18.05.11
14:08
Здравейте. Искам само да попитам нещо за да реша най накрая кое от двете да правя. Аз съм ектоморф. Висок съм 1.80 и тежа 58кг. Целта ми първоначалната е поне да кача до 70кг. иначе крайната е доста голяма и не се знае кога ще я постигна. Така значи да попитам, така като съм ектоморф има ли смисъл да речем първо 3-4 месеца да ям всеки ден по много .. имам предвид на 2-3 часа, без да тренирам за да не горя калории пък след това като кача, да започна да тренирам, или да почна направо тренировки. Питам това защото не качвам кой знае колко лесно .. и възможно ли е да се качат поне 5кг. за 2-3 месеца при правилно хранене.
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 18.05.11 14:09.
Почвай тренировки.
А 5 кг може да се качат и за месец, с подходяща тренировка и хранене.
18.05.11
14:11
Замислял ли си се, че тренировките не са само за да се изгорят калории, а и да се стимулира растеж? ;)
Може да качиш 5кг за 2-3 месеца при подходящо за теб хранене, а не правилно според някой друг.
На твое място ще започна да обръщам внимание и на вида на храната, която ям. И ще започна да тренирам отсега.
18.05.11
14:11
казано от Петко К на 18.05.11, 14:10:
Почвай тренировки.
А 5 кг може да се качат и за месец, с подходяща тренировка и хранене.
Да но ако почна трен понеже съм ектоморф .. няма ли да ми е по трудно така да качвам кг. или попринцип ектоморфите не мога да имат кой знае какъв % мазнини.
18.05.11
14:17
казано от Nikolai Kolev на 18.05.11, 14:11:
Почвай тренировки.
А 5 кг може да се качат и за месец, с подходяща тренировка и хранене.Да но ако почна трен понеже съм ектоморф .. няма ли да ми е по трудно така да качвам кг. или попринцип ектоморфите не мога да имат кой знае какъв % мазнини.
Ето ти един съвет, който може да използваш и в живота, като замениш ‘ектоморф’ с друго:
Използвай доказания факт като допълнителна информация, а не като ограничение.
В твоя случай - използвай това, че си ектоморф, за да се храниш като ектоморф, който иска да качи. А не за да се лимитираш предварително.
18.05.11
14:25
казано от Oranje на 18.05.11, 14:17:
казано от Nikolai Kolev на 18.05.11, 14:11:
Почвай тренировки.
А 5 кг може да се качат и за месец, с подходяща тренировка и хранене.Да но ако почна трен понеже съм ектоморф .. няма ли да ми е по трудно така да качвам кг. или попринцип ектоморфите не мога да имат кой знае какъв % мазнини.
Ето ти един съвет, който може да използваш и в живота, като замениш ‘ектоморф’ с друго:
Използвай доказания факт като допълнителна информация, а не като ограничение.
В твоя случай - използвай това, че си ектоморф, за да се храниш като ектоморф, който иска да качи. А не за да се лимитираш предварително.
Окей мерси много.. но съм забелязал че ектоморфи които познавам около мен.. сякаш са с по малко самочуствие от мезоморфите и сякаш по трудно се постигат целите за разлика от другите видове.
18.05.11
14:34
И забравих да попитам как да разбера от кой тип ектоморф съм?
18.05.11
14:56
Направо започвай да тренираш и с тренировките организма ти ще изпитва страшен глад и направо цялата ти храна отива в мускулите и така стимулираш растежа. Това е на кратко ;)
Почвай тренировки + Хранителен режим за покачване на килограми и ще стане работата, трябва време не може изведнъж да качиш 10кг мускули. Намери си подходяща тренировъчна програма изготви си хранителен режим. Разгледай и тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742. Успех!
20.05.11
22:35
казано от Nikolai Kolev на 18.05.11, 14:08:
Здравейте. Искам само да попитам нещо за да реша най накрая кое от двете да правя. Аз съм ектоморф. Висок съм 1.80 и тежа 58кг. Целта ми първоначалната е поне да кача до 70кг. иначе крайната е доста голяма и не се знае кога ще я постигна. Така значи да попитам, така като съм ектоморф има ли смисъл да речем първо 3-4 месеца да ям всеки ден по много .. имам предвид на 2-3 часа, без да тренирам за да не горя калории пък след това като кача, да започна да тренирам, или да почна направо тренировки. Питам това защото не качвам кой знае колко лесно .. и възможно ли е да се качат поне 5кг. за 2-3 месеца при правилно хранене.
- прочиташ основните статии за трениране
- преглеждаш видеото с техниката на изпълнение на упражненията
- започваш за тренираш 3-4 пъти седмично цяло тяло
- тренираш яко!
- стараеш се да увеличаваш работните си тежести редовно!
- междувременно тренираш ВИНАГИ с перфектна техника
- тренирай толкова яко, че си стабилно гладен след това, а и като цяло
- хапвай стабилно съответно на натоварването
Успех!