Този понеделник мина и замина с невероятна скорост. Толкова бях заета на работа, че не го усетих тоя ден. Поизморих се! От днес обучавам нова колежка и ми е малко филм :D Тя ми е първата (wasntme) Храна и тренировка - доволна!
ХРАНА
1. 3 палачинки ( 1 яйце, доза протеин банан, 1 с.л. ленено брашно, стевия, орехчета), намазани с малко тахан и мед
2. пил.супа; салата ряпа и морков; 1/2 гювече сирене по шопски (ми нещо му куцаше, обрах сиренето)
3. доза (50гр) Impact Diet Whey преди тренировка
4. останалия Терин (5 филийки); няколко резена дива пастърма; няколко суджук от диво; чери домати
ТЕЧНОСТИ: ~2.5л вода; 2 кафета; чай мента
ТРЕНИРОВКА - Горна част (бутащи)
Загрявка: въже + загрявка с 2кг гири + загрявка стави
1. Лежанка - 2х15х20кг; 1х12х22.5кг; 1х8х25кг
2. Избутване на 7.5кг дъмбел пред гърди от полулег - 3х8
3. Раменна преса с 4кг гири - 3х12
4. Повдигане на ръце в страни с 3кг гири - 3х15
5. Полувинчати кофички - 7; 6; 6
6. Кик бек с 5кг дъмбел - 3х12 всяка ръка
7. Суинг - 1х40х5кг; 1х30х5кг; 2х20х7.5кг
Тоя суинг...ще ми хареса много :) Като цяло днес усетих доста сила и се възползвах до някаква степен особено на лежанката.
Друго, което наблюдавам е, че вече почти пропускам междинните закуски. Със стоплянето на времето и апетита ми малко се стопява. Втора закуска последно време тотално съм изключила и не е нарочно, просто не огладнявам. Може би до някаква степен се дължи на това, че закусвам добре и предимно мазнинно ;)
Толкова приятно времето, че ми иде вече да си извадя колелото и да го подкарам до работа (sun)
Днес - двойно по-изморена и с двойно по-малко сили от вчера... Опъна ми се малко клека, damn. Но пък дадох всичко от себе си и съм много доволна от тренировката. Но първо храната:
ХРАНА
1. мъфин ала Б.Р. (1 яйце, 3 с.л. кис.мляко, 3с.л. царевично брашно, сода, кашкавал, подправки, семена - в микровълновата) - замяза на крив миньон :D
2. пил.дробчета по селски с гарнитура ориз (1/2 от него); салата зеле с моркови
3. 100гр котидж с малко мед и орехи
4. 50гр Impact diet Whey след тренировка
5. салата от айсберг, чери домати, червена чушка, малко царевица; 2 царевични крекери (снимка); 150гр котидж; 3с.л. кис.мляко с какао, кокос.стърготини, стевия
ТЕЧНОСТИ: до тук 2л вода; 2 кафета
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
Загрявка: 2 кръга х50 Jumping Jacks, High knees, Butt kicks, Mommy kicks + стави
1. Бг клек със СТ - 20/ 20/ 15 на всеки крак
2. Клек с щанга - 2х15х20кг; 2х10х25кг
3. Плие с 15кг дъмбел - 3х12
4. 3х в СС
20 коремни на пейка
15 повдигане на краката от лег с повдигане на таза нагоре
15 на всяка страна извивки с 15кг дъмбел
5. 3х в СС
10 V - образно свиване на крака върху топка
10 повдигане на свити крака от вис
15 на всяка страна преси тип “лакът към срещупол. крак”
6. 3х1мин планк
7. Вакуумки - със задържане
Ми ще се отдавам на почивка аз...Тия дни няма много снимки, храната ми не е цветна и вълнуваща :D
Хайде, бъдете здрави! (sun)
Някой ден и аз така!
Мнението беше редактирано от Sanya на 16.02.16 20:34.
