28.03.05
11:37
На 29 години съм 178см 76кг.
От 4 седмици тренирам почти всеки ден...единствено сряда съм оставил за почивка като съм разпределил тренировките както следва:
понеделник - гърди и бицепс
вторник - трицепс и гръб
сряда - почивка
четвъртък - гърди и бицепс
петък - трицепс и гръб
Интересното е, че всеки път когато тренирам за гърди и бицепс не усещам никакво натоварване на гърдите.
От лежанка правя 3 серии по 7-8 повторения с 50кг. (3тата серия е със 100 зора.)
И въпреки това нищо...не усещам никакво натоварване на гърдите.
Бицепса и другите мускулни групи се помпат нормално но гърдите вече 4та седмица никакъв ефект. Това почна да ме притеснява и за това реших да потърся съвет от вас.
Изчетох навсякаде що има теми за гърди и различни упражнения ...правя и ги и въпреки това няма ефект.
Пия протеин за покачване на мускулната сила и за подхранване на мускулите (забравих да обърна внимание как точно се казваше:( ...)
Освен упражнението на лежанка има още 2 други упражнения които правя но уви....всичко друго ми се натоварва но не и гърдите.
Пък те са ми болното място ...много бих искал да ги “извадя”
Ще съм Ви благодарен ако споделите опита си с мен.
Предварително Благодаря
Поздрави
BTW: тренирам много рано сутрин...незнам дали е от значение но реших да го допълня в случай, че е важнно.
28.03.05
11:57
имам няколко основни забележки:
1.относно сплита (....сигурно сам се сещаш за какво става въпрос....това, че искаш да “извадиш” гърдите, не означава да тренираш само тях)
2.защо се хвърляш отначало на кила, с които не можеш да направиш 10 повторения?!?!!?започни сериите с 35кг примерно и прави пирамида до 45кг
3.питай някой по-опитен дали изпълняваш правилно упражнението, може да бъркаш нещо
28.03.05
12:00
[quote author=“wow”]имам няколко основни забележки:
1.относно сплита (....сигурно сам се сещаш за какво става въпрос....това, че искаш да “извадиш” гърдите, не означава да тренираш само тях)
2.защо се хвърляш отначало на кила, с които не можеш да направиш 10 повторения?!?!!?започни сериите с 35кг примерно и прави пирамида до 45кг
3.питай някой по-опитен дали изпълняваш правилно упражнението, може да бъркаш нещо
Там е работата, че ходя да тренирам с приятели и те като по напреднали дават съвети които явно нещо не са ми от голяма полза.
Идеята (според един от по напредналите) е да правя упражненията с максимално високи тежести за да мога да натрупам маса. За това и се хвърлям на максималното за да има ефект.
28.03.05
12:06
това ще го правиш след време...отначало си прави с по-леки тежести, за да схванеш движението по-добре и да усетиш по-точно натоварването!
В човешкото тяло има и рамене,и крака и други мускули..Сплита не ти е добър според мене и не знам защо вече виждам повече хора да пренебрегват тази важна мускулна група-рамене.А и за 4седмици тренировки...трудно би се видял някакъв ефект.Прекрои си програмата.нещо от сорта:
1-гърди бицепс
2-почивка
3-гръб трицепс
4-почивка
5-рамо крака
6и7-почивка
Това според ме ще е добре за тебе засега
28.03.05
13:40
Да от 4 седмици се занимавам..
И така четейки по разните теми ми прави впечатление, че все повече хора препоръчват 3 пъти седмично а не всеки ден.
хмм
28.03.05
13:42
[quote author=”Миле”]В човешкото тяло има и рамене,и крака и други мускули..Сплита не ти е добър според мене и не знам защо вече виждам повече хора да пренебрегват тази важна мускулна група-рамене.А и за 4седмици тренировки...трудно би се видял някакъв ефект.Прекрои си програмата.нещо от сорта:
1-гърди бицепс
2-почивка
3-гръб трицепс
4-почивка
5-рамо крака
6и7-почивка
Предложението ти ми допада...
Само ми кажи колко време да карам така през ден по програмата която ми предлагаш....предвид това, че вече 4 седмици наблягам предимно на гръб, трицепс, гърди и бицепс.
още 1 месец или 1-2 седмици....и след това.??
1)Това да ти е тренировката поне за 2-3 месеца програмата моята е подобна не мисля скоро да я сменям...
2)За да натоварваш гърдите прави кофички в широк хват (колкото можеш) надявам се поне 5-6 да може да правиш напвави така 3х8-9-10
Ще видиш промяната в гърдите си след месец най много ;)
По здрави!
