26.05.11
15:06
здравейте значи , въпроса ми е успоредка ( | | )или по v-образна (( \ /) от единия край по-широко а от другия по-тясно) нещо такова ,е по-добре за кофички , че имам възможност и на двете за това ме вълнува
Благодаря
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 26.05.11 15:11.
26.05.11
15:11
Варианти
Според ширината на хвата - Ако ширината на хвата е колкото тази на раменете (по-тесен хват), то тогава акцентирате на трицепса. При широк хват, повече се натоварват гърдите.
Според наклона на тялото - Ако наведете тялото напред (сгънете краката в коленете, кръстосайте ги в глезените и наклонете тялото си леко напред) акцентирате на гърдите, когато тялото е изправено (не сгъвайте/кръстосвайте краката), на по-голямо натоварване се подлагат трицепсите.
Според позицията на лактите - Ако лактите се движат плътно до тялото, то натоварвате повече трицепса. Ако лактите са навън, то по-голямо участие вземат гърдите.
С тежест - Когато напреднете и станете по-силен, можете да опитате и вариант на упражнението с допълнителна тежест, закачена за кръста на колан или пък стиснат между глезените дъмбел.
Източник : http://www.bb-team.org/exercise/1179_kofichki
26.05.11
15:13
Колкото по-широк е хватът, толкова повече се натоварва гръдната мускулатура.
Колкото по-тесен е хватът, толкова по-голямо е натоварването за трицепсите.
Основната разлика е в ъгъла на лактите спрямо тялото. Когато лаките са flared (разперени) и гърбът е заоблен и се пуска надолу - акцентът е изключително върху гръдната мускулатура и най-вече външния й сектор. При tucked elbows (прибрани към тялото) - акцентът е на трицепса.
Най-агресивно се натоварват гърдите, когато упражнението се прави на широка, V-успоредка, а хватът е обратен - подпираш се само на дланите обаче, иначе е много болезнено за китките ако се хваща с пръсти. Т.е. кокалчетата на пръстите сочат едни към други. Пускането е право надолу, с разперени лакти, крака леко към корема и заоблен гръб (Кофички на Жиронда).