27.03.05
20:04
колко широк трябва да ми е хвата?
доколкото знам, по-широкият хват е за гърди, по-тесният е за трицепс.
но ако искам да правя за гърди, колко трябва да е широк хвата?
толкова, че да ти е удобно ... всеки е различно широк и има различна структура
[quote author=“salis”]колко широк трябва да ми е хвата?
доколкото знам, по-широкият хват е за гърди, по-тесният е за трицепс.
но ако искам да правя за гърди, колко трябва да е широк хвата?
Опитай с 1-2 юмруца извън раменете си, за гърди, но внимателно прецени да не ти дойде в повече, зависки какъв опит имаш. Не подценявай ситуацията да не стане наякоя инфекция. :lol: :wink:
29.03.05
18:49
Ако правиш с по-тесен хват се натоварва повече вътрешната част на гърдата и съответно ако е по-широк външната част. Освен това като правиш с по-тесен хват натоварваш повече трицепса и рамото. Можеш да комбинираш и двата вида ако искаш стига да усещаш добре натоварването, когато правиш с по-тесен хват имай в превид,че ще трябва малко да намалиш тежеста защото натоварването става по голямо и може да се контузиш. Успех
29.03.05
19:36
нормалният хват при вдигане от лег най-добре се вижда от някой който стои отстрани,нека той да ти помогне да намериш хвата си - в долно положение ,когато щангата е на нивото на гърдите,ъгълът между ръката/предмишницата/ и лоста на щангата трябва да е 90 градуса така,че като започнеш вдигането нагоре предмишницата да се движи по мислена права само нагоре перпендикулярно на пода/надявам се да ме разбереш/Ако ъгъла е по-малък-тесен хват, работиш повече с триципса и ако си представиш движението на предмишницата то е ветрилообразно,ако ъгъла е по-голям от 90 гр. работиш основно с външната част на гърдите,но не с целият гръден мускул.