16.02.16
20:00
казано от Sanya на 16.02.16, 19:52:
1. мъфин ала Б.Р. (1 яйце, 3 с.л. кис.мляко, 3с.л. царевично брашно, сода, кашкавал, подправки, семена - в микровълновата) - замяза на крив миньон :D[/url]
О, благодаря ти че ме подсети за сода. :D Иначе би било интересно да видим и снимки следващият път. :* Аз нещо се вманиачих да ги снимам... (giggle)
Ден почивен от тренировка. Обаче много размазващ на работа. Навъртях толкова километри само между два етажа :x
ХРАНА
1. 300гр кис.мляко с 40гр овесени ядки, шепа микс ядки+стафиди+боровинка, мед; 100гр ябълка с канела
2. 1 бонбон; 1 пил.шишче (60гр); 2 чушки с доматен сос; салата зеле с моркови
3. доза протеин със 150мл мляко
4. 1/2 домашен суджук; 200гр манджа зелен боб с картофи; салата айсберг, червена чушка, чери и семена
ТЕЧНОСТИ: до тук близо 3л вода; 2 кафета
Купих си домашно прясно мляко и яйца по фейсбук и днес ми ги доставиха на работното място. На пръв поглед всичко изглежда чудесно, излегждат пресни! Млякото туко що го сварих и половината мисля да си го подквася ;) За сега мисля, че бих повторила пък да видим. Утре ще разкажа получило ли се е!
А, утре имам да върша някакви неща след работа и тренировката ще я пропусна :( Но пък уикенда ще наваксам!
Усмивкиии и до утре (sun)
П.П. Ъпдейт на гърбината, краката май са си същите, а може би ново 20 е, че почват да се очертават косите коремни...
Мнението беше редактирано от Sanya на 17.02.16 19:40.
Гърбината ми харесва и останалото и то. Пушка си ;)
Само че как ми се дояде суджук сега....
казано от BGDN. на 17.02.16, 22:24:
Само че как ми се дояде суджук сега....
Благодарско!
(F) (sun)
Разбирам те, на мен също би ми липсвал :D
Изглеждаш много добре! Поздравявам те за резултатите!
По - вкусно от домашното мляко няма :)
Да, домашното кисело мляко е уникално, но аз нещо го прецаках и не успя да се скваси. Не знам малко ли го държах или кваската не става... С Белиса 3.6 % квасих. Еми аз няма да се предам и пак ще пробвам някой път ;)
казано от Sanya на 18.02.16, 07:29:
казано от BGDN. на 17.02.16, 22:24:
Само че как ми се дояде суджук сега....Благодарско!
(F) (sun)
Разбирам те, на мен също би ми липсвал :D
Аз имам БГ шоп зад ъгъла, но рядко си купувам неща, то има толкова избор на храна от цял свят навсяъде.... бяло сирене е единственият по-редовен продукт, понякога кисело мляко или филе “Елена” ако много ми се дояде. Приятелят ми като идва с мен всеки път гледа всичко с такава почуда :D само създърмата с откровена и дълбока погнуса. (giggle)
казано от Juls на 18.02.16, 12:16:
Съмнявам се да от закваската. Я кажи как го квасиш?
Juls сега като говорих с майка ми имам една основна грешка, че като съм добавила кис.мляко към прясното не съм разбъркала... Иначе сяарих млякото, сипах го в бурканите и го оставих да се охлади, (докато пръста ми издържа потопен в млякото), сложих по една лъжица закваска, затворих го и го завих в одеало. Държах го 4 часа, но може би трябваше да вида че не е станало и да го оставя още малко... И с тези две грешки трябва да внимавам следващия път :)
казано от BGDN. на 18.02.16, 12:07:
Приятелят ми като идва с мен всеки път гледа всичко с такава почуда :D само създърмата с откровена и дълбока погнуса. (giggle)
Сигурно и на бахура би реагирал така :D
Аз проверявам с буза,не с пръст. Ако ръцете ти са претоплени или по-студени/ миене на съдове или всевъможни други дейности/ ,няма да усетиш точната тепмература. Затова аз допирам буркана до бузата си.
Второ. Млякото се налива от високо,на тънка струя. Колкото повече пяна направи докато го наливаш,толкова по-гъсто ще се закваси.
Трето. Бурканите не се затварят плътно и докрай.
Четвърто. Важно е не само да ги завиеш добре,а и да са на завет,да не им духа.
