06.05.11
22:55
Тъй като имам желание да изпълнявам мъртвата тяга с перфектна техника качвам едно видео как я правя във
момента.Ще се благодарен за коментари ,ако според вас е нужно нещо да променя във начина на изпълнение.
06.05.11
23:02
според мен прибързваш с изправянето на краката и се получава една такава форма ‘’ Г ‘’
07.05.11
08:54
казано от kristiancho на 06.05.11, 23:02:
според мен прибързваш с изправянето на краката и се получава една такава форма ‘’ Г ‘’
И аз съм на това мнение. Липсва лек синхрон между изпъването на краката и вдигането на щангата. Т.е. не включваш краката по ефективен начин и се получава така, че дърпаш само с гръб и много голямо напрежение се струпва в кръста. Сега може и да не ти пречи, но когато достигнеш границата на възможностите си ще ти е трудно да прогресираш.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.05.11 08:56.
07.05.11
10:53
Това с краката се получава, защото в началото не е достатъчно клекнал. Като почнеш трябва да си направил дълбок клек. И няма смисъл да спираш щангата на 10см. от пода - така натоварваш кръста излишно.
Благодаря на всички за коментарите.
Тъкмо се връщам от фитнеса ,ходих единствено да правя мъртви тяги за да променя техниката.
Краката ми бяха свити през цялата фаза на движението ,като във горната мъртва точна точно преди за заключа “избутвах земята”.По този начин в последната фаза на издърпването краката участват много по активно и усещах движението по “естествено” .Мисля че се получи добре.
Мнението беше редактирано от Digger на 07.05.11 11:34.
07.05.11
19:58
Привет,
и аз съм на мнение ,че малко натоварваш кръста така,,,,,не Тели удря там?
аз като правя тяга и се старая да ставам с главата на горе/да дърпам с гърба/....така я усещам мн.добре..и като си горе давам раменете плътно назад...!!!
Ако я правиш така ..малко си за колан...иначе ще се прецакаш!!!
ПОздрав,
Георги
08.05.11
12:14
пробвай да правиш няколко вида мъртва тяга с тежест която може да направиш 15-20 повторения аз съм фен на римската тяга която е усещам повече а тези с приклек мие по противна
казано от JORO GEORGIEV на 07.05.11, 19:58:
Привет,
и аз съм на мнение ,че малко натоварваш кръста така,,,,,не Тели удря там?
аз като правя тяга и се старая да ставам с главата на горе/да дърпам с гърба/....така я усещам мн.добре..и като си горе давам раменете плътно назад...!!!
Ако я правиш така ..малко си за колан...иначе ще се прецакаш!!!ПОздрав,
Георги
Доста здраво я усещам в кръста особено след тренировка и на другия ден.
Сега вече поизмених техниката.Поставям щангата на земята при всяко повторение и не свивам напълно краката до горна мъртва точка.Ще постна видео както имам възможност.