15.05.11
16:25
Искам да попитам как мислите дали се пренатоварвам.Тренирам по следния начин
два дена тренирам един почивам една седмица се пада да тренирам 4 пъти а другата 5 пъти общо 18 пъти месечно
първи ден гърди
втори ден гръб
почивка
трети ден бицепс,трицепс,предмишница
четвърти ден рамо,крака и трапец
почивка и пак от начало като секи път правя различни упражнения за корем (по едно на ден 3серии повторенията зависят от упр.)
и в края на всяка тренировка по 10 мин тичане на пътеката около 1км
Въпросът ми е дали тренирам прекалено и дали ми трябва по-голяма почивка?Пия протеин,креатин и глутамин преди и след тренировка
Благодаря Ви предварително
Според мен не претренираш. Тренираш си достатъчно и не прекалаваш, взимаш и добавки за възстановяване(протеина), тъй че...
Един съвет от мен: прави за всички мускули различни упражнения всеки път, не само за корема !
15.05.11
16:33
казано от Death__ на 15.05.11, 16:32:
Един съвет от мен: прави за всички мускули различни упражнения всеки път, не само за корема !
и това защо ?!
Ами лично при мен, ако трнирам някой мускул два пореди пъти с едни и същи упражниения, вторият път все едно не съм тренирал :)
Така се стресират по-добре !
Мнението беше редактирано от Юли на 15.05.11 16:39.
15.05.11
16:41
ами я вдигни повторенията само с едно или направо вдигни тежеста и да видим дали няма смисъл... това, че незнаеш как да използваш упражненията незначи, че е по-хубаво да ги сменяш все път... така нито ще прогресираш в повторенията нито в работните килограми като ги сменяш всеки път
Сигурен ли си ??? Защото аз от както тренирам, никога не съм правил едни и същи упражнения 2 пъти! (освен в началото, когато и осъзнах че трябва да ги променям)
15.05.11
17:02
о да приятелю аз съм сигурен... та има ли ефект при тебе това... не искам да ми казваш ‘’о да има’’ искам да сложиш снимка и така да защитиш тезата си която на теория е напълно нелепа.. дано я оправдаеш на практика ;) защото аз и още доста хора от този форум тренираме с еднакви упражнения сигурно с месеци и ефекта е ... приятен ;)
Виж в момента нямам снимки, но не ми се и спори. Всеки прави това, което му “помага” най-много! Моят прогрес е следния: за 1 година и 5 месеца, без спиране съм качил от 59 кг на 77кг (в момента) и съм към 177см., като ръката от 31см. в началото, сега ми е 40 см., като се има впредвид че съм ЕКТОМОРФ!!! Аз спирам до тук! Просто си казах мнението и дадох съвет, това е :)
казано от Georgi Ivanov на 15.05.11, 16:25:
Искам да попитам как мислите дали се пренатоварвам.Тренирам по следния начин
два дена тренирам един почивам една седмица се пада да тренирам 4 пъти а другата 5 пъти общо 18 пъти месечно
първи ден гърди
втори ден гръб
почивка
трети ден бицепс,трицепс,предмишница
четвърти ден рамо,крака и трапец
почивка и пак от начало като секи път правя различни упражнения за корем (по едно на ден 3серии повторенията зависят от упр.)
и в края на всяка тренировка по 10 мин тичане на пътеката около 1км
Въпросът ми е дали тренирам прекалено и дали ми трябва по-голяма почивка?Пия протеин,креатин и глутамин преди и след тренировка
Благодаря Ви предварително
Не се претоварваш а и то тялото ти само ще ти каже.....
16.05.11
07:49
Ще е по-лесно да получиш качествен съвет ако дадеш информация за себе си, включваща малки неща като стаж, ръст, тегло, години, цел, начин на хранене...отделно това, че си написал, че тренираш бицепс не ни говори нищо, защото тренировката е скрита за нас. Може да е прекалено тежка, може да е прекалено лека...всичко може. Дано разбираш пред какъв отворен въпрос за развиване поставяш хората от форума? :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.05.11 07:50.
16.05.11
09:39
Разбирам грешката си.Значи на 47 години съм висок съм 187см и тежа 96кг тренирам за маса повечето упражнения,които правя са със свободна тежест повече кг по-малко повторения както казах пия протеин на bsn true mass креатин монохидрат на on и (глутамин на неизвестна фирма), а за храненето не се храня много правилно просто нямам време да си готвя и тн.