Пето. След 4тия час започваш да ги отвиваш постепенно,в рамките на един час ,до пълното разгъване на одеалото. Тогава ги оставяш за още 10-15мин преди да ги прибереш в хладилника.
Аз спазвам тези неща и досега fail не съм имала. :)
Juls от днес си моят гуру (F)
Ще спазвам твоите точки и ще споделя резултат (само да взема пак мляко)
Аз правя домашно кисело мляко от 4 години насам и също не съм имала фалове.
На мен ми го носи половинката на МП, сверено, тъй като като е топло времето се разваля.
Наливам го в чисти буркани почти до ръба. Притоплям го на 3 минути в МВ като топля всеки буркан по отделно.
След това слагам по една супена лъжица кисело мляко - ползвам маджаров предимно. Но съм пробвала и с други.
Затварям бурканите плътно / с винтови капачки са/. Завивам ги с хавлиена кърпа, голяма за баня.
Квася млякото вечер, към 19:00 и на сутринта към 6:00 го прибирам в хладилник.
Винаги става еднакво гъсто. Като обърна буркана не изпада никога, а и е толкова маслеено. (sun)
Никога не ми е ставало супер кисело, защото са ми казвали, че при по - продължително време ставало кисело.
При мен престоява много време и никога не е кисело.
Следваща закваска си взимам от своето мляко, като заменям с нова / купено мляко/ веднъж на два месеца, защото отслабва.
Роси и на теб благодаря за споделения опит, помагате ми много занапред ;)
Стискайте ми палци следващия път да успея!
Само да чекна и днешния ден, който не е особено интересен от към физическа активност. Само това че вървях 3км пеша до фризьора си , допълнително към навъртяните километри на работа.
Уморена съм, имам нужда от почивка и като е така ям много...
3 царевични крекера, малко камембер, 1/2 авокадо, протеинов шейк, св.медальон, таратор, 300гр кис.мляко с ядки и сушени плодове, 1 банан, плескавица от свинско и телешко от сръбската скара барабар с картофите, салатата и лютеницата (без хляба), чаша прясно мляко и още поне шепа ядки и боровинки.
Ще се пръсна! :D
Утре ще се тренира, FINALLY!
Оттеглям се :*
Петък - нямате представа колко се радвам, чв тази седмица свърши!
ХРАНА
1.40г овес ядки с прясно мляко, семена, малко орехи и мед; 200г ябълка
2.пилешко бутче (средно) с ориз (нз грамове); салата ряпа и морков с олио и оцет
3. 2 царевични крекера, 2 варени яйца, чери доматчета
4.доза impact diet whey веднага след тренировка
5. 4 крилца на скара; зеленчуци на скара; 1/2 пърленка с чесън и сусам
ТЕЧНОСТИ: до тук 2.5л вода; 2 кафета; чай мента
ТРЕНИРОВКА - Горна част (дърпащи)
Загрявка: Jumping Jacks + стави
Набирания с отскок - 3 серии
1.Гребане с щанга надхват - 15,12,15 х15кг
2. Гребане с дъмбел - 3х12х10кг всяка ръка
3.Мъртва тяга - 2х12х25кг; 1х8+27.5кг; 1х10х27.5кг
4. Чуково бицепсово сгъване с 5кг - 3х20 редуване дясна-лява
5. Гръбни екстензии на пейка - 3х20
Finishers: 2 кръга 30-20-10 суинг с лицева
Нацепеняшка петък вечер, хора! (muscle)
Мнението беше редактирано от Sanya на 20.02.16 14:06.
казано от Енев на 19.02.16, 19:30:
Ще ходиш на дискотека да сваляш мадами ми се струва :D
Или те мен 8-)
:D
Ще се пооплача малко, но туко виж някой се включи с някаква помощ. Последните 2-3 дена стомаха ми е кошмар. Тежест и подуване на макс. Чудя се аз ли съм го натоварила нещо или има друга причина. Отдавна не се беше случвало и се чудя как да постъпя... единия вариант е да изключа някои храни, за които знам, че могат да влияят подуващо на стомаха. Другия е да си взема профилактично някакви храносмилателни ензими... Обмислям и ще видя как ще процедирам. До тогава приемам всякакви включвания по темата ;)
Плана ми е тука след около 2 часа да спретна една тренировка в къщи за долна част (дърпащи), за да завърша седмицата. Ще я опиша по-късно барабар и с храната ;)
See ya!
