък токувиж си разбрал мен или колегите изгради си хубав хранителен режим не бъди лигав младежта много сте пропаднали яж много протеини месо ,извара ,сирене ,яйца ,Кисело мляко -това са ти основни източници на протеин яж много въглехидрати - ориз картофи ,бобови (боб,грах,зелен фасул) ,зеленчуци като Броколи например -това всичко са ти източници на въглехидрати ,спри сладкото ,джънк фууда (макдоналдс и прочие) .Започни да ходиш на фитнес тялото ти трябва комплексно да заякне не си още за упражненията за горни долни и какви да е гърди като нямаш такива ето ти примерна програма http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1IHuKpmYM спазвай я 2-3 месеца плътно и ще видиш ефект яж 6-7 пъти на ден яко всяко ядене да има горе долу равни количества протеин и въглехидрат.И ако спазваш всичко ще получиш желания резултат ,а относно това че на 15 години искаш да чистиш :О ако ще гъза си одери може и 7 кг да свалиш с глад пак няма да изглеждаш така както искаш ,и аз едно време исках на 15 години да сам като от списание и познай какво скъсвах се всеки ден да тренирам и ядях добре и въпреки това трудно ставаше като се занимаваш с спорт какъвто и да е трябва търпение аз чак сега започвам да виждам желания резултат като вече си изпатих от уж доброто ми хранене и тренировки за да мога да го нагодя към себе си така трябва да направиш и ти и да имаш търпение нещата ще се получат но бавно.
Благодаря за помощта :)