24.03.05
21:00
Здравейте.Искам да ви попитам дали тази програма е добра за човек като мен.Аз сам активен спортист(вратар съм).На 18 години,183см 73 кг.Целта на програмата е да постигна повече сила и да направя релеф.
Програмата е разделена на 2 части,които се редуват през ден(пример понеделник 1-4аст,вторни 2ра-4аст)Прави се в 6 дни от седмицата(Седмия ходя на Църква и ми е забранено :)))Сериите се правят без почивка с цел да се повиши работоспособността на организма при по големи натоварвания и висок пулс,като за почивка се използва това че се редува серия крака със серия ръце.Тежестите трябва да позволяват изппълнението на 20 повторения като последниет 3-4 трябва да са пред фалит.Използвам я тъй като по време на вратарски тренировки натоварвам цялата мускулатура и така ще мога да я подготвя за по продължителни натоварвания с по голяма интензивност.
Тренировката започва и при 2та случая (било то 1ва 4аст или 2ра(условно така ги деля)с коремна преса която вклучва:
3x50 нормална преса на лег
3x30 долна част
3x30 средна част (на машина)
Ето и 2те тренировки:
1ва част
Клек 3x20 + лежанка 3x20
задно(за крака)3x20 + скрипец(широк хват за гръб)3x20
предно(за крака)3x20 +трицепс(разгъване на скрипец с тесен хват)3x20
2ра част
лег с тесен хват 3x20 + прасец 3x20
долен скрипец(за вътрешна част на гърба)3x20 + предно(за крака(клек с щанга над глава)3x20
бицепес(класическо)3x20 + бедрена преса 3x20
Общо взето това е програмката,бих се радвал на компетентни мнения относно нея и на добри препоръки.
Благодаря на всички :)
Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти, времето прекарано тук да е приятно и ползотворно за теб.
В програмата за издръжливост допускаш една грешка според мен. Не е добре последните няколко повторения да са пред фалита, защото при описания режим ще загубиш много мускулна маса. По-удачно е да работиш с по-леки тежести. Друго - тази програма, според мен не би въздействала върху силата ти по никакъв начин. За да постигнеш такъв ефект трябва да включиш по едно базово упражнение преди тренировка, което да тренираш с големи тежести, 1-2 серии, по 3-5 повторения.
Успех! :)
25.03.05
20:30
Здравей :) под базово упражнение имаш предвид клек,мъртва тяга или лежанка??