20.02.16
14:28
Има ли нещо различно за последните 2-3 дни, което да си консумирала (например на 18.02)?
Забелязала ли си дали се подува повече след консумацията на дадена храна и каква е тя?
Изключването на дадени храни и после въвеждането им отново, за да разбереш дали те са причината за неразположенията, е малко по-дълъг процес и не става за ден-два.
За избор на ензими: http://shop.bb-team.org/blog/92_kak-da-izberem-hranosmilatelni-enzimi
Като си огледах последните дни може би вечер добавям малко повече въглехидрат от обичайното...Като последните 2 вечери присъства и хляб и картофи във вечерята ми. От преди съм забелязала, че някак повече въглехидрати вечер ми създават дискомфорт. Но пък от друга страна тези дни консумирах и повечко прясно мляко, което също понякога ми създава дискомфорт.
Представа нямам дали имам проблем с млечните, но знам че адски много ги обичам. Редовно покупките от магазина са ми 70% от млечни.
Друго , което ми идва наум е че започнах всеки ден да пия протеин. Чувала съм, че понякога може да предизвика подуване заради включните в него помощни вещества (нишесте и др.)
Статията е доста полезна, благодаря, ще я използвам ако реша да избирам ензими ;)
Малко far fetched, но е възможно да се дължи на фазата на цикъла. Аз забелязвам, че храносмилателната ми система се държи по коренно различни начини в трите дни преди и първите 2 дена от в сравнение с останалото време.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 20.02.16 15:19.
По изчисления 11 дни до ПЕРИОДЪТ, което пък ме прави някъде около овулация предполагам (Момчетаа, любимата ви тема ;) ). Има логика и това да е замесено в цялата схема, но “променливите” май станаха твърде много, за да заключа нещо. Oh well :)
казано от Sanya на 20.02.16, 15:31:
(Момчетаа, любимата ви тема ;) )
Айде, айде. Нищо няма да им стане да послушат малко за напълно естествени физиологични процеси :)
Амии, ако са твърде много има и друг вариант, обратният. Изключваш всичко възможно и започваш да връщаш едно по едно. Като ти стане лошо, знаеш. (dull) ЕДИТ: сега видях че Рони, именно това е казала, аз не знам чащо прочетох обратното...
В някои неща на пръв поглед няма логика. На мен не ми понасят хлебните изделия - подувам се болезнено, но пък нямам проблем с паста например, тъй че не е глутен. И до ден днешен не знам какво е. (оффтопик пак..)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 20.02.16 15:43.
Аз се подувам от тесто и прясно мляко-за това почти съм ги изключила.Ако хапна по изключение се подувам,боли ме корем, замалявам-спи ми се ,нямам енергия и т.н.
В някои неща на пръв поглед няма логика. На мен не ми понасят хлебните изделия - подувам се болезнено, но пък нямам проблем с паста например, тъй че не е глутен. И до ден днешен не знам какво е. (оффтопик пак..)
И аз нямам проблем с пастата. Изключвам определено да имам проблем с глутена. Остава малко да внимавам с комбинациите докато се оправя, че аз много обичам всякакви мешавици и може това да е проблема.
Аз се подувам от тесто и прясно мляко-за това почти съм ги изключила.Ако хапна по изключение се подувам,боли ме корем, замалявам-спи ми се ,нямам енергия и т.н.
Мляко наскоро почнах да консумирам пак, преди време го бях изключила съвсем, защото го бях нарочила, че ме подува. Но сега като го включвам не винаги наблюдавам това. Но да кажем, че и него леко ще огранича ;)
След доза протеин коремът ми се подува яко. Това не ми се случва дори след литър мляко/от млечните само Верея ми съзадавт подобни проблеми/.
Купи си активен въглен. Аз винаги имам в чантата, за всеки случай.
казано от Juls на 20.02.16, 16:42:
Купи си активен въглен. Аз винаги имам в чантата, за всеки случай.
Т.е. когато ми се подуе корема взимам активен въглен? Интересно! До сега само чаят от мента до някаква степен ме е спасявал от това.