ами според мен този сплит може спокойно да го правиш поне 3-4 месеца и после да се замислиш да правиш нещо друго, засега това което ти написаха гарди+бицепс
почивка
гръб+трицепс
почивка
рано и крака
почивка
почивка
е напълно добре
29.03.05
16:49
Благодаря за съветите!
29.03.05
17:56
Преведи си това за техниката при лежанката, помага много (от Рони е):
If you are keeping the entire length of your body pressed flat against the bench, and your repetitions are strict and isolated, you are using your deltoids more than your pecs and, consequently, depriving your chest of development in both strength and mass.
Also, you should be pushing hard with your feet and legs to brace yourself and slightly arch your back as you press. If not, you are again relying too much on your deltoids and not using enough chest power.
To correct your technique, you need to understand that your chest is one of those bodyparts that is best fatigued by movements that are assisted by other bodyparts. The only way you can contract your pecs is by means of your lats, your traps and rhomboids, your abs and your lower body.
Now try bench pressing again, but this time put your whole body into it. Plant your feet firmly, grip the bar hard and, as you lower it, tighten your body and squeeze your lats together, bringing your chest up to meet the bar. As you press, squeeze your pecs together by flaring your lats.
[quote author=”Миле”]В човешкото тяло има и рамене,и крака и други мускули..Сплита не ти е добър според мене и не знам защо вече виждам повече хора да пренебрегват тази важна мускулна група-рамене.А и за 4седмици тренировки...трудно би се видял някакъв ефект.Прекрои си програмата.нещо от сорта:
1-гърди бицепс
2-почивка
3-гръб трицепс
4-почивка
5-рамо крака
6и7-почивка
И аз мисля, че трябва да тренираш по рази методика. Ако ти се тренира още, може да правиш и леко кардио/ако имаш мазно по себе си, и коремни преси/дори и да нямаш мазно./ Примерно събота и/или неделя.
иначе 3 дена в залата са напълно достатъчни за добро развитие. Личното ми мнение е, че този който ти е направил програмата и те съветва да вдигаш с макс и т.н. е невежа.
После какви упражнения правиш за гърди. Опитвал ли си да ги сменяш? Виж примерно тези/не в 1 тренировка разбира се!:
Щанга от лег с широк хват
Лицеви опори с максимално широк хват/до отказ
Кофички
Лицеви на успоредка с много широк хват
Флайс
Изобщо работиш ли ги тези или пак някой умник мисли, че не струват. Ако направиш едни хубави серии кофички + лицеви за гърди, не само няма да кажеш, че не се натоварваш, ами изобщо няма да говориш, поради зверската мускулна... :P
Айде поздрави! :)
31.03.05
07:37
[quote author=“tpd”][quote author=”Миле”]В човешкото тяло има и рамене,и крака и други мускули..Сплита не ти е добър според мене и не знам защо вече виждам повече хора да пренебрегват тази важна мускулна група-рамене.А и за 4седмици тренировки...трудно би се видял някакъв ефект.Прекрои си програмата.нещо от сорта:
1-гърди бицепс
2-почивка
3-гръб трицепс
4-почивка
5-рамо крака
6и7-почивка
И аз мисля, че трябва да тренираш по рази методика. Ако ти се тренира още, може да правиш и леко кардио/ако имаш мазно по себе си, и коремни преси/дори и да нямаш мазно./ Примерно събота и/или неделя.
иначе 3 дена в залата са напълно достатъчни за добро развитие. Личното ми мнение е, че този който ти е направил програмата и те съветва да вдигаш с макс и т.н. е невежа.
После какви упражнения правиш за гърди. Опитвал ли си да ги сменяш? Виж примерно тези/не в 1 тренировка разбира се!:
Щанга от лег с широк хват
Лицеви опори с максимално широк хват/до отказ
Кофички
Лицеви на успоредка с много широк хват
Флайс
Изобщо работиш ли ги тези или пак някой умник мисли, че не струват. Ако направиш едни хубави серии кофички + лицеви за гърди, не само няма да кажеш, че не се натоварваш, ами изобщо няма да говориш, поради зверската мускулна... :P
Айде поздрави! :)
Благодаря за съвета!!!
Благодаря на всички които се отзоваха!!!
Имам само един последен въпрос.
Да пия ли някакви протеини, кретеини или не?
Не е казано че трябва да имаш мускулна треска постоянно аз никога не съм имал когато тренирам редовно въпреки това си раста