Тъй!
ХРАНА
1. крем супа от леща; 1/2 питка (препечена)
2. доза протеин; 4 крилца на скара; чушка, 1/2 картоф, гъба (зеленчуци на скара); 2 парчета св.филе; кис.краставички
3. 300гр кис.мляко с какао, кокос.стърготини, стафиди, орехи и стевия
4. пил.супа (домашна); 1/2 авокадо; кис.краставички
Супата си я приготвих с пилешки бульон (собствено производство), замръзени зеленчуци (много червена чушка, малко грах и царевица), подправки и застроих с 2 яйца. Попресече ми се, ама нищо, пак беше много вкусна. Вечерта съм на заведение пак, ще има вино, ще си взема нещо за мезене (салатка или някаква разядка).
ТЕЧНОСТИ: вода към 1.5л (до края на вечерта поне 2.5); 1 кафе; ??? вино
ТРЕНИРОВКА - Долна част (дърпащи) - home edition
Загрявка: Jumping Jacks + High knees
1. Бедрено сгъване с ластик - 3х15
2. Глутеус мост на един крак (опорния на стол) - 3х15 за всеки крак
3. Румънска тяга с акцент върху задно бедро (с ластик) - 3х15 в СС с 4.
4. Махове назад с ластик - 3х15 на всеки крак
5. Къси коремни преси 3х20 в СС с 6. и 7.
6. Повдигане на краката от лег с избутване нагоре - 3х20
7. Махало на земя - 3х20
Завършек: Бърпита със страничен планински катерач - 3х отказ
Бедреното сгъване вече мисля, че го правя правилно. С ластик пак доволно се натоварих. Но нещо след тягата и маховете назад кръста доста ме опна. Още го усещам. Като за домашна тренировка само с наличие на ластик и постелка си беше направо супер.
Хванах няква добра светлина и показвам малко бедър ;) Ех тея крака, винаги вървят напред пред всичко останало :D
Мнението беше редактирано от Sanya на 20.02.16 18:18.
Към снощи:
- салата с белени домати, козе сирене, зелени салатки, паста от маслини и босилек, балсамико, зехтин
- около 600мл червено вино
Днес се чувствам малко fluffy, от виното снощи ще да е. Тотално мързелив ден, като изключим час-два следобед прекарани навън. Малко разтребване в домашна обстановка и туй то. Тренировка - тцъ :)
ХРАНА - типично неделна за мен (каквото ми се дояде)
1. 2 палачинки от ленено брашно, с тахан и мед; 1/2 нар
2. голяма зелена ябълка, щедро поръсена с канела
3. яйчени мъфини от 3 яйца, чушка и домат; малко дива пастърма и див суджук; кис.краставички
4. 2 царевични крекера с гуакамоле от 1/2 авокадо
5. парче чийзкейк - огромно и брутално!
6. пилешка супа и зелена салата
Мнението беше редактирано от Sanya на 21.02.16 19:52.
ХРАНА
1. 2 пълн.филии хляб с 60г извара, 1/2 авокадо, 1 варено яйце, сол, зехтин
2. след тренировка доза протеин; 150г пилешки гърди; салата зеле с моркови с олио и оцет; 1 царевичен крекер;
3. 1 бонбон; 1 банан
4. 150г пилешки гърди; зелена салата с червена чушка, морков, мариновани сушени домати
5. 200г кис.мляко с 20г тахан, стърготини, слънчо семки и стевия
ТЕЧНОСТИ: към 3л вода; 2 кафета
ТРЕНИРОВКА - Горна част (бутащи)
Загрявка: 60 Джъмпинг джакс + загрявка стави
1. Лицеви опори - 10/ 10/ 10/ 10
2. Повдигане на щанга от лег - 12х20кг/ 2х10х22.5кг/ 8х25кг
3. Флайс с дъмбели - 15х5кг (на ръка)/ 8х6.5кг/ 8х6.5кг
4. Раменна преса с дъмбели - 12х5кг (на ръка)/ 12х5кг/ 8х6.5кг
5. Повдигане на ръце в страни при наклон напред - 15х3кг/ 15х3кг/ 8х5кг
6. Кофички на пейка - 15/ 15/ 15
7. Трицепсово разгъване с 10кг диск зад глава - 10/ 10/ 10
Завършек: 4 кръга от
- Суинг с 7.5кг дъмбел - 30/ 20/ 25/ 25
- Бърпи (без лицева) - 10/ 10/ 10/ 10
Не знам за какво съм толкова нахилена днес, ама ми е някакъв весел ден. Просто така (sun) Слънчев и топъл е деня, сигурно затова. Почнах да си мечтая вече да ходя с колелото до работа...
Коментарът за тренировката е, че тоя завършек...определено ме довърши! Найс, а?
Днес храната си беше планирана и подготвена предварително, добре че съм толкоз раннобудна :D
П.П. Забравих да спомена, че при флайса десния ми лакът някак ... пука. Ставата нещо май не се чувства добре и се чудя какво правя нередно, че с едната ръка всичко е ок, а на другата ставата се бонтува?
Мнението беше редактирано от Sanya на 23.02.16 09:39.
Снощи знам ли и аз какво ми стана, въобще сън не ме ловеше та заспах към 2 и кукоряк се събудих в 7:30. Що за нормален човек прави това :D Ще кажа, че е било от пълнолунието? хах
ХРАНА - денят на каймата
1. 2 пълн.филии (препечени) с тахан и 1/2 банан; доза протеин
2. незнайно количество кайма от диво с чушки, моркови, лук, нахут на тиган’ салата зеле с моркови
3. 50г извара с 2 с.л. кис.мляко, зрънца нар и семена
4. 3 кюфтета от диво месо; зелена салата с чушка, сушени марин.домати, малко сирене
5. по план - протеин
ТЕЧНОСТИ: до тук 2.5л вода; 2 кафета
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
Загрявка: скачане на въже + стави
1. Клек с щанга - 15х20кг; 2х12х25кг; 8х30кг
2. Хип тръст с 10кг щанга - 15/ 15/ 15
3. Бг клек с 2х5кг дъмбели - 10/ 10/ 10 на всеки крак (whew)
4. Adductor leg rises - 20/ 20/ 20 всеки крак
5. Суперсерии за корем
- Коремни преси на римско столче + 10кг диск - 20/ 20/ 20
- Повдигане на краката на стенд с 2.5кг тежест на всеки крак - 15/ 15/ 15
- Странични преси (право положение) с тежести на краката - 15/ 15/ 15 на всяка страна
6. Суперсерии корем
- Squat & diagonal dumbell raise - 15/ 15/ 15 всяка страна
- Swiss ball pike press (видео) - 10/ 10/ 10
7. Планк 1мин 7 сек
Уау, престраших се и клекнах с 30кг! Установих, че не ми тежат много, което значи че скоро мога да вдигна още :) Иначе днес свалих сигурно около литър вода от мен на тренировка, много жега! Въпреки че не бях спала повече от 5-6 часа, много сила имаше в мен днес. Нямах дори нужда от кардио според мен, пулса ми се беше вдигнал на макс през цялото време :)
Мнението беше редактирано от Sanya на 23.02.16 18:54.
В началото гледаш в камерата. Недей. При това упражнение няма кой знае какъв риск за гръбнака, но създава лош навик и ще го повториш при тяга или друго с натоварен гръбнак.
казано от Boby_ на 23.02.16, 18:39:
В началото гледаш в камерата. Недей. При това упражнение няма кой знае какъв риск за гръбнака, но създава лош навик и ще го повториш при тяга или друго с натоварен гръбнак.
Гледам огледалото, да... Ми добра забележка, нищо чудно и на тягата да го правя, свикнала съм да се следя дали изпълнявам правилно нещата. Ще се постарая да отвикна.
Много добро упражнение! Ще се опитам да го направя довечера. Дано успея, защото в повечето случай ми е трудно да контролирам топката. Не съм свикнала още, може би. Имам я от Коледа. :)
Желая ти хубав и усмихнат ден!
Роси, това е всъщност сложното на упражнението - балансът върху топката. Самата преса е лесната част ( корема ми е виждал и по-лошо :D). Пробвай и чакам мнение в дневника ти ;) Успех!